Horoskop

Satt och kollade horoskop hos Babycenter, både hur jag och Martin är som föräldrar enligt stjärntecknena och hur våra två gemensamma barn är.

Först ut jag och Martin som föräldrar:

Ett hipp-som-happ föräldrapar


Tillsammans bildar ni ett dynamiskt och energiskt föräldrateam, men det kan bli en utmaning att tillse att familjen får den stabilitet och regelbundenhet som behöves, eftersom detta inte är egenskaper som ligger för någon av er. Er hängivenhet och kärlek står utom all tvekan och ni besitter båda barnasinne som era barn kommer att uppskatta. Men t ex regelbundna tider för mat- och sovdags kanske kan bli lite svårt att hålla.

Vädursföräldern är mer kraftfull och dynamisk - den naturliga ledaren i familenj. Tvillingföräldern är lekfull och kommunikativ, med massor av nyfikenhet och kunskapstörst som ditt barn kommer att smittas av. Ni behöver båda en hel del frihet, så försök ge varandra utrymme för individuella intressen. På så sätt kommer ni båda att bättre orka med att möta era barns och varandras behov.

Novah:

Drömmaren


Din lilla fisk kommer att ha en fantastisk, rik fantasi som berikar hans eller hennes liv mycket.

Du kommer förmodligen att se ditt barn stirra i tomma intet ofta. Det är så mycket som rör sig därinne – ett helt hav av känslor och intryck. Dessutom har fisken sitt eget perspektiv på världen att begrunda.

Fiskbarn är mycket ömsinta och vänliga och behöver mycket kärlek. Din lilla fisk kanske vill bli buren mycket som spädbarn och kommer att fortsätta att behöva mycket ömhet, uppmuntran, kramar och pussar när de blir större.

Fiskbarn är ofta mer instinktiva än logiska och mer intresserade av dröm och fantasi är “verkliga livet”. Ditt barn kommer att behöva din hjälp att hålla fötterna på marken – han eller hon kommer att ha storslagna idéer om vad livet kan och borde vara och sådana visioner möter inte alltid verkligheten.

Du kan förvänta dig att din lilla fisk kommer hem med behövande varelser. Fiskens hjärta har en enorm kapacitet att älska och hjälpa – ibland alltför stor. Din lilla fisk behöver också skydda sig mot de som utnyttjar generositet och tillit – och där kan du hjälpa till.

Hugo:

Ett annorlunda synsätt


Din lilla vattuman dansar till sin egen musik. Detta är en egensinnig varelse som ofta kommer att förvåna dig med sin kreativitet och originalitet.

Vattumannen är social och får lätt vänner. Han eller hon uppskattar lekkamrater som har annorlunda bakgrund och kultur.

Vattumän dras till variation och nya upplevelser. Din lilla vattuman kanske har smak för mat som barn annars inte ofta tycker om, som starka kryddor eller lagrad ost. Eller kan sitta på sitt rum i timmar och uppfinna något tekniskt, finurligt och fantastiskt!

Frihet och individualitet står högst upp på listan över ditt barns prioriteter, så ge honom eller henne utrymme. Vattumansbarn som inte får uttrycka sig fritt kan bli rebelliska, obstinata eller deprimerade i tysthet.

Låt ditt barn klä sig själv så snart det är möjligt och se till att det finns gott om böcker, konstmaterial och annat som stimulerar kreativiteten.

Vattumän är ofta intelligenta. De tänker naturligt framåt och har en god förståelse av världen, så din lilla vattuman kanske växer upp till en utmärkt problemlösare.

Ditt barns intressen och livsval kan komma som något av en överraskning, men om du är öppen inför hur han eller hon tänker, kommer du att se det geniala i sammanhanget. Vattumansbarn behöver bara tid att hitta det bästa sättet att ge sin begåvning uttryck. genius in his own right.

Novah och Hugo som syskon:

Framåt/uppåt


Dessa barn har tydliga olikheter, men tillräckligt många likheter för att komma överens. Vattumannen vill göra världen till en bättre plats. Fisken är också humanitärt lagd, men på ett mer medkännande och känslosamt sätt. Dessutom sträcker sig fiskens världskärlek även till andra varelser, inte bara människor. Det varmhjärtade fiskbarnet kan komma hem med bortsprungna hundvalpar och övergivna kattungar, medan vattumannen är mer benägen att ta med sig en grupp vänner med ovanliga åsikter om konst, politik och livet i allmänhet. Oavsett ålder kommer vattumannen att vara den naturliga ledaren av dessa två, men vill kanske inte alltid ha med sig sitt dagdrömmande syskon på alla äventyr. Vattumannens distanserade sätt kan såra den känsliga fisken ibland, men samtidigt är fisken förstående och insiktsfull nog att se att vattumannen är hängiven sin familj på sitt eget sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0