Lyckat ultraljud!

Ultraljud idag gick jättebra! Miniskrot var envis å ville lägga sig dumt till så vi knappt fick se h*n bra. Var nästan så läkaren hade svårt å mäta. Sprattlade litegranna å vinkade, sög på tummen å sådära . Vart flyttad från 18+3 till 18+5 (18+4enligt sm, 18+2 enligt sena ägglossningen, 18+3 enligt förra ultraljudet) så nu är BF 22 januari Så jag är nöjd! Växer bra å moderkakan funkar bra. Ska tillbaks på ultraljud i 21+5 för å mäta så den växer som den ska Läkarn försökte titta med 4d också men miniskrot låg så knepigt så fick ingen bra bild så =/ Men ska fråga nästa gång om dom vill försöka igen med de

Just ja, fick göra VUL idag med. Har haft så konstiga ilningar i tappen, typ som före mens å så när tappen hårdnar å grejs. Jätteobehagligt. Så pratade med henne om de å hon frågadeom vi skullegöra VUL för å kolla så att livmoderhalsen å så är dom de ska. Sa att jag är jätterädd för att få förtidigt oavsett vilket vis. Men livmoderhalsen å allt såg precis ut som de ska å är så stängt det bara kan bli
Snart så!

Idag gäller de! Idag är ju trots allt dagen med stort D! 4½ timme kvar innan vi far hemmifrån. Är inte alls lika nervös idag som jag var igår. För igår levde miniskrot loppan ordentligt! Tillochmed när vi åkte bil och gick inne på affärn och storhandlade! Och har redan fått mig några duttar nu på morgonen =) Så jag vet ju att den lever. Det jag är nervös för tror jag är att den inte ska vara så stor som den ska, att moderkakan ska ha börjat lägga av igen, att fostervattnet ska vara för lite.. Dvs, samma saker som med dottern vid sista UL.Men de ska la gå bra!

Ska försöka uppdatera i bloggen trots att bloggtiden går åt att fixa med designen. Har dock kört fast lite nu så kan ta ett tag innan den blir färdig =(

Under Construction!

Som ni kanske märkt så håller bloggen på att ändra lite utseende. Är lite saker som ser konstiga ut just nu. Håller på för fullt och knåpar med att rätta till det som är galet.

Pest och pina vilken dag!

Kan ju säga att jag INTE är imponerad över idag... Först så skulle jag åka med bussen kl 7.40. Men så möter jag grannen utanför och då ska hon in till Vännäs till 13.30. Toppen tänkte jag och frågade om hon inte kunde åka lite tidigare, vilket hon gick med på. Uppropet i skolan började 13.15. Så jag var skitglad! Gick in å tänkte äta lite bättre frukost än en tallrik fil. Kl 8 ringer hon och berättar att hon är tvungen å åka in om en kvart pga att hon glömt bort att hon hade MVC kl 9, hon är också gravid. Toppen... Stressa i sig filtallriken å ut igen. Går å sätter mig på fiket och sitter där från 8.50-10. Ut å handlar lite på ICA, lite dricka å frukt. Köpte förövrigt världens äckligaste mandariner/satsumas eller va fan det nu heter. Tog ut mer Trombyl och handlade mer vitaminer eftersom dom tar slut vilken dag som helst. Sen kika runt i lite andra affärer. Gick in och tittade på barnkläder, men dom hade bara flick eller pojk och jag ville ha nått neutralt. Så det fick vara. Blev ett ark med låtsas tatueringar åt Novah istället, en ny trollgubbe och en fisk :-) Så hon blir nog nöjd åtminstone. Aja, men iaf så efter det gick jag upp till skolan. 2 ½ timme för tidigt... Jippie. Eller inte. Efter många om och men vart klockan iaf dags för upprop. 14.50 så var det hela över. Tog dock en stund innan jag kom iväg. Inte så mycket klokare över huvudtaget. Hela grejjen kändes ganska onödig. Missade bussen hem så gick till fiket igen och väntade på att Martin skulle sluta. Gick och handlade lite mer på ICA som behövdes.

Det jävligaste med det hela är att dom hade inte gjort klart allting med schema å så. Så för sjuttielfte gången bokade jag tid hos SYV. Och sen ville idioterna att man skulle komma imorgon också för att diskutera ihop när sammhäll och historia ska vara förlagt! Ska läsa historia inte samhäll. Men det är samma lärare och idioterna har satt samhäll och historia samtidigt! Så då ville dom att man skulle komma imorrn med och diskutera det i gruppen som ska läsa de! Så dom tyckte jag skulle åka in imorgon igen kl 7.40 och vänta i lilla jävla skitVännäs till 14.05!

Pratade dock med rektorn och fick godkännande av honom att inte vara där imorgon. Sa som det var att jag är gravid och orkar inte en dag till med att bara strosa runt en hel dag. Sen sa jag även till om att jag måste frånvara på torsdag på grund av ultraljudet. Så det känns bra att fått godkännande av rektorn att frånvara första veckan åtminstone. Bara jag mailade läraren (som helt plötsligt försvann under uppropet) och berättade hur det står till.

Så är helslut just nu och har grymt ont i fötterna och benen. För att inte tala om höfterna! Fy sjutton! Aldrig att jag gör om detta på minst ett halvår iaf!

Bjuder även på bild ifrån imorse. Ibland älskar jag mitt hår! Tänk bara om man nångång hade tålamod att låta riktiga färgen växa tillbaks, men tar ju fan flera år! Och så mycket tålamod har icke jag!


Vecka 19 (18+0)

Gravid vecka 18

Infaller mellan 23 Aug 2009 - 29 Aug 2009

  •  Du är gravid i vecka 18+0 (vecka 19)
  •  Bebisen väger c:a 179 gram
  •  Bebisen är c:a 17.6 cm från hjässa till fot
  •  Du har klarat av 45% av graviditeten.
  •  Du har 153 dagar till förlossningen.

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.

Ja, det stämmer ju att jag gått upp 6kg! Kan gärna få stanna där ett tag nu! Sen upptäckte jag i morse att kulan syns ordentligt nu när man ligger ner! Det känns kul!


Helgen

Helgen har bara varit lugn. Har påbörjat röjning av dotterns rum. Rensa bland leksaker och dyligt så det är mer plats för henne att leka. Blir nog bra när det blir klart. Tänkte ställa in ett av hennes lektält i rummet där vid Cillas bur stod förut. Enda som är svårt är att veta vars man ska göra av alla miljontals gosedjur! Sen skulle man kanske ta å fixa i vårat sovrum också så man kan börja använda det igen. Jobbiga är bara att försöka somna utan tvn! Man blir ju lite smått beroende av den när man somnar till den varje natt. Man får väl kanske försöka hitta en billig tv på blocket att stoppa in i sovrummet.

Måste bara få skryta över duktiga tjejen min också! Hon har börjat lägga sig själv när hon är trött nu! Då kryper hon ner i sängen och vill att man ska ta på henne filten. Så himla gosigt. Sen idag så sa hon sin pappas namn för första gången! Trist bara att han inte var hemma och fick höra det.

Sen har hon även lärt sig att cykla ordentligt själv! Pappa fick nästan springa för att hinna ikapp henne igår när hon drog iväg bort mot skogen.


Att köra pappas bil är också en storfavorit som hon fick göra igår igen när vi var ut i skogen en sväng för att plocka terrarieinredning åt en bekant.

Det här borde du också prova att göra Emma, så kanske du blir så här glad också ;-) Att köra Audi alltså *fniss*

Yeay!

Igår fick jag hem min Bola som jag beställde ifrån http://babytime.se/. Så nu pryder den min sakta framkommande mage! *stolt* Dock så gjorde jag om den litegranna. Pysselgalen som man är så är det inte så konstigt kanske?
Sen har även miniskrot börjat göra sig tillkänna riktigt ordentligt! Är så himla mysigt! Läntar tills Novah och Martin kan känna av dom ordentligt också!

Är helnöjd över resultatet! Är ett hjärta och ett löv som hänger längst ner.

Tömde även kameran idag och hittade bilder ifrån när vi besökte Novahs faster vid deras stuga i skärgården utanför Ö-vik. Bjuder på några bilder därifrån.
 Novah åker båt
Åker båt ut till ön! Tyckte jättemycket om det!

Badar
Badar i havet!


Ooooh kallt! Men kul!

kollar skörden
Kollar hur mycket blåbär hon fått ihop

Visar mamma
Visar mamma alla blåbär

AJ!

Begriper inte! Har sån himla värk och kramp i benen! Hade för mig det skulle komma senare i graviditeten men tji fick jag!
Bjuder idag på en fin bild på Novah som vi tog i helgen tror jag det var =) Begriper inte att hon envisas med att ha napparna upp och ner! Fin hon är lilltjejen min! Lilltjejen som snart kommer bli storasyster!

Önskelista påbörjad!

Satt och kollade på blocket en sväng idag och trillade över en sak som jag definitivt vill ha i julklapp! Jag vill ha en gungstol! Tänk så himla mysigt att sitta nerbäddad i gungstolen i vinter framför kaminen med bebisen och Novah i famnen! Ååååh.... Fast skulle varit en öppen eldstad istället... Men men det duger med kaminen! Så en gungstol vill jag ha i jul! =D

Hejdå Cillan!

Så nu är Cillan uppe i månen. Novah sa hejdå och hjälpte till att stänga kartongen innan pappa la ner henne i jorden. Hon verkar ha acceptera det hela ganska bra, tror hon tog det bättre än mig. Duktiga tjejen min. När vi sa att Cillan var i himlen och var död så pekade vi och berättade också. Å då sa Novah att Cillan är i månen =)

Vilken hemsk morgon...

Urs... Här är ingen bra dag idag. Vaknade kl 3 imorse och kände att något var fel med dotterns chinchilla. Var tvungen att gå å titta till henne, och mycket riktigt... Där låg hon död i sin hängmatta {#lang_emotions_cry}. I lördags förlorade vi en kanin och inatt dotterns chinchilla som hon fick i 2årspresent... Känns riktigt jävla skit! Förstår inte vad vi gjort för fel? Har följt kostråden på kanin och chinchillasidor och dom har haft bra med mat och vatten och kärlek, så begriper inte! Kaninen ca 1 år och chinchillan ca 8-9 år. Kunde inte somna om efter det. Har på länge inte kunnat gråta över döda djur (har fått annan syn på liv och död bland djur efter att man börjat pyssla med reptiler) Men Cilla kan jag ärligt säga att jag gråtit över, men mest för Novahs skull. Hur sjutton förklarar man för en tvååring att hennes älskade Cilla inte finns mer? Att hon är död?

=)

Nu har jag iaf pratat med mor och hon tyckte det var hedrande att jag ville använda hennes namn =) Så så blir det om det nu blir en flicka =) Får se om det blir som tilltals eller inte bara =)

Funderingar kring namn

Nu kan de bli lite rörigt här bara så ni är förberedda, men vill veta era åsikter och tankar. Ska försöka få det så begripligt som möjligt.

Har suttit och funderat i stillhet på det där med namn en hel del. Enda vi kommit fram till är att vi vill försöka ha samma tema som på dottern, bilar och metal. Har två namnförslag. 1 flicknamn och 1 pojknamn.

Har enda sedan början av graviditeten funderat på vad min avlidne storasyster hette. Hon hann bara bli 3 dagar gammal innan hon dog, så har aldrig träffat henne. Min mormor har nämnt det namnet en gång (vilket också var i början av graviditeten) men tänkte aldrig på det särskilt mycket då. Vill på något vis hedra henne genom mitt kommande barn, för hon har varit mig till stor hjälp trots att jag aldrig sett mer av henne än en bild på henne i kuvös. Men jag vet att hon finns med mig när jag behöver henne (kalla det nonsens om ni vill.) Skulle så gärna vilja ge mitt kommande barn hennes namn om det nu blir en flicka. Men skulle det vara konstigt? Att ge mitt barn samma namn som min storasyster fick? Vet att jag borde prata med min mor om det först, men har så svårt för att ta upp det hela. Innan graviditeten och dessa funderingar kom så har jag inte haft några svårigheter att ta upp henne med min mor. Men nu har jag det. Vet inte om det kanske är tecken på att jag inte borde ge barnet hennes namn. Kanske inte som tilltalsnamn, men i namnet iaf.

Sen samtidigt tänk om det var Alice hon hette? Det flicknamn jag och sambon diskuterat fram.

Flåt om det blev långt, men hoppas ni förstår hur jag menar och tänker...

Slutbakat!

Nu tänker jag inte baka nå mer bullar förens det är dags för julbaket kring lucia! Är totalt fullkomligt less på att baka nu!

7 timmar har jag stått och bakat bullar! Snacka om att vara slut! Kommer definitivt somna ovaggat inatt! Har dock haft bra bakhjälp av dottern :-) Hon måste vara världens bästa jästsmulare!

Vad är det för nå bullar jag varit så himlarns duktig att baka idag då?

2 satser pizzabullar
1 sats vaniljbullar
½ sats kanelbullar
½ sats äppelbullar.

Vad har gått åt för att baka alla dessa bullar som var närmare 200 stycken?

4pkt jäst
4kg mjöl
2l mjölk
1kg margarin
1kg socker
1/4 dels paket vaniljsocker
½burk kanel
700g äppelmos
2pkt stora bullformar
1 storpack rökt skinka
800g ost av typen edam
270g tomatpuré
ca 300g ketchup
½burk oregano
ca 1/8 del pärlsocker

och säkert mer jag glömt. Är en del som gått åt i dagens bak. =)

Maggen


Och poff så exploderade magen och blev rund! Trodde jag skulle få gå med spetsig mage hela tiden. Men tydligen inte! Vart chockad själv när jag tittade på bilderna när jag tagit dom i morse! v.17+0 nu :-) Undra hur det ska sluta när magen ska växa i ca. 23 veckor till!


22 veckor kvar!

Ny vecka åter igen! Härligt med framsteg! Kände miniskrot igen mot handen en sväng igårkväll och litegrann nu på morgonen så det tar sig! =) Magbild kommer ikväll!

Vecka 18: 16 aug - 22 aug 2009

Du är på dag 120 av 280. (42,9%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 jan 2010
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Låg självkänsla?

Många av  tonårsflickorna (även till viss mån grabbar) måste ju ha grymt dåligt självförtroende och ett väldigt stort behov av bekräftelse.

Hur många har inte upplevt när dom gått in på bilddagboken att där 90% är tonårstjejer som lägger ut bilder på sig själva med väl synlig urrigning och putande läppar med någon av texterna under:
Är jag fin?
Tycker du jag är snygg?
Skulle du kunna kyssa mig/ligga med mig?
och liknande saker.

Tycker ärligt talat att det är tragiskt att så många måste söka bekräftelse från random folk på internet. Okej visst tycker väl de flesta att det är roligt att få höra att man ser bra ut, men är det verkligen glädjande att höra det när det är så pass påtvingat som det är i sånna tillfällen?

Vad är det egentligen som gör att folk måste ständigt söka sådan bekräftelse? Det kan ju inte kännas riktigt äkta när nån svarar att ja, du är fin osv.

Och är inte frågan om man är fin så är det oftast att typ: jag är så ful. Varav under är kommenterat av flera stycken att nej du är inte ful, du är fin. Varav ägaren till bilden åter igen svarat att nej jag är jätteful ju.

Måste ju finnas så mycket bättre sätt att få upp självkänslan på. Mycket handlar ju inte om utseendet i sig utan utstrålningen. En tjej med fantastisk utstrålning kan vara så mycket vackrare än en sk. beauty queen.

Gör saker för dig själv som får dig att känna dig vacker istället för att söka massa falsk bekräftelse så ska du se att du får så mycket mer långvarit resultat. Och framför allt våga vara dig själv och se inte tillgjord ut. Försök se naturlig ut och inte som en barbie.

Woaw!

Idag är jag glad (igen!) Fick min efterlängtade kebabrulle igår! Så som jag har längtat! Jävlar i min låda så gott det var! Skulle lugnt kunna äta en idag med! Köpte en modell större rulle igår för jag tänkte att då kan jag ju ha till lunch idag. Yeah right! Vilken värld tror jag att jag lever i egentligen?! Har tydligen glömt bort vilken skillnad det blir på matkapaciteten under graviditet. Den tog ju tvärslut fastän den var 1-2 deci längre än normalt haha. Har även insett att morötter är underskattade! Gu va grymt gott det är!

Ååååhh..... Kebabrulle... Med vitlökssås.... Mmmmmmm.....

Supergod banankaka!

Jag och dottern vart sugna på att baka. Så vi tänkte baka en sockerka. När vi tagit fram alla ingredienser och satt igång så insåg vi att vi hade för lite margarin, för lite socker och avsaknad av vissa ingredienser så vi improviserade lite. Smeten är farligt god! Var nära på att det inte blev så mycket kaka att stoppa i ugnen. Är så det kan gå när det är en tvåårig godisråtta och en gravid kvinna som bakar. Men tänkte vara snäll att dela med mig av vårat hemknåpade recept!

Trollens banankaka:

100g bregott
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
Rör ihop detta till en smidig röra.
Blanda i 2 ägg, 1 i taget.

Blanda ihop:

5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel

Rör ner i socker/smör/äggsmeten.

Mosa 2 bananer och blanda ner i smeten och häll på ½ dl kallt starkt kaffe. Rör ihop.

Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner restrerande smet som inte blir uppäten vid provsmakning. Skjuts in i ugnen på 175grader i dryga timmen.
Avnjut!

Något mer man kan ha i smeten är chokladdroppar (finns på bakavdelningen i de flesta affärer), skulle nog bli supergott! Ska testa det nästa gång.


Dagisångest?

Har märkt att dottern har dagisångest. Tidigare har hon älskat dagis och varit helt lyrisk de dagar hon ska få fara till dagis. Men inte nu efter sommarlovet.

Dagens scenario:
Idag och imorgon har dagis stängt så hon får vara hemma med mig. Men när pappans larm ringde i morse och han sa "nu ska jag kliva upp och fara till jobbet" så vart hon panikslagen igen och bara grät och var otröstligt för att hon trodde hon skulle behöva fara till dagis. Hon lugnade ner sig lite när vi försökte förklara att hon inte behövde fara på dagis utan får vara hemma med mamma idag.

Hon lyckades somna om och sen när hon vaknade insåg hon att hon skulle slippa dagis idag och är jättelycklig.

Förstår inte vad som hänt!

Ännu gladare!

Nu är jag typ superlycklig! Miniskrot sparkade mot handen! Trodde det skulle dröja bra mycket längre med min extra stoppning på magen! Skål på er! Här firas det just nu med alkofritt mousserande jordgubbsvin! Dagen blir nog inte så illa endå!

Yes!

Morgonen vart kanske inte så tokig i alla fall!

Hade betygsamtal med tyskaläraren alldeles just och fick godkänt på tyskan! Känns bra!

Ska snart ha betygsamtal med min spanskalärare. Haha det ska bli riktigt kul! Har skickat in 2 av 5 uppgifter, gjort 0 av 5 muntliga och på provet inte skrev något alls. Kan redan berätta nu vad jag kommer få för betyg! Icke Godkänt så det bara skriker om det! Men jag är glad endå eftersom jag fick godkänt på tyskan och engelskan! Historian ska vi inte ens prata om så nu slutar jag skriva för denna stund!

Tjillevippen!

KF!


Förbannade jävla kattfan. Är det inte lilla helsvarta fanskapet så är det kattmamman som det i detta fallet var! När man sov som skönast så kommer hon in och börjar gnälla å skrika. Hur fränt är det? Och bara sekunderna efter det så hoppar Blackie (lillkissen) upp på fönsterbläcket utanför och sitter och skriker där å krafsar på myggnätet. Bara att kliva upp och släppa ut fanskapet då. Vet just nu inte vad som är värst att bli väckt av, att kattungen racar över en och använder huvudet och magen som språngbräda eller att mammamn springer runt och skriker som en galning. Tack för det uppvaknandet! Tack för att min morgonsömn blev sabbad *suck* och *morr*


Dagens

Är nöjd med dagen i stort sett. Sista kattungen flyttade till en barnfamilj några mil härifrån. Ungarna vart heltokiga i katten direkt. Har mindre ont i foten idag. Bara lite stel i benet efter 1 ½ dags haltande.

Miniskrot har kullrat runt en massa i magen. Känns ganska lustigt men så himla mys! Känns ungefär som en bubbla som spricker i magen. Bara det inte blir lika rackarunge som storesyrran sin och älskar att sparka fotboll med mammas kisseblåsa. Det gillar jag inte! Är ju faktiskt lite smådrygt att springa på toa stup i ett. Men men det är väl bara önsketänkande!

Har upptäckt ett mindre trevligt graviditetbesvär som nu framkommit. Jag svettas så mycket mer än vanligt! Beror inte bara på värmen för även idag när det blåst å varit svalt har jag svettats som en gris! Är mindre angenämt må jag säga.

Nej nu blir det att sätta igång med käket för snart kommer mina pluttar hem! Oh så jag har saknat min skrot idag! Är ju ganska drygt att hon börjat dagis igen för då får jag ju inte mysa med henne på hela långa dagen!

Bjuder på dagens mage! Någonstans det börjar hända nått iaf! Bara hoppas man slipper bli dubbelt så bred över arslet denna gången!
 

Coolt!

Kände nyligen bebisen hicka i magen! Kändes ju fränt!

Bjuder på bild på Novah ifrån blåbärsskogen igår =) Hon är heltokig i blåbär.


Försöker skriva på religionsuppsatsen idag men det går sådära. Vaknade i morse med jättehalsont och huvudvärk. Tog tempen som påvisade svag feber. Jippie!

Bra helg!

Haft en underbart trevlig dag. Hade besök av en vän å hans två söner varav äldsta sonen är jämngammal med Novah. Himla trevligt! Barnen badade å tjoade jättemycket och hade jättekul Sen yngsta sonen var ca 1 år. Har helt glömt bort hur långfingrade 1åringar är och hur mycket dom stoppar i munnen! Hade fullt schå att hålla koll på alla 3 barnen medans karlarna fyllde poolen å grejjade med RC bilen och fipplade på Men mysigt!

Känns läskigt, idag är sista dagen på sambons semester och Novah ska börja dagis igen på ny avdelning med mellanbarnen.

Dagens negativa - Mindre mysigt var det i förmiddags när jag skulle hjälpa dottern ut med tälten ifrån garaget (2 tält med en tunnel mellan dom) och trampade på en spik. AJ Aj aj... Inget att rekomendera! Har fortfarande jätteont i fossingen Ska kanske våga ta bort plåstret sen och tvätta igen. Tror inte spiken gick allt för långt in, men tillräckligt för att jag ska gå haltandes *snyft och tycka synd om sig själv en smula*

Dagens positiva - ny vecka! v.17 nu! Fy fan va häftigt! Bara 3 veckor kvar till halvägs! Trodde aldrig i maj att det skulle gå så här bra! Kanske går det vägen denna gång!

Dagens aha - insett att jag fått min graviditetsnoja nu! Kräftor och kebabrulle med vitlökssås. Är så grymt sugen på både och! Tur var så är det kräftsäsong och hittade billiga kräftor på Coop. Karln fick mig igår att inse att det var nog en noja jag har när han påpekade att jag tjatat om kräftor nästan varje dag i två månader. Får inhandla ett lager att ha i frysen nu medans säsong är och kunna ta fram när begäret blir för stort.

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


BM!

Var till BM idag på hälsosamtal. Gick jättebra. Fick även lyssna på hjärtat igen.

Denna gången fick jag till och med till ett filmklipp på hjärtljuden!

Nu tillbaks till studierna! Ska uppdatera bättre sen när jag har tid.


Blörk!

Jag trodde ju graviditetsillamående skulle försvinna kring v.12-13 men vicke bullshit! Är fortfarande illamående till och från. Idag känns som ingen bra dag att vara illamående eftersom vi ska fara till Ö-vik. Men men... Får väl knapra Postafen en stund innan vi far... *suck* Så ni som blir gravida - lita inte blint på att illamåendet försvinner vid 13 veckor!

Förvisso har det stannat vid illamående, men bara det är frustrerande!

4 månader avklarade! 5 to go!

Vecka 16: 3 aug - 9 aug 2009

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.Såå..Då var man äntligen inne i en ny månad! 4 hela månader avklarade! Underbart!
Minitrollet har börjats kännas av nästan varje dag och magen börjar bli mer framträdande.

Till ett annat ämne.

Känns så underbart skönt att ha lagt engelskan, tyskan, historian och spanskan bakom sig nu. Nu är det bara 4 veckor  religion kvar som återstår innan det blir komvux på riktigt.

Idag far vi en sväng till svägerskan utanför Ö-vik. Ska bli trevligt att fara dit en sväng igen :-)

RSS 2.0