Quick update

Uppdaterar bara lite kort med bilder. Har pluggat arslet i småbitar senaste 2-3 veckorna. Har inte hänt så mycket nytt förutom att jag nu är helt färdig med Engelska B och Tyska A. Spanskan och Historian skiter sig men det gör inget.

Lägger upp de tre bilderna jag fick från ultraljudet + senaste magbilden tagen igår. Börjar hända grejjer nu! Miniskrot har börjats kännas av lite till och från. Himla mys! Har 2 gånger kännt det röras under handen när jag haft handen på magen. Går in i v.16 på måndag :-)

tummen upp

Jippie! Dryga 16 timmar tenta idag!

Börjar ärligt talat bli sjukt trött i huvudet. I morse gjorde jag 2 timmar Engelska B tenta, gick 2 timmar snabbare än deadline. Tog 20 minuter paus efter den, sen satte igång med Tyska A tentan som tog hela beräknade tiden, alltså 4 timmar! Nu är det dryga 8 timmar tenta kvar som ska göras detta dygn! Hur det nu ska gå ihop när det bara är knappt 7 timmar kvar är en himla bra fråga. Good luck have fun to me! Yeayy! Sen graviditets-ont-i-huvudet och trötthet gör ju inte saken bättre. Inte kan man få nå vidare bra energi av att äta heller eftersom allting ger mig halsbränna alternativt illamående. Jippie!... Tur iaf att miniskrot killar mig i magen till och från så man piggnar till en kortis =) Nä datapaus en sväng nu sen fortsätta tenta... Historian först tror jag av de två som är kvar, spanskan skiter jag i hur det går med om jag ska vara ärlig.

Superlycklig!

Ultraljudet gick jättebra idag! Vart tillbakaflyttad 1 dag om man räknar från sista mens och framflyttad 1 dag om man räknar från den sena ägglossningen. Så det är ju jättebra! Sicken koll man har ibland ;-) Miniskrot sprattlade lite och gjorde tummen upp åt oss. Stod på huvudet precis som storasyster sin gjorde under rutinultraljudet. Fick 3 bilder med hem och tid för rutinultraljud om 5 veckor (27/8). Så jag är helnöjd med dagen! Och precis som jag hoppats och önskat så låg moderkakan i bakvägg! Så jag är skitglad idag! Ska lägga upp ultraljuds-bilder sen ikväll :-) Så himla mys! Är så himlarns jättejätteglad! För en gångs skull känns det som om detta kanske går vägen!

I'm home!

Kom hem igår efter en alldeles för kort semester! Har haft himla mys i fjällen. Synd bara på alla knott och mygg... Har inte hänt sådär jättemycket där utöver att karln och far min varit och fiskat hela dagarna medans jag pluggat. Tur med vädret har vi haft. Bara regn 1 dag.

13+3 idag! Himlarns så tiden går fort endå! Ska till BM om 4 timmar är skitnervös! Ska få lyssna på hjärtat. Spelar ingen roll att jag lyssnade senast i lördags, är skitnervig endå. Ställde mig på vågen nu i morse. Har inte vägt mig de 2 veckor jag varit borta eftersom jag vill hålla mig till min våg. +3kg på 2 veckor! Snacka om käftsmäll! Förvisso var det väl att vänta eftersom jag de senaste 2 veckorna börjat kunna äta ordentlig frukost (1risifrutti, 2 smörgåsar, 1 glas fruktsoppa och kanske en banan eller äpple), måste annars är jag tvärdö hela dagen. Sen i fjällen har det väl blivit lite väl mycket gotta... Godis nästan varje dag (trots att jag mår skitdåligt och mår illa som tusan av det) och mycket ungsrostad potatis med mycket smör och sånt gojs... Så jag får väl egentligen skylla mig själv. Fast är ganska okej endå. Förra året när det gick åt helvete gick jag upp 5kg fram till v.11, och är nu i v.14 och "bara" 3+. Just ja, sen imorgon är det ultraljud! Himlarns skoj! Hörs hjärtat idag hos BM så tror jag jag kan slappna av tills imorgon iaf Fast varför skulle det inte höras?

Som klippt och skuret kändes just en klockren kittling långt ner i magen! Precis som om lill*n ville säga att mamma inte alls behöver vara orolig. Värmer så gott i hjärtat de där små diffusa kittlingarna!

Än så länge vet vi inte om det blir att fara iväg igen neråt eller inte. Men det visar sig!

Till fjälls!


Sitter just nu mitt uppe på de jämtländska fjällen i en liten mysig
fjällstuga med min älskade, våran dotter, styvsonen,
min far och min lillasyster. Så himlarns mysigt! Åker hem en
sväng på tisdag eftersom vi ska till barnmorskan på onsdag
och sen ultraljud på torsdag.

Köpte en angelsound förra veckan och provade lyssna efter hjärtat
och hittade det direkt! Så i lördags när jag äntligen fick
träffa Martin igen så när vi gått och lagt så frågade han hur det var
med bebisen. Så jag sa som så att han kan ju få
kolla efter själv. Han visste inte om att jag hade den apparaten kanske
ska tilläggas. Så tog fram den och sa att han kunde
ju få lyssna efter bebisen själv. Så jag slog igång apparaten och
kletade på gel och började leta. Tog inte långa stunden
förens Martin snodde hörlurarna av mig när jag försökte leta efter
 miniskrot och tog även över angelsounden och letade
själv. Tog inte långa stunden förens han hittade det. Dock var den
inblandat med min puls också så hjälpte honom
att leta fram lite klarare ljud. Så himla mys att ligga där och
lyssna på VÅRAN bebis!Vad passar bättre just nu när man sitter uppe i fjällen än
Vintersorg - Till Fjälls?Trädgränsens lövsal i brandgul skiftning flammar
Hösten uppvaknar att gälda livets lån
Branternas sagosyn min törstiga själ nu ammar
Neröver ormlikt ringlar sig ån

Tungt jag uppför sträva blint
I senskymningsblåsten
Vid bergväggar mäktiga som en väldig katedral
Nordstormens andedräkt återföder frosten
Der klipporna bildar den mörka tempelsal

Till Fjälls, till fjälls där storm mig famnar
Till Fjälls, till fjälls vakad av ramnar

Mot himlabrynet avtecknas fjällets brödrahöjder
Snösmyckade toppar likt tinnar och torn
De ståtar upp mot skyn när drängsol lyser nöjder
I den stiglösa utmark ljuder fulländningens horn

Till Fjälls, till fjälls där storm mig famnar
Till Fjälls, till fjälls vakad av ramnar


Glad idag!

8 veckors engelska avklarade på 3 dagar! Känns så himlarns bra! Men inte blir det att slappa nu för det inte! Har tyska inbokat imorgon förmiddag. Så blir plugga järnet tyska nu! Typiskt nog är Lotte upptagen hela veckan, bara för att man är i Hedemora och behöver hjälp =D Men men får nöja mig med mammas hjälp.

Måste säga att jag har världens snällaste lillasyster just nu åtminstone! Först var hon snäll och var barnvakt åt Novah så jag fick plugga i lugn och ro + göra det muntliga engelska (vilket jag förövrigt fick godkännt på!). Sen hade hon en låda belgiska chokladpraliner som jag fick av henne! Dumma är bara att lådan snart är slut och min mage proppfull, halsbränna och illamående! Men det var det värt! Himlarns gott var det iaf!

Just ja, vet inte om jag skrev det sist, men gick iaf in i v.12 i söndags! Känns himlarns bra! Så här långt kom jag inte sist! Symptomen sitter fortfarande kvar, har en riktigt bra känsla för det här denna gången!

Har det förövrigt relativt bra här nere i Dalarna. Är väl inte allt som är toppen, men det är inget jag vill ta upp här just nu då det att det är inte bara jag som är involverad i det. Men kan ju säga som så att jag börjar bli skapligt less på vissa personer här... Tack vare dom tycker jag att veckan inte kan gå fort nog! Samtidigt som jag oerhört gärna vill umgås med dom andra två som jag verkligen gillar här....

Bra dag i allmänhet.

Nu är jag i dalarna. Blä vad bussresan var pest och pina igår! Buss mellan 8.20-14.25, illamående från jag vaknade 6.30 till kl 12 ungefär. V.12 idag! Nu har illamåendet ändrat sig till kvällen istället. Vilket kommer göra det svårt för mig att somna inatt. Men men. Är som det är. Tar jag gärna så länge det är bra med det lilla livet :-)

Var till min farbror hans tjej och min kusin på middag idag. Himlarns trevligt att träffa dom igen. Har inte träffat dom på över ett år. Så det var kul :-) Himla god middag bjöds det på också. Novah åt så jag trodde hon skulle spricka!

Sen vart det hem till far och äta glass, maränger och chokladsås. Gott det med.

Så nu sitter jag här med min lilla skrutt och kikar runt på nätet och myser och mår allmänt bläka som det ska vara.

Fick reda på nå mindre trevligt idag. En kille som är ett år yngre än mig hade kört ihjäl sig inatt mellan Hedemora och Säter. Funderingarna gick ju mycket på vem det var.  Fick sen höra av min farbror förnamnet på grabben. Tänkte att kan ju inte vara många med de namnet och 1år yngre än mig. Kände till en kille med det namnet också från skoltiden när man gick 1-6 och även sen. Funderade mycket på om det var den killen jag trodde det var eller inte. Såg sen att han bar samma efternamn som den jag kände till, förutom att när jag var yngre hade han ett annat efternamn, men jag visste att han hade bytt senare. Frågade lillasyster om hon visste vem det var, och det gjorde hon. Frågade om hon visste om han hade haft annat efternamn förut, vilket hon inte visste. Men hon hade honom som vän på BDB, så fick se där. Och jo.. Nog var det den killen jag misstänkte från början. Förjävla trist när det är folk man känner igen. Men men det är som det är. Även om det kanske låter hårt så tycker jag mer synd om tjejen som var med och överlevde som behövde sota för förarens dumheter att inte kunna köra nykter. Så grymt onödigt att äventyra sitt och många andras liv på grund av alkohol.
Novah säger:

yxcyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy                                                
                                                                                                                    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 hudidfiksdidcik cdikm ddoll.dcujhnfi8o9e3ei m83mn r 27 n

Dalarna nästa!

Körde ihop sig litegranna med studierna och dagissemestern... När vi fick lapparna från dagis om att det skulle vara stängt i Juli så visste vi ju inte att jag skulle ha upp över öronen med studier, så vi sa till om att Novah inte skulle behöva nå sommardagis åt henne. Och nu har jag apmycket att göra med studierna och ska jag ha henne själv om dagarna finns det inte en chans att jag kommer komma ikapp och få fortsätta plugga i höst. Så då ringde jag min kära mor och frågade vad hon har för sig nästa vecka. Hon trodde iaf inte att hon hade något särskilt för sig, så frågade om hon ville vara barnvakt åt sitt barnbarn då, vilket hon inte var sen att tacka ja till. Så då dundrar jag och Novah ner till Hedemora redan nu på lördag. Känns himla kul å få komma ner till mor igen. Är dock lite fundersam över hur bussresan ska gå eftersom jag inte tycker om att åka bil just nu eftersom det gör mig illamående. Är aldrig åksjuk annars förutom när jag är just gravid..

Annars är det bara bra. Illamåendet har ju jobbigt nog kommit tillbaks. Är väl förvisso bra, men är relativt frustrerande att ha en klump sittandes i halsen hela tiden. Har börjat bli tvungen att springa upp på nätterna nu också. Tycker inte jag dricker så mycket, men tydligen tycker kroppen annat! Samma går det inte att sova på mage längre heller, för brösten ömmar för mycket. Men det känns skönt att det verkar som om denna graviditet utvecklar sig som den ska! Inget glädjer mig mer! Till och med Martin har börjat se att det börjar kika fram mage ordentligt nu. Fick den snälla komplimangen: Tycker du börjar bli tjock nu älskling!
Ja tack tack för den du! Fast jag vet ju att det inte var något illa menat. Ja.. Ni kan ju se här nedanför varför han sa som han sa...

Hoppas ni får en bra sommar! Finns en viss risk att jag inte kommer kunna uppdatera här på de närmsta två veckorna. Kommer hem en sväng igen den 21/7, ska till BM 22 och sen ultraljud 23. Så far vi iväg igen den 25. Puss på er och ha det kanon!

RSS 2.0