Närmar sig sakta men säkert!

Helgen har varit helt okej! Var på Wheels i lördags, himla mycket fina bilar! Dock så gjorde värmen och höfterna det till en mindre rolig upplevelse eftersom det gjorde så ont att gå efter ett tag. Det verkar iaf som det finns en lösning på mina studieproblem iaf! Ska till Syon åter igen idag och prata mer med honom och söka till komvux på SKOLA i höst så jag slipper plugga hemmavid!

Söndagen var helt underbar! Smorde in mig och Novah ordentligt med solskyddskräm och gick ut och fixade poolen (jag och Novah tog slangen, Martin sprang med varmvattenhinkar). När den var fyllt hoppade vi i där och plaskade och hade skitkul. Sen när vi vart fryssna så la vi oss på filt på gräsmattan och värmde oss i solen. Himla mysigt!

Gick in i ny vecka i söndags. 1 dag kvar till mitt andra delmål - att komma till v.10+3 utan blödning! Klarar jag denna vecka utan något knas så kan man nog börja slappna lite mer! För att jag är lite smått orolig kan jag inte sticka under stol med! Magen har börjat ändra form litegranna och kommit upp en svag hormonrand. Fast än är ju magen bara uppblåst, men det känns ju på nedre delen att den börjar bli fastare där. Bifogar två nya bilder, en vecka gamla dock, har inte hunnit med nå nya för den nya veckan. Magen är precis lika rund frammifrån som det ser ut på bilden!


Nu ska jag göra mindre rolig syssla! Betala räkningar!


Vecka 11: 28 jun - 4 jul 2009

Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

Du är på dag 73 av 280. (26,1%).
Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 2 fulla dagar (v10+2).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 jan 2010
Du har 207 dagar kvar till beräknad förlossning.


Så himla typiskt!

Har upp över öronen med studier. Tänkte unna mig att lägga mig på gräsmattan och njuta av solen samtidigt som jag pluggade. Sagt och gjort, smorde in mig med solskyddskräm och bar ut alla grejjer och böcker. Började jättebra, studierna flöt på någorlunda ok. Skrev ner ett gäng med stödord inför uppsatsen. Så har iaf kommit en liten bit påväg. Sen vart det dags för lunch då jag började bli hungrig. Gick in å åt lunch och skulle sen hänga upp tvätten. När jag bar ut tvättkorgen började främre fogarna sätta igång och jävlas. Kunde bara hänga halva korgen med tvätt innan jag gav upp på grund av fogarna =( Klarade inte ens å bära in tvättkorgen igen så den står kvar ute. Känns skapligt värdelöst att inte ens kunna hänga tvätt! Hade varit en sak om jag var höggravid men nu är jag bara i tionde veckan! Provade att lägga mig på täcket jag burit ut men var lika illa endå. Sitta i skräddarställning är det enda som hjälper och då får jag så himla ont i ryggen om jag ska skriva =/ Så packade ihop och gick in och fortsatte istället. Kanske tur i oturen för nu ser jag att det blåser ganska mycket ute. Nä åter till studierna igen nu! Tjillevippen!

30 veckor kvar bara!

Ska skriva lite vettigare inlägg sen när jag har tid om midsommarn osv. Men tid är det sista jag har just nu!

Du är på dag 64 av 280. (22,9%).
Du är i vecka 10.
Du har gått 9 fulla veckor och 0 fulla dagar (v9+0).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 25 jan 2010
Du har 216 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 10: 23 jun - 29 jun 2009

Kroppen: Nu är det vanligt med första besöket på mödravårdscentralen (MVC). Barnmorskan kommer vara ert stöd genom hela graviditeten, ni kommer få berätta lite om er själva; vad ni har för förväntningar, önskemål, eller farhågor. Allmänna saker diskuteras och sådant som kan ha betydelse för graviditeten, t.ex eventuella mediciner, sjukdomar eller hur det har varit under tidigare graviditeter och förlossningar. Det är viktigt att mötet med barnmorskan känns bra, annars har man rätt att byta till en annan som man trivs med.
Vid inskrivningen tar man ett blodprov i armen som används för att kunna bestämma blodgrupp, * Rhesus-faktorn (Rh), röda hund, syfilis, HIV och Klamydia. Det tas rutinmässigt så det spelar ingen roll om man nyligen har tagit provet.
Rh-bestämning: 15% av alla människor saknar Rhesus-faktorn och kallas därmed Resus-negativa. Om kvinnan är Rh-negativ och mannen Rh-positiv kan barnet bli Rh-positivt vilket kan leda till att kvinnan bildar antikroppar mot Rh-faktorn till nästa graviditet. Nästa barn kan då drabbas av gulsot, efter förlossningen ger man därför kvinnan en spruta med anti-D, ett äggviteämne som skyddar barnet vid en ny graviditet.

Fostret: Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Akutkoll på sjukan!

Hade rejält obehaglig smärta/ilningar i underlivet inatt och som vart värre på morgonen. Ringde min BM och pratade med henne och hon vet ju hur rädd jag är för att något ska gå på skit så hon sa åt mig att ringa till gynakuten, för hon själv kan inte göra något eftersom det inte finns någon ultraljudsutrustning där. Så sagt och gjort, ringde gynakuten och berättade hela min historia än en gång, fick tid 13.30. Dags att jaga taxi. Fick tag i taxi som kom och hämtade mig och körde mig till sjukan. Fick först komma in och göra en vanlig gynundersökning och läkarn sa att allt såg normalt ut! Första positiva beskedet den dagen! Sen gjorde han ett VUL som visade ett foster som växt betydligt mycket mer än sist! Nu såg man verkligen huvud, armar,kropp och ben. Även ett pickande hjärta! Var exakt så stor som den skulle så hans slarvmätning (bebisen ville inte ligga så att han kunde mäta ordentligt) beräknade mig till exakt så långt gången som jag borde vara! På dagen! Så nu känns det bra igen och nu kan jag slappna av!Hoppas ni alla får en underbar midsommar! Nu ska jag kila ut och hålla karl och unge sällskap ute och läsa min nyinköpta efterlängtade bok!

Förlåt om jag är dålig på att svara på kommentarer! Jag ska försöka bättra mig!

Tjohopp!

Nu har jag varit hos barnmorskan. Gick jättebra där alla värden var kanon. Hade lite högt blodtryck men det trodde hon hade att göra med för att jag var så nervös och stressad. Fick iaf prova lyssna efter hjärtat men det var som jag visste redan innan att det inte gick att höra, fostret är ju bara 1.5cm och ligger för långt ner + att jag har ju litegrann kring magen sen innan också. Men hon tyckte med hur jag mår till och från + att jag haft sånna förändringar på brösten å sådära så verkar det bara bra. Fick tid igen 22 juli, dagen före nästa ultraljud. Ska få prova lyssna efter hjärtat igen då. Hon vart så glad för att se mig igen så jag fick en stor kram, kändes riktigt kul! Även om inte hjärtat hördes just nu (vilket är 110% normalt så här tidigt!) så kändes det faktiskt endock ganska bra! Nu vet jag ju att min barnmorska gör vad hon kan för att hjälpa mig och min oro.

Trots att barnmorskan tror så mycket på den här graviditeten så kan jag endock inte slappna av 100% känner jag. Är för lång tid till nästa koll. Urs varför kan man aldrig slappna av ordentligt? Magkänslan säger att det är helt lugnt att det bara är att slappna av, men mitt förflutna säger något helt annat.

Nu ska vi fara å hämta en bättre begagnad TV och även kolla på lite annat.

Ny vecka!

Helgen har varit helt okej. Fredags hände inte så mycket utöver att jag hade en sjuk Novah hemma på dagen. Kvällen vart bara lugn. Vi skruvade lite radiobil och insåg att det fattades två skruvar. Självfallet var dom vi hade hemma för korta! Så typiskt! Men men, bilen gick igång åtminstone. Sen så var vi med Novah och hälsade på hästarna i byn. Novah är ju så förtjust i ena stoet där! Man blir ju inte mindre sugen på häst när man står å myser med två stora shireston och deras fjolårsföl.

Sen igår fick vi snabbvisit ifrån Boden. Kom och hämtade upp en afrikansk jättelandsnäcka som dom skulle köpa. Slutade med att dom tog med sig taggsvansvaranen också. Men det gör ju inget eftersom den hade vi också satt ut på annons, så skönt att den kommer till nån som man vet har bra hand om reptiler. Idag vettesjuttsingen vad det blir. Ska väl försöka hitta på en ny tv, eftersom våran har pajjat. Inte helt, men näst intill, du ser typ hälften av det som ska vara för att det är så mörk bild, och går inte att göra något åt med inställningar. Ska försöka å övertala Martin att köra mig till H&M eller nå sånt så jag kan hitta nå nya byxor. Har bara ett par byxor som sitter skönt och dom börjar bli trasig, och måste ju ha ett par ombytes byxor också så att dom kan tvättas. Eftersom vi inte har något torkskåp eller torktumlare så tar det 2-3 dygn innan kläderna är helt torra inomhus. Och det är ju så dåligt väder så att det går inte å ha klänning eller kjol för då frys man ihjäl å torka kläder ute går inte heller eftersom det regnar eller bara är väldigt rått ute. SUCK!

Just ja! Går in i ny vecka idag!
Barnmorskebesök på tisdag! Kul kul!

Min graviditet: BF Sön 23 Jan 2010
Uträkning utgår från dagens datum: Sön 14 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 3 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 57 av 280. (20,4%).
Du är i vecka 9.
Du har gått 8 fulla veckor och 0 fulla dagar (v8+0).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 jan 2010
Du har 223 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 9: 14 jun - 20 jun 2009

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor.

Embryot: Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Inte så mycket att säga..

Händer inte mycket i livet just nu så har faktiskt inte så mycket att berätta om.
Börjar komma ikapp med tyskan nu lite iaf. På 4 dagar har jag gjort 4 veckors arbete, så det måste ju vara ganska okej endå tycker jag. Men än är det mycket att ta igen i alla ämnen. Det som ligger värst till är nog historian. Den är kämpig som fan! Men på nått vänster ska det gå. Om ändå dygnet kunde ha fler timmar eller gå oerhört sakta fram tills kl 17 när Novah och Martin kommer hem och arbetsron försvinner och man återigen blir mamma och inte studerande.

Så Isa, jag ber så hemskt om ursäkt för att jag inte är klar med din bloggdesign ännu! Hoppas du har överseende för detta. Ska ta nån kväll snart å försöka fila lite på den igen. I promise!

Annars så rullar det väl på som vanligt. Vart lite orolig i måndags då illamåendet försvann. Men behövde inte oroa mig över det nå många dagar eftersom på tisdagen så kom det tillbaka, dock bara när jag åt. Ingenting var gott nå många tuggor. Efter 2-3 tuggor så växte det bara i munnen. Huvva. Sen har det kommit och gått. Knäpp som man är så tycker jag om det där illamåendet. Det är en trygghet att ha. Ska till barnmorskan på tisdag så hoppas att jag kan övertala henne till att försöka leta efter hjärtljud, för det finns inte en chans i världen att jag inte kommer oroa ihjäl mig innan nästa ultraljud 23 juli. Är alldeles för länge dit med tanke på min bakgrund med både upptäckt av dött foster i 11e veckan och missfall. Visst jag har fått se ett fladdrande fungerande hjärta. Men det känns inte nog när det är några veckor kvar tills man är på den "säkra" sidan. Och jag vet att risken för missfall minskar efter man fått se ett slående hjärta. Men som sagt, det hjälps inte! Vägrar hon prova leta efter hjärtljud med dopplern så får hon fanimej skicka mig på ultraljud igen så att jag kan slappna av ordentligt sen! Visst jag försöker slappna av så gott jag kan och lita på magkänslan. Men det är faktiskt inte alltid så lätt. Vet att ultimata är att slappna av å njuta av att ständigt känna sig rejält bakis och bara bli större å större och ha så ont i ben och höfter så man knappt kan stå. Men det är det värt! Är värt vartenda sekund så länge pyret mår bra!

Novah tycker föresten om å klappa å gosa med magen. Undra hur mycket hon kommer terrorisera magen sen när det börjar leva om där inne tihi.

Bjuder på ultraljudsbilden från förra torsdagen. Yolksac=gulesäck, foetus=foster. Bjuder även på en mage ifrån i söndags i vecka 7+0. Nu är dock magen lika stor även på morgonen, inte bara på kvällen! Reagerade i morse på att staven i min navel har börjat peka lite lustigt, tog en bild det syns att magen ändrat form ordentligt. Synd bara att det är svullna tarmar än som länge som gör magen och inte bebisen.
Hormoner hormoner... Begriper mig inte på sånt!

Har alltid älskat sötsaker, godis, kakor etc. Men nu kan jag knappt tänka tanken på sånna saker utan att må illa nästan..

Igår var jag verkligen jättesugen på korv m. bröd och räksallad, sagt och gjort vart det inhandlat! Gjorde i ordning en korv med tillbehör inkl. den efterlängtade räksalladen som jag tidigare älskat! Det var bland det vidrigaste jag ätit hade jag inte spottat ut de så hade det kommit upp på annat vis...! Inte ens köttbiten som grillades i lördags var god! Tyckte allt smakade som tändvätska luktar (vilket givetvis ingen annan vid bordet tyckte..)

Sen i morse gjorde jag iordning min efterlängtade tekopp med enligt mig världens goaste te (äpple, kanel, russin).. Men det höll också på å komma upp! Begriper inte detta med hormoner :-D

Ja.. Kom på en till underlig grej med dom här hormonerna... Var å kollade på tävling igår med radiostyrda metanolbilar och helt plötsligt kände ett olustigt behov av att börja gråta!? Whot?! Sen på kvällen satt vi och tittade på Madagaskar 2, och var nära att börja gråta flera gånger där med.

Men annars så är livet underbart! Nu ska jag sätta mig och fortsätta  plöja igenom tyskan :-)

Världens lyckligaste!

DET FANNS ETT HJÄRTA SOM PICKADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fast vart bakflyttad en vecka. Var så litet så gick inte att mäta så hon trodde jag var i v.5+nånting men några dagar hit eller dit vad gör det? Är inte orolig för det har fullt förtroende för den läkarn som ni kanske förstår eftersom det var hon som hade hand om mig när vi fick Novah, hade hon blivit orolig då hade det varit något att fundera över men inte nu. Men man såg tydlig uppklarning i livmodern och ett fladdrande hjärta utan att behöva leta märkvärt! Vart så glad å lättad så sa bara VA ÄR DE SANT?! FY FAN VA HÄRLIGT! Enda jag kunde säga å skratta haha.

Ska tillbaks igen i v.12-13 (23/7) för å kolla lite närmare på hur långt gången jag är och att det växer som det ska. Sen blir det ju RUL i v.18, tillväxt ul i v.22, 24 & 28. 7 UL på en graviditet är inte så illa pinkat haha. Just ja det behövdes inte ens VUL för att synas något idag Är så himlarns lycklig! Just nu försöker jag hitta på en massa saker som skulle behöva handlas så jag kan skicka karln på affärn å handla panpizza åt jag. Är så rackarns sugen på det och tycker karln är allmänt trist och elak som inte far på affärn för min skull just nu. Okej jag förstår han faktiskt. Suttit i bil majoriteten av tiden från kl 12-16. Men endå! Jag är illamående å hungrig å inge gott finns det hemma. Äter jag mer pannkakor just nu kommer det bara upp. Bara tanken på mer pannkisar får mig att hulka... Ehw!

Världens duktigaste Ida!

Japp! Idag har jag verkligen varit duktig! Har läst i historiaboken och blivit med och mer förvirrad över uppgiften, har tvättat en maskin kläder och en maskin sängkläder. Men mest av allt har jag plockat, slängt massa skräp, dammsugit och torkat golven! Jag känner mig så stolt och duktig just nu! Speciellt med tanke på att jag har så ont i ryggen å benen å är så ruggigt illamående så tycker jag faktiskt det är en stor bragd av mig att vara så duktig på en och samma dag! Gosat med kissebebisarna har jag gjort också!

Men så var det dära med mat... Är ju egentligen särskilt sugen på mat.. Men fick sånt sug efter korv med bröd och räksallad. Så älskade Martin handlar med det hem =D Ibland är dom underbara dom där karlarna, förutom när man får en hormonvåg å ingenting blir bra haha. Förstår egentligen inte hur Martin orkar med mig ibland. Speciellt inte att han har lessnat på mig efter 3 år ihop och graviditeter med massa överskott av hormoner. Han måste nog älska mig väldigt mycket eftersom han står ut med mig.

Trött! JÄTTETRÖTT!

Asså jag fattar inte att man kan vara så grymt trött! Igår när vi var hos ett par vänner på morsdagsfirande så lade jag mig i deras soffa efter fikat i väntan på middag. Var inte långt ifrån att jag slocknade av utmattning, även om vi bara tog det lugnt och umgicks och åt. Fattar inte att man blir så trött av hormoner. Hade iaf en jättetrevlig dag med god lunch och supergod middag. Fikat var självfallet jättegott det med för det hade jag bakat haha. Lustigt nog hade jag svårt att somna när vi väl var hemma och jag väl slitit mig från tvn och datorn och krupit ner i sängen. Förstår det inte.

Imorse kom det  "efterlängtade" illamåendet som ett brev på posten. Sa till väninnan igår att jag räknar med att det kommer inom 1-2 veckor och så kom det idag! Haha. Visst fan är det skönt att det är här allt! Är ju liksom en trygghet att ha tydliga tecken på att det verkligen är något, så allt som allt känns det ju bra. Även om det är lite frustrerande att gå med en klump i halsen hela tiden och ha noll matlust. Honungsmelon funkar idag. Vet inte ens om det kommer funka med mat idag. Är väl dags att sätta igång med den snart så att det är färdigt till när Martin och Novah kommer hem. Är sugen på mat men endå inte.

I lördags var jag och Novah in till Umeå och träffade en tjej som jag lärt känna via familjeliv. Hon har också haft missfall och ska ha barn igen samma månad som mig. Så det var lite kul å kunna passa på å träffas. Martin skulle byta hjullager på bilen så det var ju perfekt tajmat allting. Började med en picknickfika i parken utanför biografen, sen gick vi och kollade lite kläder. Har ju som ni vet hittat klänningar på Ellos som karln inte är så jättevillig att jag beställer, han tycker det är bättre å handla i affär så man kan prova så att det sitter bra så man slipper krångla med att skicka tillbaks och jävlas. Det har han ju faktiskt rätt i, men är ju svårt å leta rätt på precis det man vill ha i butik när man sett det på postorder. Men men fick iaf tag i en klänning som jag bara älskade. Hade tänkt att handla leggings också, men hittade inga bra till bra pris så får klara mig utan. Visst hade ju kunnat handla mamma-leggins men dom var en hundring dyrare än vanliga så kändes inge fränt. Men jag har ju klarat mig i 22år hittils utan leggins så klarar mig ett tag till!

Gick in i v.7 igår (6+0) så bjuder nu på första magbilden. Är föresten denna klänning jag inhandlade! Var faktiskt en vanlig klänning och ingen mammaklänning, den hade bara passande veck på magen så att det finns plats att växa i. Okej att jag har mage sedan innan men inte såhär stor mage! Första bilden är tagen mitt på dagen, den andra på kvällen innan jag gick och lade mig. Nu blir det iaf att sätta igång med wooken så middagen är färdig tills mina älsklingar kommer hem. Få se om man klarar å laga mat med detta illamående. Hoppas ni andra haft en fin helg i det underbara vädret.
RSS 2.0