Hormonstinn?

Skulle tro det va... Om det inte känts av tidigare så gör det det definitivt nu! Är så hemskt lättirriterad och har grymt nära till tårar ofta av ingen anledning alls känns det som efteråt. Som i morse efter att vi lämnat Novah på dagis så stannade vi och pratade lite med en av grannarna och jag gosade lite med hunden deras å bara av det brände tårarna innan för ögonlocken. Och kan bli så grymt irriterad för minsta lilla, kan räcka med att Martin glömmer och ge mig en puss ibland så blir jag tjurig över de en stund. Men som tröst så är jag ju åtminstone medveten om "problemet" i efterhand.

Men till nått helt annat. Har ju helt klart världens goaste dotter! I lördags när vi var och städade bilen så satt hon och jag i bilen och plockade saker å så rätt vad det var när hon klättrade runt som bäst så stannar hon upp, tittar på mig å säger: Älskar dig! Åh jag vart så glad å rörd och varm i hjärtat så jag visste inte vars jag skulle ta vägen! Sen efter en liten stund så frågar jag om jag får en puss, vilket jag får följt av ett: älskar dig! Fick flertalet pussar på raken och efter varje puss sa hon: älskar dig! Det om nånting kan få ett mammahjärta att smälta totalt!

23+2 hjärta

Spelade in via angelsounden igår, så här kommer ett litet vältickande hjärta =)

Dags för en update maybe?

Har så fullt upp med pluggande så har inte riktigt haft tid med att blogga. Har även min kära far på besök också, så den tiden jag inte sitter och pluggar så spenderar jag den med honom och min familj =)

Men jag lever iaf fortfarande och miniskrot lever också fortfarande. Fick en liten nojja igår och tog fram angelsounden och hittade hjärtat snabbt och pickade på tydligt. Sen idag har det levt om som tusan igen så det känns bra! Fick se en massa sparkar och även när h*n sträckte på sig då magen sakta bucklades utåt på ett ställe haha. Igår fick jag känna min livs första sammandragning. Inge obehagligt eller ont utan kändes bara olustigt. Fick en idag också när jag låg i soffan och vilade. 2st på två dagar ser jag inte som något oroande eftersom dom inte gjorde ont.

Eftersom Novah har sin morfar här så får hon kortare dagar på dagis denna vecka. Så jag och min far lämnar och hämtar henne nu denna vecka. Är faktiskt riktigt trevligt å få ha hand om det! =D

Bjuder på veckans mage också!


Coolt egentligen!

Bara 5 veckor kvar tills att vi passerat sista delmålet; dotterns födelsevecka! 23 fulla veckor och 1 dag gågna nu! Om 5 veckor är vi i 28 fulla veckor och 1 dag, vilket är då dottern kom ut oförberett med urakut/katastrofsnitt. Pirrigt och nervöst? Så innåthelvete! 8/10 (24+5) så ska vi på nästa tillväxtultraljud och då mäta flöden å så. Pirrigt som fan eftersom det var under sån undersökning de kom fram att Novah höll på att försvinna ifrån oss! Ser de bra ut då så kan man nog kanske slappna av tills sista tillväxtultraljudet i fulla 28 veckor och ser det bra ut då så kanske vi inte behöver några fler tillväxtultraljud! Oh. Nu först börjar jag bli riktigt pirrig och nervös! Men kommer bli ännu mer om det ser bra ut om 11 dagar! Tänk, det är stor chans att det blir en fullgången unge!


Trött!

Woaw! v.24 idag! Imorgon + 5 veckor så har vi nått sista delmålet! Att passera Novahs födelsevecka!

Trött som en gnu idag! Jag och Novah somnade vid 11-12. Kring 1 vaknade jag av att gubben och far min kom hem. Pappa full som en kanelbulle som sig bör efter cruisat runt och åkt på fester haha. Så hann inte träffa min käre far så mycket igår eftersom dom for ganska fort efter att han kommit. Behöver jag säga att jag inte kunde somna om efter att blivit väckt? Så gick upp och höll dom sällskap och uttryckte mitt missnöje om att ha blivit väckt flertalet gånger. Så kring 4 halv 5 på morgonen lyckades jag äntligen chasa dom i säng och kunde då själv gå och lägga mig också. Men tror ni int på fan att gubben min började dra riktigt tunga stockar och miniskrot vaknade till i magen så jag inte kunde somna. Och Novah valde att göra morgon kring 9. Pigg Ida idag? NEJ!

Men annars var gårdagskvällen bra. Jag och Novah avnjöt en skål med chips och några glas Cola och tittade på film via projektorn. Vart 1 omgång Nalle Puh och två omgångar BjörnBröder 2. Hon ville även titta på Björnbröder 2 till frukosten i morse. Så på 12 timmar har hon sett BjörnBröder 3 gånger!!! Och hon ville se den till lunchen också!

Bra start på helgen!

Vart väckt av att käre faren ringde å frågade om vi ville ha en odräglig gäst i helgen! Åh jag vart så glad! Har inte träffat far sen i juli så det ska bli så kul å få hit han en vecka! Visst, innan jag svarade i luren så förbannade jag idioten som ringde och väckte mig, men efter det beskedet vart jag bara pigg å glad å vaken! :-D Jätteglad ska även tilläggas!

Miniskrot höll sig faktiskt till vad jag bad om igår, men vet inte om h*n blev lite förnärmad, för det var lugnt där inne hela dagen enda fram tills att jag skulle gå och sova, så då passade h*n väl på att göra utlopp för sin överskottsenergi. Vilket absolut inte gjorde minsta lilla eftersom jag älskar varenda liten dutt eller stor ond spark så enormt mycket!

Har kommit ytterligare en bit på andra uppsatsen. Blir nog inte klar med den idag dock eftersom jag måste städa inför att far kommer. Han har väl ca 5-6 timmar restid kvar att göra.

Ta å sätta igång potatisen kanske. Ska laga hemgjort mos och kött idag! Mumsimamma som Novah kommer säga ;-) Bara för det säger hon väl mumsipappa eller mumsinovah.. *suck* Skrotungen min! Åh vad jag älskar henne! Mitt allt! Min skatt!
 

Hungrig!

Jag fattar inte! Okej, jag är gravid, jag har en unge som växer och tar energi osv osv. Men asså det går max en timme från att jag ätit tills att jag är hungrig igen! Jag begriper inte! Tycker jag äter och äter och äter. Med Novah kunde jag knappt äta mat då var det bara djungelvrål, cola och glass som gällde. Mat kunde jag bara äta nån tugga av sen var jag mätt. Men nu kan jag äta mat! Inte mycket så supermycket åt gången, ganska normala portioner. Men jag är hungrig igen efter en liten stund och kan äta lika mycket igen då! Börjar ärligt talat fundera på om det är magkatarr också.

Har varit relativt lugnt i magen idag, mycket lugnare mot vad det brukar vara om dagarna. Så lär väl hålla låda som rackarns när jag väl går och lägger mig. =)

Annars har dagen bara varit bra. Har kommit en bit påvägen på andra uppsatsen. Hade jag kunnat leta information och skriva samtidigt utan att läsa mellan så hade jag varit klar med den också. Men man måste ju leta information med och läsa den, vilket tar en massa tid! Men men. Ringa och prata med CSN imorgon eller på måndag och försöka göra en deal med dom om det nu är möjligt.

Uppmaning till miniskrot!

Kan väl vara lite snällare idag mot mina revben va? Är ganska öm fortfarande efter ditt träningspass igår. Visst, du får mer än gärna träna kickboxning så mycket du vill, men du kan väl vara lite försiktig med mina högra revben idag? Tror jag fel om jag tror att du kommer få lika mycket spring i dina ben som din storasyster och bli lika duktig på fotboll som storebror? Eller kanske löpare som far din? Ska jag vara ärlig så är det vilket som faktiskt, jag älskar dig lika högt oavsett vad för hobby du kommer att ha sen :-)Puss på dig!

Plugg plugg plugg...

Har studier upp över öronen just nu. Har på 2-3 dagar skrivit klart en uppsats. Nu är det tänkt att jag på 6 dagar ska hinna skriva 2 uppsatser till + göra slutprov + sköta övriga studier + sköta hem och hushåll. Dygnet har för få timmar! Snacka om att ha ångest! Men men det ska gå på något vis. Klarar jag bara de sista två uppsatserna så ska slutprovet också gå bra :-) Så får jag på nått vänster komma ikapp med de andra studierna sen. Hur vet jag inte ännu men men det ordnar sig nog på ett eller annat vis :-)


Aj aj aj, tror det är nån som börjar komma åt mina revben litegranna när jag sitter som en hösäck! Är så ruskigt öm mot ett av revbenen! Gör fan ont! Men men det är väl så det ska vara :-)

Novah bakade iaf världens godaste scones igår! Enda jag behövde göra var att hålla räkningen och peka på vad hon skulle hälla i så skötte hon resten :-) Ja, stoppa dom i ugnen sen också fick jag göra och nagga dom lite :-)


Novah bakar SconesTvättar händerna efter baket och försöker skapa översvämning i handfatet. Kul att plaska vatten!
tvättar händerna efter baket


Hm... Vart tog Novah vägen mitt i maten tro?
vart är novah?


Där tog Novah vägen! SOVANDES!
Där är novah!

Missa inte Expo Norr!

Expo Norr


Bilder!

Här kommer några bilder ifrån helgen!


Fulla 22 veckor!

Fulla 22 veckor i lördags! Coolt! :-D I lördags fick jag även första kommentar av utomstående hihi. Var ju på TIF's årliga go-kart tävling i östersund å då kom där en å sa nått i stil med: men inte är det väl så att ni har en till på g? jag bara skrattade och bekräftade att jo, så var det minsann :-) Eller nej det var inte första! det var andra! fick även påpekande om vi hade en till på g förra veckan också, fast henne vet jag inte om hon har hört av sin dotter att vi ska ha en till eller inte för dottern vet iaf att vi ska ha en till, så hon kan ju ha fått veta det så med :-) Men de var ju kul iaf att nån börjat SE att vi har en till på gång! :-D

Ska ta och lägga upp lite bilder från helgen :-)

Iväg över helgen!

Yes, även denna helg åker vi iväg! Denna gång till Novahs farmor. Bara hoppas kärleken lyckas komma ihåg att handla hem alvedon så man överlever resan! Är ju den årliga gokart tävlingen i Ö-sund som Martin brukar vara med i. Så idag blir de fullt upp med å städa, packa och skriva ut bilder å grejja... Bara hoppas ryggen och höfterna ger med sig snart. Är definitivt inte less på att vara gravid, det är det bästa som finns! Men tyckter inte om att ha så ont :-(

Toppen!

Har en aktiv skitunge som låg och räckte ut tungan åt mig! Full rulle där inne under ultraljudet! Tyckte återigen att jag såg en snorre, men inget säkert eftersom hon bara svepte över de regionerna. Allt såg jättebra ut! Sparkade och levde om som rackarns under undersökningen! Träffade läkarn efteråt och pratade av mig lite om tankar och funderingar och känns mycket lugnare nu när jag fått prata med henne. Miniskrot uppskattades väga 395gram, så snart ikapp storasysters födelsevikt! Läkarn kunde nästan slå vad om att Miniskrot väger mer än storasyster vid nästa besök i v.24+5, alltså om 21 dagar :-) Fick tyvärr inte kolla med 4D eftersom vi var i fel sal *snyft* Men frågade min läkare om vi inte kunde prova kolla nästa gång och de skulle vi ;-) Så jag är jättenöjd med dagen!


räcker ut tungan
Det man ser på bilderna är Miniskrots ansikte framifrån, med ögonhålor och mun. Nedre bilden är Miniskrot i profil som smakar på handen :-)
smakar på handen


Svarar dig här Tuva - Martin vill inte se 4D för han tycker det ser läskigt ut :-)

Jämförelse!

Gjorde en jämförelsebild på förra veckans mage och denna veckas!Är det jag som ser galet eller har magen tagit ett jätteskutt?

Är så kul nu i graviditeten. Ser magen hoppa runt ordentligt flera gånger om dagen. Ser helfränt ut! Har försökt å ska filma flera gånger, men tror ni int på fan att miniskrot slutar då? Så himla typiskt!

Idag är det iaf dags för ultraljud igen! Trots att det är 6e gången på 4 månader typ så är jag precis lika spänd och nervös som vanligt! Kanske liiiite mindre nervös eftersom jag känner väldigt väl att miniskrot lever. Fast det jag tror jag mest är nervös över är att gå dit själv och att inte min läkare gör ultraljudet! Martin passar på att besiktiga bilen medans jag är på ultraljud och läkarn hade inte tid att göra ultraljudet men ska få träffa henne efter det för samtal :-) Så ska passa på att fråga om 4D denna gång med eftersom Martin inte vill se detta så är det ju bra att passa på när han inte är med :-) Ska snart ta å slänga mig i duschen så man är färdig tills när man ska fara. Blir ju att fara vid 12.30 nånting så.


Kön - Sägner


Hjärtljuden:

[x]Under 140 slag/minut = pojke
[]Över 140 slag/minut = flicka

Lugn/Vild bebis:
[]Lugn bebis = flicka
[x]Vild bebis = pojke

Halsbränna:
[x]Mkt halsbränna = flicka
[]Lite halsbränna = pojke

Illamående:
[]Mkt illamående = flicka
[x]Lite illamående= pojke

Hög/låg mage:
[]Låg mage = flicka
[x]Hög mage = pojke

Toppig/bred mage:
[]Bred mage = flicka
[x]Toppig mage = pojke

Mammans hårväxt:
[x]Samma/mindre hårväxt = flicka
[]Mer hårväxt = pojke

Hickande bebis:
[]Mkt hicka = flicka
[x]Lite hicka = pojke

Pigmentsrand:
[x]Kort rand/ingen rand/svag rand = flicka
[]Lång rand/tydlig rand = pojke

Ringtestet:
[]Cirkulerande = flicka
[x]Pendlande = pojke

Blödande tandkött:
[x]Mkt blödande tandkött = flicka
[]Lite/inget blödande tandkött = pojke

Mammans sug/cravings:
[]Surt, frukt, grönsaker = flicka
[x]Choklad, salt, lakrits = pojke

Utputande navel:
[]Tidigt i graviditeten = flicka
[x]Sent i graviditeten/inte alls = pojke

Viktuppgången:
[]Mkt viktuppgång i början = flicka
[x]Lite viktuppgång i början = pojke

10/14 på pojke här!

Hej hopp!

Fan redan tisdag! Helgen gick ruskigt fort! Hade en jättetrevlig helg hemma hos Jörgen och Linda. Synd bara att man hade så ont så man inte kunde göra så mycket som man ville kunnat göra när man var där. Men men, fick några plankor målade åt dom åtminstone :-) Men helt klart trevligt ändå! Massa fina ormar och spindlar hade dom!
Även om jag inte fick så mycket gjort så hade jag bra ont i kroppen igår. Inge fränt alls. Påvägen hem ifrån dom så stannade vi till på ICA för att handla lite som vi skulle ha hem. Vart så idiotsugen på bacon så köpte två paket. När vi kom hem så stekte jag på dom två paketen och dom gick åt fort. Så hittade jag 3 st paket till i frysen som jag tinade och stekte på, dom gick också åt fort. Dock var jag inte själv på dom utan delade det med Martin :-D

Novah har nu vart hemma sjuk i två dagar och kommer vara hemma imorgon med. Hostar och snorar och är varm till och från. Men ett positivt är att hon har idag gjort sin tredje dag som nappfri! Hon har dock tjatat väldigt mycket om nappen, men har bara sagt så att det finns ingen napp, att vi inte vet vars dom är. Hon har lite svårt att acceptera det, men hon har inte börjat gråta efter dom ännu peppar peppar!

I lördagskväll när jag gick och la mig så hade miniskrot riktigt tokryck i magen! Har ALDRIG sett magen hoppa så som den gjorde då! Var helfränt! :-D Har dock haft lite lugnare dagar nu efter de, men fortfarande fått några ordentliga sparkar :-) Novah fick en spark mot sin arm idag. Hon är lite skeptisk mot när det sparkar när hon känner på magen :-) Gullgumman min :-)

Nu är det fulla 21 veckor som gäller, 22a påbörjade!

Bebisen:

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

 

DU:

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


Min nya bästis!

Igår fick jag en ny bästis! Tyvärr en bästis som tar slut lite nu och då och kostar pengar. Men vad ska man göra när det till och från känns som om man inte kan leva utan den? Skulle jag bli tvungen att välja mellan att umgås med min bästis eller ha sex så skulle valet bli väldigt svårt! Är nog nästan så jag skulle välja min nya bästa kompis.

 

Min bästa vän - Lindt Excellence "A touch of sea salt"


Kycklinggryta!

Gjorde en jättesmaskens kycklinggryta idag! Tänkte passa på att skriva ner receptet medans jag kommer ihåg vad jag hade i!

4 kycklingfiléer som tärnas och bryns genomstekta i en stor kastrull. Slå över 1/3dels hink turkisk yoghurt (alltså sån där på hink).
Ca 1tsk sambal olek
ca 2msk HP-sås
En dutt med svartpeppar och salt
Stor dutt med grillkrydda
Ca 1-2msk messmör
En skvätt med curry
ca 4-5msk Thai Sweet Chili sås

Låt koka ihop en stund och och smaka av och tillsätt mer av nått av kryddorna utifall att det vill tillmer smak. Servera med currykokt ris.

Smaskens!

Hemlig passion?

Har du någon hemlig passion? Kanske en passion för något som du själv inte erkännt ännu?

De flesta har ju faktiskt för något, oavsett om man vill erkänna det eller inte.

Jag har ganska nyligen erkännt för mig själv och min kärlek att jag har en hemlig passion för filtar! Eller ja, nu är den ju inte hemlig längre. Men jag verkligen ÄLSKAR filtar! Varje gång vi är in på Jysk går jag och tittar på filtarna och känner å klämmer på dom. Och varje gång tänker jag tanken - Sån måste jag köpa sen när jag får pengar! Filtar är ju så underbara! Dom är mjuka, gosiga, varma och bara helt fantastiska! Är ju så underbart skönt att sitta i soffan titta på en bra film och krypa ner under en mjuk, gosig filt.

Jag vill ha MASSOR med filtar! I olika former, färger och material! Så länge dom inte är stickiga!

Hittade jättefina filtar idag på Lillabarnkammaren som jag vart så kär i! Hade jag haft pengar hade jag beställt en blå och en rosa på en gång!

Tänk så mysigt å sitta i min gungstol (som jag också förövrigt vill ha) under en massa gosiga filtar, framför brasan, med Novah och lillesyskonet i famnen. Sitta där och gosas och läsa böcker i vintermörkret i sken av brasan i kaminen som sprakar och sprider värme. Vilken dröm!

Dagens Barnmorskebesök!

Gick jättebra hos BM idag :-) Känner mig bra mycket lugnare ang. vaccin mot svinis idag iaf, så har nästan bestämt mig för att vaccinera. Hade det varit påtaligt farligt för fostret så kommer inte socialstyrelsen att godkänna vaccinet för gravida. Den dos vaccin man får innehåller mindre kvicksilver än en portion med fisk, och visst, fostret får en liten del av vaccinet, men det är så yttepyttelite fostret får eftersom det först passerar moderkakan som allting annat.

HB låg på 142, blodtryck 120/60 och hjärta pickade på med 142 slag i minuten. Och som gissat så låg miniskrot med största sannorlikhet med huvudet neråt och med sin rygg mot min rygg. Verkar vara favvoställningen. Tog inget SF mått eftersom hon inte mäter det förens i v.24. Så fick ny tid igen om 1 månad (på dagen nästan). Direkt när jag kom hem å vaknade miniskrot igen. BM är fortfarande jätteimpad över mitt HB haha. Å då hade jag inte ens tagit mina vitaminer och mediciner än idag!

Igår lyckades jag se miniskrot sparka flera gånger, är så kul å se magen hoppa runt hihi.

Trots att morgonen började allt annat än bra så vart besöket endå lyckat. 8 dagar kvar till nästa ultraljud! Är precis lika kul varje gång oavsett om det bara var nån vecka sen jag var dit senast! :-D

Huvudslut

Ja, slut i huvudet är jag definitivt idag efter att ha suttit och läst om heliga platser å annat djävulskap. Så kommer drömma om kyrkor å sånt inatt! Men känns som om jag börjar komma en bit påväg åtminstone :-) Snart kväll, alltså tajm för miniskrot att vakna!

Slut i magen!

Är alldeles totalt slut i magen idag efter gårdagens kickboxningspass i magen! Tror även att den lille kickboxaren övar flitigt på kullerbyttor också! Det kullrade runt och sparkade om vartannat hela eftermiddan och kvällen igår. Vaknade dessutom för första gången inatt av att miniskrot levde om Så himla kul med en bebis som är aktiv där inne för engångs skull! Bara hoppas de fortsätter såhär! Har börjat märka av tydligt mönster på när h*n är vaken och inte. Är vaken en stund på morgonen när jag klivit upp, sen sover nån timme för att vakna till vid lunchtid för att sen ta de lugnt fram tills eftermiddan/kvällen.

Igår när vi gick å la oss så låg Martin och höll om mig och höll armen över magen, då var de ju nån som protesterade vilt, eller kanske ville hejja på farsan sin. Men var tjockt täcke i vägen så Martin fick inte känna nått då heller tihi.

Färdig!

I alla fall med designandet för idag =) Imorgon blir de råplugga på religionen. Har haft "ledig" dag idag och ägnat mig åt att fixa ordning min blogg. Är skapligt nöjd än så länge åtminstone. Blir väl kanske mer ändringar eftersom. Vet inte om jag ska ha den där informationsrutan som jag hade förut. Har svårt att bestämma mig för om jag ska ha den eller inte =) Men är som sagt ganska nöjd just nu. Headern blev jag helnöjd med om jag får säga det själv. Visst, är ju lite finsputs kvar på designen i sig. Men de får jag ta lite pö om på i mån av energi och tid. Eller ja, mest tid iaf!


Mamma bakat smulpaj!

Bjussar idag på bild på Novah från igår när vi bakat sista rabarberpajen för iår hemma hos oss, för nu är de slut på rabarber i trädgården här! Som de flesta barn så tycks det även här att degen är godare än det färdiga resultatet. Börjar dock hålla med min mor om att Novah ärvt hennes mun. Märks tydligast på kapaciteten att rymma godsaker, vilket verkar vara obegränsat både hos min mor och min dotter. Novah fick även ett stort paket idag som rymde hela brevlådan ifrån min käre mor. Är nyfiken på vad det är där i, så jag hoppas min skrot kommer hem snart! Nyfikenheten är olidlig!


Världens duktigaste!

Måste bara få skryta litegranna om min underbara, duktiga, söta, rara dotter!

Hon är ju fullt medveten om att mamma har bebis i magen å har blivit väldigt noga med att hjälpa mamma närhelst hon kan, raringen min.

Först fick kärleken bära ut tvättkorgen till vardagsrummet innan han gick ut för att leka med grästrimmern lite. Sen var det dags för mig och hänga tvätt. Tror ni inte min lilla underbaring räckte mig plagg efter plagg tills det var slut i korgen så att jag skulle slippa böja mig ner? Åh jag blir så rörd över hennes hjälpsamhet! Helt plötsligt blir min lilla 2 ½ åring så himla stor! Lillskatten min!
Detta är vad jag ser när jag tittar ner mot mina (enligt mig) osynliga fötter!


Tjuvkik

Tänkte ge en liten liten tjuvkik på vad jag sysslar med under min bloggtid egentligen då den mesta energin inte går åt att skriva, utan att försöka bättra på kunskaperna i designande. Så här kommer ett litet litet utkast som ännu inte är 100% färdigt.


NU jävlar är vi inne på halvtid!

Dagen började iaf toppen med att miniskrot sparkade å levde om som aldrig förr! Aldrig kännt magen hoppa så förut! Typiskt bara att pappan hade armen på magen så jag inte hann å se haha. Dock såg jag magen hoppa i ögonvrån igår kväll. Så är nöjd än så länge idag! Håller tummarna stenhårt för att jag kommer komma ett steg längre mot att bota min fågelfobi idag! Vill så grymt gärna få bort den! Känns ju sådär skitbra, här sysslar man med spindlar och ormar på 3 meter som vardagssyssla och samtidigt är livrädd för fåglar och fiskar (oavsett size).Bebisen väger c:a 315 gram.
Bebisen är c:a 22.8 cm från hjässa till fot.
Du har klarat av 50% av graviditeten.
Du har 138 dagar till förlossningen.

Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

 

För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

Många kvinnor undrar om motion är farligt under graviditeten. Motion är bra så länge som du motionerar under rimliga former. Ta det lugnt, du ska inte träna för ett triathlon. Eftersom dina ligament blir mjukare under graviditeten är risken för skador lite högre. Därför lämpar sig så kallad low-impact-motion som yoga, simning och promenader allra bäst.


( bild tagen ifrån http://www.babycenter.com/ )

FREDAG!

Just det! Idag är det fredag! Dagen har gått ruskigt fort! Vet inte riktigt vart den har tagit vägen. Vaknade å sen så *tjoff pang poff* så var klockan 16.30! Och nej, jag vaknade inte 16.20 ;-) Fast hade nog lugnt kunna sovit tills dess. Gick och la mig vid 22.30 ungefär. Började se på Scary Movie 4, men fjollifjoll å mörkrädd som man är så spelar de ingen roll att det är en humorfilm och kärleken gick och lade sig, så då var det ju bara för mig att följa efter så snällt om jag inte skulle behöva sova i soffan så att säga (vilket iof hade varit ännu läskigare!). Somnade iaf gott tillslut i sängen. Är såååå skönt att sova i riktig säng igen! Dock så vaknade Novah vid 2-3 nånting tror jag klockan var, så gick in till henne och la mig där. Självfallet så somnade både jag och unge om. Vaknade vid 6 tiden att Martin kom och väckte Novah. Fast var väl mer halvdöd än vaken. Efter många om och men så tog jag mig in till våran säng igen och vaknade inte förens kl 10 när Emma messade mig. Hon vart ju dock skapligt chockad över att hon väckt mig eftersom hon blivit van med att jag är uppe vid 6, senast 7 på mornarna. Tror jag behövde den sömnen. Men istället har jag sådär grymt ont i huvudet som jag får när jag sovit för mycket. Men men det var det värt!

Miniskrot har buffats lite nu under dagen, men brukar komma igång ordentligt frammåt kvällen =) Imorgon har vi gått halvtid! Bara 18-22 veckor kvar sen!


Novahs groda använder också napp ;-) Ojojoj så hon älskar sin groda! Tack Nasse Nisse för att du hittade en groda åt henne!


Och pucko som man är och inte kan slutföra en del projekt man tar på sig så har jag nu lagt min egen bloggdesign på is och istället fixar med en åt en god vän till mig. Himlarns snäll man är ibland va? Men men, det är bra att ha någon att prova sina kunskaper på om man så småningom vill kunna livnära sig på webbdesign =) Få se om jag eventuellt får ge en tjuvkik på vad som kommer. Men det får hon bestämma :-)

Underbart!

Sov så underbart gott inatt när jag väl kunde somna! Vi var ju så himla duktiga på att städa å grejja igår så att vi fixade iordning vårat sovrum så att det blev brukbart igen! Första gången på över en månad som det gått att sova där inne! Så underbart att få sova i sängen igen! Hade dock lite svårt att somna eftersom jag nu har blivit jättevan att somna till tvn. Tror jag lyckades somna först efter 2. Så var ju sådära lagomt impad när kärleken min hade lagt sin telefon alldeles ovanför mitt huvud som alarmet satte igång på kl 5.15 och han sov som en stock och inte hörde telefonfanskapet. Glad och trevlig som man är i morgonhumöret morrade jag fram att kliver han inte upp vid nästa ringning så stänger jag av larmet och skiter i om han försover sig haha. Trevligt morgonhumör hans sambo har va? Blir lätt så när man hör samma drudilutt spelas 5-6 gånger med 5-10minuters mellanrum varje vardagsmorgon. Men men lyckades åtminstone somna om och vaknade inte förens kl 7 igen.

Eftersom vårat sovrum blev iordning och det vart stopp för sovandes framför TVn så innebar även detta att våran envisa tvååring skulle få börja sova i sitt rum igen, som hon inte gjort sen sommarn började (om inte tidigare ändå!). Först vart det ju vilda protester. För hon skulle ju självfallet sova framför TVn igen. Men men, fick in hennes stereo på rummet igen och lockade med att pappa också skulle sova där. Tog några få minuter så somnade hon i SIN säng! Fick dock tillbaks min älskade som jag inte delat säng med på närapå 2 månader! Så grymt skönt att få sova i hans famn igen! Det har varit väldigt saknat!

Upptäckte i morse när jag vaknade att jag börjar få en söt liten kula även när jag ligger ner! Woho! Det går frammåt iaf! Syns ganska väl hur högt/lågt livmodern når iaf =)

19+4

3 dagar kvar och sen är vi inne på halvtid! Himlarns så tiden rusar frammåt ibland! Har de senaste 2 dagarna haft en liten sjukling hemma med illa hosta. Men idag har hostan varit näst intill obefintlig så imorgon är det tillbaks till verkligheten igen (om hon inte sätter igång och hostar rejält inatt så att säga).

Har haft full rulle här hemma idag och städat och städat och städat. Sovrummet är äntligen i ordningställt igen så snart går det att börja användas igen! Behöver dock försöka få till nå pengar till nya madrasser inkl. bäddmadrasser.

Kan ju lugnt säga att ischiasen och foglossningen känts på ordentligt efter att ha storstädat idag! Så ikväll blir det väl att bädda ner sig framför tvn och vila. Det jävliga är att det är hur mycket som helst kvar att städa. Nu är iaf avloppet i tvättstugan fixat så man kan sätta igång och tvätta på allvar igen

1 vecka kvar till nästa BM besök, ska komma ihåg att prata med henne om mina besvär då få se om hon har nå tips att ge. För ska det fortsätta så här i 20 veckor till vet jag inte vad jag gör. Men inte är jag den som är den inte! Klagar gör jag definitivt inte! Jag bara berättar verkligheten

Enda ordentligt negativa jag kan komma på med att hålla igång ordentligt en dag är ju att miniskrot sover så mycket då. Ok, några fullträffar rätt på blåsan har man ju fått sig. Tror dessutom att jag nyss kände på första sammandragningen också. Magen vart stenhård. Creepy. Dock släppte det på bara några sekunder igen. Gjorde inte ont eller så så är inte minsta oroligKassa uppdateringar.

I know. Är typ värdelösast på att uppdatera just nu. Bloggenergin går åt att pillra med designen och återuppliva kunskaperna i designandet. Dock kommer det väl under hösten ske drastiska ändringar här i bloggen då jag fått klartecken ifrån skolan att läsa webbdesign + lite andra kurser som kan vara bra å ha. Så först blir det Desktopp och Näthandel A i 5 veckor. Efter det Webbdesign 5 veckor, Företagsekonomi och sen Näthandel B i 5 veckor :-) Så har restrerande del av året täckt i studier nu. Så nu lär väl hösten och vintern rusa fram! Känner mig faktiskt riktigt pepp för de kurserna!

RSS 2.0