Uppdatering av listan

Listan:
[x]Städa
[ ]Duscha
[ ]Platta håret
[x]Tvätta kläder
[ ]Tvätta sängkläder
[x]Sysselsätta Novah
[x]Virka på filten
[ ]Mata ormar
[ ]Mata snäckor
[ ]Mata kackelkackel
[ ]Mata ödlan
[x]Betala räkningar
[x]Invänta glassbilen och handla utlovad glass
[ ]Laga mat
[ ]Baka bröd
[ ]Baka chokladbollar

Dagens att göra

Idag känns det som om jag har massor på att-göra-schemat... Och allt ska klämmas in på den korta stunden Hugo sover ute i vagnen... Men egentligen handlar det ju om prioriteringar och val. Men då är ju frågan om vad man ska prioritera? Ska man prioritera kvalitetstid med barnen och ha roligt med dom får man välja bort något annat, så som städning. Oftast så brukar jag prioritera kvalitetstid med min 3åring när min 3månaders sover. Men idag känns det som om jag borde prioritera städning... Går ju att städa en liten stund å sen pyssla med henne. Tvätta kläder vet jag iaf att jag inte kommer undan ifrån. Så blir väl först att sätta igång en maskin tvätt och sen röja på köksbordet så Novah kan få sitta och pärla eller dega eller måla/rita eller vad hon nu vill göra så slipper jag ha lika dåligt samvete för att jag inte ägnar all tid åt henne när lillebror sover och kan städa under tiden. Duscha och fixa håret får jag göra ikväll när Martin kommit hem. Ibland är det svårt att prioritera vad man ska göra. Speciellt när man har mycket man borde göra och som skulle behövas göra... Vissa saker kommer man ju inte ifrån, så som att mata djuren. Det som oftast bortprioriteras här är städningen eftersom jag vill att Novah inte ska känna sig bortglömd så väljer jag oftast att pyssla och grejja med henne vilket hon uppskattar väldigt mycket. Jag önskar ibland att jag kunde klona mig själv till tre. Då kunde en jag umgås med Novah, en ta hand om Hugo och en ta hand om hushållet.

Fast har åtminstone betalat räkningar och handlat glass! Tyckte att jag och Novah var värda lite glass eftersom vi ska vara duktiga och städa idag!

Listan:
[ ]Städa
[ ]Duscha
[ ]Platta håret
[ ]Tvätta kläder
[ ]Tvätta sängkläder
[ ]Sysselsätta Novah
[ ]Virka på filten
[ ]Mata ormar
[ ]Mata snäckor
[ ]Mata kackelkackel
[ ]Mata ödlan
[x]Betala räkningar
[x]Invänta glassbilen och handla utlovad glass
[ ]Laga mat
[ ]Baka bröd
[ ]Baka chokladbollar


Nä bäst att sätta fart om det ska bli nått gjort! Önskar jag kunde spela lite musik, men då hör jag inte om Hugo vaknar ute i vagnen.


Bränsleskattshöjning med rödgrön regering!

Visst, höj bensinskatten för att få folk att åka kollektivt... Men sänk då för i helvete biljettpriserna på buss och sätt in fler bussar så att även folk som bor utanför centrum kan ta sig någonstans! Fast så kommer ju fallet inte bli, eftersom bränsleskatten höjs så måste ju även bussbiljetterna bli dyrare för att bussbolagen ska gå runt.

Höjda soppapriser = allt annat också dyrare.
Allt behöver någon form av transport, blir soppan dyrare kommer transportpriserna höjas för att det ska kunna gå runt. Höjs transportpriserna kommer varorna bli dyrare för att det ska löna sig.

Sätta transporten på järnvägar? Yeah right... Hur ska livsmedlen ta sig från järnvägen till butik? Och var ska dom göra av alla arbetslösa lastbilschaffisar isåfall?

Alla bosätta sig i stan? Tänk ett steg längre... Först mer bostäder för att alla ska få plats = mer utgifter. Sen är redan storstäderna så jävla överbefolkade som det är, ska det då tryckas in ännu mer folk?

Livsmedelsprodukter så som spannmål, mjölk, ägg, kött blir dyrare i och med att dieselskatten höjs så att lantbrukarna är tvugna att höja priserna på varorna dom säljer så att dom inte går back och blir tvugna att lägga ner.

Nä, med denna jävla politik så ska vi gå tillbaks till då innan bilarna fanns och alla sköter sitt eget med egen matproduktion och sköter allt med hjälp av häst och oxar, transporterar oss med häst och vagn...

Men då får man väl skatta för det också eftersom fler kommer ha lantbruksdjur=större metangasutsläpp...

Så det är ju mer än bara den private personens plånbok som blir drabbad.

Skulle mer än gärna tänka mig att åka kollektivtrafik om det fanns bra tillgångar till det. Som det ser ut i dagsläget är det att åka hemmifrån kl 7.40 och sen är man hemma 15.40. Känns det lockande att ta bussen då trots att det bara är 1.5 mil till affärn enkel väg? Dessutom kostar bussbiljetten tur/retur mer än vad bensinen till bilen gör vilket ändå blir hutlöst dyrt så man åker ju knappast bara för nöjes skull. Fortsätter det så här med bränslepriserna blir vi tvugna att bryta upp från det underbara naturnära läge som för oss är livskvalitét till max, just för att bränslekostnaderna är som dom är och kollektivtrafiken är näst intill obefintlig.

Och det är ju inte bara stockholmsbor som blir drabbade, utan alla, även i de norra regionerna av landet där avstånden generellt sett är längre och man är mer beroende av sin bil för att ta sig någonstans just för att tillgång till kollektivtrafiken redan är urusel.

Låter det lockande? Nej... Jag tänkte väl det...

Hoppla hej!

Nu har livet återgått till det normala igen efter helgens bravader med Umeå Reptilmässa.
Var lite smått orolig hur det skulle gå att vara i stan en heldag med bägge barnen och samtidigt hålla koll på fiket. Men Hugo somnade redan innan mässan öppnade och sov fram till 14 då åt han och fick sen sitta i sjalen och var nöjd med det. Martin hade fullt upp i fotohörnan och Novah var lite här och var. Mestadels var hon och hjälpte till i fiskdammen eller hos mig i fiket. Det var väl bara fram mot slutet av föredraget som hölls efter mässan var stängd som Hugo började bli kinkig och tjurig. Men det var iaf en jättetrevlig dag, många besökare (dock alldeles för lite reptil-säljare men det är ju som inget som vi som arrangörer kan göra så mycket åt då det egentligen är helt fel årstid för att sälja djur, bättre på hösten när alla ägg kläckts). Men det var väl egentligen tur att det inte var så jättemycket reptiler till salu ändå, för då hade man väl haft svårt att låta bli att handla! Speciellt när man vet att man har terrarier ståendes tomma... Några av besökarna kände jag även igen från i höstas när vi hade mässa.

Och inte nog med att Novah var med i TV (klickbart) så var hon även med i tidningen (klickbart)! Är hon som står närmast ormen på den andra bilden. Från början var det inte meningen att Novah skulle vara med i TV utan bara reportern och stora boan. Men så ville Novah hålla i sin lilla boa och då tyckte reportern att det skulle bli bra att ha med henne i bild också. Och så blev det =) Tyvärr vart ju klippet väldigt kort, men han hade 3 klipp att trycka in på 1,20min. Anledning till att dom kom till oss var för att Martin var kontaktperson för mässan och att inget i djurväg fanns i lokalen och han hade lite tidspress.

Tyvärr har jag inga bilder från mässan att bjuda på eftersom Martin hade kameran i fotohörnan.

Föredraget var jättetrevligt, så nu är man sugen på att åka till Gambia också...

Nu ska jag ta och göra oss i ordning för en promenad. Tänkte ta med kameran och rasta den också. Var längesedan jag uppdaterade fotobloggen nu...


Besök av TV4

Nu har TV4 varit här och filmat inför Umeå Reptilmässa som går av stapeln imorgon förmiddag kl10.00 på Strömpilsplatsen. Kommer visas på TV4 Västerbotten kl 18.30, alternativt http://nyhetskanalen.se/umea
Novah och hennes boaorm Tarzan är med i reportaget.

Sovande barn

Någon gång ibland tänker jag tanken att man kanske skulle ta och vänja in Hugo att sova för sig själv och avundas de föräldrar som lyckats få barnen sova i egen säng. Men den tanken slås ganska fort bort igen när jag i samma veva kommer på att jag måste kliva upp för att amma honom på natten och böka på. Mest av allt får man ju inte glömma hur mysigt det är att sova brevid barnen sina också.

Novah sov också i våran säng från det att vi kom hem. Både hon och jag sov tryggare och bättre av det. Hon slutade sova i våran säng i slutet av graviditeten med Hugo. Hon sov alltså med oss i drygt 2 ½ år.

När jag väntade Hugo så sa jag det att nästa barn får inte sova i sängen utan där blir det egen säng från början! Haha! Yeah right! Började redan när vi kom upp på BB att han fick sova i sängen brevid mig eller i min famn! För jag kunde bara inte lägga ifrån mig honom, utan ville ligga och snusa på honom så mycket det bara gick. När vi kom hem med honom gjorde vi några tappra försök att få honom sova i vaggan eller i vagnen. Men det gick ju sisådär. Hade han varit flaskmatad istället för ammad tror jag att det hade varit lättare att hålla på att sova i egen säng, men jag är så pass bekväm av mig så att jag ammar han liggandes på natten, vilket både han och jag trivs bra med. Han vaknar en gång på natten och vill äta och somnar om direkt efter han ätit färdigt bredvid mig. Så varför inte låta han sova bredvid mig då? Jag ser ingen anledning till det. Det är ju en övergående period i livet så man måste ta vara på sådana här mysiga stunder.

Enda som är, är väl att Novah nu börjat sova i våran säng igen så det är väldigt trångt och många nätter har hon lagt sig så att Martin fått sova på soffan. Men skulle tippa på att hon börjar sova i sin säng igen sen när hon fått en ny egenvald säng. Blir att vänja Hugo vid egen säng sen när jag slutat amma, kanske...

Skulle kännas så fruktansvärt konstigt att sova utan barn i sängen nu när man är så van med det. Minns när Novah började sova i sitt rum innan Hugo kom, hade jättesvårt att sova då! Sen så, det finns inget så lugnande och sövande som ett sovande barn nära sig.

Även om det känns drygt ibland och man skulle vilja sova själv så är detta inget jag skulle vilja gå miste om! Framförallt är det ju en övergående period och småbarnstiden går så fort!


Tack för den du!

I början av mars ansökte jag om att få fortsätta med distansstudier som skulle ha sin början i början av april för att vi skulle få behålla dotterns dagisplats, för det var det enda sättet för oss att få behålla den och få ha henne kvar på dagis någon dag i veckan, så hon får det där sociala umgänget hon så väl behöver. Väntade och väntade på besked, men inget besked kom. Första veckan i april ringde jag till syon och frågade hur det hade gått och fick då veta att rektorn inte ens hade kollat på mina ansökningar! Han hade haft en hel jävla månad på sig men ändå inte gjort det! Studierna skulle alltså börjat samma vecka som jag ringde... Hon sa att rektorn skulle kolla på det i slutet av veckan och skulle ringa, hade han inte ringt under torsdagen så skulle jag ringa på fredagen. Torsdagen kom och gick, ingen som ringde... Så klev upp tidigt på fredagen för att hinna med telefontiden och möts då av telefonsvararen som säger att han är på semester och är tillbaks på måndag! Den veckan kom och gick och ingen hörde av sig... Nu är det två veckor sedan studierna skulle börjat och inte fått besked ännu om varken bu eller bä! Så nu måste jag ta och säga upp dotterns dagisplats, vilket känns så där jävla kul med tanke på hur mycket hon tycker om sina kompisar och personalen där och säger att hon saknar dom när hon inte är där... Allt på grund av skolans jävla strulande! På sätt och vis känns det skönt att det inte blir nå mer studier, för jag har svårt som det är att hinna med vardagen, men på nått sätt tror jag ändå jag skulle klarat av de kurser jag sökte om... Men det som känns värst är att dottern inte kommer få träffa sina kompisar nått mer, och inga kompisar här på hemmaplan har hon heller, inte i hennes ålder iaf... Hon som precis äntligen börjat bli social av sig och inte lika instängd i sig själv. Hur fan ska man förklara för en treåring att hon inte kommer få åka på dagis nått mer på ett bra tag och inte få träffa sina kompisar? Så tack för den förbannade skitskola!


Helt okej helg!

Trots de missöden som blev i veckan med bilen så vart helgen ändå ganska okej. Kan ju börja med bilen...
Martin hade hittat en bil som han var intresserad av att byta till och gjort upp om dag och plats med ägaren av bilen som även var intresserad av våran bil. Så titt på bilarna skulle ske i fredags så Martin var duktig och stannade kvar på jobbet på torsdagen för att städa och tvätta bilen. Han vart färdig med detta och for iväg hemmåt igen. MEN han kom bara till trafiklysena vid jobbet hans och sen tvärdog bilen och vägrade starta trots starthjälp osv. Men icke... Inget liv i den gamla traktorn inte. Han fick bogseras tillbaks till jobbet... Hittade inte vad som var fel... Var med om liknande förut på en bil vi hade och då startade den igen efter några timmar men så var inte fallet nu... Så han fick låna jobb-bilen så han tog sig hem. Så att titta på bil på fredagen avbokades. Är ju sådär, Murphys lag in i det sista! (Fy fan vad jag hatar Murphy!). Bilen ville inte startas under fredagen heller och då böt Martin ändå det han trodde kunde vara fel, så han fick skjuts hem av arbetskamrat vilket var himla tur det!

Men i och med att vi nu var billösa så körde det ju som ihop sig med att ta sig in till stan som planerat under lördagen för att lyssna på föredrag om Sidvindare, Huggormar, Afrikas reptil-liv och Arizonas reptil-liv, vilket vi bägge två sett fram mot väldigt mycket trots att vi får lov att ta med oss barnen. Hade lite halvångest över hur det skulle gå med barnen en hel dag med föredrag! Men nu löste detta sig genom att våran ordförande i NHF kunde hämta upp oss allihopen och kunde åka med honom in till lokalen där föredragen skulle hållas! Toppen! Vart först sagt att han skulle hämta oss kl 9 och sen vart det bestämt att vi skulle åka från oss 12.

MEN, på lördagsmorgonen när jag stod i duschen med Hugo, inte hunnit äti frukost eller nånting sånt (klockan var halv 9) då ringer han och säger att han åker hemmifrån! SHIT! Jag och Hugo i duschen, Novah nyvaken och i pyjamas och Martin också nyvaken, ingen skötväska packad eller nånting... Jag hade ju som trott vi hade gott om tid! Så det vart att panikduscha färdigt, klä på barnen, tokpacka väskan och kasta i sig nå smörgåsar! Men det gick och vi var färdiga när han kom. Så for in till stan, förberedde lokalen vi skulle vara i medans Novah följde med honom och handlade fika och godis. Var helt fantastiskt att Novah ville följa med honom och inte stanna kvar med mamma och pappa! Bara för 1½-2månader sen så var han bland det läskigaste som fanns och nu är han Novahs favorit!

Men iaf så vart det dags för föredragshållarna att börja. Först ut var ett föredrag om Sidvindare, var man bara lite småsugen på sidvindare innan så vart man nu idiotsugen på sån! Sen vart det fikapaus - Afrikas reptilliv - matpaus - Huggormar - Arizonas reptilliv. Snacka om att man vart sugen på att fara till Arizona också!
Fantastiskt nog så var bägge barnen helt underbara! Novah sprang väl lite fram och tillbaks och råkade prata lite högt nångång, men det var inte så att hon störde. Hugo vart lite jävlig i början av första föredraget med det gick snabbt över.

Novah fick även hela lokalen fylld med herpare att jubla och klappa händerna! Detta var under afrika-föredraget när det visades en bild på en kobra och hon ropar högt och tydligt KOBRA! Då var mamma och pappa stolta över sin 3åriga dotter som hjälpte till att artbestämma en orm ;-)

Föredragen var fantastiska och mycket nyttiga!

Så trots de missöden i slutet av veckan så vart ändå helgen hyffsad! Är alltid lika trevligt och sitta och snacka "skit" med andra trevliga herpare :-)

Promenad.

Så, nu har vi varit på promenad och hälsat på hästarna och vovven :-) Novah tyckte dock stona var lite för stora, men "små"hingstarna sprang hon in i hagen till utan att tveka! Men vovven var iaf i lagom storlek att gosa med, och så fanns det en massa kottar och vattenpölar att leka med! Vi försökte ju att hälsa på där igår, men då var dom inte hemma så det fick bli idag istället. Känns skönt att ha gjort något lite vettigare än bara sitta hemma idag åtminstone. Skulle försökt å bakat nå bröd också... Om inte jästen blivit gammal nu. Hade ju tänkt att bakat i helgen men det blev ju som ni redan vet inte så... Men nu blir det att ställa sig och grädda några "tofflor" till lunchen och göra ordning pannkakssmeten till middagen. Sen om det blir pannkakor eller plättar har jag inte bestämt mig för. Ska även försöka hinna slänga ihop degen till brödet också om nu inte jästen är grön och hårig.

Lilleman är förövrigt nästan helt frisk nu, bara lite hosta kvar som blir mindre och mindre. Lillkillen min!

Tillägg: att ha bott på landet i nästan 4 år med "grusväg" (läs lerväg) under våren och ännu inte äga ett par gummistövlar känns väldigt orutinerat!

Helgen som inte alls blev som man tänkt sig!

Man tror ju som att alla jobbiga sjukhusvistelser och oro är utom räckhåll när man får ett fullgånget "normalt" barn... Tji fick jag för det!

Som ni vet så har ju barnen varit förkylda. Men under fredagen blev det bara värre och värre för Hugo. Han bara sov och sov, blev hesare och hesare och tätare i luftvägarna och orkade inte äta nå nämnvärt.

Så på fredagskvällen ringde jag sjukvårdsupplysningen som tyckte vi skulle fara på akuten med honom. Sagt och gjort, ringde efter sjuktaxi som tog över en timma på sig att komma hit. Och så bar det av mot akuten. Väl där fick vi vänta lite på att komma in, dom tog tempen på han och frågade lite om hur det stod till. Vart skickade till ett nytt rum där det togs en vikt på honom, 6780g, lyssnade på lungorna, sög ur näsan. Väntade en stund på läkarn som sen också lyssnade. Fick sitta och vänta ytterligare innan dom kom och inhalerade honom, väntade, lyssnade och inhalerade igen. Sen togs det beslut om att lägga in Hugo och fortsätta inhalera honom varannan timme under natten.

Så fick komma upp på Barn2 och fick ett eget rum. Han blev inhalerad varannan timme hela natten. Han sov, men jag sov inget vidare. Många tankar som snurrade, oro och minnena från tiden på sjukhuset med dottern återkom.

Under lördagen fortsattes det att inhaleras varannan timme, varannan gång adrenalin, varannan gång natriumklorid. Tog slemprov ur näsan, sög rent den, droppade, gav alvedon och togs en ny vikt; 6815g. Försökte få han att äta, men det ville sig inte, så dom pratade om att sätta dropp eller sond. Men det rann som ut i sanden för dom ville avvakta och se om han började äta själv. Han kräktes även upp massvis med slem vid ett tillfälle. Martin och Novah kom och hälsade på en stund.

Sen söndagen så vart det ju samma resa som under lördagen med inhalationer, men beslutades att sättas sond ändå eftersom han var så väldigt slö och medtagen och åter igen gått ner till 6780g. Först funderade dom på dropp, men jag sa det att jag har gott om mat och kan pumpa, dom frågade om jag orkade med att pumpa och då berättade jag om när vi fick dottern, att jag pumpade i tio veckor. Dom sög upp massvis med slem ur magen genom sonden. Skönt för han att bli av med lite slem! Sen fick vi även byta sal till en isoleringssal eftersom det misstänktes RS, vilket är väldigt smittsamt. När vi kom till nya salen så fick han utpumpad mat via sonden som sköterskan gav. Vid nästa tillfälle sa jag ifrån att jag kan göra det i och med att vi sondade dottern själv på barn4. Så när Martin och Novah kom så låg han och sov och fick mat. Var så skönt att få besök av dom! Han fick en omgång till via sonden, sen var han så pigg på kvällen att sköterskan tyckte han skulle få chansen att äta själv. Han åt jättebra på natten!

På måndagsmorgonen togs en ny vikt; 6855g, så han hade gått uppåt igen och ätit bra själv och var jättepigg så sonden drogs. Inhalerades vid 8 för sista gången och det pratades om hemgång! Läkarn kom på ronden och lyssnade på honom och tyckte hans andning och lungor lät bra igen så dom skulle inte inhalera något mer, utan avvakta och se hur han lät på eftermiddagen utan att ha inhalerat!

Det blev eftermiddag, läkarn kom och lyssnade igen och det lät fortfarande bra! Beslutades att vi fick åka hem på permis! Skulle han få jobbigt igen skulle vi höra av oss, om dom inte hörde något under natten skulle dom ringa på morgonen. Han hostade fortfarande en hel del under kvällen, men fått sova relativt ostört genom natten.

Dom ringde i morse och gav besked att det var/är RS han har. Blev även helt utskrivna ifrån barn2 i och med att han är så pass pigg nu, äter bra och bara har "lite" hosta kvar, så den värsta delen är nu över.

Fick förfrågan av en kär vän, hur jag orkade med detta utan att bryta ihop totalt. Jag tror man är ganska härdad ifrån sjukhustiden med Novah. Visst har det varit tufft och jobbigt och var nära till tårar när dom började att prata om att sätta dropp. Men det hjälper ju som inte Hugo att jag bryter ihop när han behöver mig som mest.


Stackers lille prinsen min

Inatt blev jag faktiskt riktigt rädd! Vaknade av att Hugo sprattlade och kippade efter andan! Han var så igentäppt i hals och näsa så han hade svårt att andas. Satte mig med honom i famnen så han fick mer uprätt läge och då rann det värsta slemmet undan så att det gick att droppa näsan. Det verkade göra susen, för sen vart det lättare åt han att andas och han kunde äta lite. Men hostan håller i sig :-( Usch så läskigt det var! Och han vill inte äta lika bra som tidigare. Är bara 1-2 gånger om dagen senaste två veckorna han äter ordentligt, annars äter han bara några klunkar åt gången. Amningen går inte alls lika smidigt som med Novah, maten kommer för snabbt från ena bröstet så att han sätter i halsen gång på gång, blir arg då och vill inte äta mer. Men han verkar ju ändå få i sig så det räcker eftersom han oftast är nöjd med livet.

En stund av glömska

Min amningshjärna har hjälper starkt till med att utplåna mitt redan så dåliga minne. Fast denna gång var det inte så farligt jag glömde, bara lite mer av vad jag egentligen skulle skriva om idag.

Trots att barn är sjuka och den äldsta grymt lättstött som sjuk, så kommer där ändå några ljusglimtar som får en att orka med allt gnällande och gråt och skrik ifrån bägge håll. Igår kom två sådana tillfällen.

Det började på morgonen med att Novah frågade om Hugo fick ligga brevid henne, så jag flyttade honom till andra sidan av mig så att han låg mellan mig och Novah. Först började Novah med att prata lite med honom och gosas lite, sen tog hon upp en bok och började läsa saga för Hugo. Så himla gosiga dom var!

Sen på kvällen satte hon sig i soffan och frågade om Hugo fick sitta i hennes knä! Så då la jag Hugo i hennes famn, och han låg där någon minut innan han lessnade. Gosisarna mina! Har bild på det, men kameran ligger i hyllan och Hugo ligger i min famn och sover, så får ta det sen


Sjuklingar

Novah började smått hosta lite i söndags kväll, sen har det bara kommit mer och mer. På måndagskvällen hade hostan kommit igång ordentligt likaså febern. Så det var bara att plocka fram all medicin igen och börja inhaleringsresan åter igen och ge en massa alvedon. Turligt nog är hon jätteduktig på att ta flytande medicin åtminstone. Värre är det med inhalationen, visst det går ju, men hon är inget imponerad utav det. Så hon får vara hemma från dagis denna vecka. Blev även att ringa och omboka hennes 3årskoll på BVC som hon skulle ha varit på imorgon.

Inatt började Hugo hosta också och hostan håller fortfarande i. Så himla typisk att han ska bli sjuk igen också. Novah lyckades vi hålla friska hela hennes första 1½år, och Hugo har varit sjuk 2 gånger på 2½månad. Känns sådär lagomt roligt. Det är helt klart en av de stora nackdelarna med att ha det äldre syskonet på dagis...

Gratis Spotify Premium?

Använder du Spotify men inte har råd med ett premiumkonto och gärna skulle vilja ha det?

HÄR, skapa ett gratis medlemskap, svara på några frågor, värva 6 stycken vänner och vips så har du ett premiumkonto!

Hjälp mig att vinna!

Har via Nelly.com designat en bikini och är då med att tävla om resa och olika presentkort. Hjälp mig att vinna genom att gå in på länken under bilden och rösta!
Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Total makeover!

Nu när våren nalkas och det går mot ljusare dagar, så tyckte jag det var lämpligt med en rejäl makeover på bloggen. Är skapligt nöjd om jag får säga det själv ;-) Är väl lite småfix kvar. Jag har i huvudet hur jag vill ha det (tror ja...) men man ska ju även ha ork och motivation till att lära sig hur att få till det, men det är ju som kul att sitta och pyssla i photoshop och pyssla på i bloggen, så funderar på att göra några designer och lägga upp för att säljas och även ta mot beställningar på personliga bloggar när jag lärt mig de sista delarna som jag vill lära mig.

Glad Påsk!


Havremuffins

Dottern har fått dille på muffins. Men tyckte att de vanliga muffinsarna är ju som bara söta och onyttiga. Så jag provade göra en lite nyttigare variant av muffins igår! Och jösses så goda dom blev! Så tänkte faktiskt dela med mig av receptet som vi komponerade ihop!

3dl havregryn
75g smör
1½dl mjölk
2 ägg
1½dl mjöl
½-1dl socker
1½tsk bakpulver

Först i med havregrynen i en bunke, smält smöret och häll i mjölken och smöret i havregrynen och rör om. Rör ner båda äggen och sockret. Sist i med mjölet blandat med bakpulvret.

Det är själva basen. Sen kan man smaksätta med typ vad man vill! Eftersom vi nu satsade på lite nyttigare muffins så gjorde vi en sats med 4 rivna morötter i och en annan sats med hackade torkade aprikoser och linfrön. Hade själv gärna tagit linfrön i morotsmuffinsarna också, men eftersom Novah inte är så förtjust i fröer så hoppade jag över det i morotsmuffinsarna. Kan tänka mig att rivet apelsinskal i morotsmuffinsarna skulle vara gott + linfrön. Och i aprikosmuffinsarna skulle jag gärna kunnat haft lite solrosfrön i också. Hackat mörk blockchoklad skulle säkert också vara jättegott att ha i!

Sen häll i smeten i formarna, fyll drygt halva formen. Sen ställ in mitt i ugnen i 10-12 minuter på 225grader (man får prova sig fram lite beroende på ugnen).

RSS 2.0