Känner att det har stått ganska still i bl...

foto1912 (MMS)

Känner att det har stått ganska still i bloggeriet ett tag igen nu. Har haft ganska fullt ös medvetslös hemma ett tag känns det som. Lilleman har tagit mer och mer uppmärksamhet, likaså dottern. Vilket egentligen inte gör så mycket mer än att egentiden blir obefintlig. Vilket inte heller gör så jättemycket. Inte egentligen iaf... I fredags packade vi oss i bilen och for till dalarna. Känns faktiskt riktigt bra att vara i hemtrakterna igen. Längtar faktiskt tillbaks en hel del, även om jag aldrig kunde tro att jag skulle göra det när jag lämnade dalarna och Hedemora bakom mig för 6 år sedan. Men det gör jag... Mycket för barnens skull. Hade vi inte haft dom så hade det inte spelat mig någon större roll. Hittills har vi haft det bra här nere. I lördags blev det bara att ta igen sig efter resan. I söndags var vi ut och plockade kantareller och igår var jag och Hugo iväg och tränade med Emma. Djävlar vilket pass! Trodde verkligen jag skulle dö ett tag. Men eftersom jag hade Hugo med så var jag tvungen att ta någon kort paus då och då för att roa honom. Men jag var nog ändå inte fullt så otränad som jag trodde, orkade med bra mycket mer än jag hade förväntat mig. Men träningsvärk har jag idag och Martin påpekar ofta att det kommer bli värre imorgon. Men nu ska jag och barnen iväg med Emma och Björn och bada i Avesta!


Lite roar små brukar man ju säga, och tänk...

foto1907 (MMS)

Lite roar små brukar man ju säga, och tänk så väl det egentligen stämmer. Det krävs inte mycket för att ett spädbarn ska bli glad eller underhållen. De simplaste saker är de roligaste leksaker. En köksslev kan ju roa en bebis hur länge som helst! Alla tuffa, coola, avancerade och dyra leksaker är ju egentligen bara statusprylar för föräldrarna, för inte bryr sig barnen i det heller? Hur många föräldrar har inte upplevt på julafton/födelsedagar att det lilla barnet är mest intresserad av pappret, snörena och kartongen, än av själva innehållet i paketet? Visst, självfallet vill man ju få skämma bort sina små också, och det ska man göra litegrann. Det är ju som bara att se här på bilden, en flaska med vatten kan vara jättefascinerande! Tänk att få byta med dom små, bara för en liten stund, få upptäcka världen på nytt, vara fascinerad varje liten småsak, ha en oändlig fantasi! Jag skulle lugnt vilja byta med Novah en dag och få ha hennes förmåga att leva sig in i leken igen. När hon har sin prinsessklänning så ser hon ju verkligen sig själv som en prinsessa som bor i ett slott. Leker hon tiger så är hon en tiger också som bor i djungeln och är jättefarlig. Det är så grymt häftigt att se när barn leker och hur leken blir till verklighet för dom.


Blev nyligen väckt av en liten terrorist s...

foto1894 (MMS)

Blev nyligen väckt av en liten terrorist som arbetade på att göra sin mamma tunnhårig! Nu far han runt som ett jehu här i sängen och väckte storsyrran som tycker lillebror är skitfestlig när han busar på. Och nu håller hon på att lära honom att nicka bollar! Goa, underbara barn!


Är man trött så är man! Ena sekunden fråga...

foto1889 (MMS)

Är man trött så är man! Ena sekunden frågade efter dricka, andra sekunden sov hon. På det sättet är barn fantastiskt härliga! Nu ligger dom båda två bredvid mig och sussar mig! Det om något är hög mysfaktor!


Aooutch! Som det kanske förstods utav fö...

Aooutch! Som det kanske förstods utav förra inlägget så är jag totalt otränad vilket känns rejält idag! Igår så körde jag 50 situps och 10 armhävningar, dessutom körde jag plankan några sek, hoppade hopprep, dammsög, skurade, promenerade kring 1timme, bar på 9kg tunga Hugo, sprang runt och jagade Novah och sparkade fotboll... Kan ju säga att situpsen, hoppandet och armhävningarna känns på idag! Djävlarns så slut jag är i magen idag! Orkade bara 30 situps i morse :-s, men orkade dock med 30sek plankan! Vilket är minst det dubbla som klarades igår! Och träningsvärk i skinkorna har jag så det räcker och blir över! Nu blir det dock uppehåll över helgen, sen på't på måndag igen! Funderar på att köra varannan dag träning, varannan dag dammsug och skurning. Vi får väl se. Nu blir det som sagt lugnt med träning i helgen, blir arbete istället, hörde något om spackla... Eller om det är tänkt att vi kvinnor ska göra något annat :-) Helt lugn helg lär det ju definitivt inte bli! Trevlig fredag på er!


Nu jävlar ska fläsket bort!

Tack vare alla som håller på med viktnedgång för närvarande så känner jag mig själv äntligen riktigt taggad för det också!
Gick ju upp en hel del i vikt under graviditeten med Hugo, men hade börjat gå upp i vikt redan innan tack vare missfallen vi fick. Med Hugo gick jag upp 30(!)kg... Vilket inte kändes så jättebra... För två somrar seda låg jag ner på 74kg, när vi fick reda på att jag väntade Hugo hade jag gått upp 10kg... Inte såååå kul! Men jag orkade verkligen inte bry mig i det efter dom båda missfallen... Med Hugo fick jag problem med foglossning och Ischias redan i 5-6e veckan, så det var ju som bara att gilla läget.
Men nu jävlar är det på tiden att göra något åt det!
Sista vägningen under graviditeten med Hugo så vägde jag 113kg. Det var dagen innan han kom. Sedan dess har jag lyckats gå ner 21kg och väger nu 92kg. Så är ju ändå inte så illa pinkat om jag själv får säga't!
Ett tag tyckte jag att jag inte gått ner nånting sedan han kom (utöver de 8kgna som var borta dagen efter så att säga). Tyckte jag stod still och trampade hur länge som helst. Men så en dag så föll pollenten ner och jaginsåg att jag faktiskt tappat 20kg utan någon större ansträngning utöver amning och korta vagnspromenader! Då blev jag faktiskt riktigt glad och kände mig ändå inte allt för värdelös! Alltså, på 6 ½ månad har jag faktiskt tappat hela 20kg! Är ju som åtminstone typ 3kg i månaden! Och så ska man ju även tänka på att jag har varit rökfri i över ett år! Det om något är jag fruktansvärt stolt över!
Så i onsdags satte jag fart på mig själv och peppade upp mig själv till å bli snygg(are) igen! Ska försöka hålla mig undan godis och sötsaker under veckorna och hålla det bara till lördagar, inte ens kakor, bullar, muffins och dyligt förrän på lördagar! (Tack och lov att dopet är belagt på en lördag!)
Med hjälp utav Sandra så hittade jag matdagboken! Väldigt praktiskt och kul verktyg! Fast tror ärligt talat jag ska fixa en separat vikt-blogg istället där det bara fokuseras på det!

Är riktigt imponerad idag av våra barn! Hu...

foto1880 (MMS)

Är riktigt imponerad idag av våra barn! Hugo började ju morgonen med att äta 2/3 av sin grötportion på drygt 2dl. Sen blev det ammande lunch och till middag åt han 1/2 burk mat + 1/5 katrinplommon burk! Efter att han gjort eftermiddagssovet så åt han 1/2 burk till med mat! Blev riktigt imponerad faktisk och om det fortsätter lika imorgon så kan jag nog slappna av lite. Vi andra åt pannkaka till middag och avslutade kvällen men en packe kräftor. Novah var riktigt otålig och tjatade länge och väl om att få äta kräftor. Både jag och martin hade ställt in oss på att det skulle bli som vanligt, att hon ska ha men inte äta. Men hon chockade oss alla och tröck i sig kräfta efter kräfta. Riktigt imponerande! Men nu djävlar ska jag sova! Somnade nyss med telen i handen när jag skrev det här.


Materi, matera!

Wohooo! Killen slår på stort! Sov från 22-05 innan han åt, vaknade 8, fick frukost nu vid 9 och åt 2/3 av gröten! Tjohoo! Är mer än vad han ätit under en dag sammanlagt senaste månaden! Gjorde en vägning här hemma och enligt den väger han drygt 9.2kg, vilket skulle resultera i lite med än 200g upp på 1½månad... Känns det bra? Inte särskilt, inte med vikten hans iaf... Men att han åt så pass mycket till frukosten är verkligen underbart! Önskar jag hade en lite mer tillförlitlig våg här hemma bara! Vet inte hur pass man ska oroa sig för hans äteri egentligen eftersom han är pigg och glad som vanligt, bara lite liten i matmängden.

Ikväll är en sådan där kväll där det...

Ikväll är en sådan där kväll där det känns som om jag håller på att bli galen! Dagen började med två übertjuriga ungar, varav treåringen var värst, det var så pass så att hon fick gå och lägga sig igen och komma och äta frukost när hon tjurat färdigt. Har irrat runt som en yr höna för att försöka roa barn samtidigt som jag försökt jobba lite. Lätt? Nä! Inte minsta lilla! Så har bara gått och längtat efter kvällen, när barnen sover och jag kanske, kanske, kanske får sitta och ta det lugnt och virka och bara vara jag för en liten liten stund innan förnuftet tar över och jag går och lägger mig... Kvällen kom, Hugo supertrött, somnade på nolltid. Åt kvällsfika och läste saga för Novah, letade fram virkningen... DÅ hör jag hur han börjar gnöla. Bara kasta sig i sängen igen innan han vaknar allt för mycket. Efter en kort stund kom Novah uppkrypandes i sängen och sågverket drog igång på full styrka inom några få minuter. Klev upp och plockade undan lite på golvet och tog fram virkningen igen och skulle just till att sätta mig, ja då hör jag att han är ledsen igen... Så nu funderar jag på att skita i att ens försöka kliva upp mer... Äh... Tredje gången gillt va?


"Mamma, vad ska jag göra?" det minns jag a...

foto1864 (MMS)

"Mamma, vad ska jag göra?" det minns jag att jag ofta frågade min mor om när jag led av tristess. Lika ofta fick jag svaret "ta katten och köra". Mamma som tyckte om att retas? Oh yes! Så vad ska vi göra idag? Inte en blekaste djävla aning! Dock ska jag inte ta katten och köra... MEN jag ska åtminstone köra runt med dammsugaren här hemma! Sen funderar jag faktiskt på att ta en långpromenad med barnen. Novah får cykla och jag går med vagnen. Men vi får se... Måste ringa en massa samtal idag också. Först till skatteverket och sen till BVC beroende på Hugo är i maten idag.


Har aldrig varit särskilt insatt i politi...

Har aldrig varit särskilt insatt i politik eller brytt mig om det så mycket. Men nu är det ju snart riksdagsval igen som inte många har kunnat missa. Alliansen hit och Sahlin dit... Moderater eller sossar... Ett enda djävla virrvarr är det åtminstone. Men en sak har både rödgröna och alliansen gemensamt, dom är bägge rädda för att sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen. Tydligen ska det finnas ganska stor chans att sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i år enlig olika mätningar. Egentligen tycker jag inte det är så konstigt att folket vill pröva på något nytt när det bara blir sämre och sämre i samhället och det ska ändras på fungerande koncept hela tiden. När folket vant sig vid en sak så ska det förändras radikalt. Tacka fan att folket lessnar och inte vill ha något av det som tidigare varit! Detta borde ju egentligen vara något som de två stora blocken borde ha fattat, att folket inte vill ha deras tokiga ändringar. Detta är ju som bevisat med mätningarna som gjorts. Till och med blocken själva är ju rädda för radiklaka förändringar i riksdagen så varför skulle inte folket också vara det? Även om jag personligen inte hittat något parti ännu som jag verkligen känner att det är något att satsa på. Men att det varken blir moderater eller sossar är då något jag är relativt säker på. Sen om det blir sverigedemokraterna, piratpartiet eller något helt annat, det får jag se när jag står i vallokalen, för det vet jag inte ännu. Och ärligt talat börjar jag bli lite halvless på dom två stora blockens trångsynthet och låga eftertanke på biverkningar av deras önskemål på förändringar. Men vad vet jag? Jag är ju bara en mamma med en ledsen dotter som inte får vara kvar på sitt dagis några få dagar i veckan och träffa sina kompisar och utvecklas socialt på grund av så kallade politiska beslut.


Fredag den trettonde! Eftersom vi har lång...

foto1858 (MMS)

Fredag den trettonde! Eftersom vi har långväga gäster så vill ju dom få turista litegranna här uppe, så skulle guida dom till hällristningarna i stor norrfors. Tänkte göra det hela lite mysigare och åka över överboda. Men när vi precis kör in i överboda så börjar bilen låta konstigt, lät "floff floff floff" när vi körde, så funderade på punka. Och mycket riktigt! Punka var det! Däcket platt och kaputt! Så ut och kolla om vi hade nått reservhjul och domkraft. Det hade vi! Så började hissa bilen då vi kom på att vi inte hade något fälgkors! Bara att ringa martin som var på jobbet... Tack och lov så har han så snälla chefer så han fick sticka iväg en stund för att hjälpa oss! Sen började nästa problem, vad var det martin sa om att hitta dit? Haha. Men fram kom vi och fint var det!


Städa städa städa... And I like it!

"Hela dan får hon arbeta,

hon får jobba,
hon får streta,
putsa, diska, tvätta, damma,
varje dag är det detsamma
här hon putsar,
där hon sopar,
så snart dom inte ropar,
det är ju hon som knogar
tills hon blir alldeles virrig,
darrig, stirrig.

Raska på nu, dumma flicka"

 

Typ så känns det ibland, man städar, putsar å fejjar men det tar aldrig slut och mitt i allting när man väl fått upp ångan så är det nå barn som inte vill vara med längre så då är det bara att avbryta. Vilket egentligen inte gör nånting, för jag älskar att umgås med dom också! Men just nu har jag kommit in i en sån där riktig städperiod där jag skulle kunna ägna hela dagarna åt att städa om det inte vore för barnen då förstås! Barnen går alltid först så klart! Alltid gjort och kommer alltid att göra!

 

Hugo har fortfarande sin matvägranperiod... Under en dag åt han hyffsat bra men nu är det tillbaks till samma igen... 2-5 skedar sen totalvägrar oavsett vad jag ger han. Funderar på om han hittat sin favoritmat och inte vill äta annat så tänkte införskaffa lite ny sådan idag på affärn, men inte en enda NaturNes för 6månader! Så det kändes sådär lagomt kul... Får be Martin handla med Sjötunga med potatis imorgon från stan få se om han vill äta då... Har även börjat försöka introducera välling till honom. Första 4-5 gångerna spottade och fräste han, nu så klunkar han girigt de första 10ml sen så tramsar han bara med flaskan å lyckas väl på sin höjd få i sig 10-20ml till innan han börjar spotta ut all välling som hamnar i munnen. Som max har det minskat 30ml i flaskan, fram tills idag! Då minskade det 50ml! Då var jag impad kan jag lova!

 

Nä, man kanske borde ta å sova nu så man vaknar pigg och fräsch imorgon! Får ju faktiskt riktigt långväga besök imorgon! Ska bli jättekul eftersom vi inte setts på fyra år! Tjillevippen!


Tävlar om denna skönhet!

Är med hos Lazybitch och tävlar om denna lilla sötsak!
It would make my day totaly att vinna denna eftersom våran 6-7 år gamla härk sjunger på sista refrängen nu.

Oj vilken helg! Har verkligen varit fullt ...

Oj vilken helg! Har verkligen varit fullt ös hela helgen! Men mycket har vi fått gjort och mycket finns kvar att göra (tyvärr). Vi eldade brännbart skräp förra helgen och nu denna helg eldade vi en omgång till. Rensade ett köksskåp och några kökslådor med papper och fyllde en stor kartong med papper! Jisses så mycket dynga man samlar på sig! Vi håller på å göra storrensning för att få lite bättre plats å få undan allt "skräp" vi samlat på oss. Hela lördagen ägnade vi åt att röja. En bit på vägen kom vi iaf. 2-3 tvättmaskiner så är hela tvättberget borta! Är fantastiskt! Känns så skönt! Är lite till röjning å fix innan vi är nöjda för stunden. Idag var det hembygdsdag här i byn med veterantraktorpulling, dragkamp mellan byarna, konstutställning, fikaförsäljning etc. Eftersom det var här i våran by så var det ju som lämpligt att gå dit. Både jag och Martin var med i dragkampen, dock så fick jag lov att hoppa in i ett motståndarlag eftersom dom var en kvinna kort. I första uttagningen gick båda våra lag vidare sen i delfinalen åkte vi båda ur haha. När vi gick runt å kollade på veterantraktorerna så slog det mig att dom gamla traktorerna är faktiskt riktigt söta och charmiga! Så hela dagen blev spenderad ute, även om det varit kvavt å djävligt så har vi åtminstone varit regnlösa idag, vilket är det viktigaste! Det avslutades lagom till middagstid. Efter middagen städade jag hos små"maskarna" och gav dom mat igen. När jag höll på inne i terrarierummet så hörde jag Martin ropa lite lätt så gick och kollade vad han ville, och då sa han att Hugo börjat krypa! På sitt eget lilla vis haha. Han ser typ ut som en mätlarv haha. Novah var jättesöt med Hugo å, när dom satt i soffan å lekte sa hon "love you" till honom Hihi. Fast hon har kommit till det där stadiet där hon tycker lillebror är ganska jobbig till och från och gillar att retas med honom. Men generellt sett är dom jättegoa med varandra. Undra om det var i fredags han började säga mamma också! Imorgon vet jag inte riktigt vad det blir, det återstår att se. Ska väl försöka göra färdigt en sida jag fått beställning på och så om jag får tid över blir det att fortsätta städa. Just nu tycker jag faktiskt om att städa! Nä, nu blir det att slå igen 3e stora blå och försöka få Novah att göra detsamma. God natt!


Barnen har en skön dag i poolen. Dock är p...

foto1817 (MMS)

Barnen har en skön dag i poolen. Dock är poolen i minsta laget för dom bägge haha.


Idag är en sådan där dag jag helst av a...

Idag är en sådan där dag jag helst av allt skulle vilja vara barnledig, slänga omkull mig på gräsmattan med en bok framför näsan och bara njuta av vädret! Men nej... Istället är det roa barn, städa, tvätta och laga mat som står på schemat. Jag brukar vara nöjd över den situationen, men just idag är jag bitter över det, har inte fått lega på gräsmattan och sola en enda gång denna sommar!


Hopplöst! Fattar inte att jag ska ha så ...

Hopplöst! Fattar inte att jag ska ha så svårt att somna! Enda sedan graviditeten med Novah har jag haft svårt att somna på kvällarna om jag inte är supertrött. Försöker jag blunda, och inte kan somna på en gång så börjar det snurra i huvudet. Skitjobbigt är det! Måste hålla mig vaken tills jag somnar med boken/telefonen i händerna, annars tar det jättelång tid att somna... Börjat planera ordentligt inför Hugos dop har jag börjat med idag! Är nästan klar i planeringen, inte mycket kvar! Sen är det bara sätta igång och börja fixa. Tur att jag lyckats spara en liten slant inför det här, även om det antagligen är för lite... Men kommer nog komma relativt billigt undan ändå eftersom jag bakar allt själv. Har suttit och letat genom kakboken idag efter bra kakor och skrivit inköpslista. Har dock inte bestämt mig än för om jag ska hyra köket i lokalen eller om jag ska köra på engångstallrikar/muggar/bestick. Blir nog billigast att köra på engångs och minst jobb. Men det är beroende på hur många termosar till kaffe jag kan få tag i... Inbjudningskorten är också färdiga och utskrivna, nu ska dom bara fixas till det sista och postas. Vet dock inte hur mycket av kakorna som går att baka i förväg och frysa in... Det borde ju gå att frysa in alla utom dom det ska vara kristyr på, dom borde det ju bara vara att sätta kristyren på sen strax före dom ska ätas? Det enda jag inte riktigt bestämt mig för är hur tårtorna ska se ut... Skulle vilja ha dom marsipantäckta, men att täcka tårtor med annat än grädde är inte min grej! Men vi får se hur jag löser det, har ju iaf en månad på mig att besluta mig på!


Rutiner... Vad är det för djävla påfun...

Rutiner... Vad är det för djävla påfund egentligen? Jag har aldrig varit en rutinmänniska, tills Hugo kom. Då försökte jag skapa rutin på sömn, mat osv, vilket jag inte lyckades så bra med eftersom jag samtidigt tillämpade fri amning (inga speciella tider, utan han fick äta när han var hungrig). Så det gick ju som på skit. Eftersom varken jag eller Martin har varit några rutinmänniskor så har vi aldrig haft några fasta rutiner hemma. Tack och lov så är Hugo en rutinmänniska, han följer sitt schema nästan punktligt, dagligen. Dock blir det ju lite fel i rutinerna under helgerna. Men han kommer relativt snabbt in i sina rutiner igen. Fast nu har hans matrutiner tagit ett stort steg bakåt... När jag började ge han fast föda så flöt det på så himla bra och gick fort framåt. Tills nu... Nu vill han inte alls ha fast föda längre, utan ska ammas. Från att ha ätit 3 mål fast föda om dagen med god aptit (1full portion gröt, 1halv stor burk mat vid lunch och andra halvan till middag), till att inte vilja äta alls, bara ammas... Även om jag trivs jättebra med att amma och inte vill sluta helt än på ett tag så känns det ändå som ett stort bakåtkliv. Men visst, hans övriga utveckling går framåt i rasande fart. Idag satt han minst 10min utan stöd och satte sig upp från att ha stått krypposition! Var första gången han satt så länge och satte sig själv ifrån krypstående! Sen idag har han även börjat med ett nytt läte han aldrig gjort förut. Så visst, den övriga utvecklingen är det inga som helst fel på! Han är så duktig så mammas killen!


Vilket jobbigt dilemma jag har... Barnen s...

Vilket jobbigt dilemma jag har... Barnen sover sen någon timme tillbaks och jag kröp nyss ner i sängen mellan dom, trots att jag varken kan eller vill sova. Är alldeles för pigg för det och det är ju inte så ofta jag får vara uppe utan barnen, för det senaste halvåret har jag gått och lagt mig samtidigt som barnen. Men jag vet ju hur dumt det är att vara vaken för länge, barnen tar ju som inte hänsyn till att mamma är trött och vill sova. Utan när dom vill göra morgon så är det ju som bara att se glad ut å kliva upp de. Fast tack och lov måste jag säga, så har jag två barn som tycker om att sova, så morgonen börjar inte förän 8-9 här, vilket är ganska lagom egentligen. Mitt sunda förnuft säger att jag ska sova, så tänker ju inte kliva upp nu när jag väl lagt mig. Appropå det här med att sova så är ju Novah go på sitt sätt. Enda sedan hon var liten bebis har hon älskat att pillra och gosa med öron. Hon kan sitta hur länge som helst och pillra en i örat. Favoritöronen har ju varit pappas öron, fram till nu. Nu är det lillebrors öron som gäller, och helst av allt när han sover! Direkt han sover och hon kommer åt så börjar hon pillra med hans öron, vilket tyvärr resulterar i att han vaknar. Men nu ska jag försöka sova mellan mina två pluttar som redan sover så rart.


RSS 2.0