Tror min lilleman har börjat uppskatta gos...

Tror min lilleman har börjat uppskatta gos och mys mer och mer. Senaste tiden har han kommit på att han ska ligga och sova på min arm, vilket jag så klart tycker är supermys! Hugo tycker även om mjuka saker och att gosa med allt som är mjukt. Han brukar ta kuddarna ifrån soffan och bära runt på, lägga kudden på golvet och så lägger han sig på den. Allt som är mjukt ska han pröva att ligga på. Gulligast var nog när han kom på att han skulle lägga sig på en mjukt stoppad socka som bara var några centi stor och som satt i en pek-känn-bok, men det gick som inget bra och då blev han jätteförtvivlad. När man bär på honom kan han lägga huvudet mot en och vill att man ska lägga kinden mot hans huvud. Gör man inte det så lägger han huvudet mot en upprepade gånger tills man gör det. Igår visade han även för första gången att han ville att jag skulle pussa honom! Han satt i mitt knä å så la han huvudet bakåt å tittade på mig med öppen mun(så där typiskt bebispussar...) så gav han en liten puss. Och direkt efter gjorde han likadant igen och nöjde sig inte förrän han fått fem pussar. Igår såg vi även att han verkligen visade vad han ville ha. Han pekade på vattenglaset och lät som han gav oss utskällning tills han fick vatten från glaset. När vi var ut i köket pekade han tydligt på bananerna och samma procedur där. Han har även lärt sig vart ödlan är någonstans :-) frågar man vart ödlan är så tittar han mot där den är :-) lampan, bollen, Novah och katten har han kunnat länge visa vart de är. Men än så kommer inga direkta ord. Fast igår när han tittade på ödlan lät det nästan som han viskade ödla haha. Han har ju sagt en del, men tror det är mest lyckoträffar, för han har bara upprepat det några få gånger sen har han lagt ner det.


Hugo och Novah hjärtana, lila stjärna Lina...

foto2157 (MMS)

Hugo och Novah hjärtana, lila stjärna Lina. Rosa stjärna mamma. Blå stjärna pappa. Novah bestämde färgerna på stjärnorna.


Slutet är nära. Ja, nu börjar årets julaft...

Slutet är nära. Ja, nu börjar årets julafton gå mot sitt slut. Denna julafton har firats hos svärmor tillsammans med henne, ena svägerskan och Martins son. Svärmors gubbe dök även upp under kvällen :-) Var en alldeles lagom julafton, utan stress, utan måsten, utan fylla. Bara varit trevlig. Fast det såg mörkt ut i morse när Hugo vaknade på sin tjurigaste sida... Men sen när han fått sova lite mer så vart det bättre. Barnen blev nöjda och glada över sina julklappar. Novah fick en docka i bilstol som hon tog med sig nu när vi gick och la oss. Alltså bara dockan, inte bilstolen till dockan. Hon har knappt släppt dockan under kvällen! Hugo var som mest intresserad av snörena och se om allt i paketen gick att äta. Och jag fick prematurhjärtat i julklapp av min älskade! Synd bara att man så sällan kan bara halsband när Hugo är så fixerad att dra och slita i allt... Men barnen är iaf nöjda med julafton, likaså jag! Visst saknade jag att fira jul med min sida av släkten det kan jag inte förneka, men det gick ju bra det med. Nä, ta och försöka sova lite kanske. Novah slocknade fort här bredvid mig. Måste ju försöka vara hyffsat pigg imorgon när man ska sätta sig under nålen för första gången på flera år. Hoppas det går bättre än sist! Lite pirrig och nervös är jag ju... Men jag vet ju att jag har lite bättre förutsättningar den här gången gentemot första gången :-)


God natt och god jul! Framme i ÖSD sen ett...

God natt och god jul! Framme i ÖSD sen ett gäng timmar tillbaks. Svärmor påminde mig om smidigt sätt att nysta garn på. Så tack vare lite hjälp från henne lyckades jag reda ut allt trassel i härvan och få det till (än så länge) ett snyggt nystan! Såg när jag rett ut halva att den var väldigt fult skarvad så får bli två nystan. Gick nyss och la mig med Novah. Hon frågade vad klockan var och jag svarade tolv. Berättade även då att klockan blivit så mycket att det är julafton nu! Snacka om en liten tjej som blev exalterad då! Hon la sig sen snällt till ro och slocknade på två röda när jag sa åt henne att efter frukosten får hon och lillebror öppna ett paket var, och sen senare på dagen skulle få öppna fler paket, men att man måste sova först! Är så nyfiken på vad hon kommer tycka om sina julklappar! En vet jag iaf att hon kommer gilla!


Åh så frustrerande! Var sugen på att virka...

Åh så frustrerande! Var sugen på att virka mormorsrutor i ett jättefint gammelrosa garn. Men när jag skulle sätta igång så var det bara en enda stor härva! Så för att kunna sätta igång och virka måste jag först nysta upp det... Och det är inte lite garn heller! Vill ju göra rutorna nu! Iof så kom jag nu på att dom ska ju vara vita i mitten och rosa ram, så kan ju faktiskt göra dom vita först! Fan så smart jag är ibland!


Sådär ja! Nu är vi på resande fot igen! To...

Sådär ja! Nu är vi på resande fot igen! Tog lite längre än planerat att komma igång med resan än beräknat. Blev ett stopp hos barnens gudföräldrar som blev lite längre än vi hade tänkt det då bilen vi skulle låna inte tyckte om kylan så jättemycket och motorvärmarn inte hunnit med riktigt. Så istället för att bara packa om och byta bil blev det in och värma sig och låta barnen busa av sig medans motorvärmarn gjorde sitt jobb. Så bara där försvann en och en halv timme istället för max en halvtimme. Sen hann vi bara till Ö-vik innan det var dags för matstopp. Men nu är vi starkt på gång! Har väl en fyra timmar kvar i bilen innan vi är framme vid slutdestinationen ÖSD och barnens farmor! Men tack och lov för att vi fick låna annan bil! Efter krocken med Audin för några veckor sedan så löste försäkringsbolaget in den eftersom det skulle bli dyrare att fixa till den än vad den var värd. Och på veckan som varit nu har vi inte lyckats hitta någon annan lämplig kombi att investera i. Så hade vi inte fått låna bil så hade vi fått åka i gamla 244an som inte är en kombi! Ni kan ju tänka er hur smockat det var där i på väg ner till Nordmaling; barnvagn, 2 väskor kläder, skötväska, 3påsar julklappar, 1påse Hugomat och kakor, 1påse med annat jox, min väska med pryttlar, 2 bilstolar, resesäng, madrass, täcke och blöjförpackning. Blev ganska fullt i stackars gammtraktorn! Trodde ett tag att det här går aldrig! Men det gick. Nog för att det är ganska fullt i lånade kombin också, är ju lika mycket saker, men finns iaf en liiiten gnutta mer plats! Så ett enormt stort tack till underbara er som lånar ut bilen till oss nu över julhelgen!


Fast det finns ju en solklar negativ grej ...

Fast det finns ju en solklar negativ grej med att Hugo sover egen säng... Jag har inte dubbla värmekällor i sängen då! Nog för att Martin värmer upp en del (när han inte lyckas slockna i soffan så att säga), men inte så som Hugo! Bebisar är ju så varma och gosiga att sova bredvid! Och man somnar så gott till sovande barn! Men visst, är ju helt superbra att han sover i egen säng. Men det är ju så kallt i sängen utan honom! Men fördelen är att man kan ligga som man vill i sängen utan en sugpropp som sitter fast på en som en igel :-)


Apropå sovning så måste jag ju berätta att...

Apropå sovning så måste jag ju berätta att vi nu inför jul (och även andra tillfällen vi sover borta) investerat i en resesäng till Hugo. Hade ju aldrig någon sådan till Novah, behövde som aldrig det. Eftersom Hugo är i sådant behov av sina tidsrutiner så var det lika bra att investera i en resesäng. Är ju som säkrare när man sover borta och lättare att hålla på rutiner om han har tillgång till ordentlig säng som det inte är risk att han ramlar ur. Fick hem sängen i måndags. Tänkte att det var lika bra att vänja in han på den lite innan vi åker iväg så han inte slår totalt bakut borta. Bättre att han surar ur sig hemma i så fall. Så jag bäddade ordning sängen till honom och så körde samma nattrutin som vanligt och han somnade direkt! Precis som vanligt! Enda skillnaden var att han sov till 23-00 innan han vaknade och ville upp till mig och äta och somna om. Så idag tänkte jag pröva med att söva om honom i resesängen. Satte mig och ammade honom när han vaknade (hörs fort på hans gråt om han tänkt somna om själv eller vill äta). När han var färdig la jag ner honom igen och stoppade om honom. Visst, blev lite protester, men inte nämnvärt mycket. Hoppas det går lika bra nu när vi ska sova borta! Ska försöka hålla mig till hans rutiner iaf, även om det brukar vara lite svårare när man inte är hemma. Även Novahs sovrutiner har fått in ett nytt moment denna vecka. Hennes VHS spelare har kastat in handduken och sagt upp sig... Hon som är van att få somna till film! Snacka om katastrof! Men Tillslut löste det sig med att hon fick lyssna på saga på skiva :-) Efter några om och men så gick hon med på det och accepterade det. Detta har även inneburit att en ny sak har kommit upp på hennes önskelista; vhsspelare och dvdspelare.


Tänkte försöka mig på att lägga mig i tid ...

Tänkte försöka mig på att lägga mig i tid idag. Visst, i säng före 23 är jag ju faktiskt! Men sova verkar än en gång vara en annan femma. Tillslut så går det, det vet jag. När jag väl kan slappna av tillräckligt. Men det är det som är svårt. När man vet att man har hur mycket som helst som borde göras, att man kommer få stressa i sista sekund och tidsplaneringen spricker totalt för att man inte hann fixa klart allt i tid. Så är det alltid när vi ska iväg. Försökte packa idag, men blev inte färdig. Började på att städa lite, men blev långt ifrån klar. Det resterande måste jag göra imorgon förmiddag. Imorgon finns ingen tid att slöa om vi ska försöka pricka in Hugos lunchsovning. På något vänster brukar det ordna sig. Det måste ordna sig. Det får helt enkelt så lov att ordna sig!


Blörk!

Typ så känns det... Inte har jag något direkt vettigt att komma med heller... Dagarna ser mest likadana ut. Upp kl 8.30, klä på sig, göra ordning Hugo, väcka Novah, göra ordning Novah, äta frukost, duka undan, städa lite, busa med barnen, lägga Hugo kl 11, vila, roa Novah, städa, laga lunch till barnen, roa barnen, fixa middagen, roa barnen, lägga Hugo kl 20, slappa tills sängdags... Same shit different day... Typ. Men det är ju som bara å gilla läget med en pojk som är i behov av fasta rutiner :-) Nu hör jag att han vaknade så är väl bara å ta å lägg sig de....

Urk vilken natt! Fattar inte, två nätter i...

Urk vilken natt! Fattar inte, två nätter i rad har både jag och Hugo sovit uruselt och oroligt. Vaknat, somnat, vaknat, somnat... Ett tag kändes det som om det aldrig skulle bli morgon. Men det blev det, efter många om och men. Hugo tippade just den elektroniska fönsteradventsljusstaken, sa till han ajaj och duktiga killen reste upp den igen och ställde den där den stod. Likadant gjorde han igår med en pusselask, tog ner den, lekte lite och när han lekt färdigt la han upp den på hyllan där den låg :-) Det är duktiga killen det! Han har för övrigt fått två tänder till nu! Så nu har han 4st. Den tredje kom i onsdags och den fjärde bröt igenom igår :-) Och igår började han ställa sig upp direkt på golvet utan att ha tag i något för att resa sig! Nä, nu göra frukost och sig i ordning och fara iväg och baka dagen lång!


Fredag!

Yep, som antagligen ingen missat så är det faktiskt fredag idag!

Och fredag här hos oss innebär städdag. Så direkt efter frukosten röjde vi ihop alla leksaker som låg utspridda överallt och grejade på :-) När Hugo la sig där vid 11 så tog jag och Novah paus ifrån städningen och satte oss med hennes ritböcker och ritade och hade en mysig pysselstund ihop i hennes rum :-) Sen fortsatte vi med städningen lite :-)


När Hugo vaknat så tröck vi i oss lite lunch och sen fortsatte med städningen som var kvar (dammsuga och skura golv). Lyckades även få en maskin tvätt hängd under dagen!


Till middag blev det så simpelt och onyttigt som våfflor. Novah har tjatat i flera veckor om att få göra våfflor och idag passade det bra, hade två ägg som behövdes lagas upp och en liten skvätt grädde som också behövde användas, så då fick det bli våfflor :-)

Men nu tror jag bannemig sängen kallar! Blir upp i vanlig tid imorgon och iväg till Nordmaling för att baka!

Sur som en citron

Så har Hugomannen varit idag. Oj oj oj så sur och grinig han har varit ikväll! Förstår inte vad som varit med han. Antar ju dock att det kan ha varit för att vi var och handlade och han sov en stund i bilen, så hans tidsrutiner blev helkajko. Så det kan ju ha varit det. Men attans så han har tjurat! Ingenting har dugit (utom bus!), inte famnen, inte golvet, inte hos mamma, inte hos pappa... Tillslut lyckades vi iaf brotta ner han i pyjamas, han tröck i sig 100ml välling och så efter några om och men kom han till ro i sängen och somnade :-)

Förberedelser inför julbak

Så, nu har jag shoppat lite inför julbaket på lördag. TROR jag fick med allt.

Detta är lite av vad vi ska göra:
Kolakakor med crunchies
Glöggtryffel
Mariannetryffel
Lussebullar (eller russinbullar som Novah kallar dom)
Snickerdoodles


Beroende på hur det blir så kommer bilder och recept upp senare!
Novah bestämde lussebullar och kolakakorna (godiskakor som hon säger)

Men för att kompensera för deras goda natt...

Men för att kompensera för deras goda nattsömn så har jag ju istället två matstrulare... Visst, Hugo tycker om mat nu för tiden (vilket han inte gjorde förut) men nu har han istället inte ro i kroppen att sitta still att äta. Ibland kan man lyckas hålla han sysselsatt vid bordet tillräckligt länge för att hinna få i han nå mat. Men oftast får man skynda sig att trycka i han lite mat innan han är på väg ner från stolen igen och ska ner på golvet och leka... Nya favoriten är gå runt i köket med bollen i högsta hugg.


Hoppla... Är inte ofta jag vaknat och kloc...

Hoppla... Är inte ofta jag vaknat och klockan är efter 9! Men skönt är det iaf haha. Har nog haft riktig tur med mina barn egentligen. Bägge två har älskat att sova. Helt ärligt så känner jag mig väldigt lyckligt lottad!


Idag har jag inte ammat nånting alls sen i...

Idag har jag inte ammat nånting alls sen i morse innan vi klev upp... Inte ens när han skulle sova. Känns inte helt bra måste jag säga... Känns fördjävligt rent utav... Men samtidigt är det ju bra att kan somnade utan att amma och dessutom lyckades han somna om på egen hand i sin säng, (även om han skrek en 20minuter, men det är en annan femma, han somnade om åtminstone). Nä, tror inte jag är helt redo att sluta amma ännu. Urs så svårt det är sånt här! Måste ta och bestämma mig för vilka amningstillfällen jag vill ha kvar och vilka som ska slopas... Men inte är det lätt inte!


Pannkaksstekning

Är grymt tråkigt och enformigt att steka pannkakor måste jag säga!

Orkar inte fara på affärn idag så får bli pannkakor, eller ja, inte pannkakor utan raggmunkar. Men för Novahs öron heter det pannkakor, annars äter hon inte. Tråkig syssla är det vilket som.


Imorgon måste vi fara på affärn... Ska på bakhelg på lördag så ska handla till det jag är sugen på att baka. Måste ju bli enklast så? Ska bara komma underfund med vad jag vill baka då :-)

*leta leta leta*

Sitter och försöker hitta något vettigt jobb. Men är inte det lättaste det heller. Det tar som emot lite. Visst, jag vill ut och jobba, det vill jag verkligen, är inte det som tar emot. Snarare det där att Hugo börjar bli så stor! Det är det som tar emot. Idag har han än så länge inte ammat än enda gång sedan vi klev upp. Känns ganska vemodigt. Egentligen vill jag inte sluta amma ännu. Men det börjar bli ganska smärtsamt eftersom han är så hårdhänt. Sen verkar han ha svårt att begränsa sig, utan han ska tutta till och från hela tiden. Tror även att han skulle sova så mycket bättre på natten om jag slutade amma honom. Men ja.. Det känns vemodigt. Att sluta amma känns så slutgiltigt på något sätt, ett steg närmare att han blir stor.

Men har iaf hittat några jobb som jag ska sätta mig och skriva personligt brev och cv till. Sen är det bara hoppas på det bästa :-) Bortsett från min ångest över att tiden gått så fort och att Hugo blivit så stor så längtar jag efter att komma ut i arbetslivet, komma hemifrån, få ordning på våran ekonomi lite bättre, öka chanserna till att kunna skaffa körkort.


Så håll tummarna!

New design!

Sådär, då har bloggen äntligen fått sig en touch av julen.
Har tagit sin tid, har varit totalt oinspirerad. Men nu är den på plats iaf :-)
Även min hemsida har fått en ny style. Fattas bara att få in lite bilder på den :-)

Utekväll i rockens tecken!

Igår hade jag min första egna utekväll sedan jag blev mamma. Alltså, ute utan barn, utan karl. Var jag och barnens ena gudmor.

Började med middag hemma hos oss, bjöd på baconlindad kyckling, kryddad med örter, stoppad med soltorkade tomater och toppad med mozarella. Älskar verkligen den rätten!


Sen var det dags för oss tjejer att bege oss in till stan.


Fick en mycket trevlig kväll! Första bandet ut var Steelwing, var helt okej. Andra bandet ut var Raubtier (vilka vi var där för att se) och dom var grym! Tredje och sista bandet ut var Sabaton. Helt klart bra dom med! Sabaton var väldigt bra live!


Det här känner jag att jag måste göra om snart igen! Behöver inte nödvändigtvis vara konsert, utan bara utekväll utan barn! Uj så underbart det var! Fast nästa helg blir jag ju också nästan barnfri. Ska ha bakhelg hos barnens gudföräldrar. Men Novah kommer nog vilja vara med att baka. Lilleman får vara med pappa sin :-)

Hepp... Mina planer sket sig som vanligt.....

Hepp... Mina planer sket sig som vanligt... Det räcker ju med att man tänker tanken på att göra något man själv VILL göra så vaknar lilleman och vill ha mamma... Även om jag uppskattar nå sjukt mycket att han är så gosig så börjar kvällssituationen bli lite smått frustrerande... Men som den hårda kloka kvinna jag är så är det ju bara att gilla läget och se ljusglimtarna i det hela, jag får ligga och mysa med en varm, mjuk, gosig bebis som totalt avgudar sin mamma. Och det kära bloggläsare, DET är minsann inte fy skam!


Bra dag idag!

Idag har både jag och barn haft en toppendag! Vi har städat och grejat och haft det allmänt trevligt faktiskt.

Imorgon blir det ut med barnens ena gudmor och rocka loss till Sabaton och Raubtier! Det om något ska bli sweet!
Men innan dess är det middag hos oss. Hoppas dom gillar't lika mycket som jag gör! Men det återstår att se :-)


Nä, tillbaks till att njuta av lugnet så länge det varar. Gäller att ta tillvara på sekunderna! Ska även sätta mig och skissa på en blivande tatuering tror ja :-)

Idag har vi byggt koja. Inte vilken koja s...

foto2119 (MMS)

Idag har vi byggt koja. Inte vilken koja som helst utan en superhjältekoja! Vi hade hur mysigt som helst. Bägge barn tyckte det var jättekul och vi hade jättemysigt tillsammans i kojan. Enda tills Hugo den lille fisen kom på att det var roligare att dra i filtarna och komma på ett bra sätt att klättra upp på stolarna. Imorgon är det fredag. Fredag är städdag (vilket är mindre kul). Men trots tråkiga måsten så ska imorgon vara en bra och glad dag! Så är det bara! Så jag hoppas och ber om att barnen vaknar på rätt sida imorgon. Dom har inte gjort det en enda gång hittills den här veckan, så snälla låt dom göra det imorgon så vi kan ha en bra och rolig dag!


Och så än en gång blir man "tvingad" att g...

Och så än en gång blir man "tvingad" att gå och lägga sig innan man själv vill... Har ännu inte kommit på hur och när jag ska orka ta tag i Hugo-sova-hela-natten-i-egen-säng-projektet... Han somnar utan större problem i sin säng, men han vaknar efter 1-2-3 timmar och vill komma upp och sova vidare bredvid mig. Och väl sovandes bredvid mig kan han sova hela natten, så när som att böka lite och vilja tutta några gånger... Så nu ligger den lille grisen bredvid mig och sussar så sött :-)


Fantastiska underbara Novah. Vad skulle ja...

Fantastiska underbara Novah. Vad skulle jag ta mig till utan henne? Den här veckan har inte mitt humör varit på topp, rättare sagt har det väl varit totalt nere i botten. Hugo som håller på att få fler tänder gör ju definitivt inte saken bättre, och bara ska klänga på mamma och helst slita i mammas kläder så det knakar i sömmarna, och mest gnäller och grinar om vart annat. Om han inte hittar på sattyg så att säga... Då när mitt humör och tålamod nått sin bristningsgräns så kommer denna söta lilla flicka och frågar varför mamma är ledsen eller arg och kramar om mig och tittar på mig med världens varmaste, kärleksfullaste blick. Då sitter vi bara på golvet, hon i mitt knä med armarna om mig och tittar på varandra. Åh, det är en så obeskrivlig känsla när hon gör så, är verkligen så man smälter totalt av all värme och kärlek hon utstrålar när mamma behöver det som mest. Men både hon och Hugo är inne i testperiod just nu, där mammas gränser testas hela tiden. Jag får knappt gå på toaletten och kissa några sekunder utan att en är och klänger och den andra gnäller. Jag känner mig så otillräcklig! Skulle behöva minst tre av mig! En jag till Novah, en jag till Hugo och en jag till hushållet. Sen Hugos omställning av sovningen gör ju inte riktigt saken bättre... Hade vi haft bättre ekonomi hade jag anställt en hushållerska som kunde sköta alla hushållssysslor åt mig så jag kunde lägga all min tid och energi till att leka, busa och gosa med barnen! Men tack och lov för Novah ändå. När vi städar så plockar hon så snällt ihop leksakerna och lägger in dom på sitt rum igen. Hon leker och busar med Hugo på en nivå som jag själv inte skulle orka med någon längre stund. Hon är helt enkelt fantastisk!


Mer fåglar!

Med lite finare väder (men desto kallare grader!) så var jag ju bara tvungen att bege mig ut med kameran och prova fota ute också, inte bara genom fönstret. Så var på med tjockjackan, montera 70-300 och så ut! Idag blev dom mer lyckade än igår iaf. Fast inga nötskrikor syntes till idag :-(Och apropå lilleman så har jag äntligen ko...

Och apropå lilleman så har jag äntligen kommit på knepet med hur att få han att äta! Det är plockmat som gäller och äta från riktig gaffel! Gröt, välling och barnmat ratar han totalt. Eller ja, välling får man i han 60ml, men inte mer än så. Frukt, grönsaker, kött, ost, salami är favoriterna. Nötstek och älgstek kan han äta hur mycket som helst av. Samma med salami. Så här såg matintaget ut förut: 5 skedar gröt, 1smörgåskex, en halv burk fruktpuré, 1/4 burk mat till lunch och 1/4 burk mat till middag och så lite amning för vätskans och mysets skull. Visst, han äter inte sååå jättemycket nu heller, men mer än innan! Nu så kan han under en dag äta: 1 banan, några skivor ost, några salamiskivor, 1/2dl kokta makaroner, 1/4 kycklingfilé, 1/4 apelsin, några skivor gurka, morot och andra grönsaker och så 2x60ml välling + lite amning. Så det känns jättebra att han faktiskt äter! Banan och apelsin är verkligen storfavoriter, likaså ost! Han är helgalen i ost! Gjorde ordning kycklingwook idag till barnen att ha imorgon. Gjorde en likadan i förrgår till lunch åt dom och Hugo älskade det, så gjorde en till idag fast i större mängd. Det som är bra med att Hugo börjat äta bra är att även Novah blivit mer intresserad av mat! Enda jobbiga är väl allt jobb i köket haha. Men men, det må så vara, ungarna äter! Och det är helt klart värt långa stunder i köket, även om dom snart kommer äta oss ur huset om dom fortsätter i den här takten haha.


Envis rackare han är den där Hugo! Ikväll ...

Envis rackare han är den där Hugo! Ikväll har Martin varit så snäll så han har underhållit Hugo medans jag fått pilla lite i photoshop, vilket gick sådär eftersom jag inte alls visste hur jag ville ha det och då är det svårt! Iaf blev det till slut dags för den lille mannen att sova. I vanlig ordning brottade Martin ner han i vagnen, men han stenvägrade somna! Martin satt nog och gunga vagnen en halvtimme innan han gav upp för Hugo bara skrek. I vanliga fall tar det bara någon enstaka minut att lägga han. Men han har ju kommit på den där dumma idén att han inte alls vill sova på natten, utan man ska vara uppe och busa. Om inte mamma ligger bredvid så man får tutta så att säga. Då kan man kanske sova efter att man bökat runt en stund. Senaste veckan har han ju gjort som så att han sovit en timme och sen varit uppe 2-3 timmar och busat innan han kan komma till ro och göra natt. Så natt har blivit kl 23 tidigast istället för 20. Fränt? Nej inte det minsta. Men tack och lov har han ju kompenserat det lite med att göra morgon en halvtimme-timme senare. Men iaf så efter att han nu ikväll legat i vagnen och gråtit en timme drygt så gick jag och la mig med han, och han somnade på 5 minuter... Jag vet att jag gör mig själv en björntjänst genom att låta han somna till bröstet. Men hur fan ska jag göra då? Han somnar och sover gott då. De nätterna jag fått han somna i sin säng så sover han 2-3timmar och sen vägrar somna om någon annanstans än bredvid mig, och mitt i natten har jag ingen vidare lust att sitta och vyssja han till sömns med en timmes skrik. Måste ju få sova jag med. Men samtidigt är det frustrerande att ha han tuttandes till och från hela nätterna, inte få ligga i sängen som man vill, vara låst i att ligga i obekväma ställningar för att han vill tutta... Men i samma veva är det ju gosigt att ha han bredvid sig i sängen. Han är ju som en bra värmekälla nu under den kalla vintern. Om någon som halkar in här på bloggen och har orkat läsa igenom det här och har något vettigt tips om hur att lösa det här på ett bra sätt, så snälla, hör av dig! Skulle vilja att han sov hela natten i sin säng, inte bara 2-3timmar...


It's a föggel!

Eftersom vi satt upp fågelmat utanför köksfönstret måste man ju passa på att utnyttja detta. Men tyvärr är ju dessa rackare så skygga så direkt man går ut flyger dom iväg. Dessutom är det kallt ute. Vad passar då inte bättre än att montera på 70-300 objektivet och stå inne i värmen i köket och fota genom mina relativt nyputsade fönster? (yep, det fanns en baktanke med att putsa dom!!) Att fota fåglar på frihand utan stativ med 70-300 objektiv är inte det lättaste. Och inte blir det lättare med en Hugo som klättrar på en heller. Så här nedan kommer resultaten. Iaf dom som vart mindre dåliga. Ingen bild blev 100% bra, men några blev iaf mindre dåliga :-)Klockan är nästan mitt i natten och gissa ...

foto2110 (MMS)

Klockan är nästan mitt i natten och gissa vem som vaknade och är pigg och busig just när mamma tänkt lägga sig för att sova?


Händelselös dag!

Mhm... Inte hänt mycket alls. Varit lite mildare grader idag så tog ut barnen och lekte ute i snön en timme. Kul kul! Gjorde lite snöänglar med Novah, skjutsade runt barnen i pulka. Vilket dom bägge gillade skarpt. Hoppas på samma väder imorgon också!

Nu har jag behållt min vikt i 2-3 veckor, så körde igång en kur med Naturdiet idag. Får väl se hur länge jag orkar.Sängockuperande barn!

*skrev igår kväll men somnade innan jag hann att skicka* Fränt! Hugo sover i sin säng! Visst, det lär ju knappast vara hela natten, men man får vara glad för det lilla. Senaste 2 veckorna har han somnat i vagnen på kvällen istället för i sin säng, han är så lättsövd i vagnen och somnar (tro det eller ej!) snabbast när pappa lägger han där! Men nu de senaste tre nätterna har han vaknat en timme innan han brukar vilja komma upp och somna om bredvid mig. Istället har han kommit på att han ska vara vaken drygt 2-3 timmar!! Vilket alltså innebär att jag får en timmes mindre egentid på kvällen + att hugo inte gör natt helt förrän vid tolv-ett istället för 22.30 som tidigare. Ikväll fick Novah för sig att hon skulle sova inne hos mamma och pappa, och klart hon måste få göra det då! Men, det resulterade i en jättehypad Hugo som tyckte det var jättekul att storasyster låg i samma säng som han, och han skulle bara busa och definitivt inte sova! Efter en lång stund med bara bus gav jag upp och la ner han i sin säng. Tog en halvtimme med fån-gråt och skrik innan han somnade. Jag vyssjade och sjöng och till slut lade han sig ner frivilligt! Smekte han på ryggen och fortsatte sjunga och efter en stund sov han! Han har alltså inte sovit i sin säng på drygt 2-3 veckor och det tog bara en halvtimme nattning innan han sov! Ska bli kul att se hur länge han sover där... Han somnade iaf vid 23.05. Brukar ju säga åt dom att man inte busar i sängen, speciellt inte när det är sovdags. Men det är så svårt att avbryta dom när dom har så härligt kul ihop! Men nu blir det god natt för jag å, så jag orkar med vildbasarna imorgon!


Myskväll med Totoro!

Ikväll så är Martin iväg med jobbet. Och ni vet ju hur det är, när katten är borta dansar mössen på bordet. Eller hur lyder ordspråket?

Så då passade jag och barnen på att ha riktig myskväll! Först åt vi god mat (kycklingfilé grillad i ugnen fylld med soltorkade tomater och lindade med bacon och baconlindad smörstekt sparris som tillbehör). Sen tittade vi på Kung Fu Panda som gick på 5an och när den var slut och det var dags för Hugo att sova slog vi på projektorn och tittade på Min granne Totoro (Tonari no Totoro).


Måste faktiskt säga att det är en väldigt bra film och kan verkligen rekomendera den. Novah tyckte också mycket om den.


Busisar

Novah trasslat in sig i hopprepet, men lika glad är man är då!
Hugo överlycklig över att ta sig upp på bänken så han når paketen! Vilket barn vill behöva vänta med att öppna paket?

Pepparkakshus, tryffelrullning och pizzabak!

Det är vad vi har ägnat dagen åt!

Novah dekorerade pepparkakshus (med lite hjälp av mamma), mamma rullade supergoda tryfflar. Novah degade även ihop en superb sconesdeg som blev till supergod pizza!


Min nya "fixering" har blivit tryfflar. Så kul att göra och så gott! Var bara lite typiskt att jag kom på först när jag rullat halva smeten att jag skulle gjort en annan smaksättning. Men men. Får testa den andra smaksättnigen en annan gång!Titta han går!

Äntligen! Äntligen hann jag vara med och filma när han gick! Han har gått jättemånga gånger nu på kvällen. Det var ett tag sen han gick nu, men ikväll har det bara rasslat till i benen på lillkillen och han traskat bra många gånger!
Novahs kommentar på det hela: Åh så stolt jag blir över Hugo!

Filmklipp


Mat, mat, mat... Mat ÖVERALLT!

Idag kommer en till bildbomb! Hugo fick äta köttfärssås och makaroner på egen hand idag. Ord är överflödiga, bilderna säger allt.

Kalenderöppning!

Idag är det ju första december, och det innebär att barnen fick öppna första paketet i kalendern!

Visar öppnandet i bilder istället.
Novah hittat på nr1
ger Hugo hans paket
Mums! Majskrok!
Full koncentration i öppnandet
Woho! Hello Kittymagnet!

RSS 2.0