Sovande barn är söta barn. Nu sover båda b...

foto1785 (MMS)

Sovande barn är söta barn. Nu sover båda barn sen några timmar tillbaks. Novah somnade när hon kröp ner i sängen med mig och Hugo när han skulle eftermiddagssova vid 18.30, och så har hon sovit nästan sedan dess. Hon vaknade en kort stund och ville ha välling och film, men hon somnade inom kort igen. Hugo nattade jag strax före 21, vilket inte heller hör till vanligheterna eftersom hans sovtid är 21.30. Han har dock vaknat 2 gånger sedan dess, men somnat om kort efter att jag lagt mig bredvid honom igen. Själv har jag varit vaken alldeles för länge och fått alldeles för lite gjort. Känns som att vi har på tok för mycket som måste göras men alldeles för lite tid till att göra det på... Men till slut så blir det nog bra... Kanske... Känns typ som att man egentligen inte har tid att sova... Det märks iaf att Novah är en infödd norrländska, favoritmaten är pitepalt med lingonsylt. Idag åt hon en hel palt med extra bacon på sidan av och lingonsylt, och detta utan tjat! Helt fantastiskt! Förut fick hon välja mellan pannkaka eller palt. Självfallet valde hon palt då! Hugo fick mig full i skratt idag å. Han brukar sova en sväng vid 15, men han var väl inte helt med på noterna idag. Utan tyckte väl inte riktigt att han behövde sova... Men jag lade han i vagnen ändå för jag hörde på honom att han var trött. Han somnade på två röda och sov drygt en timme. Det roliga kom när jag hämtade in honom när han vaknade, då var han helputt på mig och inte ens tittade på mig! Det var precis som om han var jättesur för att jag lurade honom till att sova! Hahahaha. Det tog nog drygt 10 min innan vi var kompisar ordentligt igen! Nä... Man kanske borde sova...


Svar till Emma: anery är en färgvariant ...

Svar till Emma: anery är en färgvariant som saknar gula, oranga och röda färgpigment. Alltså, ormens färg går '})i gråskala. Ormtypen är förövrigt majsorm (elaphe guttatus guttatus).


Tack för alla kommentarer om bloggens uts...

Tack för alla kommentarer om bloggens utseende! Känns jättekul att folk gillar den. Hade tänkt svara på alla kommentarer, men det går så ruskigt segt att ladda bloggar via mobilen. Vi blev utan internet igår (igen), modemet bara la av... Ormbebisarna är från våran egen uppfödning och unge nr 5 ringlade ur sitt ägg inatt, dom andra kom i måndags och tisdags. Vi har två ägg kvar i kläckaren, längtar efter att dom också snittar sina ägg och ringlar ut! Hoppas på någon mer färg än anery och normal, men det betvivlar jag att det blir. Har vi snuskigt mycket tur får vi en snow, men det vågar jag inte ens hoppas på. Kilar runt och svarar på kommentarer så fort vi får nya modemet!


unge nr 4, anery

nr_4 (MMS)

unge nr 4, anery


unge nr 5, anery

nr_5 (MMS)

unge nr 5, anery


Unge nr 3, normal

nr_3 (MMS)

Unge nr 3, normal


Unge nr 2, normal

nr_2 (MMS)

Unge nr 2, normal


unge nr 1, anery

nr_1 (MMS)

unge nr 1, anery


<1118690>

foto1780 (MMS)

<1118690>


Tidig morgon!

Idag började min dag redan kl 6. Klev upp strax efter Martin hade åkt, då hade jag försökt att somna om under 40 minuter så då tyckte jag det var läge att ge upp... Så klev upp och satte mig och virkade lite mer på pippin till Hugo, blev ju klar med Hello Kitty (klicka ->här<- för att komma till mönster) till Novah igår så var ju tvungen att börja på ett nytt projekt. Måste dock leta på nått lite större amigurumimönster att göra till Hugo, för pippin blir lite liten...  Att det skulle vara så beroendeframkallande att virka små söta gosedjur! Enda negativa är att det är så svårt å hitta bra mönster på svenska... Får nog sätta mig och översätta några engelska mönster...
Måste ju säga att dagarna känns relativt enformiga här hemma nu för tiden när jag börjat komma in i tidsrutinerna;
kl 8 - 9 barnen vaknar - frukost
kl 11 - 12 ut å lägga Hugo
kl 12 - 13 lunch
kl 17 - 18 middag
kl 21 - 22 sovdags
Det enda som varierar lite är tiden mellan allting. Försöker utvecklas i firman, roa barn, tvätta, städa, mata djur. Eller ja, det som varierar är väl vad jag gör när jag roar barnen... (pussla, bygga klossar, måla, pärla, sparka boll, titta på hästarna i byn)
Får se vad vi hittar på med idag, funderar på att skicka tonåringen och treåringen ut i skogen och plocka lite blåbär så vi får blåbär/hallonpaj till efterrätt idag :-)

Vart är min goa glada bebis?

Sen tänderna började komma så försvann min tidigare så fantastiskt goa och glada bebis och ersattes av en rastlös, gnällig, gnölig bebis som tycker att han inte har något större behov av att sova. Nu när bägge tänderna brutit igenom så vill han inte sova några längre stunder på dagen och denna vecka verkar min egentid på morgonen ha försvunnit också. Visst, är bara två dagar än så länge som han sovit oroligt på natten och detsamma på dagen, men gnölig och gnällig har han varit sedan helgen.
Jag är ju som van med att min bebis sover till 9-10 på morgonen och sover ett gäng med timmar mitt på dagen. Men nu sover han max 1 timme mitt på dagen 2 gånger. Hinner precist påbörja att göra något vettigt så vaknar han och är gnölig och ingenting roar honom utöver att vara i famnen när man går runt med honom. Men man bär inte gärna runt på en 9kgs klump på en arm några längre stunder åt gången.
Är nästan helt säker på att det är tänderna som ställer till det hela...
Förra veckan så låg han ju gärna på golvet och lekte med Novah och mig, men denna vecka verkar inte det duga alls...
Sedan han föddes har vi inte haft en enda vakennatt (peppar peppar) och han har aldrig varit så här tröstlös som han varit nu hittils denna vecka. Utan han har nöjt sig med att få vara i famnen och gosa om han lessnat på att leka i babygymmet/sittern/gåstolen. Men nu? Ingenting som är särskilt roligt förutom att bada och duscha.
Satte ihop sittdelen till vagnen idag och det uppskattades mycket av honom! Fast det blev jobbigt åt han när Novah gick framför vagnen så han inte såg henne.
I söndags fick vi även besök av Novahs kuvöskompis och hennes föräldrar. Jättetrevligt att träffa dom igen! Var tre år sedan sist vi träffade dom. Helt sanslöst egentligen att man träffas så sällan när man bara bor 4 mil ifrån och det tar typ 30-40minuter att åka dit.
Nä, nu ska jag försöka muntra upp min lilla suris igen med en dusch... Fast han lär ju bli råförbannad när det är dags att sluta duscha...

Busisarna

Har börjat ge Hugo flera mål mat om dagen. Så nu äter han frukost, lunch, middag och kvällsmål. Ammar innan han somnar och så några gånger under dagen. Mest förtjust är han i gröten, men resten går ner lite av åtminstone. Lär väl bli mer och mer ju mer han vänjer sig vid det förhoppningsvis.
I måndags började han rulla från rygg till mage och nu gör han det obehindrat. Tidigare har han bara rullat runt helt när han legat i sängen, men nu gör han det även på golvet. Han har även börjat med att ska ligga på golvet och leka med storasyster. Jättemysiga ihop är dom! Novah måste vara världens bästa storasyster åt honom, så go och snäll hon är med honom asså! Jag blir så varm i hjärtat när jag ser dom leka ihop.
Visst, hon blir ganska frustrerad på lillebror som tar duplot hon bygger med och rasar tornen hon byggt med klossar och sånt. Men det är ju som sånt som hör syskon till. När jag blir frustrerad på Hugo så kommer hon till hans försvar å säger: men bebisar gör så!
Så har hon börjat säga om nästan allt jag säger till henne att låta bli; "men flickor gör så". Vissa gånger är hon jättesöt i sin rabiata treårings-fas, å vissa gånger vill man sätta henne på första bästa flyg till mormor eller farmor. Att ha treåring är verkligen den största tålamodsprövning jag haft. Det känns som att klarar jag och pappan detta så klarar vi verkligen allt!
Nu har även Martin varit så duktig så han har målat köket, spacklat och slipat Novahs rum, så i helgen ska vi fixa färg till Novahs rum. Så duktig han är min karl!
Bytte bil gjorde vi igår också så nu slipper vi den där förbannades helvetes skitvolvon och åker äntligen tyskt igen med ringar i grillen! Precis som det ska vara!
Har fixat till bloggen igen som det kanske syns. Vill du ha hjälp att fixa till din blogg eller hemsida så kolla in på Trolltokas Webbdesign.
Nu luktar kycklingen i ugnen färdigt så ska ta hand om den! Tjillevippen!


It's a fine day!

"It’s a fine day
People open windows
They leave their houses
Just want a short walk
They walk by the garden
They look at the sky"


Yesbox! Här är det fint väder än så länge idag! Inte ett moln befläckar den vackert blå himlen och fläktar sådär lagomt skönt! Har hängt ut en maskin tvätt och har en till på G om ett tag. Kommer köra minst en till maskin idag.


Vännäsdagarna gör sin sista dag för i år idag, hittils har vi inte varit dit alls i år och det känns nästan som vi skiter i det helt. Är hellre hemma och plaskar i poolen med barnen än trängs på en marknad när man ändå inte kan köpa allt man hittar som man vill ha till barnen eftersom marknaden dumt nog läggs strax före man får pengar! Då besparar jag mig hellre det och stannar hemma och har kul ute med mina små och fixar till huset så det äntligen blir färdigt! Plocka ur köket ska vi göra också så vi kan slipa och måla där idag. Men någon måste ju passa barnen också vilket är en lott jag gärna tar på mig idag haha.


Hoppas ni andra också har en fin dag idag för nu ska jag skära upp jordgubbar till frukosten så min lilla tjej blir glad på morgonen =)

Ett steg framåt och två bakåt

Så känns det gällande Hugo och mat.
Sådär lagom när man fått han att börja äta fast föda till frukost och middag och man sådär lagom börjar få lite småångest över att slutet på amningsperioden börjar närma sig och man börjar acceptera att han är intresserad av fast föda, ja då vill han inte ha det längre. Några få skedar går bra, men sen har han tappat intresset och vill inte ha mer. Kanske hänger mycket på värmen just nu, men känns ju ändå sisådär... Men vi får väl se om det vänder igen nu när jag börjat laga egen mat åt honom igen. Det var ju det jag började med och det åt han med god aptit, men provade burkmat men det var ingen höjdare så nu har jag börjat laga egen igen så vi får väl se om det blir någon skillnad. Men "som plåster på såren" så har iaf Novah börjat äta hyfsat bra, eller snarare jättebra jämförelsevis mot vad hon gjort tidigare! Räddningen heter GLASS! Muta med glass efter maten så äter hon utan krångel.
Annars har dagen idag varit jättebra. Började med att vi försov oss... Hade sagt vi skulle vara i N-maling vid 12-13... Men först skulle vi in till stan och handla färg till köket och en bitring till Hugo så vi skulle kliva upp vid 9 och fara till stan vid 11... Väldigt bra de planerna gick då! 10.00 vaknade jag och resten sov... Klev in i duschen och gjorde mig i ordning, sen var klockan 10.30... Då väckte jag resten av familjen. Eftersom frukosten tar drygt en timme i detta hus innan alla är färdigätna å allt är undanstökat så var inte iväg hemifrån förens kring 12.20... Sen till Martins jobb och tvätta av bilen en sista gång innan den återlämnades till sin ägare (Martin haft en bil på lån för att putsa liv i lacken). Sen på affärn och handla lite... Så klockan var ju efter 14 när jag varit på affärn så då kom vi överens om att vänta med färg tills vi grundat färdigt... Men eftermiddagen blev trevlig nere i N-maling åtminstone.

Premiärbad ute!

Igår var en varm och skön dag så tänkte passa på att slänga upp poolarna åt barnen. Först Novahs 300literspool eftersom den skulle ta lite tid att värma och Hugos lilla babypool skulle ha kallnat för mycket när jag var färdig med Novahs. Ställde ut hennes tält med tunnel under tiden som hon lekte med. Oj så kul hon hade när hon kröp genom tunneln och mös i tältet. Hugo fick också ligga i tältet och busa med storasyster en stund och även han hade jättekul!

När Novahs pool väl var urskurad och fylld så var ju allt fel... Det var skräp i poolen, det var flugor, det var för kallt... You name it... ALLT var verkligen fel! Så jag var ju sådär jätteimponerad när jag gått och burit massa hinkar med varmt vatten för att hon inte skulle få bada jättekallt eftersom vi bara har kallvatten i vattenslangen. Men men... Får trösta mig med att hon hade kul med att fånga skräp och flugor ur poolen med håven...

Hugos pool fick sig också en urskurning först, sen en tredjedel kallvatten och två tredjedelar varmvatten så var det lagom badtemp för honom. Åh vad han älskade att sitta där i babypoolen! Han plaskade å plaskade så både jag och Novah blev blöta! För självfallet ville Novah vara med och bada lillebror!

Novah är så fantastisk med Hugo (förutom de där tillhörande syskongnabbet som kommer då och då). Novah ska vara med vid blöjbyten och hjälpa till att tvätta och sätta på ny blöja. När Hugo badas så ska hon vara med och tvätta honom, vid matning vill hon hjälpa till och mata. Hon är så söt och rar när hon lägger den sidan till.

Men hennes andra sida är mindre söt och rar... 3årstrots är inte att leka med! Och jag till och från verkligen känner mig som världens sämsta mamma gällande henne. Hur vi än gör, vad vi än gör så är det fel enligt henne och hon totalvägrar lyssna om man inte ryar i ordentligt åt henne vilket jag hatar att göra, får så dåligt samvete när jag är tvungen att rya i åt henne. Men så länge hon inte spelar ut rollen rabiat treåring så är hon helt fantastisk liten tjej som är go och glad och vill alla väl med söta tankar och idéer och handlingar som får mammahjärtat att smälta totalt.

Hugo verkar ha två tänder på gång istället för bara en som jag först trodde! Igår såg jag ett till litet riskorn på G där inne. Dom verkar inte ha brytit igenom 100% ännu, men är tillräckligt för att man ska se att det är på G! Sen har jag börjat höra när han är jätteledsen och vill komma till mig att han får till ljud som låter "memme" någon enstaka gång! Första gången tror jag var i måndags när han låg i sängen och jollrade och jag låg och filmade han samtidigt!

BVC

Idag var det dags för Hugos 6månaderskontroll (fast han fick göra den i 5 ½ månad). Allt gick jättebra. Läkarn hade ingenting att slå ner på! Han var jättenöjd med Hugos utveckling och vissa saker var han lite tidig med. Hans vattenbråck verkar ha gått ihop hyffsat, var inte alls lika vätskefylld i pungen som han varit tidigare. Han har lugnat ner sig lite på viktfronten nu och väger 8975g ("bara" 150g upp i veckan i snitt senaste 6 veckorna, sista vägningen var 25/5 och då vägde han 8070g) och är 69cm lång och 44cm i hattmått! Han har hoppat ner ett hack på viktkurvan och ligger nu bara ett hack ovanför mittenkurvan. Huvud och Längd ligger han fortfarande 2 hack ovanför mittenkurvan på. Vaccineringen gick också bra, fastän han blev jätteledsen och grät så hjärtskärande, men gick över fort. Kunde inte låta bli att tycka han var lite söt då ändå eftersom när han grät tittade han på läkaren å sköterskan med uttrycket "men titta så ledsen jag är då! tyck synd om mig då!, men titta då!" och vände huvudet efter dom så att dom verkligen skulle se hur ledsen han var. Mammas pluttpojken!

Världens sämsta bloggare?

Spegel, spegel på väggen där, säg vem sämsta bloggaren i världen är!

Ja typ så känns det just nu. All tid vid datorn går åt mitt nystartade företag typ. Och den andra tiden går åt barnen våra, allt annat halkar efter. När jag ligger i sängen på kvällen kommer jag på hur mycket som helst jag vill skriva av mig om. Men det är då det... När jag inte har någon tillgång till att kunna blogga. Det är så mycket tankar, känslor och funderingar jag vill skriva av mig, och det är så frustrerande att inte ha tiden att kunna göra det just i den stunden jag behöver.

Hugo blev iaf 5 månader gammal för 6 dagar sedan. Mammas lilla kille börjar bli stor! Usch usch! Jag vill ha han liten bebis ett tag till! På 5månadersdagen till ära kände jag av första tanden när han tuggade på mitt finger! Den har inte kommit igenom helt ännu, men den känns när man matar honom och när han tuggar på fingrarna. 

Nä, nu lessnade Hugo, så får skriva mer någon annan dag. Ska försöka fixa till att mobilblogga.


RSS 2.0