Wohooo!

Utan några större förhoppningar gick jag och kollade brevlådan när jag såg brevbärarn fara iväg... Där var ett kuvert till mig! Med en utlämningsblankett i! Woohooo Hugos kläder har kommit!!!

Ikväll blir det att koka litervis med vaniljsås, närmare bestämt tre liter!

Tvätta, tvätta, tvätta

Redan nu på morgonen har jag plockat in torr tvätt, hängt en maskin tvätt och kört igång en ny maskin. Fick lite halvpanik när det vart klart igår att vi ska fara ner till Ö-vik över midsommar så var bara sätta igång att tvätta de... Hoppas hoppas hoppas Hugos paket med kläderna som jag vann på tradera kommer idag! Skulle verkligen behöva det! Tack och lov så fick iaf barnen nya jättefina midsommarkläder av min mormor! Dom kommer vara så fina så! Nog för att mina barn alltid är fina! :-D Sen fick jag åter igen lite halvpanik när jag insåg att jag inte har nått som sitter snyggt till mig själv! Har iof två klänningar som får duga... MEN så nöjd över mina ben är jag inte så skulle behöva ett par vita leggins till... MEN då tar jag mig inte iväg på nån affär istället! Hur f*n ska jag lösa det?! Men men... På nått vis löser det sig! Hittade ett jättefint tvåpack på Ellos, men det hinner jag ju inte få hem även om jag väljer Express...

Fick även lotten att baka rabarberpaj och koka vaniljsås till midsommarfirandet. Passar mig alldeles utmärkt nu när jag lyckats med att göra en jättegod rabarberkaka som är superenkel att göra! Samma med vaniljsåsen är också superenkel! :-D

*gäsp*

Och så sitter man uppe alldeles för sent igen som vanligt...
Men det är så det blir när man har massor som måste göras och enda tiden som finns är på natten när Hugo sover. Har just ägnat en timme åt att finslipa på en hemsida jag håller på med... Nu är det bara två saker kvar sen är den färdig! Känns skönt! En klar, två kvar!

Helgen spenderades nere i Nordmaling hos goda vänner. Martin hjälpte till med att lägga golv och jag lyckades väl inte få så jättemycket vettigt gjort. Var nog mest bara sällskap och i vägen kändes det som.

Hugo har åtminstone börjat sova drygt en timma igen ute i vagnen vilket känns jätteskönt för då har jag en hel timme jag bara kan ägna åt Novah och städa eller göra annat som behövs göras. Finns ju tyvärr för mycket av sånt som behöver och måste göras...

Novahs hosta går åtminstone åt rätt håll... Har då minskat betydligt men är inte helt borta ännu... Undra när den ska ge med sig egentligen? En kur pencillin avklarat, 10 dagar med Pulmicort och Airomir avklarat... Vid det här laget ska den ju vara väck, men det är den inte, inte helt. Lider så med henne. Hör hon hosta illa inne i sängen igen nu så blir att leta fram Airomiren och ge medans hon sover...

I fredags var hon på cirkus. Hon älskade det! Martin berättade att hon satt hela showen och frågade när elefanterna skulle komma! Haha. När hon kom hem var hon jättespeedad och lekte "tokig gubbe" här hemma.

Budade hem ett stort paket kläder till Hugo på tradera i torsdags också. Hoppas det kommer nu i veckan! Han är i stort behov av kläder!

Har äntligen börjat fundera lite smått kring Hugos dop. Tiden har gått för snabbt så har som inte hunnit med att tänka på det.

Frustration över sjukvården!

Nu tänker jag spy ur mig en del galla över sjukvården trots att jag hittils varit ganska nöjd med den, fast det är nog bara mödravården och neonatalvården som är vettig här...

Börjar ärligt talat bli förbaskat less på sjukvården när det gäller våran nu treåriga Novah. När hon väl började bli sjuk efter att ha fått vara frisk i 1 ½ år så var hon sjuk mer eller mindre hela tiden. Dagis 1-2 dagar, hemma sjuk en vecka, dagis 1-2 dagar, hemma sjuk en vecka osv. Alltid med en jösses massa hosta.

Efter att detta pågått i några månader kontaktade jag BVC som gav henne Pulmicort och Mollipect och ANTOG att det EVENTUELLT var förkylningsastma. Till att börja med trodde vi medicinen funkade hyffsat, men vart aldrig kallade på återbesök och inte kollade dom igenom henne om det verkligen var förkylningsastma.

Hon har total läkarskräck så blir alldeles hysterisk även om vi bara ska väga och mäta, och inte har läkarna/sköterskorna tid att få henne att lugna sig och bli "kompis" med henne så att dom får kolla henne, utan bara låter henne vara istället och gör ingenting och säger: prova det här och det här. Men aldrig något om vad det kan vara, aldrig kollar upp vad det är.

I höstas var hon jättedålig, hade uppåt 41grader feber som alvedonen inte tog på trots vi ökade dosen, åt inte, drack inte, bara sov och var ledsen. Kontaktade VC och fick tid. Dom försökte få lyssna å klämma å känna men tyckte att eftersom hon var så pass frisk så hon orkade gråta och protestera mot undersökningar så var det ingen större fara. Men efter många påtryckningar så tog dom tillslut CRP på henne som då visade 60. Vi skulle fortsätta med Pulmicort och Alvedon och återkomma på morgonen för ny CRP. Så gjorde vi, då låg den upp på 350+! Frågade om vad han trodde det kunde vara, men fick inget svar. Fick Kåvepenin utskrivet utan några ord om varför eller vad. Utan såg när vi hämtade ut Kåvepeninen att det stod mot lunginflammation! Och då hade idioten suttit och sagt inne i rummet att han INTE trodde det var lunginflammation och att det lät som att hon inte hade astmatiska lungor det lilla han eventuellt lyckades höra! Fick även remiss till Barn då han tyckte det var lustigt att ingen uppföljning hade gjort på hennes Pulmicort behandling.

Väl uppe på Barnmottagningen så kollade han genom journalerna och ställde massa frågor (eftersom även han inte fick undersöka Novah för henne själv i och med hennes läkarskräck) och tyckte det var underligt att den tidigare läkarn på VC hade skrivit att det var lunginflammation och tyckte själv att det lät mer som öroninflammation. Sa åt oss att sätta ut Mollipecten och ge Airomir istället tillsammans med Pulmicorten. Men ingen ordentlig koll om det verkligen är förkylningsastma, utan fortfarande bara ANTAGANDEN. Men okej, han får ändå cred för att han faktiskt lyssnade på vad vi berättade. Vi fick även frågan om varför vi inte tagit kontakt tidigare, men i samma veva svarade han själv på den frågan; Barn 4 föräldrar är ett eget släkte som är härdade på ett annat sätt än vad normala föräldrar är. Troligvis träffade vi honom även uppe på Barn 4 då han var där en stund när vi låg inne där med Novah (minns honom inte själv, men fanns någont bekant över honom och han tyckte samma sak).

För två-tre veckor sedan började hon hosta rejält på nätterna så att nattsömnen blev störd, började inhalera Airomir och Pulmicort när vi märkte av det, och i slutet av förra veckan så började hon hosta lika illa även på dagen och det blev bara värre och värre så pappan åkte in på akuten med henne under lördagsnatten. Själv var jag hemma med minstingen. Sa åt honom att kräva att dom kollar genom henne ordentligt och tar CRP och allt sånt där så vi får någon rätsida på det hela någongång. För denna gång var hostan riktigt illa så att det tog stopp i utandning för henne och Airomiren och Pulmicorten hjälpte inte. Provade även att ge henne slemlösande och det hjälpte henne inte heller. Så på akuten fick hon inhalera Adrenalin vilket inte gav någon skillnad heller. Dom fick lyssna lite lite granna. Inga prover togs, inte ens CRP. Dom sa bara att vi skulle fortsätta inhalera och ge Kåvepenin. Men även denna gång inget svar om vad eller varför.

Vi fick ju iaf "tillåtelse" av akutläkarn att nästa gång det är något att höra av oss till barnmottagningen direkt istället för att gå genom VC (pga väldigt dåliga erfarenhet där!). Jag fattar ärligt talat inte vad dom håller på med. Varför tar dom en inte på allvar när hon ändå haft sånna problem i 1 ½ år med hosta och faktiskt är väldigt förtidigt född? Hur mycket kan hennes prematuritet spela in på det i dagsläget? Vad kan jag göra för att dom ska kolla upp henne ordentligt när "alla andra" bara tycker jag överreagerar? Och ta henne till läkarn när hon har väldig läkarskräck så dom inte får undersöka henne? Blir bara så matt ibland....

Quick update

Ja, nu är det minsann dags för en uppdatering igen... Man har som inte riktigt tid som tvåbarnsmamma till aktiva, pigga småbarn. Men jag är inne och läser bloggar åtminstone, även om jag själv inte hinner med att blogga så jättemycket. Visst skulle jag väl kunna blogga oftare även när Hugo är i famnen men vill gärna ha bägge händerna tillgängliga när jag ska skriva och sitta bra, får så ont i nacken annars!

I måndags var vi på Novahs dagis då dom hade grillkväll. Vi hade även med oss tre styckna ormar som vi visade för barn och föräldrar och som dom fick prova hålla i känna på. Var väldigt populärt och uppskattat både bland barn och vuxna! Novah var så stolt när hon fick visa upp sin Tarzan och sin Gimmli. Ormar vad på tapeten i flera dagar sen på dagis! Dom ritade ormar och ormmönster, pratade ormar osv.

För nån månad sen så for ju jag och Hugo in på akuten pga att han hade jobbigt med RS-viruset. Idag var det Martins tur att fara in med Novah på grund av att hon haft det så jobbigt med hosta ett längre tag igen. Till att börja med var det bara på nätterna hon hostade jätteilla, så började inhalera henne morgon och kväll med både Airomir och Pulmicort men det har som inte hjälpt, och nu de senaste två dagarna har det även varit dagtid. Även om nätterna varit värst så idag har inte hostan varit nå frän alls även på dagen, är förvånad över att hon inte kräkts av allt hostande hittils. Fick alldeles just ett mms från Martin där han skrev att hon nyligen inhalerat adrenalin. Det gjorde dom ju med Hugo också när jag låg inne med honom. Urs, hoppas det går bra för min lilla flicka! Känns inte bra i mammahjärtat att inte kunna vara med på sjukhuset! Tur i oturen så är hon ju pappas flicka till 100% så känns bra ändå. Men just det här att gå hemma och vänta och inte veta vad som sägs osv. Är ganska påfrestande. Inte för att jag tror att inte Martin och Novah klarar sig bra ändå, det vet jag att dom gör.

Annars så har vi idag varit och handlat en fyrhjuling åt Novah, en bättre begagnad till superpris! Blev även lite nya blommor till min rabatt som vart tom efter att jag rensat ogräs och morötter och smultron till trädgårdslandet som Novah fick så. Hugo fick sig ett par knallgröna hörselkåpor med döskallar på. Sen av en slump idag trillade jag in på en bilddagbok med reptiler och såg att Ozzy ska komma till Sverige i september! Både jag och Martin är ett stort fan av Ozzy och Martin har försökt gå på Ozzykoncert fyra gånger tidigare, men varje gång han köpt biljetter har det blivit inställt. Så gick in och kollade på Ticnet vad biljetterna låg på och om det fanns några kvar... Sen informerade jag Martin av detta som kom av sig alldeles med grillningen och vart alldeles till sig och totalt i eld och lågor! Shit asså, skulle haft kameran redo och filmat hans reaktion när jag berättade att Ozzy kommer till Sverige igen i september. Under de fyra åren vi varit tillsammans har han hela tiden sagt att kommer Ozzy till Sverige igen ska han dit, kosta vad det kosta vill. Under hela måltiden så satt han som på nålar och var otålig och ville till datorn och kolla biljetter. Väl efter maten så visade jag han biljettpriserna och vilka platser som fanns kvar, tror ni han vart ännu mer eld och lågor när han såg priserna?! 2st biljetter gick på 710:- inkl. alla avgifter. Alltså 710:- för TVÅ biljetter! Visst, inte världens bästa platser men ändå! Så den 7e september far vi ner till Svearikes hufvudstad och tittar på Ozzy Osbourne! Så vi skiter i semester i sommar och lägger semesterpengarna på det istället! Barnen dumpar vi av hos min mamma, det har vi redan gjort klart med haha.

Fan... Det vart inte så snabb update ändå det här!

Så glad! Så lättad!

Nyss satt jag och hade världens ångest och mådde totalt pyton (vilket jävla dåligt talesätt egentligen, pytonormar e faktiskt jävligt fina!) sen fick jag ett telefonsamtal från far som ändrade allt! Nu är en gigantisk sten bortlyft från axlarna, ångesten är som bortblåst, denna månad är räddad! Till råga på det så gick räserbilen genom besiktningen! Så idag mår jag bra, idag är jag glad! Bara för de bjuder jag på en bild på min tuffing!


Ojdå..

Känns som det blir glest mellan inläggen för närvarande... Men saknar inspiration till att blogga för närvarande. På kvällarna när jag ligger i sängen och nattar Hugo har jag hur mycket som helst att skriva om. Sen somnar jag där bredvid honom och på morgonen när jag vaknar så är all inspiration väck och ämnena jag tänkt skriva om är som bortblåsta... Just nu ligger min lilla gris i famnen och sover. Egentligen har jag hur mycket som helst att stå i, men idag orkar jag inte. I söndags rev Martin ner fågelburen i groventrén och ställde ut alla terrarier där, jag sprang mest runt som en yr höna och lyckades inte göra så mycket vettigt. Tillslut lyckades jag iaf göra ordning inne i badrummet, ställa in skötbordet och pysslade på lite där inne, så nu ser det iaf hyffsat ut där. Men måste säga att det känns tomt i hallen och köket efter att vi fått bort terrarierna därifrån! Sen igår tvättade jag mest hela dagen. Tror det blev 6 maskiner körda, men är fortfarande mycket kvar av berget.


RSS 2.0