Gick bara bra hos hud och plastikkirurgen ...

Gick bara bra hos hud och plastikkirurgen idag. Dom klippte bort lite mer död hud, tvättade och la om det. Är troligast en ytlig grad 2, men är för tidigt att säga än. Om det läker av sig självt som det ska och ingen transplantation behövs så blir handen återställd. Annat är det ju om det inte läker som det ska och en hudtransplantation måste göras. Ska tillbaks på måndag för koll och omläggning. För Novah hos astmaläkarn var det en annan femma. Vikt gick nästan att ta. Längden gick icke! Inte fick astmaläkarn lyssna på henne heller. Som vanligt. Men han tyckte iaf på det vi berättade så lät det som en lindrig form av förkylningsastma och vi skulle fortsätta som vi gjort hittills. Ska på uppföljning igen efter årsskiftet. Så så har dagen sett ut idag hittills. Nu blir det hem. Vad det blir hemma vet man aldrig.


Läkarbesök x 2 imorgon. Är inget jag ser f...

foto1984 (MMS)

Läkarbesök x 2 imorgon. Är inget jag ser fram mot kan jag ju säga. Först ska Hugo till hand och plastikkirurgin och lägga om handen igen och se hur det ser ut och om det går att klippa bort ännu mer död hud. Jag hoppas och ber våra hjälpare om påbörjad läkning! Tack och lov så sover han gott just nu. Dock inte i sin egen säng, utan bredvid mig i våran säng. Han har blivit så mycket mer närhetstörstande nu sen han brände sig. På kvällen får jag inte släppa ifrån mig honom många sekunder. Kvällarna och nätterna verkar vara jobbigast. Efter vi varit på hand och plastikkirurgin är det bara traska iväg till nästa ställe. Då är det Novahs tur för ett återbesök hos astmaläkarn. Vilket passar bra då hon har hostat i tre veckor tror jag det är, utan bättring trots att vi kört stenhårt på inhalering. Begriper inte... Är tamejfan inget som biter på hennes hosta när hon får den... Ser inte fram mot något av besöken. Men Hugo går nog smidigast. Värre är det med Novah med hennes totala läkarskräck! Wish us luck!


Pics

Martin hade tagit lite bilder sist han var ut med Hugo i vagnen. Tänkte dela med mig av dom eftersom jag gillar 2 av dom :-)

Full rulle

Trots att han är skadad så håller han ändå full fart precis som vanligt. Lite gnälligare och mammigare är han ju, men det är han förlåten för. Det får man vara i hans situation.


Natten har inte varit allt för rolig. Han somnade vid 19.30 och vaknade 08.00. Men därmellan har han vaknat och gråtit flera gånger. Hur många gånger tappade jag räkningen på ganska fort. Och inte ville han sova i egen säng heller... Har inte hjärta att bråkas med han på natten nu när han har ont i handen.


Och Novah är helt fantastisk, som alltid.Trött kille som slocknat i mammas knä. Är ...

foto1982 (MMS)

Trött kille som slocknat i mammas knä. Är jobbigt med skadad hand. Tack och lov accepterar han läget väldigt bra.


Urs, det känns som samvetet håller på o...

Urs, det känns som samvetet håller på och gnager ett stort hål i mig. Nog för att jag alltid varit sån som person som alltid får dåligt samvete för minsta lilla, men det här är nog det värsta jag varit med om... Min son, min underbara vackra son har tack vare en halv sekunds ouppmärksamhet ifrån min sida bränt sin söta, mjuka, goa, lilla hand. När dom började tala om eventuell hudtransplantation om det inte går ihop sig själv så började alla tankar "om jag bara hade......" snurra och det går fanimej inte att släppa! Det gör så ont i mig att se han så här, med sin lilla hand inpackat i ett litet grönt paket. Det spelar ingen roll hur mycket läkarna säger att det händer så ofta, att det är så lätt hänt. Det är en av alla dessa saker som inte får hända bara! Inte min son! Inte min dotter! Det får bara inte! Men det gjorde det... Hade jag varit troende hade jag bett till Gud om att hans söta, perfekta lilla hand får läka av sig självt och bli helt återställd. Men ett är säkert, han kommer alltid vara min underbara, helt perfekta lilla son som jag älskar över allt annat, min number one (självfallet på delad plats med min underbara, lika perfekta dotter). Men samvetet gnager... Eller det gnager inte utan hugger och biter...


Vilken dag...

I morse när Hugo väckte mig vid 6 så beslutade jag att vi bara skulle ha en slödag i soffan och ha Twilightmaraton...


Men det gick ju som sisådär... Såg halva Twilight, tog en paus, satte ner Hugo på golvet, vände bort blicken en halv sekund och så hör jag han gallskrika. Då har rackarungen hunnit fram till kaminen och satt handen på den... Och den var varm... Jättevarm...


Letade fram mobilen, sprang ut i köket och spolade kallvatten på handen hans medans jag ringde sjukvårdsupplysningen. Berättade vad som hänt och att hela handflatan är en enda stor blåsa plus alla fem fingertoppar på samma hand. Fick order om att fortsätta spola kallt och pytsa i han alvedon medans hon skickade sjuktaxi eftersom Martin lämpligt nog (eller inte) var i Östersund då. Lyckades få i han en alvedonsupp och fortsatte spola kallvatten på handen. Letade fram vita vaselinet och kompress som jag lindade om handen och tog fram en burk med fryst barnmat så att jag skulle kunna kyla handen i taxin också. Innan vi hunnit till Spöland så hade han somnat av ren utmattning, då hade han gråtit och skrikit i en timme.


Väl på akuten gick det ganska fort att få komma till ett behandlingsrum. Dock tog det mycket längre tid innan någon läkare kom och tittade på honom. Tillslut kom en läkare in, fast av misstag, hon skulle till en annan patient, men jag berättade som det var och hon skulle komma snart igen och titta till honom. Men hon blev som förvånad över att han var så lugn fastän hela insidan på handen var en stor blåsa och måste gjort svinont! Passade på att fråga om toalett och så fixade hon så att en sköterska tog Hugo medans jag fick gå på toa. Under tiden hann han att charma alla sköterskor där totalt! Oj så dom gullade med honom!


Sen när läkarn väl kom igen så tittade hon lite på handen och då hade hon pratat med hand & plastkirurgin och så skulle vi få remiss dit tills imorgon (måndag). Efter en stund kom ytterligare en sköterska och lindade om handen med nå salva å grejs. Han satt som helt lugnt i min famn medans hon tvättade och lindade. Har aldrig sett han så lugn och beskedlig. Han måste ju ha varit i något chocktillstånd eller nått. Inget gråt från att vi kom på akuten, inget gnöl. Inget gråt när han satte ner handen på golvet och skulle försöka krypa, utan bara drog åt sig handen igen och insåg att det inte var någon bra idé. Uppfattade jättesnabbt att han skulle låta bli att använda handen. Har inte protesterat en endaste gång mot bandaget på handen och accepterat att handen inte är brukbar.


Jag är jätteförvånad. Att han inte gör något väsen av sig! Måste ju göra jätteont i handen! Man vet ju själv om man bara bränt sig lite på en ugnsplåt, gör ju ont i flera dagar! Duktig är han iaf min kille! Är så stolt över honom!
Men måste säga i samma veva att jag känner mig ganska urusel som mamma som släppte blicken en halv sekund så det skedde... Visst, olyckor händer lätt och det verkar ju ha gått hyffsat bra, men ändå... Gör sitt barn illa sig så känner man sig urusel... Och detta kommer nog definitivt sitta i ett tag...
Mammas fina duktiga killen.

Inte lätt å försöka dricka med bara en liten hand.
Borsta tänderna måste man ju göra innan man ska sova också. Kan varmt rekomendera mam's tandborstar till bebisar!

Igårkväll såg jag ju "vampires sucks" o...

Igårkväll såg jag ju "vampires sucks" och dissade den ganska hårt. Var inte särskilt komedisugen igår så tänkte ge den en ärlig chans genom att förnya minnet av twilight, eftersom det var jättelängesen jag såg den. Ju mer jag ser av den ju mer förstår jag parodin. Trodde som inte att jag glömt så här mycket av twilight, men det hade jag visst. Så nu ska jag titta genom new moon också och sen ge vampires sucks en andra gång få se om jag kanske tycker den e roligare när man hänger med lite mer ;-) Tror anledningen till att jag inte var med riktigt var för att jag har böckerna färskare i minnet haha


Ska man skratta eller gråta? Det är nog ...

Ska man skratta eller gråta? Det är nog den stora frågan ikväll. Twilight-fan som man e så har det ju så klart blivit att jag tittat på filmerna nu i helgen. Så ikväll var det dags att se parodin också! Alltså blev det Vampires sucks nu ikväll. Ok, nog för att parodier ofta är fult gjorda, men detta slår nog alla rekord! Inte för att jag är så pass stort twilight-fan så att jag inte kan ta en parodi, det är inte det, för det kan jag helt klart ta. Men den är virrig, saknar röd tråd och är allmänt ful helt enkelt och har man inte sett de riktiga filmerna innan så lär man nog inte förstå så mycket. Visst, den är lite småkomisk, men inte så man skrattar direkt... Inte ens fnissar... Är definitivt inte sevärd och har man inte sett den så har man inte heller missat något. Visst, några få komiska scener finns det, men dom är väldigt lätträknade! En film man helt enkelt klarar sig bra utan! Men men... Nu har jag ju gett den en chans iaf. Summan av kardemumman är iaf; vampires sucks suger!


Tänk att man kan bli så glad av lite gurka!

foto1970 (MMS)

Tänk att man kan bli så glad av lite gurka!


Less!

Nu börjar jag bli sjukt less på denna bloggdesign! Och absolut NOLL inspiration till en ny har jag... Men måste... Måste ta tag i det. Känner verkligen motvilja till att gå in på bloggen bara för att jag är så less på dessa mörka färger! Nått ljusare...

Får se om jag har någon tid över i helgen... Det hänger helt på Hugo. Martin och Novah far iväg till Ö-sund i helgen för att leverera 2st crossar till sonen hans. Så Martin och Novah får en pappa-dotter helg och jag och Hugo får mamma-son helg. Är första gången Martin far iväg en helg själv med Novah så är verkligen på tiden! Jag både vill och inte vill följa med. Eller ja, jag vill följa med och komma hemmifrån, träffa folk osv, men förkylningen har tagit om på nytt och halsen kliar nå fruktansvärt och känner mig inte sugen på att sitta flera timmar i bil igen så tätt inpå förra resan och vill inte bryta Hugos sovvanor nu när jag äntligen tagit mig i kragen och fått han sova egen säng. Men sen vet jag även vilken ångest jag jämt drabbas av när jag ska vara själv på natten... Så velig? Jag? Nej aaaaaaldrig!
Bara lite....

Underbara älskade barn!

Jag måste ju bara få säga att vi har helt fantastiska barn! Visst är dom krävande på dagarna, men på nätterna är dom helt underbara. Novah kommer på kvällen och säger att hon vill gå och lägga sig, så då gör man ordning henne, borstar tänder, tar på pyjamas och sätter igång en film som hon somnar till.Sen Hugo, man gör i ordning honom på kvällen, duschar/badar om han behöver, tar på pyjamas. Sen går jag in i sovrummet med honom och ammar honom några få minuter, lägger ner honom i hans säng och så lägger han sig tillrätta och somnar på två röda.Kan man begära så mycket mer? Det må vara hänt att dom är ena riktiga vildingar på dagarna och är både högt och lågt. Men det kan jag ta så länge dom är så här smidiga att natta!


Gårdagens promenix

Lovade ju att jag skulle lägga upp några bilder ifrån promenaden igår. Hade ingen motivation och sug till att fixa bilderna igår, men nu fixade jag iaf 3st. En sak är ju for sure, jag är ingen hejjare på bildredigering när jag verkligen inte är sugen på det eller har en vision om hur jag vill att bilden ska se ut...

 

 


Hjärngympa

Nu har jag haft hjärngympa ordentligt här på kvällen så nu kommer jag sova gott inatt! Har suttit och försökt skapa ett vettigt bildgalleri utan javascript. Efter många tuts och mycket grämande så gick de! Näääästan färdigt! Lite småjusteringar kvar. Men nu blir det sängen för nu är jag så trött så det svider i ögonen. G'natt!

Gunga är skitkul!

foto1965 (MMS)

Gunga är skitkul!


Pust!

Promenad avklarat! Hade bägge barnen sittande på vagnen så blev tungstyrt! Men men, extra motion va? Hade tänkt å flytta in lite bilder i datorn men låter som att Hugo har vaknat så får ta det sen. Ska bli kul å se hur några av bilderna blev! När vi började närma oss hemmet så såg vi två stora fåglar cirkulera på himlen, men tyvärr var dom för långt bort för att se vad det var och 70-300 räckte inte till ordentligt =/ Men helt fantastiskt höstväder har vi då idag! Det är ett som är säkert!

Vagnspromenad runt byn :-)

foto1962 (MMS)

Vagnspromenad runt byn :-)


Wow!

Det har ju inte hänt så mycket på viktfronten senaste tiden... Har inte haft tid när vi varit borta. Men 1kg har jag iaf gått ner, vilket är helt ok! Men det som chockade mig mest var när jag tog upp måttbandet idag, var en månad sedan jag mätte sist, och det hade minskat 4cm om midjan (bredaste stället) och 3cm om rumpan (bredaste stället)! Snacka om glad överraskning! Och nu de senaste 3 veckorna har jag ju som inte gjort något åt vikten alls! Det om nånting är coolt!

Men nu är det bra väder och läggdags för lilleman så vi ska klä på oss och ut på en långvända runt byn. Självfallet ska kameran med också! Så hoppas på att kunna bjuda på några vackra bilder sen när vi kommer tillbaks! Frågan är bara vilket objektiv man ska ta på? Ska man ta 18-55 eller 70-300 med inbyggd macro? Tåls att tänkas på en liten liten stund till.... Lutar mot 70-300... Helt underbart höstväder är det iaf det är ett som är säkert!

Goood night!!

En riktigt bra natt har'e varit! Fast Hugo vaknade precist när jag lagt omkull mig, då orkade jag inte vara vaken längre så då fuskade jag faktiskt så han fick komma upp till mig. Martin hade slocknat i soffan och Novah hade slocknat i sin säng till film i vanlig ordning. Så det var bara jag och lilleman i sängen inatt. Fördelen med att ha Hugo sovande i sängen bredvid mig är ju att han sover hela natten, vilket han inte gör annars. Och inatt har vi haft en riktigt bra natt! Sovit hela natten, inte vaknat en enda gång, Hugo vaknade vid vanlig tid 7.30 och inte vid 5-6 som han gjort sen vi började med att han skulle sova egen säng...
Idag ska jag nog faktiskt försöka städa... Iaf ta en svängom med dammsugarn. Sen blir det återgå till hemsidepuleriet och försöka utvecklas ännu mer :-)
Bjuder på en gladskit som ligger och myser i vagnen ute. Nu måste jag gå och servera min hostiga lillskrutta en kopp te och sin astmamedicin.

Energislut!

Nu är min energi totalt slut. Så nu är det dags att ladda upp den genom (förhoppningsvis) en lång natts sömn!

Hugo somnade utan knussel inatt med. Men vaknade efter drygt en timme så gick in, ammade honom och la ner honom igen och bäddade om honom och han somnade faktiskt igen! Är första gången jag försökt få honom att somna om i sin säng så håll tummarna att jag har energi över till det inatt om det behövs (för han lär säkert vakna igen!). Måste nog ta å börja försöka ge han gröt innan läggdags så han håller sig mätt länge...

Tror han har mer tänder på gång, nu vill han knappt äta längre igen, är jättemammig, dregglar värre än en fullvuxen new foundland (vad jag minns av ena farbrorns hundar så dregglade dom brutalt mycket!) och biter värre på saker än vad han gjort på länge. Idag vid middagen (som förövrigt blev köttfärsenchiladas mums!) så hade han jättejobbigt med tänderna så funderade på om vi hade någon isbit för honom att tugga på, kollade frysen och fann på några isbitspåsar med fryst bröstmjölk, så Martin tog ut en kub åt honom, och jämarns så han tuggade på kuben! Hans miner var oslagbara! Tyvärr satt jag själv och åt då så hann inte ta kameran och fota.

Men lyckades fota igår när han hade ställt sig och höll i bordsskivan i köket! Så bjuder på det så här på kvällskvisten.

Redan helslut!

Har varit vaken med barnen i drygt 4 timmar, dock vaknade Novah för 2 timmar sen... Och jag är redan helslut! Det är sånt fullt ös på dom så det är sanslöst! Novah rejsar runt på Hugos Bobby-Car och Hugo rejsar efter i gåstolen... Men innan Novah vaknade så rejsade han till kaminen... Är ju jättespännande med kaminen! Måste verkligen införskaffa nå kaminskydd... Med Novah var ju som det aldrig några större problem. Hon lärde sig fort att den inte var någon bra leksak... Men Hugo? Han är totalt hopplös på kamin!

Visst är det bra att han är pigg och busig, men borde väl finnas någon måtta??? Inte minns jag att Novah var så här jobbig! Hugo är ju rent utav livsfarlig för sitt eget bästa! Han ställer sig upp mot saker, släpper taget och försöker traska iväg (vilket han än så länge aldrig lyckas med utan faller pladask på rumpen). Minsta lilla pinal han hittar på golvet stoppar han i munnen. Medans jag var ut i köket och hämtade ett glas vatten så hade han hittat en kolbit som ramlat ut från kaminen och stoppat i munnen och såg skitlycklig ut medans det rann svart dreggel nerför hakan på honom... Katten är jättekul att brotta omkull och dra tag i pälsen på så att han är full av svarta katthår i händerna sen, och kattstackarn blir ju bara glad att någon "gosar"! Igår försökte han äta upp hennes tassar också. Det gäller att vara på sin vakt HELA tiden här nu... Är det inte katten är det kaminen, mat/vattenskål, stolar, bord, bänkar... Han reser sig mot allt som går och inte går...

Idag känns som en sån där dag där jag vill tvärt sluta amma och börja jobba och satsa på vikten. I två nätter i rad har han legat klistrad vid bröstet och jag har inte fått röra på mig nämnvärt. Han somnar ju i egen säng utan problem på nätterna, men han vaknar på natten och är hungrig/gossjuk. Och än så länge har jag inte kommit på något bra sätt att natta om honom, man är ju som inte själv så pigg på nattkvisten... Men samtidigt vill jag inte sluta amma riktigt än. Inte helt... Har ju redan dragit ner väldigt mycket på amningen. Men samtidigt känner jag att jag vill få ordning på kroppen och satsa på att gå ner en stor del av alla överskottskilon... Är så sjukt velig!


Snart chockskadad!

Ikväll tog det bara 7,5minuter från att jag la ner honom i sin säng tills han sov! TRE nätter i rad har han halverat insomningstiden! Coolt! Fast jublar helt gör jag inte ännu, jag vet med erfarenhet att när som helst kommer ett fett bakslag.
Måste verkligen få färdigt Novahs rum snarast möjligt så hon också får gå in i vettiga sovrutiner igen... Eftersom hennes rum är ur bruk så sover hon i vårat rum, och hon är van att få somna till välling och film i sin säng (i vårat rum). Men det går ju som inte nu när Hugo redan ligger och sover. Vet inte helt ännu hur pass lättväckt han är, och just nu vill jag verkligen inte experimentera med det.
Skulle ju ha målat färdigt ikväll, men kvällen sa bara pang poff så vart det natt typ. Men IMORGON! DÅ ska jag måla så rollern ryker! Fast jobbigast blir ju småmålningen på taklisten... Är den som tar mot! Men men... Får man bara tummen ur så går det!
Annars så var Novah iväg på kalas idag. Oj så hon såg fram mot det! Ville ha örhängen, nagellack, finkläder... You name it... Men trevligt var det iaf :-) Och det var en nöjd, helslut tjej som slocknade i bilen på väg hem sen :-) Hugo slocknade också, måste varit tufft med alla nya intryck och barn (även om det inte var så jättemånga). Men han hade också kul.
Over and out... Nu blir det sängen inom kort! Bara spela LIIIIIITE till på king.com

Extremt stolt mamma!

Mhm! Nu är jag minsann oerhört stolt! Nog för att jag ALLTID är enormt stolt över mina barn, men idag är jag lite sådär extra stolt!

Hela dagen idag har barnen lekt underbart tillsammans. Novah har rejsat runt på bilen och Hugo har jagat henne i gåstolen. Dom har verkligen haft skitkul ihop idag. Hugo har ätit jättebra, Novah har ätit jättebra. Hugo har somnat utan större problem vid alla sovstunder idag och har sovit länge.
I onsdags påbörjade jag även projektet att få Hugo att sova i egen säng för första gången. Frågade BVC om råd när vi var där på onsdagen och det enda direktiv jag fick var att INTE plocka upp honom om han inte var väldigt väldigt upprörd. Så hela dagen stålsatte jag mig inför det. Som jag hade väntat så var det en tuff strid... I en hel timme skrek han nästan oavbrutet... Var inte många sekunder han inte skrek och grät... Vilket var oerhört tufft... Gjorde så ont i hjärtat, höra han gråta, försöka trösta genom att bara finnas där men det hjälper inte, inte "få" plocka upp och vyssja till sömns i famnen. Men tillslut så la han sig på mage, kliade han på ryggen och vyssjade och han somnade! Tillslut! Åh, det var så fantastiskt när han väl somnade! Han sov ända till 3 på natten då Martin råkade väcka honom. Han somnade om bredvid mig ganska snart och sov till 8.
Så kom torsdagskvällen och jag stålsatte mig för ännu en timme med gråt innan han somnade. Fast så blev det inte riktigt... Han grät en del, men låg mest och smågnölade. Tillslut så la han sig på mage och jag kliade honom på ryggen och vyssjade honom tills han somnade. Det tog bara en halvtimme! Snacka om att jag var förvånad! Jag hade ju ställt in mig på att det skulle ta en timme igen så hade lagt han tidigare. Så då somnade han alltså en hel timme innan normal sovtid! Och så gjorde han morgon vid 7.30 nånting... Helt otroligt!
Och så blev det fredagskväll... Ställde in mig på att det skulle ta minst en timme inatt med. Förberedelserna för sängen började dock lite senare än jag hade tänkt eftersom middagen drog ut så jättelänge på tiden, typ 2 timmar... Men men... Vid 21 så gick vi iaf in till sovrummet och släkte ner lamporna, ammade honom så han skulle få somna mätt. När jag la ner honom i sängen så var kl 21.18. Inge gråt alls, han knölade runt i sängen i 12 minuter innan han la sig still på mage så jag kunde klia honom på ryggen och han sov inom 3 minuter. HELT UTAN gråt! Jag var nästan chockskadad när jag gick ut därifrån! Han somnade alltså på en kvart helt utan gråt den tredje kvällen han vart lagd i egen säng! Sug på den ni! Snacka om att jag är imponerad och stolt över min son!
Sen han föddes har han sovit bredvid mig varje natt! Redan på BB så sov han i min famn på natten! Vi försökte från början litegranna med att få han sova egen säng men jag var för bekväm för det, så mycket enklare att ha han i sängen när han skulle äta på natten. Och så efter 7 ½ månad, 3e natten, så somnar han utan gråt. Jaa... Jag är då väldigt imponerad!

Fullt ös, medvetslös... Har haft så fullt ...

foto1943 (MMS)

Fullt ös, medvetslös... Har haft så fullt upp nu de två veckorna vi har varit i dalarna så har knappt hunnit hälften av vad jag hade velat. Hade velat hälsa på farmor så hon fått träffa Hugo, men det har inte hunnits. Hade velat hälsa på hos Isa och se hur dom bor. Hade velat ha mer tid att umgås med Emma så Björn och Novah fått träffas och leka mer. Men nej, det har inte hunnits... Första veckan så träffade vi Emma och Björn en dag och var och badade och en dag iväg och tränade. Så for Martin iväg på fiskeweekend och Hugo blev jättesjuk... Fick med hjälp av mor och syster möjlighet att baka inför dopet då också. Efter den helgen så har jag varit så slut, så slut... Har ännu inte fått sova igen ordentligt... Och så var det ju ner till stockholm och se Ozzy. Jättetrevligt var det! Vi hade en och en halv dag barnledigt. Helt fantastiskt! Konserten var fantastisk också! Sen så var det förbereda klart för dopet. Dopet i sig gick hyffsat bra. Hugo skrek som en stucken gris genom hela dopet för att han inte hann att äta innan. Förasökte strypa prästen gjorde han å. Annars så var dopet riktigt fint tycker ja. Kapellet var supermysigt och jättehärlig atmosfär. Tack vare mycket hjälp av mor, stina och säkerligen fler så flöt dopfikat också på jättebra! Tror tårtorna blev uppskattade. Enligt mig själv var dom gudomligt goda! Gjorde 3 tårtor, lakrits/citron i en, nougat/apelsin i en och vanilj/ahlgrens bilar i den sista. Riktigt gott! Kakorna blev så klart också goda! Under söndagen blev det att varva ner efter dopet och både jag och Novah började bli förkylda... På kvällen var vi riktigt dåliga bägge två. Men igår började det redan bli bättre och idag ännu bättre. Även om vi inte är helt bra, så är det bättre. Men nu, nu är vi på väg hem! Ska bli skönt att komma hem, men ändå inte... Har varit så underbart skönt att få ha mor, far och syster så nära!


Hugo försöker äta köttfärssås och spagetti...

foto1945 (MMS)

Hugo försöker äta köttfärssås och spagetti själv... Blev kladdigt värre kan jag lova! Men min mammas hund blev lycklig när hon fick äran att städa golvet! Vilket hon gjorde väldigt bra!


Äntligen!

Äntligen börjar Hugo piggna till! Visst, helt frisk är han nog inte än, men är väldigt god bit på väg!
Igår kväll när han låg i min famn utan filten på sig så blev han till och med kall! Det har han inte blivit på flera dagar. Blöjbytena har börjat minska igen och det som kommer börjar bli bra mycket fastare. Så himla skönt!
Dopförberedelserna går väl hyffsat. Igår bakade jag och mamma färdigt nästan alla kakor, så när som på en sort och bullarna. Tårtorna gör jag inte förens dagen före dopet.

Hm, det ser ut att ha blivit något knas m...

Hm, det ser ut att ha blivit något knas med nedanstående blogginlägg. Ska försöka rätta till det sen när jag har datorn och är lite piggare. Har sovit drygt 3-4 timmar inatt med, varav 1 timme är sån där timme där sömnen inte är effektiv, alltså somnade sittandes lutandes över Hugo, för jag var så trött så trött och hade bara sovit 3-4 timmar den natten också. Hugo har suttit sovandes i min famn till och från inatt. Har själv somnat till med han liggandes i famnen. Lite små trött är man ju. Bara den här kortaste uppdateringen har jag somnat till 5ggr under. Men nu ska jag försöka slumra en stund till..i


Heldag på lassa...

Lagomt tajmat sådär när jag tänkt sätta igång med dopförberedelserna så går Hugo och blir tvärsjuk. Började i torsdags med feber på 38,6 och på kvällen hade han 39,2. Sa till mor innan jag och barnen gick hem till far att hon inte skulle bli förvånad om jag ringde mitt i natten i behov av skjuts till lassa. Sa det förvisso mest på skämt, för så pass illa trodde jag ju aldrig att det skulle bli igen! Men tji fick ja! Under torsdagen så åt han 3 gånger bara, och det små måltider (ammade). Sen under natten blev han varmare och varmare, slöare och slöare. Han väckte mig vid 3 snåret, gnydde och gnölade. Tempade och då hade tempen åter igen stigit och landat på 39,6. Ammade han och han somnade om. Själv kunde jag inte sova, kan inte riktigt slappna av om han är sjuk. Vid 5.30 vaknade han igen, satt med han i famnen och vaggade han lite och då började han få kväljningar och kräktes mycket. Han var allmänt jätteslö, bara hängde slapp i mina armar. Då ringde jag sjukvårdsrådgivningen och fick uppmaningar om att åka raka vägen till falu lassarett med honom (eftersom vi befinner oss i dalarna för närvarande). Han har även haft diarré sen i tisdags. Så ringde och väckte mor och vi begav oss upp till falun. Ställde in mig på att bli hemskickade lika fort igen med beskedet att det bara är tänderna, men icket. Det bestämdes att vi skulle skrivas in och dom skulle sätta infart för drppp. Dom tog lite prover, fick vätskeersättning (vilken han totalvägrade), emlade bägge armar och gav suppar.

Rätt vad det var så tvärvände det och han blev jättepigg, satt och lekte och busade med storasyster och åt jättebra. I och med att han ätit lite till och från under dagen, kissat å så, så blev vi utskrivna på eftermiddagen, då hade vi varit där i 10 timmar och droppet hade inte behövt sättas alls. 

Han har mest sovit sen vi kom hem, även ätit litegranna. Efter att han ätit ett rejält skrovmål så kräktes han igen. Vet inte om det är pga de stora förändringarna i febertopparna han kräktes eller om det var för att han ätit mer än han brukar. Han brukar inte amma så jättelänge åt gången och de två gångerna han nu kräkits så har han ammat och klunkat bra länge.

Men nu ska jag ge han sista suppen för idag och lägga mig med honom tror ja... Har varit en tuff, lång dag. Har bara sovit 3-4 timmar sen 07,30 i torsdags morse...

RSS 2.0