Hugo i fullfärd med att förse sig med dive...

mms_img44586 (MMS)

Hugo i fullfärd med att förse sig med diverse gott ur skafferiet.


Syskonen bus leker i plastbunkeskåpet i kö...

mms_img71514 (MMS)

Syskonen bus leker i plastbunkeskåpet i köket. Är en av deras favoritsysslor här hemma hos mommo. Blev bara lite tokigt för Novah när hon satte sig i ena bunken... Hon fastnade! Tack och lov för hennes skull så kom världens bästa supermamma och räddade henne ur bunkens klor!


Blev en heldag i soffan med Novah idag. Fr...

mms_img24404 (MMS)

Blev en heldag i soffan med Novah idag. Från att Hugo sov middag tills att vi själva gick och la oss nu för kvällen. Novah hade 38,6 i feber idag, vilket var himla typiskt eftersom vi hade planerat biobesök bara hon och jag. När Hugo sov lunch så mös jag och Novah i soffan och hon spelade lite wii. Sen när Hugo vaknade följde han med mamma min till Borlänge och handlade. Så då fick jag och Novah ännu mer tid tillsammans! Hon spenderade den genom att sova. Jag spenderade tiden med att agera kudde åt Novah. Så vi har haft en riktig gosdag idag! Vilket jag inte klagar på egentligen. Enda som kunde varit bättre var att hon skulle kunna varit feberfri. Men en halvdag med sömn och en dos alvedon så är hon ganska med i matchen igen. Bilden illustrerar en arg Hugo.


Min stora skatten febertrött. Vi sitter i ...

mms_img69296 (MMS)

Min stora skatten febertrött. Vi sitter i soffan och har lite kvalitetsgos hon och jag istället för biomys. Bio får bli till veckan istället, eller kommande helg. Hon ser så ynklig ut där hon ligger i soffan och dricker honungsvatten. Mammas skatten.


Ja det är nog inte magsjuka som härjar för...

Ja det är nog inte magsjuka som härjar för Hugo. Har hört nu på morgonen att han låter ganska slemig och hostar till och från och när han hostar klöks han. Så det borde vara det eftersom han hostat de gångerna han kräktes inatt och han har hostat nu efter och då har han bara klökts men inte kräkts. Hoppas det bara är så!


Man måste ju ändå säga att killen har gans...

mms_img29164 (MMS)

Man måste ju ändå säga att killen har ganska skön sovstil ibland! Inte är de mycke plats kvar i sängen till jag inte. Men så får de vara, bara mina skatter ligger gott så! Och det ser dom ju ut att göra. Hugo väckte mig för lite mer än en timme sen med att det lät som han kräktes, men det hade han inte gjort men han fick komma upp å somna om bredvid mig ändå. Vi låg å hade jättemysigt och vips så kräktes han ner mig. Som tur var hamnade det bara på mig och inte i sängen. Ringde å väckte mamma på nedervåningen efter hjälp. Vi fixade till å gjorde oss ordning för att somna om och vips kräktes han igen... Men den gången löste jag det själv iaf. Vettesjutton vad som blev för det luktade inte magsjuka iaf *pepparpeppar*. Nu har vi garderat med plastad frotte i sängen och Hugo sover igen. Känner jag mig själv rätt lär jag inte få så mycket mer sömn utan lär nog ligga på helspänn resten av natten...


Tre trötta barn efter en dag i pulkabacken...

mms_img22637 (MMS)

Tre trötta barn efter en dag i pulkabacken med pulkaåkning och korvgrillning. Har varit roliga två dagar med bad, bus och pulkaåkning trots tjorviga barn i pulkabacken.


Var och badade i Avesta idag med Emma och ...

mms_img57153 (MMS)

Var och badade i Avesta idag med Emma och Björn. 4 timmar bad blev det! Så nu är vi alla ganska möra. Barnen slocknade nu i bilen påväg hem till Emma och Björn, Hugo sov även genom hela handlingen på affärn. Tröttmössan.


Alltså, egentligen, varför ska jag sluta a...

Alltså, egentligen, varför ska jag sluta amma helt när varken jag eller Hugo vill avbryta det helt ännu? När jag väl fått tag i jobb ja då kan jag tänka mig att sluta helt (vilket jag hoppas inte dröjer allt för länge), men innan dess? Flera har påpekat att han börjar bli stor och är dags att sluta. Det känns som mycket är omgivningens påtryckningar som styr, vilket jag själv tycker är fel eftersom det borde vara upp till mig och inte alla andra att avgöra det. 1 1/2 år har jag själv satt som å maxålder innan JAG tycker barnet börjar bli för stort. Och Hugo har trots allt några månader kvar tills dess. Ska prova ge honom en vällingflaska när han vaknar imorgonbitti. Godtar han den och somnar om, ja då fortsätter vi med avslutandet. Vill han inte ha flaskan då ja då får han faktiskt ta bröstet och somna om. Då behåller vi morgonamningen ett litet tag till. Men enbart det tillfället. All övrig tid utom då vid tidigt vaknande är fortfarande bortplockat. Detta är ett beslut jag själv känner mig nöjd med också och jag hoppas det funkar bra för Hugo om han nu inte vill ha välling direkt när han vaknar.


Maten är i magen och barnen sitter i badet...

mms_img51528 (MMS)

Maten är i magen och barnen sitter i badet. Badet var välbehövligt för kidsen efter dagens middag. Hugo fick för första gången sylt och grädde till pannkakorna. Behöver jag säga mer än så egentligen? Njäää... Kladdigt blev det! Men för första gången någonsin tyckte han om pannkakor! De andra gångerna han fått bara pannkakor så har han totalratat dom och det har bara inte gått att få i honom. Men idag gick dom i minsann! En och en halv pannkaka med sylt och grädde tröck han i sig innan det var nog. Gottegrisen!


Gårdagens bästa citat kom helt klart från ...

Gårdagens bästa citat kom helt klart från Novah. Hon gick in på lilla toaletten uppe och satte sig med en oerhört nöjd suck och utbrast lyckligt: ah, hem ljuva hem! Behöver jag nämna att både jag och min mamma höll på att kollapsa av skratt?


Ont ont ont!

Aj å fy tusan så ont det gör i tuttarna!


Är nu 1 ½ dygn sedan jag ammade sist och det gör ONT! Brösten ser totalt deformerade ut och ömmar satan!


Har lättat på trycket litegranna två gånger under dagen, men det har inte hjälpt mycket.


Kan ju säga att jag är väääääldigt nära att låta Hugo tömma! Ha kvar ETT amningstillfälle per dag (morgonen). Är så extremt lockande! Men det känns ju som att vi är tillbaks till ruta ett då. Men samtidigt, jag vill ju egentligen inte sluta amma helt ännu... *beslutsångest*


Hur fan ska man göra? Sluta totalt fastän man inte vill eller ha kvar ett amningstillfälle på morgonen och dessutom på köpet få sova en-två timmar till på morgonen? Iaf tills att han börjat på dagis å jag börjat jobba.

Novah sitter minst lika nöjd och fikar på ...

mms_img36828 (MMS)

Novah sitter minst lika nöjd och fikar på sin glass. Snygg min lyckades hon få in också! Min lilla tokfisa!


Tog en vända upp på stan. Novah ville fika...

mms_img27784 (MMS)

Tog en vända upp på stan. Novah ville fika så då gjorde vi det. Är ju inte allt för ofta vi lantisar är på stan så. Hugo sitter så nöjd här i vagnen och fikar på sin kaka.


Alltså Novah... Hon om någon kan väl det d...

mms_img31350 (MMS)

Alltså Novah... Hon om någon kan väl det där med att sova! Nu på morgonen har Hugo skrikit, gråtit, klättrat på henne, dragit henne i håret, dunkat en tom vattenflaska i huvudet på henne och hon sover lika gott för det! Är helt otroligt så hon kan sova den där damen. Väldigt skönt är det iaf att hon kan sova oavsett hur omgivningen är.


Stackars älskade Novah. Är inte lätt jämt ...

Stackars älskade Novah. Är inte lätt jämt att vara liten och inte förstå det där med tidsbegrepp riktigt ännu. Idag pratade hon med Martin i telefon en stund och efteråt började hon sakna pappa jättemycket så hon nästan grät. Spelar som ingen roll hur mycket jag försöker förklara varför pappa inte kan komma precis just nu, så vill hon ändå ha hit han direkt. Visst förstår jag henne, det är ju skitjobbigt att behöva vänta hur länge som helst på något som man vill ska ske på direkten. Och det där med hur många dagar är lite svårt att få grepp om också. Men hon gör det bra ändå min stora skatt <3 10 dagar kvart tills min älskling kommer hit. 10 långsammatasquash.


Klockan är snart 11, vilket innebär lunchs...

Klockan är snart 11, vilket innebär lunchsov för lilleman. Medans lilleman sover så ska jag och Novah baka banankaka med havretosca och inviga min nya springform jag fick i lite tidig födelsedagspresent av min mor. Tror det kommer bli riktigt gott! Bild och recept kommer upp senare!


Ännu ett kapitel avslutat

Och så har vi tagit tag i ännu ett avslutande av ett kapitel i Hugos uppväxt.

Från och med idag har vi börjat lägga ner amningen.


Helt ärligt känns det skit. Men jag tror det är det rätta beslutet. För som det är nu så vill han få amma/tutta/snutta hela tiden och det är inte hållbart längre. Och Hugo verkar inte förstå det där med amma på speciella tider utan det ska tydligen vara allt eller inget.


Nu över 1 års ålder med starka nypor och hårdhänt grepp så får det bli inget.
Hur jobbigt det än känns i mammahjärtat. Det är ju ännu ett steg mot att liten blir stor och han har ju redan blivit stor så snabbt (och för att inte tala om hur stor Novah har blivit! Snart hela 4 år gammal!!!).

Detta känns så definitivt och slutgiltligt. Jag vill inte att min lilla pojke ska bli stor ännu!
Men jag kan inte ha han på mig som en igel heller längre.
Känner jag mig själv kommer jag nog gråta en skvätt eller två över detta avslutande.


Men jag är oerhört lycklig över att fått ha amningen så pass länge.
Längesedan han var så här liten å gosig! *sakna*

Hugo och mommo har hittat en lustig dörr s...

mms_img24364 (MMS)

Hugo och mommo har hittat en lustig dörr som har en konstig lucka som pratar och låter som Novah och Gustaf. Himlarns vilka tokigheter det finns här nere i Hedemora!


Eftersom det trots allt är lördag så är de...

mms_img44576 (MMS)

Eftersom det trots allt är lördag så är det ju dags för den obligatoriska lördagsfilmen och det tillhörande lördagsgodiset :-) ha en trevlig lördagskväll!


Är nu på väg hem från Ikea. Oj så mycket r...

Är nu på väg hem från Ikea. Oj så mycket roligt det finns! Har fått Novahs fyraårspresent inhandlad nu åtminstone och även lite annat som jag skulle ha. Börjar iaf bli lite inspirerad om hur jag skulle vilja ha det se ut hemma så småningom. Var även och hälsade på min mormor där min moster och hennes man var också. Himla trevligt att träffas igen! Var ca tre år sedan sist nu jag träffade moster. Mormor träffade vi sist på Hugos dop åtminstone :-). Har faktiskt varit en trevlig dag. Hoppas ni andra haft en bra dag också!


Fanns logiska förklaringar på bägge Hugos ...

Fanns logiska förklaringar på bägge Hugos utslag. Det på magen är såkallade virusprickar och läker ut sig själva. De på benen, kinderna (och nu armarna!) är atopisk eksem (böjveckseksem). Är inte helt 100% säker på vad det är men vad jag förstått är det kroniskt och något han kommer få leva med. Har han tur kan det försvinna under skolåldern. Men kan även återkomma vid vuxen ålder. Är inget smittsamt åtminstone. Men kan klia och svida. Så inte undra på om han är som han är i humöret. Så nu är det smörja smörja smörja som gäller. Först och främst med mjukgörande kräm och sen svag kortisonsalva när det är som värst. Så så ser läget ut. Även om det känns jobbigt för hans skull så känns det samtidigt väldigt skönt att ha redit ut vad det är för något och att det inte var värre än så. Han har ju samma sak på kinderna också. Bland de sista läkarn sa var att jag inte fick pussa Hugo på kinderna för att inte irritera huden mer. Det kändes faktiskt ganska hårt! Inte få pussa på dom där söta, mjuka, goa kinderna!


Denna natt har, tro det eller ej, varit my...

Denna natt har, tro det eller ej, varit mycket bättre! Inte bra, men bättre iaf. Inatt skrek han bara från 4.30 ca. och när han märkte att jag vaknade för morgonen så blev han genast gladare. Sen väckte han Novah och var själv nöjd med sin bedrift. Frågade vart Novah var och då klappade han på henne. Men nu ska vi göra oss i ordning och fara på vc och kolla varför Hugo ser ut som en prickig korv.


Pricknissen är i farten igen!

Hugo har länge varit prickig i ansiktet till och från men BVC avfärdar det (som vanligt med BVC!) och så kom det fläckar på låren för någon vecka sedan och bara blivit värre å värre och från igårkväll tills imorse har dom växt jättemycket! Från början såg dom ut typ som jättetorr ärrvävnad.

Han hade feber i flera dagar som slutade för en vecka sedan. Inte jättehög feber men tillräckligt (låg kring 38,5-39) I förrgår fick han ett helt skop med prickar på magen. Började lite smått först och sen hela magen full. Tankarna for ju till 3dagarsfeber. MEN han var bra hängig då han hade feber, jättehostig och snuvig. Och hade det varit 3dagarsfeber så hade ju prickarna kommit för dryga vecka sedan och inte nu? Blir inte klok på det här...


Ringde 1177 när jag såg att de på låren hade eskalerat och pratade med dom. Först tyckte dom vi skulle åka till Avesta på akuten. Men sen tyckte hon vi skulle ringa vårdcentralen och prata med dom först.


Fick tag i vårdcentralen och fick tid dit imorgon bitti.


Vänster lår igårkväll

Höger lår igårkväll

Magen igårkväll

Högra låret imorse

Högra vaden imorse (där fanns inget igår!)

Satan så pigg man kommer vara idag då! 1 1...

mms_img18444 (MMS)

Satan så pigg man kommer vara idag då! 1 1/2 timmes sömn tror jag jag lyckades få iaf. Hugo är väl inte direkt kompis med idéen att sova i egen säng hela natten och inte få ha mig som napp. Okej, somnar i egen säng gör han utan problem. Men däremot vaknar han efter någon timme och vill sova vidare bredvid mig, vilket också är okej. Det jag vill få bort är det ständiga tuttandet när han ligger bredvid mig! Så i ren protest har han skrikit från 01.30-06.45 och somnade då och sov till 07.30. Och eftersom jag är sådan elak mamma har jag totalvägrat att ge han bröstet under natten. Men tror faktiskt han skämdes lite sen när han vaknade och gjorde morgon, för som han fjäskade har han aldrig gjort förut! Haha. Oj så mycket han pussades och kramades! Den biten värmde ganska gott i mammahjärtat, men tyvärr hjälpte det inte så värst mot sömnbristen :-(. Men men. Hoppas natten som kommer blir bättre! Men tro det eller ej, han är faktiskt riktigt behaglig att ha å göra med nu på förmiddagen och det brukar han inte vara. Intet ont som inte för något gott med sig! Ps. Kan inte klockan bli 11 nu? Ds.


Bloggrubriker - Lista

Har sett en lista cirkulera i bloggvärlden, så tänker inte vara sämre jag.
Här är listan för den som vill köra på det också!

Dag 01 - Om mig
Dag 02
– Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Insomnia... Varför ska jag ha så svårt at...

Insomnia... Varför ska jag ha så svårt att somna på nätterna. Sedan 4 år tillbaks måste jag bli riktigt trött innan jag kan slå igen ögonen och somna. Kan gå och lägga mig och ligga vaken en timme eller mer innan jag somnar. Måste vara riktigt trött och utmattad för att lyckas. Är jag inte det och jag slår igen ögonen så börjar det snurra i huvudet och jag kan inte somna alls. Det enda som hjälper är att läsa eller sysselsätta sig tills jag somnar. Börjar kännas lite smått frustrerande att inte ha blivit kvitt insomningsproblemen på fyra år! Okej, en av faktorerna känner jag till själv iaf de senaste 2 veckorna. Hugo vaknar när vi lägger oss. Hade inte dörrhandtaget gnisslat och dörren knarrat hade han nog sovit hela natten. Men men. Är bara å gilla läget och göra så gott man kan.


Novah, världens tokigaste treåring!

Vilka idéer en treåring (snart fyraåring) kan ha!
Novah kan komma med funderingar ibland som kan få en att avlida av skratt.
Hört nu ikväll:
"Mommo, du vill ha korv med bröd med ketchup, senap och rådjur?"
"Gustaf, du vill ha en rosa rallybil med gula prickar på?"
"Vill äta smörgås till frukost med Christoffer Robin på."

Börjar nästan misstänka att Hugo nästan bö...

Börjar nästan misstänka att Hugo nästan börjar tycka om välling. 2-3mornar i rad har han druckit upp nästan en stor flaska välling! Det är som något som inte händer normalt sett, utan det är max en halv flaska. Så det är jättestora framsteg! Även så har han sovit i egen säng fram till 5.30 tre nätter i rad! Och det är verkligen stort framsteg! Tidigare har han sovit där max till 2 innan han kommit upp till mig. Det är mammas kille det!


Glömde ju säga det igår å att det var inte...

mms_img28871 (MMS)

Glömde ju säga det igår å att det var inte bara barnen som blev skodda igår! Även jag fick mig ett par nya skor! Blev inte dom jag absolut ville ha eftersom dom inte fanns kvar i min storlek. Men tyckte dom här var så snygga också så det gjorde inget! Nu vill jag bara det ska bli lite mindre snö så man kan ta å gå in dom ordentligt! Så superdupertack till min goa mor som sponsrade oss med nya pjux!


Även Hugo fick sig ett par nya pjux! Hans ...

mms_img11107 (MMS)

Även Hugo fick sig ett par nya pjux! Hans döskallekängor började på att vara i tightaste laget. För tjock socka på foten så var det gränsfall. Men nu har han nya vinterskor han med inklusive växtmån! Han var inge imponerad över att behöva ta av sig dom när dom skulle betalas haha. Tillskillnad från Novah som var jätteivrig att gå och betala skorna så hon fick gå ut med dom på sig!


Novah har i några dagar klagat på att sina...

mms_img11105 (MMS)

Novah har i några dagar klagat på att sina skor gör ont så idag for vi och kollade på nya pjux åt barnen. Novah hittade ett par silvriga vinterstövlar som hon ville ha. Så nu är hon jättenöjd och ville ha på sig dom på en gång!


Hugo sitter och äter äpple helt själv förs...

mms_img15378 (MMS)

Hugo sitter och äter äpple helt själv första gången. Mums mums!


Igår hade vi lite städdag. Hugo var jätted...

mms_img34253 (MMS)

Igår hade vi lite städdag. Hugo var jätteduktig på att dammsuga. Novah var superduktig att skura golvet istället! Att jag har så duktiga och delaktiga barn <3


Lägger designandet på hyllan tills imorgon...

Lägger designandet på hyllan tills imorgon nu vägdekänner jag. Har åtminstonee kommit en stor bit på vägen. Men det får duga för ikväll.


Känns som det blir ytterligare en natt med...

Känns som det blir ytterligare en natt med sömnbrist. Novah har hosta och Hugo är uppenbarligen lättväckt inatt. Hugo sover Novah hostar. Hugo vaknar, gråter och somnar om. Novah hostar, Hugo vaknar, gråter och somnar om. Och sådär löser dom av varandra. Kul natt! Eller iof nu äntligen verkar det som att Hugo vant sig hyffsat med Novahs hosta för nu vaknar han inte längre. Peppar peppar bör ju tilläggas! Men istället har jag fått tillfälligt ont i magen (ätit för mycket onyttigt) och fryser som en gris.


Detaljer!

Det är detaljerna som skapar objektet brukar det ju heta.
Och just nu HATAR jag detaljer! Blörk för detaljer!

Allt småtjoller som är viktiga pusselbitar för helheten.

Är ju som en bra bok. En bra bok är full av detaljer. Verkligen fullsmockad. Skulle man ta bort alla detaljer ur boken skulle man få en kort resumé bara. Och det är inte resumén man vill ha utan själva historian.

Flottmat på ingång! Ikväll fuskas det orde...

Flottmat på ingång! Ikväll fuskas det ordentligt med pizza! Sedan jag blev förkyld har jag helt tagit paus i allt vad diet heter. Är glad att jag INTE har någon våg med ner hit! Men nästa vecka blir det hårdhandskarna igen. Men först ska jag även svulla i mig mina två chokladkakor i helgen också! Sen blir det shaker för nästan hela slanten!


Idag lämnade jag barnen inne med deras mom...

mms_img28869 (MMS)

Idag lämnade jag barnen inne med deras mommo och tog med mig min mammas hund ut på promenad. Vi var ute i en timme och gick. Var riktigt skönt trots att det blåste och snöade lite. Gick in på en liten skogsväg och följde den en bit. Var riktigt härligt inne i skogen där det var vindstilla och bara snöade lätt. Funderar på att eventuellt ta samma vända imorgon med och hoppas på att det inte faller massa snö och är strålande sol istället, för då åker kameran med också!


Det kändes som om mötet gick bra idag. Jag...

Det kändes som om mötet gick bra idag. Jag hoppas det gick bra. Jag hoppas allt går i lås och blir som vi vill ha det. Jag vill så gärna!


Urs vilken usel start på morgonen! Började...

Urs vilken usel start på morgonen! Började med att jag somnade medans jag ställde in väckningen på telefonen och råkade ställa den på en timme för tidigt. Toppen... Sen så är bägge barn sura som citroner och bara piper och gnäller. Men tanken som tröstar mig är att nu kan dagen bara bli bättre! Right? Snart ställa mig i duschen och spola bort nattens brist på sömn och morgonens motgångar och sedan bege mig till mötet. Nu är jag pirrig!


Sådär. Då är man i säng äntligen åtminston...

Sådär. Då är man i säng äntligen åtminstone! Det tog sin lilla tid att komma i säng inatt, men till slut så! Nu är det bara vänta på att sömnen kommer också, vilket brukar kunna ta sin lilla tid det med. Skulle verkligen behöva sova så jag är riktigt pigg! Har tid till ett viktigt möte på förmiddagen. Vad det är kan jag inte förtälja riktigt ännu, bara att det kan förändra våra liv på ett sätt som vi länge velat om det slutar väl. Går allt i lås så ska jag berätta närmare. Men än är det en del som måste klaffa. Är väl mycket därför jag inte kan slappna av och somna inatt. Tänker, funderar och drömmer alldeles för mycket! Men visst kan ni hålla tummarna på förmiddagen idag (onsdag)? Skulle bli superglad om ni håller era tummar!


Photoshoot

Idag tog vi en promenad med min mor och hennes jycke. Eftersom det var en väldigt fin dag och jycken är fin så åkte självfallet kameran med!
Här är dagens skörd:

Vem har bytt ut min underbara, goa, glada ...

mms_img62783 (MMS)

Vem har bytt ut min underbara, goa, glada son mot ett oigenkännbart monster?! Visst okej att han alltid har varit busig och tuttig av sig, men detta är fan sanslöst! Till och med för att vara honom. Är bara sattyg HELA tiden! Om han inte ligger vid bröstet så att säga. Han har alltid haft lite humör och stark vilja, men det har också blivit till det extrema. Serveras han mat sist blir han tvärförbannad! Har aldrig sett han så här förut! Och han har värre humörsvängningar än en kvinna med pms som inte får sin choklad.


Bort förkylning, bort!!!

Nu är jag leds på förkylningen. För två veckor sedan kände jag första förkylningssymptomet och nu har det gått en vecka sedan det bröt ut och skiten är fortfarande inte över!
I lördags så kom bästaste Stinan hit och hälsade på mig och barnen. Lite drygt bara att jag fick hostattacker direkt jag försökte prata. Men vi hade trevligt ändå och satt och snackade litegranna. Novah var jätteglad över att det kom hit någon ny som kunde busa och läsa böcker haha. God middag fick vi till också.

På söndagsmorgonen när jag vaknade och skulle väcka Novah märkte jag att min röst var puts väck! Fick inte fram ett ljud! Skitläskigt! Rösten var verkligen helt borta! Efter många om och men lyckades jag få fram lite viskningar iaf. Det var inte förrän fram mot kvällen som jag började kunna få lite högre ljudstyrka på rösten än svaga viskningar.

Vaknade i morse och kunde prata hyfsat åtminstone. Men hostan och hesheten finns fortfarande kvar. Vilket är själva fan eftersom jag hade ett viktigt möte inbokat i morse som jag var tvungen att ringa och boka om för denna jävla förkylning! Blörk!

Urs vilken seg dag! Mamma och gubben henne...

Urs vilken seg dag! Mamma och gubben hennes for iväg till Götet i helgen. Lillsyster tog hunden med sig och for till killen sin. Kvar är jag, barnen och katten. Undra vad man ska hitta på ikväll då? Skulle tippa på att det blir att slå igång någon film och bara slappa. Finns ju som inte många andra alternativ med förkylda barn och själv fortfarande förkyld. Men kan nog bli mysig kväll det med. Men imorgon blir det desto bättre! För då kommer bästaste Stina hit! Har inte träffat henne sen Hugos dop så ska bli jättekul att träffas igen!


Hugo vet i alla fall att det finns en stor...

Hugo vet i alla fall att det finns en stor fördel (som han gärna utnyttjar) när han är sjuk, han får tutta på mamma hur mycket han vill. Vätska och mys är ju det bästa när man har feber, inte sant? ;-)


Typiskt! Lagom till när förkylningen börja...

Typiskt! Lagom till när förkylningen börjar vända för mig verkar våra små åkt dit istället... Igår natt låg Novah och hostade som en tok så var bara att lägga henne i höglage. Igår på dagen började Hugo hosta. Och nu vaknade jag till och kände att han var jättevarm. Så det var bara att knata upp och kolla tempen på honom och mycket riktigt, feber, 38.7. Gav han en alvedon och gick och la oss igen, även om jag inte har några större förhoppningar om fortsatt sömn.


Hundmat är tydligen en höjdare! I alla fal...

Hundmat är tydligen en höjdare! I alla fall om man frågar Hugo. Hade gett mammas hund mat och Hugo hann ju så klart dit och norpade en kula... När jag hittade honom satt han och tuggade på kulan med ett nöjt "mmm...". Hunden var ju mindre lycklig över att behöva dela maten med någon annan så hon snabbade sig att äta upp den haha. Novahs favorit när hon var liten var kattmat


Mina två badmonster badar skumbad :-) Den ...

mms_img38206 (MMS)

Mina två badmonster badar skumbad :-) Den största av dom två är mer förtjust i det än den minsta. Novah skulle kunna sitta hur länge som helst nästan medan Hugo inte har ro i kroppen att sitta still så länge.


Surrkuse! Vilken surrkuse han har blivit H...

Surrkuse! Vilken surrkuse han har blivit Hugo! Han som alltid varit tystlåten och nu börjat surra som tusan till och från. Är väldigt mycket "titta" "de" "e de?" men har på slutet börjat bli mer "prat" utav det. Ibland är det precis som att han ska berätta nånting på sitt eget hemliga lilla språk, vilket han säkerligen gör också. Svar på tal och utskällningar ger han också, och det låter så roligt man han skäller ut en haha. Igår satt vi i vardagsrummet hos min mamma, han vet nu vad han egentligen inte får röra där och vet vad ajaj innebär. Men så började han traska iväg där inne målmedvetet och sa ajaj själv. Min mamma frågade om han skulle göra ajaj. Och mycket riktigt, han gjorde ajaj haha. Var precis som att han i ett tappers försök sa ajaj till sig själv för att han egentligen skulle låta bli. Men den nyfikna driften i honom var för stark för att han skulle kunna motstå.


Peppar peppar verkar det som om febern kan...

Peppar peppar verkar det som om febern kan vara borta! Hostandet verkar ha gett med sig en liten smula det med. Hostan är ju fortfarande kvar men minimerad. Har fan träningsvärk i magen av allt hostande! Men kureringen fortsätter idag med med hostmedicin, halstabletter och honungsthé.


Pust, stånk och stön! Snörvel, host och kr...

Pust, stånk och stön! Snörvel, host och krax! Är väl typ så det låter här just nu. Har blivit dyngförkyld. Känns inget fränt alls. Vaknade med feber i morse på 38.2. Några timmar senare hade tempen ökat till 38.6 och för mig som har en normaltemp på 36.7 så är det mycket! Trodde helt ärligt att jag inte skulle ta mig ur sängen alls i morse. Men efter mycket tjat från skatterna och stor kraftansträngning så lyckades jag ta mig upp. Hugo körde helslut på mig innan det var dags för lunchsov... Är ju så mycket nytt och spännande hos mommo som man inte får röra. Novah är ju tack och lov ganska skötsam av sig och kan acceptera att mamma måste få vila. Men det kan ju som inte Hugo. När klockan väl blev sovdags för Hugo var det nästan så jag jublade! Brottade ner han i vagnen och nattade honom, tappade upp ett hett bad åt jag och slog igång en film åt Novah. Hann väl ligga i badet 5minuter innan pappa min kom. Så då fick Novah lite filmsällskap iaf medans jag badade. Efter badet kände jag mig hyffsat pigg faktiskt. Iof så kan ju även dom två alvedonen vara en bidragande orsak till det också. Igår hade jag mest ont i halsen med idag har det varit feber och hosta istället. Hostan håller på att göra mig tokig. Men min snälla pappa tog med sig Novah när filmen var slut och for ner på stan och skulle handla slemlösande hostmedicin åt mig som tur är. Så nu när dom är iväg passar jag på att bara ligga i soffan och vila och njuta av tystheten. Är inte ofta den chansen ges så likabäst att njuta nu! För erfarenheten säger att det brukar inte ta långa stunden innan lilleman vaknar om jag lagt mig för att vila! Lugnet före stormen ni vet ;-)


Okej, helt ärligt, jag börjar bli lite led...

Okej, helt ärligt, jag börjar bli lite leds på att inte kunna somna på natten. Vet inte när jag lyckades somna igår, tror det var runt 3 på natten...


RSS 2.0