Våran dag i bilder

Har de senaste tre dagarna haft riktigt sköna dagar där vi varit ute på promenad minst en timme om dagen, ute i skogen. Vi har haft med oss matsäck och mått allmänt gott ute i solen och friska luften. Första dagen hade vi spårjakt och upptäcksfärd i "mörka kusliga skogen". Så nu kan Novah urskilja harspår och älgspår :-)


Idag blev det bara promenad och matsäcksätande för vi hittade inga övriga spår än hundspår...


Hugo promenerar på. Vägrade släppa smörgåsen när vi gick ut, utan skulle prompt ha med den. (Han skulle egentligen sitta i åkpåsen i vagnen därav den lätta klädseln!)


Novah hittar en grankvist. Myyycket spännande och intressant!


Åh, underbara Novah ger lillebror kvisten dom hittade. (lyser lycka i Hugos ansikte)


Hugo väldigt stolt över sin lilla kvist!


Novah hittade en lite större kvist till sig själv.


Promenerar på med sina pinnar i högsta hugg!


Hugo tappade sin kvist. Var lite knepig att få upp med de stora klumpiga vantarna.


Fikapaus i solen. Novah har nu också kommit på det att varm choklad och smörgås smakar bäst på en stubbe ute i skogen!


Hugo får lyxen att för första gången smaka på varm choklad (varm choklad på kakao!)


Och så lite sista bus i skogen innan vi gick tillbaks hem.

Finns en busig liten man i det här huset, ...

mms_img71436 (MMS)

Finns en busig liten man i det här huset, som älskar ägg... Nu vid frukosten vid ett oövervakat ögonblick blev jag av med min äggsmörgås... Jag som verkligen hade sett fram mot en äggsmörgås till frukost. Jäkla skitunge! <3


Städa, plocka, rensa, packa. Mata barn, bu...

Städa, plocka, rensa, packa. Mata barn, busa med barn, gosa med barn. Någonstans där mellan försöka sy, plugga och designa. Är så mina dagar ser ut just nu. Vi har en väldigt intensiv och spännande tid framför oss! Jag har fått jobb. Vi ska flytta. Inte bara en liten flytt inom kommunens gränser. Inte ens inom länets gränser. Inte heller till angränsande län. Utan tillbaka till dalarna. På två månader ska vi rensa, packa, sälja hus och flytta. Nya boendet har vi inflyttning sista helgen i maj.


Det är ingen vanlig dag, för det är Trollt...

mms_img11127 (MMS)

Det är ingen vanlig dag, för det är Trolltokas födelsedag, hurra hurra hurra! Så blev man ett helt år äldre då. Blev hela 24år. Huvva, börjar ju nästan bli gammal ju! Det är nästan så man känner 30-årskrisen komma smygandes snart hahaha ;-) Firar detta med att lägga upp en bild på mig själv för ovanlighetens skull! DET är det inte ofta det sker! Idag blir det inget märkvärdigt, in till stan och ladda kyl och frys med mat skulle jag tippa på. Novah säger hon vill att vi ska ha smörgåstårta idag. Så vi får väl se.


Har problem med mobilbloggningen så detta ...

Har problem med mobilbloggningen så detta är ett testinlägg för att se om det kommer fram.


Buzzande! Frutti Smoothie!

Kom med i kampanjen som Buzzador hade om Frutti Smoothie.
Passade alldeles perfekt eftersom jag letat efter nått lämpigt mellanmål när man är på vift å så :-)
När vi fick hem paketet fick Hugo och Novah smaka en var. Finns bara tre ord att säga för att sammanfatta: DOM ÄLSKAR DEN!
Hugo har aldrig tidigare fattat det där med sugrör, men denna gången hajjade han på en gång. Novah svepte sin i ett nafs.
Kommer helt klart fortsätta köpa dessa efter att kampanjen är slut, för dom här var toppen!

Ja, det är väl bara att inse... Hugo är me...

mms_img74557 (MMS)

Ja, det är väl bara att inse... Hugo är mer vild än tam, så är det bara. Det är ett under att han inte ramlar och gör illa sig mer än han gör så som han far fram! Han är alltså mer högt än lågt! Klättrar upp och ner på stolar, bord, fåtöljen, soffor, sängar, fönsterbrädor (!!!). Ja, han är verkligen överallt och klättrar! Nya han kommit på idag är att klättrar han upp på köksbordet kan han via det ta sig till sin matstol och sätta sig! Tack och lov måste väl sägas att han faktiskt kan det där med vilken ände av kroppen som ska ner först! Det behövde vi inte ens lära honom, utan de gjorde han från han började ta sig ner för saker. Minns att Novah fick vi tjata oss blåa på "rumpan först". Är så glad att jag har Novah hemma också! Hennes frivilliga hjälp att hålla ögonen på sin lillebror är ovärderlig. Min duktiga flicka!


Fullt upp!

Har haft så totalt fullt upp senaste dagarna så har inte ens hunnit slänga iväg ett blogginlägg med sms!
Har haft lite å göra med bloggdesign, bildskapande och hemside redigerande.
Självfallet har barnen tagit sin tid också. Och letandet efter tyger! Känner att NU vill jag sätta igång att sy! Har massa roliga projekt jag ska sätta fart med, bara jag hittar bra tyg till det! Sniglar lär ni definitivt se fler av snart!

Hjälp! Det har flyttat in en stor blå snig...

mms_img27800 (MMS)

Hjälp! Det har flyttat in en stor blå snigel i våran blomkruka! Fast måste erkänna att den var ganska söt. Har en stark känsla av att det inom snar framtid kommer flytta in ett helt gäng sniglar här. Eller sniglar är det ju inte, det är snäckor, vilket Novah gärna påpekar direkt jag säger fel. En snäcka har skal, det har inte en snigel. Hugo fick en Björnes magasin-snigel när han fyllde år, tog inte långa stunden förrän Novah påpekade att det var en snäcka och att dom i alla dessa år har sagt fel i Björnes magasin! Hon kan ibland min lilla donna ;-) Vilket fall som helst så är detta min första snäcka jag sytt! Många fler lär det nog bli med... Kommer nog ta några gånger innan jag är helt nöjd med dom. Är lite smågrejer jag känner jag måste öva på innan den sitter. Men man kan ju inte försvänta sig allt för mycket vid första gången, right? ;-) Ska bli kul å se om Hugo gillar den imorgon. Nästa blir en rosa till Novah :-D


Har gått igenom min garderob och rensat ut...

mms_img38786 (MMS)

Har gått igenom min garderob och rensat ut trasiga, för stora och kläder som inte använts på flera år. Blev "lilla" högen haha. Att jag inte kastat allt trasigt tidigare! Men men nu är det bortrensat iaf. Helst skulle jag vilja slänga allt å köpa nytt... Men de finns inte möjlighet till för närvarande haha.


Och apropå förändringarnas tid så har Hugo...

Och apropå förändringarnas tid så har Hugo redan fått genomgå lite förändringar. Är nu lite mer än en vecka sedan jag slutade amma honom helt. Han har väl inte accepterat det helt ännu. Men det har gått hyffsat bra ändå, bättre än jag hade trott. Det känns faktiskt bättre än jag hade trott också! Visst är det också vemodigt, självklart! Känns så definitivt att sluta amma, för mig så tyder det på att han börjar bli stor. Och han är ju faktiskt stor nu. 13 1/2 månad fick jag amma honom åtminstone, så är ganska nöjd ändå! Det som var sista droppen var att det började bli så smärtsamt för han är så hårdhänt och kunde inte acceptera begränsade tillfällen, utan han ville ha tillgång jämt och jag kände att det inte var hållbart längre. Så då fick det bli totalstopp. Och jag är nöjd med det beslutet. Så nu är amningskapitlet avslutat för den här gången, nu lär det dröja några år innan det är aktuellt igen.


Är på väg hem ifrån våran dalaresa. Har ju...

Är på väg hem ifrån våran dalaresa. Har just passerat Övik så har inte så långt kvar hem. Detta är första gången på länge som vi åker hem med så här blandade känslor. Dels är jag ivrig och ser fram mot att komma hem den här gången. Men i nästa andetag fylls jag av vemod över vad denna hemresa egentligen innebär för oss alla. Det är både med glädje och sorg i hjärtat jag kommer hem den här gången. Förändringarnas tid är inne, det faktumet går inte att frånkomma. Just nu är vi i en uppåtspiral med positiva förändringar för oss alla. Det kommer krävas mycket hårt jobb för mig och Martin att driva detta i land. De största hindrena är näst intill övervunna. Det kommer bli kämpigt att få tid och ork att räcka till till allt som måste göras. Men det får lov att gå. Det MÅSTE gå. Vi båda är säkra på att det är det här vi vill. Detta är vår språngbräda för att kunna komma dit vi vill i livet, att skapa det liv vi vill ha. Vi är beredda på det jobb det innebär, även om det kommer bli kämpigt. Men det kommer bli bra i slutändan! Kommer bli väldigt bra! Det är vi, och bara vi som kan styra över hur vi vill leva vårat liv och vilken väg det ska ta, även om det ibland kommer återvändsgränder, omvägar och hinder efter vägen. Ensam är stark brukar det heta, men i enad styrka är man tamejfan starkare!


Awh, mitt mammahjärta smälter! Satt i soff...

Awh, mitt mammahjärta smälter! Satt i soffan med Hugo i knät och gosade. Novah satt bredvid oss så jag vände mig mot henne och sa "love you". Då sträcker sig Hugo ut så han också ser Novah och ger ifrån sig läte som låter som "love you" han också! Sötplutten min!


Om några timmar börjar vi packa oss i bile...

Om några timmar börjar vi packa oss i bilen för hemfärd ifrån dalarna. Samtidigt som det känns som att vi varit här en halv evighet så har vi inte alls hunnit med att hälsa på ens hälften mot vad som var tänkt. Men lite av vad vi hade tänkt oss har vi hunnit med. De viktigaste i planeringen är iaf medhunnet, så är iaf ganska nöjd. Eller ganska är väl en underdrift, är extremt nöjd för att vara ärlig! Trots att ingen att oss egentligen vill hem så känner jag mig ändå ganska tillfreds med att åka hem den här gången.


Fikapaus ute i solen efter en skön promena...

mms_img61459 (MMS)

Fikapaus ute i solen efter en skön promenad :-) Livet känns bara allmänt skönt!


Jag och busHugo ligger i soffan i min lill...

Jag och busHugo ligger i soffan i min lillasysters rum och busar/gosar när jag plötsligt hör Novah säga: Ska vi äta pannkakor idag eller? Behöver jag säga mer än attt jag fick mig ett gott skratt?


Hugo i sin nya räser!

Hugo trivs onekligen toppen i nya räsern! Han var så nöjd över att ha massa nytt å spännande att titta på! Var så spännande så han inte ville sova haha. Men jag lyckades överlista honom tillslut med hjälp av en mörk filt!

Äntligen! Efter stor längtan och mycket vä...

mms_img19981 (MMS)

Äntligen! Efter stor längtan och mycket väntan har Hugo äntligen fått ett nytt vrålåk! Har länge velat ha en ny vagn men tillfälle och rätt vagn har som aldrig dykt upp. Förrän idag. Att jag ville ha en Emmaljunga Scooter har jag varit på det klara med länge. Såg en i höstas som jag verkligen ville ha i jättefin färg men tillfället var fel... Så idag hittade jag den, vagnen jag letat efter! Först på bilden var jag jätteskeptisk mot färgen, men tänkte ge den en chans och titta på den iaf. Lyckades pruta ner den 300:- redan över telefonen om jag tog den nu ikväll... Vilket i efterhand satte stor press på mig och gav mig en släng med ångest över vad jag gett mig in på... Men väl där och jag fick se den var det kärlek vid första ögonkastet! Det var ju DEN färgen jag varit ute efter hela tiden! Och tillfället var helt rätt. Så den fick följa med oss hem! Bilden ger den ingen direkt rättvisa, den är bra mycket snyggare i verkligheten! Och jag tror den lille chauffören i vagnen kommer trivas bra! Vet iaf att den mänskliga motorn till vagnen är grymt glad över den!


Nä. Nu är det dags att vila huvudet från p...

mms_img21305 (MMS)

Nä. Nu är det dags att vila huvudet från pluggeriet och vagnsletandet. Har iaf kommit en bit på vägen i pluggandet vilken känns skönt! Om bara skrivproppen släpper också! Har även hittat två vagnar jag är starkt intresserad av. Nu gäller det bara att bestämma sig för vilken. Har suttit och försökt vägt för och nackdelar mot varandra. Den ena är snyggare och större i ligglängd än den andra (skiljer 10cm...), den andra har mer gung och vändbart styre vilket den första saknar och så är den andra billigare än den första... Beslutsångest! Kommer drömma mardrömar om dessa vagnar! Står mellan Emmaljunga Cerox och Emmaljunga Scooter (inte 2.0) om det blir någon... Vad tror ni Hugo vill ha?


Haha glömde ju bilden! Här kommer den iaf!

mms_img55607 (MMS)

Haha glömde ju bilden! Här kommer den iaf!


Hugo är sugen på en skotertur.

Hugo är sugen på en skotertur.


Åhå! Fick mig en riktig chock nu när jag t...

Åhå! Fick mig en riktig chock nu när jag tittade på klockan när Hugo vaknade; 8.25! Var flera veckor sedan sist klockan var så pass när man vaknade! Så helt ärligt kan jag säga att jag känner mig hyffsat utvilad, och det minns jag inte sist jag kände mig! Dessutom har han sovit hela natten i sin säng! Martin var upp och gav han en flaska välling mitt i natten bara. Hoppas det här är något som kan hålla i sig!


Ja hon verkar då ha haft en bra födelsedag...

Ja hon verkar då ha haft en bra födelsedag lilltjejen min. Hon var nöjd med alla presenter och tårtorna blev en höjdare både utseende och smak. Höjdarpresenten verkar då ha varit pruttkudden hon fick av morfar, moster och mosters pojkvän. Jisses vad den skänkt många skratt idag både bland små och stora! Jag kan då erkänna att jag är tvärslut just nu! Höll på att somna i soffan så gick och la mig istället haha. Så, godnatt gott folk!


Fatet med

mms_img43346 (MMS)

Fatet med


Mitt livs första butterkaka

mms_img43349 (MMS)

Mitt livs första butterkaka


Lovade även att lägga ut mina misslyckade ...

mms_img68513 (MMS)

Lovade även att lägga ut mina misslyckade cakepops. Lyckades inte få pinnarna att sitta fast ordentligt så blev bara å doppa halva och ställningen jag anordnade för å sätta dom på torkning blev också mindre lyckad.. Men men!


Lovade Julie att slänga ut bilder på tårto...

mms_img68510 (MMS)

Lovade Julie att slänga ut bilder på tårtorna så här kommer dom. För att vara andra gången ever jag kavlar marsipan själv och tredje gången jag gör marsipantårta överhuvudtaget så måste jag säga att jag är sjukt nöjd! Vad gör man inte för sin skatt när hon önskar sig rosa hello kitty tårtor?


Grattis på fyraårsdagen min vackra, älskad...

Grattis på fyraårsdagen min vackra, älskade Novahskatt! Exakt för 4 år sedan var vi på specialistmödravården för tillväxtultraljud och fick det mest omvälvande och skrämmande besked vi någonsin fått i livet; plockade dom inte ut dig inom 24 timmar skulle du inte finnas hos oss något mer. Min moderkaka hade lagt av, du var gravt tillväxthämmad och hade för lite fostervatten. Du var liten som en 24 veckors bebis trots att du var 28 veckor. 4 1/2 timme senare , kl 13.00 kom du ut med katastrofsnitt. Jag själv hann inte se dig då, för jag var sövd. Men pappa såg dig och fick komma och klippa navelsträngen och följa med dig upp till neonatalen, Barn4. När jag kom tillbaks från uppvaket till förlossningsavdelningen så fick jag veta av din pappa att vi fått en Novah som var 783gram lätt och 31cm kort. Fick se ett fotografi på dig och såg att det verkligen var en Novah. Det är en dag som jag alltid kommer minnas och se tillbaks på med både glädje och vemod. Var den lyckligaste dagen i mitt liv, samtidigt som det var den mest skrämmande och traumatiska dagen. Men det var för fyra år sedan! Idag är du en fullt frisk, pigg och busig fyraåring som nästan alltid är glad och full i bus. Grattis än en gång min älskade skatt! <3


En dag på sjön. Igår tillbringade vi dage...

En dag på sjön. Igår tillbringade vi dagen på sjön vid Orsa camping. Vädret var strålande, barnen på gott humör, lagom med snö. Allt var verkligen toppen förutom att jag ett tag på allvar trodde jag skulle frysa sönder fötterna för att jag glömt tjocksockar. En till negativ faktor var ju att dom hade strul med hastighetsmätningen och tidtagningen och en hel del av dom som körde fastnade på returen så det tog en himlarns tid innan nästa förare fick köra. Men annars var det fränt att se sparkar med jetmotorer och dyligt. Ska tömma kameran när jag har tid och kolla igenom bilderna.


Min älskade lillplutt ligger och sover på ...

mms_img71319 (MMS)

Min älskade lillplutt ligger och sover på min mage. Är inte ofta nu för tiden man får det privilegiet att sitta med honom sovande i famnen. Min febriga lille plutt! Min stora plutt är iaf piggare idag som tur är!


Älskade, älskade, älskade barn! När ska de...

Älskade, älskade, älskade barn! När ska detta elände med sjukor ta slut? Känns som hälften av tiden här nere i dalarna har spenderats åt att ha varit sjuk. Vi började tiden här med att vara förkylda en längre stund och nu är vi återigen förkylda. Natten mot måndagen spenderades på akuten med Novah för hennes hosta. Fick väl inte så mycket till hjälp... Men lite tror jag ändå kortisonet hjälpt för hostan har blivit lite lindrigare på vissa plan. Själv är jag nog mest snuvig för stunden. Idag var det Hugos tur att åka dit ordentligt. Han har ju varit småvarm och hostig några dagar, men inatt var han riktigt slemig och vaknade med 40,6 i feber. Älskade vännen. Har lyckats få i han en halv dos alvedon, har inte supparna med mig! Ska be Martin fixa ipren åt honom sen. Urs så jobbigt det är för mammahjärtat att se sina barn så dåliga utan att kunna hjälpa dom nämnvärt... Mina älskade skatter


Lite småseg Hugo som försöker gömma sig fö...

mms_img49399 (MMS)

Lite småseg Hugo som försöker gömma sig för kameran. Men han lyckades inte helt!


Idag är en sån här dag där jag tycker rikt...

Idag är en sån här dag där jag tycker riktigt synd om mig själv. Vaknade och huvudet var tungt, bihålorna ömmar, halsen kliar och är slemig. Helt fucking underbart! Welcome förkylning! Hoppas du din jävel försvinner lika hastigt som du kom! För inte har jag tid att vara förkyld inte! Det tillåter inte kidsen mina :-( Dom tycker mamma ska vara lika pigg och busa oavsett hur sjuk man är... Tur min älskade sambo / deras älskade pappa kommer hit ikväll! Yeap, det ordnade sig så han kommer ner! Jippiejejj! Hoppas dagen går fort idag :-) iaf fram tills tidpunkterna då Hugo ska sova ;-)


Okej. Helt ärligt börjar det bli sjukt dry...

Okej. Helt ärligt börjar det bli sjukt drygt att Hugo är så satans lättväckt! Skulle smyga in försiktigt i sovrummet och hämta Novahs nattblöja men han vaknade direkt jag tog tag i dörren, vilken gled upp utan minsta ljud och det var mörkt i rummet utanför, så vaknade han. Skitkul... Kommer det ta drygt 10-20 minuter innan han lugnar ner sig och somnar om... Jippiejejj!


Tävling @Butik Stylish!

(klickbar bild)
Via tips hittade jag in på ButikStylish där dom säljer både smycken och heminredningsartiklar. Mycket mycket fina och mysiga pryttlar! Kände nu när jag var in där att det kliade bra mycket i fingarna att klicka hem lite saker. Men det får vara en liten stund till tyvärr. Krockar lite fint med Novahs 4årskalas och present till henne är "tyvärr" redan fixat. Men ett av dessa söta hängena vore kul å kunna göra ett fint halsband till henne med lagom till födelsedagen. Passande nog har ButikStylish en tävling om dessa tre berlocker också! Bra tajmat va? ;-)


Vill du också vara med att tävla om en av dessa berlocker? Gå då in på ButikStylish och klicka på bannerns för tävlingen och följ de enkla instruktionerna.

Sugen på att förnya din blogg med en ny de...

Sugen på att förnya din blogg med en ny design? Passa på nu! Gör en personlig design åt dig efter dina önskemål eller med egen fantasi för endast 100-200:- kommentera detta inlägg eller skicka ett mail till trollmamma07@hotmail.com så hör jag av mig inom kort!


Min vackra Novahskatt. Är lite lätt blogg...

mms_img13874 (MMS)

Min vackra Novahskatt. Är lite lätt bloggtorka just nu... Har knökfullt i huvudet med att försöka pussla ihop plånboken så Martin kan komma ner till dalarna så som det var tänkt. Vilket inte är det lättaste...


Mysisarna sitter och äter russin tillsammans.

mms_img40036 (MMS)

Mysisarna sitter och äter russin tillsammans.


RSS 2.0