Fredagsnöjet räddat!

mms_img54038 (MMS)

Fredagsnöjet räddat!


Och här kommer Hugos! Är första gången han...

mms_img43003 (MMS)

Och här kommer Hugos! Är första gången han bär armband (första armbandet han äger dessutom) och förvånansvärt nog låter han det sitta och pillrar inte ens på det! Åh vad jag är glad för våra armband! Supertack nicaspysselbod!


Det här svart/rosa supersnygga är Novahs. ...

mms_img43001 (MMS)

Det här svart/rosa supersnygga är Novahs. Hon är lika nöjd hon!


Åh vad jag älskar att få paket i brevlådan...

mms_img42999 (MMS)

Åh vad jag älskar att få paket i brevlådan! Igår kom det armband till mig och barnen (ett byte jag gjort) Alla armband kommer ifrån nicaspysselbod.se. Det här ursnygga armbandet är mitt. Ber om ursäkt för kassa mobilbilder.


Pust vilken dag! Så himla flitig jag varit...

mms_img24286 (MMS)

Pust vilken dag! Så himla flitig jag varit idag! Började förmiddagen med att ta en promenad med barn och hund, sen fick dom leka ute på gården en stund medans jag satt och virkade. Vid 11.30 gick vi upp till lägenheten och fixade där. Hela Novahs rum är färdigt så när som på att spika fast kablarna igen. Hugos rum är påbörjat iaf. Hann köra två vändor kring lister och i hörnen innan det var dags att traska hem till min mor för att äta middag och göra kväll. Men imorgon blir även Hugos rum klart. Känns bra! Sen är det bara några meter tyg som ska till och möblera i rummen deras. Novah är supernöjd med sitt "precis sån färg jag ville ha! helt perfekt mamma!". Hugo har inte så mycket att säga till om haha. Nä, men nå blir de bra allt :-)


Vilken dag! Varit ute nästan hela dagen! G...

Vilken dag! Varit ute nästan hela dagen! Gick ut på promenad med mammas hund vid 10.30 sen tog en fruktfika på altanen innan vi gick ner på stan. Var nå inte tillbaks förrän vid 15-15.30. Riktigt skönt måste jag säga! Blåst en del men ändå varit varmt. Blev en glassfika på stan som lite paus. Blev en sväng ner i sveaparken också så Novah fick leka av sig lite. Innan maten hämtade vi ut lite färg till lägenheten och efter maten så gick vi ner till lägenheten och maskerade Novahs rum så imorgon blir det att måla där :-) Kommer nog bli tokbra! Hittade även tyg idag som fick godkänt utav Novah som gardin i hennes rum! Var jättetufft! Så jag hoppas verkligen det finns kvar sen när jag ska sy gardin dit! Kanske skulle ta med måttbandet imorgon och mäta fönstret och passa på och fixa tyg medans det finns kvar. Men å andra sidan fick jag uppfattning om att tygåtgången här i Hedemora inte är allt för stor... La iaf ner tanken om att motivmåla Hugos rum... Kom på att det kanske inte är så poppis hos fastighetsägaren att ena rummet är målat med dinosaurier haha. Hittade även skitsnygg tapet som skulle göra sig bra som fondtapet... Men vi får se... Drömma kan man ju göra iaf. Imorgon blir de iaf äta frukost, ut med vovven och sen upp i lägenheten och måla! Hittade en snygg ljusrosa till Novahs rum och en mjuk ljusblå till Hugos rum (vaddå könsstereotypiskt? haha). Rosa var Novahs order. Se till Hugos kryp-in hittade jag ingen annan färgton som jag gillade, helt ärligt.


Och en bild på mamman som övervakar dom pl...

mms_img10650 (MMS)

Och en bild på mamman som övervakar dom plaskande barnen :-)


Och Hugo i badet :-)

mms_img10648 (MMS)

Och Hugo i badet :-)


Pust! Nu börjar flytten gå mot sitt slut. ...

mms_img10646 (MMS)

Pust! Nu börjar flytten gå mot sitt slut. Jag och barnen har lämnat huset bakom oss för sista gången. Vi har börjat fixa ordning i lägenheten lite smått. På lördag kommer Martin och Jörgen med sista flyttlasset. Martin var bara ner med mig, barnen och ett lass sen for han upp för att göra klart det sista. På lördag flyttar vi in i lägenheten och börjar bo där. Kommer nog bli riktigt riktigt bra! Trångt men bra! Tills på lördag bor jag och barnen hos min mor och hennes karl. Barnen sitter just nu i badkaret och bara mår gott! Här kommer en bild på Novah i badet


Linne

mms_img37106 (MMS)

Blev ett linne sytt till Hugo nu på morgonen :-)


Stiltje...

Den mesta tiden just nu går åt åt barnen och sömnaden. Är snart ikapp med sömnaden *pust* Vissa projekt har tagit längre tid än beräknat. Har några bitar kvar innan det är klart. Har egentligen inte tid till sömnad heller just nu. Måste egentligen fokusera på att packa. Ska flytta nästa vecka och har massor kvar att packa fortfarande *pust*! Fast den jobbiga packningen med porslin å så är redan gjord. Så är bara massa pryttlar kvar. Vi alla ser mer och mer fram mot att flytta. Vi vuxna har ju gjort det länge, men nu märks det även på Novah att hon är sugen!

Hugo avnjuter sin frukost; en tallrik nyfå...

mms_img16008 (MMS)

Hugo avnjuter sin frukost; en tallrik nyfångad harr och en flaska mjölk!


Tror Hugo anser att han inte är tillräckli...

mms_img55528 (MMS)

Tror Hugo anser att han inte är tillräckligt färdigbakad *asg*


Min duktiga Novah har ritat ett porträtt a...

mms_img41053 (MMS)

Min duktiga Novah har ritat ett porträtt av pappa!


Fränt. Hugo gav mig sovmorgon idag! Han va...

mms_img41051 (MMS)

Fränt. Hugo gav mig sovmorgon idag! Han vaknade vid 5, kom upp till oss och drack lite välling. Sen somnade han om men vaknade när Martin klev upp. Så busade han runt i rummet en stund innan han kom och la sig och somnade om och vaknade inte förrän nu vid 8.25! Detta hör verkligen inte till vanligheterna! Hoppas dagen fortsätter lika bra som den börjat :-) Trots gårdagens ledsamheter känns det ändå ganska bra idag. Martin jobbar sista dagen på jobbet idag, sen slutar han. Om ca 2 veckor flyttar vi. Åh så jag längtar!! Vill flytta dit nu och börja göra fint! Vi har pratat med hyresvärden och vi ska få måla/tapetsera om och det känns så himla bra! För det var inte så jättefint där nu haha.


Ångest på hög nivå...

Men usch så ångestframkallande det är att sälja hus! Vid besiktningen utav huset förra veckan framkom det att det är fuktskada i badrum och tvättstuga... Idag var försäkringsbolaget här och tvättstugan tar dom på sig, men antagligen inte badrummet (det kan dom inte säga något om förrän dom rivit det och det kan dom inte göra ännu för kan inte stå utan badrum i två veckor med två barn!), utan mest troligt får vi som säljare stå för det (då antagligen inte underarbetet är rätt gjort, och med våran tur så är de ju så också)... Tjing, 50-100 000 ska ut... Alternativt sänka huspriset men då går vi så mycket back så vi inte kan lösa huslånet och inte kan vi ta nå mer lån heller... Och vi som ska flytta om två veckor! Dessutom verkar inte högen med sy-projekt minska heller... Hur ska man orka vara en bra mamma när man helst vill gå och gömma sig i en vrå med symaskinen och bara försvinna en stund? Tror jag aldrig varit så nära ett totalt sammanbrott förut. Känner mig så trasig... Känns som hela jag håller på att krackelera och en liiiten puff till och allt faller samman.

Entrepenörsjakten

På fredag går finalen i Entreprenörsjakten av stapeln i Göteborg. "Två Projektledare och en Arkitekt" är ett av de lag som tävlar. Du kan läsa mer om dem på deras blogg: www.tvaprojektledareochenarkitekt.blogg.se och även deras lagsida: http://entreprenorsjakten.se/lagen-2011/tva-projektledare-och-en-arkitekt. Gå in och gilla dem!

SMS-inlägg

mms_img48443 (MMS)


Hugo vattnar gräset. Barn och vatten är ju...

mms_img15366 (MMS)

Hugo vattnar gräset. Barn och vatten är ju nästan alltid lyckat!


Tog en promenad i skogen efter Hugo sovit ...

Tog en promenad i skogen efter Hugo sovit lunch. Novah hade det extremt jobbigt med alla myrorna. På något vis har myrorna blivit hennes kompisar, och inte får man väl trampa på sina kompisar? Lite jobbigt att ta promenad i skogen då bara...


Underbart!

18 grader i skuggan och dagen bara börjat!
Klä på barnen och ut! Synd bara att det blåser... Och egentligen hade jag ju hellre suttit inne och sytt, men det går ju inte så länge det är fint väder! Haha.

Städning....

Happ då var de dags för storstädning igen. Idag kommer dom och besiktar huset. Pirrigt värre! Igår hade jag jätteångest över det men idag vaknade jag med en god magkänsla och är lugn över de. Visst, lite nojig är man ju men känns bättre idag än igår iaf!
Bjuder på en bild på huset ifrån sommaren vi flyttade in

Åh vilken duktig tjej vi har! Var nyss på ...

Åh vilken duktig tjej vi har! Var nyss på 4årskontroll på bvc. Vi fick väga å mäta utan bekymmer. Hon gjorde hörseltestet felfritt (var bara lite osäker i början vad hon skulle göra) och hörde jättebra (vilket vi ofta betvivlat hemma...). Hon ritar som en 5åring och trädde pärlorna utan problem (vad annat kan man vänta med en så pysslig mamma och så många halsband/armband/pärlplattor hon gjort!). Syntestet var hon också jätteduktig och gjorde och gjorde de jättebra. Ena raden hade hon lite problem med så vi ska tillbaks om 12 dagar och kolla de igen om det bara var koncentrationen som brast :-) Är jättestolt över henne! Så nu har hon fått välja middag och ska få en present för hon var så duktig. För en tjej som har sån extrem läkarskräck som hon har haft så är det verkligen ett enormt framsteg som ska berömmas till det yttersta!


Kreativiteten flödar

Min kreativa ådra har gått på högvarv här hemma senaste tiden. Har kommit på mer och mer som jag vill sy.
Har nu ikväll sytt färdigt ett par shorts i matchande stil till linnet åt Hugo. Igår svängde jag ihop ett gäng mössor. Nu blir det att färdigställa ett till linne och sen imorgon blir det att fokusera på projekt sommarbyte! Så där är förklaringen till min extrema bloggtorka och dåliga bloggläsning. Är in och skumläser när jag sitter och nålar iaf.

RSS 2.0