Shoppingsugen!

Åh jag är så grymt shoppingsugen! Har hittat 1 linne och 2 klänningar jag bara älskar! Ska försöka flirta med gubben min så kanske jag får beställa dom från Ellos :-D



Kan ju ärligt säga att jag HATAR bönder på vår/sommarkanten! Tvättade kläder igårkväll för att jag verkligen hade tomt på rena kläder. Hade inte ens rena strumpor! Så i morse efter att Martin och Novah farit iväg så la jag mig först och vilade några minuter och sen ut och hängde tvätten. Alltså klockan var typ kvart i sju på morgonen. Gick ut några timmar senare för att plocka in tvätten och då hade bönderna satt igång å sprida dynga över åkrarna så nu stinker ALLA mina nytvättade kläder DYNGA! FYFAN!

Lugn helg

Helgen här har bara varit lugn och skön, fast endock så har vi faktiskt hunnit med en hel del. Martin planterade lite rosenbuskar längs husgaveln, bara hoppas dom tar sig. Vi har även målat staketet på altanen, vattnat gräset+rabatterna varje kväll. Novah var självfallet med och målade också!


Novah har haft sitt livs första vattenkrig också. Hon startade det själv.

Började med att hon skulle vattna gräset med vattenslangen, vilket hon skötte utmärkt! Sen av misstag så råkade hon spruta vatten på mina fötter varav jag säger att Nej, vattna gräset, INTE mamma. Ser bara hur det blixtrar till i ögonen på henne och hur det börjar slå busgnistor ur dom stora blå, kisar så som hon brukar göra när hon är extra busig å drar till med världens busigaste smajl. Höjer slangen prövande mot mig varav jag åter igen säger nej inte vattna mamma, vattna gräset, och backar undan. Det skulle jag ju inte gjort! Då börjar hon gå efter mig med slangen i högsta hugg, jag går åter undan igen och hon efter. Åh vi hade så kul! Vi skrattade båda två så jag trodde det skulle sluta med att vi båda låg dubbelvikta på gräsmattan av skratt. Efter en stund så var jag dyngsur eftersom den lilla trollungen lyckats komma ikapp mig några gånger. Tar en paus ifrån vattenkriget och går in och dricker lite. Berättar för Martin om vårat lilla vattenkrig där ute och han skrattar bara. Går ut igen och vattnar blommorna, sen kom Martin ut och tänder upp grillen inför middagen. Jag hade vid den tidpunkten lessnat på att bli jätteblöt så säger lite triggande till Novah att vattna pappa! Hon är inte sen med att börja skratta och blixtra ur de stora blå och höja slangen mot sin far. Martin hoppar undan och ner på gräsmattan istället. Novah efter honom med slangen. Men den fege fan gömmer sig bakom mig med motivationen att jag behöver vatten för att växa i färdriktningen! Aja, vi hade kul åtminstone! Och Novah framför allt hade väldigt roligt! Mindre roligt för henne var det dock när hennes far fick tag i slangen och började vattna buskarna men "råkade" (inte så mycket råkade egentligen) vattna henne också. Snacka om en liten tjej som vart paff när pappa vattnade henne! Hahahahaa, hennes min var oslagbar!


Huvva så tiden går sakta! Vill att det ska vara juni nu så man får komma på ultraljud igen! Men kan ärligt säga att jag börjar bli lite skraj inför det, tänk om det inte lever? Än mer rädd är jag för att det ska vara två! Martin har skrämt mig enda sedan vi fick plusset på stickan att vi kommer att få två denna gången! Tänk om han har rätt denna gången?

19/5

Måndags morgon ringde jag till specialistmödravården eftersom jag ska ha blodförtunnande från och med positivt test för att förhindra att min moderkaka lägger av igen som den gjorde när jag väntade Novah. Fick tid på tisdagen kl 8.30.

Så bara för att vara riktigt säker på att det var en graviditet igen så gjorde jag ett nytt ClearBlue test på tisdagsmorgonen och det kom upp starkt positivt redan innan kontrollinjen kommit upp! Ingen tvekan där inte! JAG ÄR GRAVID!!! Tredje gången gillt nu då! Inga mer missfall nu inte! Denna gången SKA Novah bli storasyster punkt slut klubban är slagen!

Gjorde oss i ordning och lämnade Novah på dagis och sen in till NUS till SpecMVC. Anmälde oss i receptionen och där frågade dom om vi ville göra ett ultraljud också. Självfallet säger man ju ja då! Även om man är 100% säker på att inget ska synas eftersom jag inte ens gått över till fyra fulla veckor då. Så in i sal och gjorde först ett vanligt ultraljud, där syntes ingenting så då gjorde hon ett vaginalt ultraljud och då syntes en förtjockad slemhinna + en liten prick som hon trodde var embryot!

Sen fick vi sitta i väntrummet ett tag och vänta på att läkarn skulle komma ifrån utbildningen. Döm av min glädje och förvåning när det är våran tur och det är samma läkare som förlöste mig med Novah! Åh jag vart så glad så att det var nära på att jag slog armarna om henne! Trodde inte alls jag skulle få henne då eftersom hon skulle ha varit upptagen! Hon verkade glad att se oss också och kom ihåg oss som om det vore igår hon gjorde snittet på mig. Satt och disktuerade denna nya graviditet och hur vi skulle lägga upp allting med besök osv. Sen pratade vi lite om hur det gått med Novah å så. Kändes så underbart härligt att få träffa denna människa igen och väldigt tryggt att hon ska ha hand om mig hela vägen nu enda från start. Det är ju liksom en människa som kan min historia och vet vad jag genomgått. Fick i alla fall Trombylen utskriven och en ny till för ultraljud/vaginalt ultraljud 4 juni. Är inte ens två veckor kvar tills nästa ultraljud spännande spännande! Hoppas att vi då får se ett hjärta slå, kommer då vara i v.6+2.

15/5

Den 15 maj så gjordes ett test på grund av att det kändes så konstigt i kroppen. Döm av min förvåning när det såg ut såhär!


Nöjd med livet!

Även om det finns lite man skulle vilja ändra i livet så är jag faktiskt ändå helt nöjd med mitt liv som det är. Om jag ska vara helt ärlig så kommer jag faktiskt inte på något som jag skulle vilja ändra på. Känns faktiskt ruggigt skönt att vara så tillfreds med det man har. JO! Nu kom jag på en sak jag skulle vilja ändra på, skulle vilja ha släkt och vänner närmare. Men det är nog faktiskt det enda också.

Och jag bara älskar vårat hem! Även om det är en del damm i hörnerna och ganska stökigt (det kan jag inte krypa under stol med!) ganska ofta, så är det faktiskt ändå mysigt! Det är helt enkelt vi! Det syns att det är någon som bor här och att man är långt ifrån sjukhusmiljö :-)

Som idag, en helt fantastisk dag! Har knappt varit innomhus idag, förutom när man varit in på toaletten. Varit underbart väder, bortsett från blåsten. Fixat och grejat i trädgården. Efter middagen så vart det att bygga utebur åt Fia. Blir nog kanon när det blir helt färdigt. Hann färdigt med buren i sig och sätta nät, nu är det bara att bestämma placering och fixa hus inne buren. Innan middagen vart färdig satte jag mig i soffan och solade en stund och de var så ruskigt skönt! Var riktigt nära på att somna, men då ropade Martin åt mig att duka. Så då var det bara att kliva upp från soffan och duka :-) Åh det vart riktigt kanonmiddag! Grillade fläskkotletter m. vitkålssallad och aioli. Mmm.. Smaskens! Hm.. Nu vart jag ju hungrig igen! Det där med att gå ner i vikt sket sig ganska rejält. Eller ja, ligger iaf fortfarande på 2kg minus så är ju ganska okej. Men men, vi får väl se när jag orkar ta tag i vikten igen. Men känner jag mig själv rätt så lär det nog ta ett tag innan man får upp motivationen tillräckligt. Ska väl iaf försöka äta lite mer rätt å inte en massa skräp. Får se hur det går. Urs fy fan.. Känner mig som en uppblåst heliumballong som har nära till att explodera just nu. Även om jag lider (eller ja lider gör jag ju inte mer än psykiskt!) av 15kgs övervikt så är jag tillfreds med livet! Visst skulle det vara kul med en kropp som man är nöjd med och så att man kan känna sig snygg och sexig inför sin partner, men jag vet ju att han älskar mig endå! Så länge han älskar mig och min kropp som det är så är jag nöjd!

Nä nu blir det att slänga sig i duschen innan American Pie Presents: The Naked Mile, börjar :-) Till den blir det fanimej ett fotbad! Känns som om fötterna behöver det efter att ha gått barfota i crocs en hel dag!

...

Don't live in a world of dreams, live in the reality! Your dreams will come true sooner or later!

Utvecklingssamtal!

I morse ringde fröken ifrån Novahs dagis och sa att det var dags för utvecklingssamtal. Eftersom Martin är hemma och är sjuk idag så fick jag tid till det idag :-)

Det var så härligt! Pedagogen hade ingenting negativt att säga om Novah utan bara massa bra. Det värmde riktigt skönt i hjärtat att höra allt bra om henne. Fastän hon är så prematur som hon är så är det en hel del som hon ligger före även de äldre barnen på sin avdelning med! De kändes ju skapligt bra å höra eftersom man varit så orolig att hon ska komma efter, eftersom det sägs att prematurer ligger lite efter i utvecklingen. Men verkar inte vara någon fara för min lilla stjärna!

Så detta kommer jag leva länge på att jag har en så duktig liten flicka!
Bjuder även på bloggens första bild! Min lilla stjärna Novah under Valborgshelgen.

Fantastisk helg!

Hade en fantastisk valborg-helg!
Torsdagen så grillade vi middag, åt och gick till brasan i byn. Träffade lite grannar och gick husesyn i det "nybyggda" huset i byn. Åh så fint det var! Är så avis! Vill också ha så fint och nytt hemma!
Sen gick vi över till ett par andra grannar å festade lite. Som vanligt när man är där så åker gitarren fram å de blir en massa sång. Riktigt trevligt. Men tillslut åkte stereon på. Novah lekte med maraccas och hade skitkul =D Gillade verkligen när det spelades musik! När vi skulle gå därifrån kom en annan granne in som vi skulle hämta hö & spån från å sa att frun var i stallet nu, så gick ut dit å hämtade lite hö och spån och kelade med hästarna en bra stund och stod och pratade. Man vart ju inte alls mer sugen på häst efter det! *ironisk* Och inte vart det bättre när hon berättade att dom skulle sälja "lill"fölet. Synd bara att man inte har råd med häst. Och Shire-hästar är ju inte världsbilligast heller *suck* Men men.

Fredagen vart det bara slöa för Martin och Novah som sov bort nästan hela dagen. Jag var ute i trädgården och krattade å rensade lite i rabatten. Riktigt skönt! Solen lyste och man vart riktigt varm! Härligt härligt. Efter trädgården var klar så tvättade jag bilen. Precis när jag var klar med det så kom Martin och Novah ut. Sen vart det bara att ta det lugnt.

Lördagen var vi in till stan och levererade några snäckor till en kille som skulle köpa. Sen for vi på barnens hus och handlade trädgårdsett åt Novah med skottkärra, kratta, spade, vattkanna å så :-) Tog en fika på cafét under barnens hus. Åt supersmarrig räkmacka! Ujujuj.. Är nästan så jag skulle kunna leva på det! Sen gick vi till djurmagga å handlade sephiaskal å muspellets. Sen å handla mat å hem. Väl hemma så ringde vi en arbetskamrat till Martin å bjöd även han på middag. Vart grillat igen! Grillade varje dag i helgen. Söndags vart det också bara att ta det lugnt :-)

Igår var en riktig skitdag. Kände mig bara depp å nere. Bröt ihop och störtgrät flera gånger under kvällen och likaså imorse. Vet inte riktigt helt 100% varför men tror allt bara blev för mycket. Sen den där ständiga påminnelsen om missfallet gör ju inte saken bättre och majoriteten av de kvinnor man känner här uppe är gravida. Jag är den enda av oss tre här som fick missfall som inte har en ny graviditet. Känns ju sådär lagom kul. Jag vill också! NU! Inte nästa månad utan nu! Men känns som om chanserna för ett januaribarn bara minskar...

Vikten sket sig också orkar inte med det just nu. Men ägglossningen verkar kommit igång endå :-) Behövde väl kanske bara lite extra tid efter sista missfallet.

RSS 2.0