Julklappstips!

Då julen närmar sig med stormsteg så tänkte jag nu tipsa jultomten (om han eller hans små nissar skulle råka läsa min blogg) om lite julklappar.
Julklappstips till Novah:
*Studsskor
*Rosa kamera
*Trumpet
*Studsmatta
*Skidor
*Aktiveringssaker (pussel, spel, räknesaker, pysselsaker)
*Sängkläder
*Rosa pratbjörnar


Julklappstips till Hugo:
*Bidrag till ny bilstol
*Leksaker
*Kläder
*Sängkläder
*Fingerfärg
*Viggos visor

Julklappstips till mig:
*Preemie purple heart (halsband med prematurhjärtat)
*Boken: I am Ozzy (Jag är Ozzy) skriven av Ozzy Osbourne, antingen på svenska eller helst engelska
*Presentkort på kläder (efter att ha gått ner 34kg på 10månader är garderoben i stort behov att förnyas)
*Macroobjektiv
*Vidvinkelobjektiv
*Virkgarn
*Fimo lera
*Barntyger
*Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, The short second life of Bree Tanner (inbundet eller pocket spelar ingen roll bara dom är på engelska)

Helgen som var

Helgen blev precis lika trevlig som jag hade hoppats, om än inte riktigt som det var tänkt. Men inget jag ångrar :-)

På fredagsnatten kom min far upp ifrån Hedemora. Novah var eld och lågor när han äntligen kom hit! Det var bus, bjudande på fika, läsa böcker, visa runt och allt sånt där. Mitt i natten... Novah brukar lägga sig vid 20, och nu kom hon nog inte i säng förrän vid 1. Men det är som det är, är ju som inte var dag morfar kommer hit!


Lördagen spenderades nere i Nordmaling. Blev bjudna på trerätters med kantarellsoppa med västerbottengratinerat bröd till förrätt, älgstek med hasselbackspotatis och champinjonsås till huvudrätt och hjortronglasspaj till efterrätt. Fruktansvärt gott var det! Trevligt folk var det där också! Var uppe alldeles för länge! Somnade vid 5-5.30! Så länge har jag inte varit vaken sen förlossningen med Hugo (fast då var jag vaken ännu lite längre... typ 18 timmar till). Sov 4 timmar natten mellan lördag-söndag... Fast spiknykter var jag iaf, kändes mäkta skönt dagen efter när man såg alla andra bakis *muhahaha*


Lite bilder från kvällen, ej kronologisk ordning.

Städa städa städa...

Känns som om det är det enda livet kretsar runt just nu. Eller ja, barnen också så klart! Dom går ju före städningen och städningen är till stor del för deras skull. Men börjar bli lite halvtrist att städa och putsa nu. Särskilt som man precis gör färdigt ett rum och så går det en två dagar så är det dammigt på hyllorna igen... Och för att inte tala om alla leksaker! Okej, våra barn är inte bortskämda med miljontals leksaker, men de leksaker dom har sprider dom mer än gärna ut så fort mamma plockat ihop dom igen haha. Så dom håller ju en sysselsatt iaf... Bakat årets första omgångar lussebullar och pepparkakor har vi gjort också! Men ska baka lite mer pepparkakor imorgon, för då kommer min pappa hit och hälsar på över helgen! Nä, back to cleaning! Tjipp!

Ajaj i tummen!

Funderade i eftermiddags över varför min högra tumme var så öm, torr och fnasig... Kom nyss på anledningen...

Igår slog jag in massa julklappar... I förmiddags slog jag in 24st till till Novahs kalender. Och på tejprullen är det ju sån där "avdragare"... Och i den drar jag tummen varje gång jag ska dra av tejpen. Så ja... Tummen är ganska öm haha. Men nu är alla julklappar inslagna. Alla som är färdiga så att säga... Det som var drygast var då helt klart att slå in 24st majskrokar en och en! Men nu är de gjort! Ska väl försöka ta nån dag å färdigställa resten också. Nån dag. Inte idag, inte imorgon, men en annan dag.

Paketinslagning...

Alla paket till Novahs paketkalender inslagna... Nu är det bara 24 st majskrokar kvar till Hugo som ska slås in också... Pust! Men det får bli någon annan dag för jag har inga majskrokar hemma. Nu byta lite gardiner! Tjillevippen!

Oldschool städning!

Sådär ja, då har jag provat att skura golvet på gammeldags vis; rotborste och grönsåpa! Kan ju upplysa er om att jag INTE kommer göra det vid varje veckostädning då bara golvskurningen inne i vardagsrum och inne i badrummet tog en timma! Men iaf en gång i månaden kanske det kan bli grovskurning av golvet. Eller ja, badrummet kommer hädanefter knäskuras veckovis. Men känns skönt nu när det är gjort! Ska nog ta köket också idag faktiskt. Så det är riktigt rent överallt :-) Och grönsåpan luktar ju såååå gott!

Lämnar ett bildbevis på att jag faktiskt gjort detta! 

Fullt ös medvetslös

Så har det väl nästan känts i helgen, men ändå har vi inte ens fått hälften gjort av allt vi skulle....

Fick iaf storhandlat mat och städpryttlar. Investerade även i en ny bh och nya byxor! Blev ganska chockad när jag kom i stl medium i byxor! Det kändes djävligt najs! Kom även i ett par jeans i size 32" och det kändes också bra! Fast dom skippade jag. Jeans får vänta tills jag är färdig! Så länge blev det ett par nya mysbyxor! Hade även mätt mig innan och räknat ut BH-storlek, men dom måttabellerna stämde inget vidare kan jag ju säga. Fick gå upp 2 stl haha.


Fönstrena är nu färdigputsade, tvättstugan röjd, gardiner upphängda i köket, paketen till Novahs kalender inhandlade... Projekt röjning i terrarierummet också påbörjat. Har även tänkt göra grovskurning av golven. Har investerat i grönsåpa och rotborste. Ska bara samla energi till att göra det också haha. Men idag blir det nog att påbörja paketinslagningen.



Hugo sitter och mumsar majskrokar framför ...

foto2101 (MMS)

Hugo sitter och mumsar majskrokar framför brasan. Det är verkligen fredagsmys om något!


Veckans mått och vikt!

-2,3 på vågen! Tjoho! Har tappat 34kg nu sen i januari, och 58 cm på kroppen. Känns mäkta bra faktiskt!
 
Datum Vikt U-byst Midja Stuss Lår Vad Överarm
28/9 91,1kg 94cm 112cm 109cm 68cm 40cm 35cm
8/10 86,8kg 86cm 102cm 105cm 63cm 40cm 35cm
15/10 84,9kg 84cm 104cm 105cm 63cm 40cm 35cm
22/10 83,9kg 83cm 103cm 104cm 63cm 40cm 33cm
29/10 81,9kg 84cm 99cm 104cm 61cm 39cm 31cm
5/11 82,4kg 82cm 98cm 101cm 61cm 38cm 31cm
12/11 82,3kg 79cm 96cm 100cm 60cm 37cm 30cm
19/11 80,0kg 77cm 97cm 99cm 60cm 37cm 30cm
Datum     Vikt         U-byst     Midja       Stuss       Lår        Vad       Överarm
28/9        91,1kg     94cm      112cm     109cm     68cm     40cm     35cm
8/10        86,8kg     86cm      102cm     105cm     63cm     40cm     35cm
15/10      84,9kg     84cm      104cm     105cm     63cm     40cm     35cm
22/10      83,9kg     83cm      103cm     104cm     63cm     40cm     33cm
29/10      81,9kg     84cm      99cm       104cm     61cm     39cm     31cm
5/11        82,4kg     82cm      98cm       101cm     61cm     38cm     31cm
12/11      82,3kg     79cm      96cm       100cm     60cm     37cm     30cm
19/11      80,0kg     77cm      97cm       99cm       60cm     37cm     30cm

Finns ju faktiskt en stor fördel med att H...

Finns ju faktiskt en stor fördel med att Hugo vaknar efter 2 timmar i sin säng och vill somna om bredvid mig; han hjälper till att värma upp sängen så man slipper frysa! Han är så varm och go att ligga bredvid! Hahahaha. Även om jag oftast är frustrerad över att han styr över när jag ska lägga mig så är det ändå ganska mysigt att krypa ner i sängen med varm, gosig bebis. Men jag tror vi båda skulle sova bättre om han sov i egen säng och inte behöva snutta halva natten. Det har gått så länge så jag ger han bröstet på ren automatik på natten utan att direkt vakna. Jag vet helt ärligt inte hur mycket han äter och snuttar på natten, kan vakna till lite lätt ibland, men det är inget jag reflekterar över sen. Det kan hända att han sover hela natten utan att äta, men lika väl så kan han äta jättemycket också...


Lite bilder

Hugbugobus duschar och visar upp sin två


Hugobugobus överlycklig över att kunna sitta på bilen


Tja morsan!


Ljuset som vi tände för alla prematura barn runt om i världen. Och Novah som springer runt och städar


Medans storsyrran springer runt och städar håller Hugobugobus reda på dammsugarn

Asså jag måste ju vara sjuk idag... Först ...

Asså jag måste ju vara sjuk idag... Först på morgonen en timme röjning av saker, sen efter hugo lagt sig 20min Zumba. Vilade en stund och körde 20min till och nu har jag dessutom dammsugt! Och har ändå hur mycket energi kvar som helst! Tog en godis tidigare idag också utan att tänka mig för, men direkt kom jag på mig själv OCH SPOTTADE UT DEN! I vanliga fall hade jag ätit upp den och tagit en till typ haha. Tror dock detta kommer gå över fort. Imorgon lär jag vara lika trött och omotiverad som vanligt...


Haha så sött! Jag och Hugo satt med en pek...

Haha så sött! Jag och Hugo satt med en pekbok och så kom det en boll i den, och boll är något han vet vad det är, så när jag pekade på bollen i boken och sa boll så kröp han i väg och hämtade sin favoritboll!


Fusk-kalops!

I måndags var jag sugen på kalops, men hade inte riktigt allt till det så gjorde en egen fusk-variant.

Tänkte dela med mig om det är nån som har matidétorka...


Skär kycklingfilé i grytbitar, häll på vatten så det precis täcker kycklingen, koka tills färdigt med en halv köttbuljong, en halv grönsaksbuljong och en grovt hackad lök. När det är färdigt i med lite soja, ostronsås, tomatpuré, svartpeppar, vitpeppar, en liten dutt cayenne. Ner med några champinjoner grovt skivade (2-3mm tjocka), gröna färska sparrisar i grovt skurna bitar och morotsslantar (2-3mm tjocka), red av med mjöl koka tills morotarna är klara. Serveras med potatis.


Vi gjorde på 3 kycklingfilér, 3 champinjoner, 3 sparrisar, 1 morot, 1 lök och det räckte till 2 middagsportioner, 1 barnportion, 2 stora burkar mat till Hugo och 1 matlåda.

Prematurernas dag!

Idag, 17 november är dagen då vi uppmärksammar de prematura barn som föds och fötts runt om i världen. Som prematur räknas man fram till vecka 36+6. http://www.prematurdagen.se/

Det här med prematura barn är något som berör mig djupt då våran egen Novah är prematur. När hon föddes 2007 så tillhörde hon gruppen EPT (extremely preterm) I dagsläget så går gränsen "bara" till 26+6 och Novah är född i 28+1. När hon kom för 3 ½ år sen vägde hon 783g och var 31cm. Det var en omvälvande upplevelse och inget jag vill genomgå igen. Har aldrig varit så rädd förut som jag var när vi fick beskedet att hon hade max 24 timmar kvar i livet om hon inte plockades ut. Min moderkaka hade lagt av och hon var väldigt tillväxthämmad (-39%). 10 veckor låg vi inskrivna på neonatalen på NUS. Hon hade en svag grad 1 hjärnblödning (1 är minsta graderingen) och ett litet blåsljud på hjärtat. Alltså inga allvarligare saker. Klarade sig helt och hållet utan respiratorvård. Hade en låg infektion där CRP var upp på 86 tror jag det var, eller om det var 68. Alltså inte heller något allvarligt egentligen.

Idag är hon en frisk och pigg 3 ½ åring, om än lite liten i sin storlek. Men hon har klarat sig helt utan några bestående men. Vi är väldigt lyckligt lottade som hade den turen. Från att ha fått max 24 timmar kvar till att vara
en frisk och kry 3 ½ åring.


Novah när jag såg henne första gången


Novah när jag såg henne första gången


Novah i min famn för första gången, då var hon 2 dygn.


Novahs "bostad"


Hos pappa för första gången


Försöker äta upp pappas finger




Och apropå prematurer så önskar jag mig ett preemie-hjärta i julklapp! Det finns på http://pytteliten.net/.
På torsdag (19/11) är det föreläsning inne i Umeå om förtidigt födda barn. Egentligen skulle jag vilja gå, men helt ärligt så klarar jag inte av det. Det väcker alldeles för mycket minnen och känslor. Kunde inte ens skriva det här inlägget utan att börja gråta för alla minnen. Har än idag, 3 ½ år senare svårt att prata om den tiden riktigt ingående.

Vad att göra?

Ja undra vad kattsiken man ska hitta på med idag då! Snart dags att lägga lilleman, och vad ska man hitta på med medans han sover? Skulle ju behöva fortsätta med städningen, men mina händer behöver vila från medel idag känns det som. Diskhandskar har jag inga och sen tycker jag man får så dålig känsla med handskar. Nå långpromenad blir de nå inte iaf. Novah står just i duschen och henne tar jag med på promenad, för inte sjutton lämnar jag henne själv hemma en halvtimme! Och eftersom hon ska med på promenad så dröjer det minst en timme till innan Hugo får sova.

Och apropå sova... Hugo sov 3 timmar själv i sin säng igår, hade tänkt att han skulle få fomna om i sin säng också, men jag var så ruskigt trött och behövde sova själv också, så jag gjorde som jag absolut inte ska göra, plockade alltså upp honom och han fick somna om bredvid mig, hungrig som rackarns var han också!

Hugo ostmonster

Som tidigare berättat så är Hugo tokig i ost...
Här kommer bildbeviset! Både galen och tokig ;-)

Impressed!

Är mycket imponerad av Hugo ikväll!

Efter lite snack med en god vän nu idag om bebisar och sovvanor så var jag peppad till att själv försöka få Hugo att somna utan att jag ammar han nästan till sömns och vyssjar han till att han sover.


Så Martin gav han lite yoghurt och ett bad och så gav jag han en fruktbägare med havre i efter badet, sen raka vägen in i sängen. Pussade honom och sa godnatt och la ner han i sängen utan att ge han bröstet först, bäddade om han, drog igång speldosan och klappade på ryggen lite. Han reste sig på en gång så jag pussade han godnatt på pannan som vanligt och la ner honom igen och bäddade om honom än en gång och startade speldosan. Smekte han några gånger på ryggen och sen sov han.


Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det får duga för ikväll. Han har aldrig somnat för natten tidigare utan att ammas till sömns!


Men måste erkänna att det är lite blandade känslor. Jag vet inte riktigt om jag är beredd att lägga ner den delen av amningen, det är inte den delen jag vill lägga ner, utan det jag vill få bort är den konstanta nattamningen, det eviga snuttandet på natten och inte kunna röra mig fritt i sängen utan att han ska börja knorra. Vill att han ska kunna sova hela natten själv i sin säng. Urs så svååårt!

Ida betyder flitig

Till att börja med så har jag varit grymt duktig idag! Morgonen börjades med att skura micron och röja av det lilla som fanns på diskbänken och chokade igång diskmaskinen och småpysslade på litegranna. Putsade lite här och lite där. Lekte med barnen och fördrev tiden tills att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att lägga Hugo och solen gått upp lite mer. Sen ut på promenad. Blev 2km på snöväg med Novah på ståbräda. Blir ganska tungstyrt!

När Hugo väl sov så började jag skura ur ugnen. Men tyvärr sov han bara 45minuter, han som i vanliga fall brukar sova minst 3 timmar! Men tack och lov så var han så snäll och go så jag fick fortsätta städa trots att han var vaken! Han lekte lite med dammsugarn, åt lite majskrokar, drack lite vatten, klättrade lite här och var, etc. Hann iaf att få putsa nääästan alla fönster (så när som på 3st...) och så skrubba ur duschkabinen. DET kan jag säga inte var någon lätt historia med en duschtokig liten kille vaken... Direkt dörrarna är öppna in i duschen är han där på två röda. Men det gick iaf. Hann dock inte skrubba lika mycket som jag ville, men det får duga iaf.


Sen har vi mest myst och lekt idag. Och försökt få Hugo att sova mer... Men det kan jag ju säga att det var en dödfödd idé... Inte förrän strax efter 16 somnade han i min famn, la ner han i sängen och han sov... Men då skulle ju Novah prompt gå på toa och glömma ta papper först och satt och ropade så han vaknade igen... Tror han sov 5-10 minuter. Jej!!! .... Eller inte.


Jaa... Impregnerade mina nya skor jag fick av älskling i helgen också! Känns riktigt skönt att äntligen ha ett par varma, hela, goa vinterskor!


Så ja, idag har jag varit riktigt flitig! Enda negativa är väl att händerna är jättetorra och nariga efter allt vatten och skurmedel i två dagars tid. Har förvisso lite (läs mycket) städning kvar att göra, men en bra bit på vägen är jag nu iaf!

Promenix och städning!

Det är dagens schema! Påbörjade städningen lite smått efter frukosten, sen tog vi en halvtimmes promenad i det underbara vädret! Ska tömma kameran senare och se om det blev några fina bilder. Ska väl fortsätta ta tag i städningen tror jag... Men känns ganska lockande att stanna i vardagsrummet i värmen också! Fast det är tomt i vedbacken så måste ut i garaget och fylla på den också... Aja, bara bita i det sura äpplet och fortsätta! Får se det som motion ;-)

*edit* två bilder ifrån dagens promenad

Några bilder

Kommer några bilder från idag. Första är våran utsikt på baksidan. Sen dom andra är från busken på framsidan :-) Är nog mitt favoritmotiv näst efter barnen!

Wow!

Kors i stortån! Fick lilleman att somna om i sin säng! Dock fick jag muta med tutten, men det må väl vara hänt då. Men räknar ju dock med att han vaknar inom snar framtid, så med största sannolikhet lär jag ju kunna fetglömma att få se pensionärsjävlar ikväll :-( *suck*

Men annars har jag och Novah haft en trevlig dag medans Hugo sov! Vi har mest suttit och pysslat ihop, lagt pärlplattor! Dock var det ganska störande att det fattades EN röd pärla till sista pärlplattan jag lade... Grymt frustrerande för att vara ärlig!


Ska väl ta å försöka redigera bilderna jag tog i dag, få se om det var nått att ha.

Städnoja!

Idag tror jag att jag har drabbats av ordentlig städnoja. Vill få det ordentligt rent hemma! Rent, och i ordning... I ordning är ju dock en ouppnåelig dröm... Skulle behöva minst en hel vecka utan barnen för att få ordentlig ordning. Och då är det röjning från man vaknar tills man stupar. Förvaringsalternativ skulle också behövas...

Men men... Så småningom så kanske man kan få ordentlig ordning. Men så länge får man göra det bästa av situationen. Har dammtorkat nästan hela vardagsrummet iaf. Så när som på Martins databord och ovanför terrariet. Har till och med torkat av takfläkten! Imorgon blir det att fortsätta... Blir nog storskurning av badrummet.


Happ... Nu vaknade lilleman... Är väl bara att lägga sig i sängen och "gilla läget" nu då. Börjar bli måttligt imponerad över hans ovilja till att sova mer än en timme i spjälsängen... *muttrar*

Förra veckans mått!

Viktnedgången var ju ingen höjdare denna vecka heller. Men minus var det allt! -0,1kg! Haha. Men såg bättre ut på måttbandet! På denna tabell fattas massa mått, men sammanlagt var det -10cm på kroppen! Det kändes grymt bra! Nu idag började jag med en omgång Naturdiet. Ska försöka köra det i tre veckor. Målet innan jul är att nå 75kg. Det känns som ett ganska realistiskt mål. Under 80 ska jag då definitivt komma innan jul!
Datum Vikt BMI Midjemått Höftmått
2010-11-12 82,3 kg 30,2 95 cm 100 cm
2010-11-05 82,4 kg 30,3 98 cm 101 cm
2010-10-29 81,9 kg 30,1 99 cm 104 cm
2010-10-22 83,9 kg 30,8 103 cm 104 cm
2010-10-15 84,9 kg 31,2 105 cm 105 cm
2010-10-08 86,8 kg 31,9 102 cm 105 cm
2010-10-01 88,7 kg 32,6 109 cm 107 cm
2010-09-22 91 kg 33,4 110 cm 108 cm
2010-08-20 92 kg 33,8 114 cm 111 cm

Hugo går!

Åh, fars dag till ära så tog Hugo sina första stapplande steg idag! Och jag missade dom *snyftar högljutt* Men istället fick Martin se dom och har för mig att han missade Novahs första steg. Men Hugo demonstrerade två steg för mamma också så jag fick se ändå! Helt fantastiskt så stor han börjar bli lillkillen våran! För ett år sedan gick vi bara å väntade och väntade på att det skulle bli slutet av Januari så att han skulle komma och nu går han!

Är jättelycklig över att han KAN! Men samtidigt är jag förfasad över hur fort tiden går. Snart är han ingen bebis längre, snart är han ett barn. Min bebis håller på att bli stor! I iaf 2 ½ månad till så är han bebis. Så får passa på att njuta nu den sista tiden, för sen klassas han inte som spädbarn(bebis) längre... Förvisso så har jag njutit varje dag av mina barns livstid. Även om vissa dagar är svårare än andra.


Vi sa bara för nån vecka sen att innan november är slut så har han börjat gå. Och se så rätt vi hade! Mitten av november och han tog sina första steg! Okej, går gör han ju inte för det, men han tog sina första steg!!!


Bjuder på en bild från igårkväll när han fick en påse majskrokar :-)

Fars dag!

Idag är dagen då vi ska hylla våra pappor!
Novah firade Martin med att ge han en teckning som hon målat (hennes första spindelnät som hon målat!) och så ett paket. Paketet innehöll nya hörlurar till datorn. Jättefina rosa Hello-Kitty hörlurar med bling-bling! Hon har tjatat i två veckor på att få ge presenten till pappa och nu äntligen så fick hon ge han det!

 

Min egen pappa fick två trisslotter som får ligga och mogna tills vi ses nästa gång :-)


Färdig och nöjd!

Om jag får säga det själv så är jag faktiskt väldigt nöjd med min senaste bloggdesign! Jag hoppas bara bloggägaren blir lika nöjd över resultatet. Börjar faktiskt kännas riktigt kul med designandet (eller så var det för att jag hade väldigt bra råmaterial att jobba med ;-) ). Börjar våga chansa, testa och utvecklas mer och mer. Mycket är nog tack vare att man kan sitta och bolla idéer med någon annan som kan lite. Sånt hjälper faktiskt väldigt mycket!

Här är resultatet! Kika gärna in där (bilden klickbar) för att få en helhetsbild.

Vill du också ha hjälp med ett nytt utseende på din blogg? Hör av dig till mig så kan vi komma fram till något som passar och pris. Som prisexempel brukar det landa på ca 150:- beroende på omfattning. Kan även göra bara headers. Skicka mail till [email protected]


Idétorka

Har verkligen total idétorka i designandet just nu. Hade en idé igår men det var inte riktigt genomförbart. Eller ja, genomförbart är det ju, men det blev inte lika bra i praktiken som i teorin. Så det blev en Sven Ingvars igen. Men ju mer man övar ju mer lär man sig eller hur?

Paltkok

Idag är det onsdag, tidigare (innan jag började krångla med vikten) så betydde onsdag paltkok! Idag hade jag noll i fantasi på mat så då åkte paltmixen fram igen och det får bli palt till middag. Tänkte först göra det åt den övriga familjen, men insåg att det verkligen var superlängesedan jag själv åt palt och eftersom jag lite halvt som halvt tagit ett break i dieten (kör så gott jag orkar, i huvudsak försöker dra ner på kolisarna) så idag tänker jag frångå det helt och äta palt till middag! Slår vad om att det är en hel del kolhydrater i palt, men vet ni vad? Det skiter jag faktiskt i idag för nu var det verkligen längesedan jag åt palt och har hållt mig undan kolhydrater så gott jag kunnat (med fria helger till och från, men ändå hållt nere på kolhydraterna) så då får jag faktiskt unna mig det en gång! Sen nästa vecka blir det nog hårdkörning om jag nu ska kunna ta mig ner till 75 innan jul.


Hugo är heltokig i ost tydligen! Är nu inn...

foto20823 (MMS)

Hugo är heltokig i ost tydligen! Är nu inne på sin tredje skiva! Fast plockmat rent allmänt brukar gå att få i han, även om det brukar bli mycket mat åt katterna också haha.


Jippie!

Tänka sig, blev morgon igen idag också! Fränt va?

Är ju nästan lika mycket surprise som att det kommer snö på vintern! Haha. Jag fattar inte det fenomenet. Första snöfallet söder om dalälven så heter det direkt "snökaos", folk kör av vägen korsan och tvärsan. Direkt när det kommer några snöflingor så "överraskas" folk söder om dalälven av det. Men vadå? Snö kommer på vintern! Samma sak varenda jävla vinter.


Inte varnas det om snökaos här uppe i norra halvan av landet inte. Igårkväll när jag gick och la mig så hade vi några få centi snö, kan det ha varit 2-3 centi kanske? Nu när jag vaknade och tittade ut så ser det ut att vara närmare en deci. Och det är fortfarande som en tjock dimma med snöfall ute. Borde inte det klassas som snökaos också? Tycker nästan det är lite diskriminerande ;-) *asg*


Jag förstår bara inte detta fenomen. Kan någon förklara det för mig? Hur i helvete kan det vara sånt kaos vid varje års första snöfall söder om dalälven när det faktiskt kommer vinter VARJE år?


Jag är faktiskt jätteglad att det kommit snö! Får gärna komma en halvmeter till! Det är ju så kul att leka i snön med barnen, blir så ljust å vackert ute.. Bara dom kunde ploga också... Kan slå vad om att dom INTE kommer ploga här ute förrän ikväll... Fast det är ju så det är när man bor på landet, sånt som hör till och sånt man får räkna med. Men tyvärr så får jag nog hoppa över lite längre vagnspromenad med barnen idag då. Annars kommer ståbrädan få gå som plog och såååå bra kondis har jag inte än!

Pust!

Har fått i uppdrag att fixa till en blogg som jag gjort några gånger förut och denna gång vill jag överträffa mig själv ordentligt. Men det är tufft! Tufft åt huvudet som får arbeta på högvarv ordentligt. Men kommer nog bli bra när det väl är färdigt! Kul är det iaf! Jag hoppas iaf att det blir bra... Jag hoppas mitt huvud orkar med och att huvudvärken snart ger med sig. Är inne på andra dygnet med konstant huvudvärk nu, not nice!

Fryskallt!

Huvva så fryskallt det är! Först ett antal minusgrader ute och inne har jag inte den blekaste om tempen. Men inte gjorde det saken bättre att man drog i sig ett lass med glass... Brrr! Men nu är iaf glassen slut så nu slipper jag att ha den frestandes i frysen!

Jag och Novah har hittat godaste mellanmålet iaf! Färsk annanas! Vi delade på en halv till lunch haha. Mumsmums! Synd bara att det nästan är enbart kolhydrater... Måste snart ta tag i vikten igen. Kan inte hålla på å slarva så här! Till veckan som kommer tar jag en omgång Nutrilett igen. Så är det bara. Att hålla vikten är inga större problem, det kan jag. Tror jag ska vara realistisk och ha 75 som mål innan jul. 7kg kvar då bara! Det ska jag fanimej klara eller hur? Skulle haft nån som går med oxpiska bakom en bara och jagar på... Eller ännu hellre nån som kan ta barnen en timme på förmiddagen och en mp3/4 spelare så jag kan promenera UTAN barn som ska gå ett steg idag och ett steg imorgon!

Hm... Det här skulle ju bli ett inlägg om kyla, men istället blev det vikt.. Aja.

Ännu en ny dag!

Ja se på fan! Det blev ytterligare en till dag!

Och ännu en dag där Hugo stenvägrar all form av frukost... Novah var inte heller särskilt peppad på frukost, men åt iaf lite mer än hälften av gröten. Å andra sidan så var inte jag heller särskilt sugen på frukost, fick med nöd och näppe ner frukosten.


Börjar bli lite halvless på mina mini-piller... Sista mensen hade jag i juli, vilket är heeelt okej och i sin ordning då det är jättevanligt att bli av med den med dessa. Men som kompensation så mår jag riktigt djävla uruselt kring beräknad menstid varje månad! Första gången trodde jag att pillrena sagt upp sig och slutat fungera, så hade lite småpanik men nu efter några månader har jag insett att allt är i sin ordning. Det ska vara så helt enkelt. Men hur jävla kul är det? Det är jävligt lessamt för att vara helt ärlig. Även om det är grymt skönt att vara menslös så tror jag ändå min kropp skulle behöva blöda ur sig lite. Aja, man får väl ta det goda med det onda. Brukar ju som mest vara en dag som jag mår skit sen är det som vanligt igen.


Men nu ska vi nå pallra oss ut i kylan och röra på fläsket lite :-)

Såg dessutom att åkpåsen jag beställt till Hugo blivit skickad idag! Tjoohoo! Är på tiden då det idag är -15 ute..  Denna gosiga påse blev det efter att alla ställen jag pratat med rekomenderat naturmaterial på kalla ställen :-)

Done!

Nu TROR jag att det är färdigt! Om inte annat så får det kanske duga för idag... För nu är jag totalslut i kolan.

Är ganska nöjd, men är lite småpyssel kvar tror ja. Som att lägga till lite fler bilder ovanför menyn, göra tillägg i menyn etc.


Supertack till Jimmie (klicka på namnet för å komma till hans fotoblogg med mångs vackra bilder) som gav mig inspiration och även hjälp med felsökning när mitt eget huvud sa upp sig! Är himla bra å ha någon att bolla koder och sånt tjafs med.


En annan sak ni måste kolla in, utöver Jimmies fotoblogg (vilket även påminner mig själv om att tömma kameran...) är Pensionärsjävlar som går 22.00 på kanal 5! Helt klart kul och sevärt program!

Det ska vara husman! Igår var jag duktig k...

Det ska vara husman! Igår var jag duktig kvinna och stod och trillade massa köttbullar och vispade ihop gräddsås och kokade potatis till familjen. Ett gäng smörstekta champinjoner blev det till också. Novah åt hyffsat bra (1 potatis, 2 köttbullar) och Hugo åt enormt bra ( 1/2 potatis, 2 köttbullar och sås) för att vara han! Är längesedan jag såg han äta med sådan entusiasm! Eftersom det blev på mycket mat räckte det även till en lunchlåda till Hugo (Novah och Martin med) som han fick nu efter att han sovit ute i vagnen. Han drog i sig halva lådan! Han brukar VÄLDIGT sällan äta mer än en fjärdedels burk mat och nu ätit på här mycket! Hade fyllt en NaturNeslåda med 1 potatis och 4 köttbullar + sås, och han åt alltså halva lådan vilket är samma mängd mat som igår! Så om man ska tro hans smaklökar så ska det tydligen vara helt vanlig, klassisk husmanskost! Och vad är mer klassiskt än mammas köttbullar, gräddsås och kokt potatis?


Dancing baby!

Just ja, en till ny grej Hugo börjat med sen igår... Han dansar till musik! Upptäcktes igårkväll när Playhousedisney sjöng godnattsången. Självfallet var vi tvungen att prova med annan musik också och samma då med! Han står å gungar å hoppar i takt med musiken. Jättesött! Ska försöka filma det och dela med mig av det, men han är ju såndär fjant så han slutar direkt kameran kommer fram!

Nyss var denna busmannen på golvet. Nu är ...

foto2080 (MMS)

Nyss var denna busmannen på golvet. Nu är han i soffan. Hur han kom dit det vet jag inte mer än att han på något vänster klättrade upp själv. Egentligen borde jag vara jättestolt över det, och visst det är jag väl egentligen. Men mest är jag förfasad över hur fort han rasar fram i utvecklingen och hur fort tiden går. Det står inte på förrän han går själv heller nu, bara idag har han släppt taget och stått minst 5sekunder utan minsta stöd, två gånger. Busmannen börjar bli stor helt enkelt. 2 1/2månad till och han blir hela 1 år!


Designbygge...

Designbygge pågår så kanske blir lite bloggtorka närmsta tiden... Inte för att jag inte är nöjd med min vampire-style-design, utan för att halloween och alla helgona nu är över och då är det ju tyvärr dags att byta ut det :-( Känns lite småtrist egentligen, men men... Tror kanske den nya kan bli ganska bra också, den får gå iaf ett tag tills jag kommit på om jag vill ha något jul-tema eller inte!

Mammas duktiga tjejen hjälpte till att lag...

foto2075 (MMS)

Mammas duktiga tjejen hjälpte till att laga mat igår. Hon skar grönsakerna så stekte jag köttfärsen. Hon är så duktig på att hjälpa till i köket så! Är så kul att laga mat och baka med henne. Idag ska hon få rulla köttbullar med mig :-)


Promenad med barn, vagn och kamera!

Var ute på promenad idag med med barnen ute i det vackra vintervädret vi haft idag! Alldeles lagomt kallt (-5). Kan det inte få vara så här resten av vintern? -5, strålande sol, fast med en halvmeter till snö!

 


Nytt favoritmotiv!

Har fått ett nytt favoritmotiv att fota (utöver barnen då som alltid kommer vara på förstaplats!)


Frusen Ölandstok! Tycker den är sååå vacker när den blivit frostbiten, blommorna börjat bli lätt bruna och börjat vissna. I love it!



Måste ju säga att jag egentligen är väldig...

Måste ju säga att jag egentligen är väldigt lyckligt lottad. Jag har två fantastiskt vackra, underbara barn, en sambo som älskar mig för den jag är och är en underbar far till våra barn, tak över huvudet och mat på bordet. Det är det ju faktiskt inte alla som har. Men min absoluta lycka är ju faktiskt våra barn, finns inget som skänker mig så mycket lycka i livet som barnen. Är fantastiskt hur mycket lycka som ryms i en, fast ibland känns det ju även som om man ska spricka av lycka. Tror man ska försöka vara tacksam över vad man har istället för att må dåligt över det man inte har, försöka hitta de där små ljusglimtarna som gör livet värt att leva. Jag vet iaf att det som lyser upp mitt liv och gör livet värt att leva är min familj, utan tvekan!


Duktigdag!

Idag har vi faktiskt haft ganska mycket duktigdag!


Dagen började med en timmes gos med Hugo i sängen. Bara låg å mös och småslumrade, fast han har lite udda sätt att vara gosig på våran lillkille... När han är som gosigast knölar och bökar han runt som ett liten griskulting i leran. Jättemysigt tycker han, men aj tycker mamma.


Klev upp och gjorde oss i ordning. Hugo kröp in till Novah och skulle väcka henne, vilket han lyckades med, men hon blev jätteledsen för han väckte henne med att stöka ner i hennes rum som hon så duktigt hade städat själv igår. Hugo bara stod där oförstående och tittade på henne när hon grät och skällde ut honom. Så det blev ingen bra start för Novah. Hon låg kvar i sin säng och mös en stund innan jag tvingade upp henne för frukost.


Morgonen flöt på utan nå tjafs eller bråk (tjoho!) och dom åt bra med frukost bägge två, vi lekte på en stund inne innan det var dags att göra ordning Hugo för att lägga sig och sova i vagnen. Han åt en hel bägare frukt innan vi gick ut. Novah klädde på sig helt utan minsta tjafs. Tog en promenad ut i skogen, Novah fick välja vars vi skulle gå. Hon körde Hugo i vagnen mestadels av tiden så jag fick fota lite. Blev dock inga höjdarbilder idag men men... Man kan ju inte alltid lyckas?


När vi kom in igen och Hugo låg ute i vagnen och sov så bakade vi godis (marknadsnougat) och bara mös jag och hon. Idag känns det ändå som att vi har en bra dag! *peppar peppar*
Novah har bestämt kebabtallrik till middag idag så får väl göra det :-) Hon och Martin får pommes till och jag tar champinjoner. Mums! Har dock nästan slut på grönsaker hemma så får nöja oss med gurka, avokado och lök till, men blir nog bra det med! Röra ihop lite kall dressing till också. Blir nog tipptopp!



Veckans bekännelse

Här blev det 0,5kg + denna vecka... Gick upp 3kg i helgen pga frossning i godis och annat onyttigt på halloweenfesten...  Och har varit så totalt omotiverad nu i veckan så har ätit glass dagligen  Men har iaf gått ner 2,5kg av dom 3 jag gick upp i helgen som var. Men är fortfarande +0,5. Kommer säkert sluta på + i helgen med då jag blev så grymt sugen på att baka godis med dottern idag (övning inför jul). Men nästa vecka ska jag ta tag i det hela igen... Vill iaf ner minst till 75 innan jul, ligger på 82,4 nu så är liiite kvar... Visst, LCHF har funkat jättebra egentligen, om man bara kunde begränsa sig till det och inte fuska så mycket på helgerna! Ska försöka hålla mig till att ha EN dag i veckan där jag får "fuska", fast med måtta. Är nu vid veckans bekännelse man tänker "varför gjorde jag så?" "varför höll jag inte fan på mig?" Hade jag haft samma nedgång och INTE fuskat och gått upp 3kg under helgen som var så hade jag legat ner på under 80 strecket! Men det är bara att ta nya tag... Det SKA gå! Till veckan så. Har haft en down-period i det mesta denna vecka, men ny vecka nya tag, right?
Datum Vikt BMI Midjemått Höftmått
2010-11-05 82,4 kg 30,3 98 cm 101 cm
2010-10-29 81,9 kg 30,1 99 cm 104 cm
2010-10-22 83,9 kg 30,8 103 cm 104 cm
2010-10-15 84,9 kg 31,2 105 cm 105 cm
2010-10-08 86,8 kg 31,9 102 cm 105 cm
2010-10-01 88,7 kg 32,6 109 cm 107 cm
2010-09-22 91 kg 33,4 110 cm 108 cm
2010-08-20 92 kg 33,8 114 cm 111 cm
2010-08-18 93 kg 34,2

Hugobugobus busar i mammas och pappas säng...

foto2071 (MMS)

Hugobugobus busar i mammas och pappas säng på morgonen. Först en timmes mys sen en stund bus. Bra start på morgonen för både barn och mor :-)


Fränt! Hugo går ju och lägger sig vid 19.3...

Fränt! Hugo går ju och lägger sig vid 19.30-20 på kvällen och somnar i sin säng. Någon gång ibland så vaknar han till innan jag gått och lagt mig och då vill han få äta och somna om bredvid mamma (vilket jag kan förstå eftersom jag är så himla gosig Hihi). Han har aldrig somnat om själv i sin säng om han gråtit när han vaknade! Förrän idag... Satt i soffan och tog det lugnt efter att han hade blivit nattad strax före 20. Vid 21 så hörde jag att han vaknade och blev ledsen, men avvaktade med att gå in och efter en kort stund somnade han om helt själv! Det var fränt! Nu vaknade han förvisso strax efter att jag lagt mig i sängen nu vid 22.30, men det är den tiden han brukar vakna och vilja komma upp och sova bredvid mig istället så det var okej.


Mysig dag!

Måste ju trots allt erkänna att vi haft en jättemysig dag idag!
Vi började morgonen med att mysa, sen åt vi frukost, började städa ordning lite. Efter vi röjt undan så klädde vi på oss och gick ut, och fantastiskt nog så skedde det UTAN tjafs och Novah var den som var påklädd och färdig först! *kors i taket* Hugo satt i vagnen och tittade på när jag sprang runt och fotade och Novah lekte i sandlådan. Hoppas det blir lika fint väder imorgon också! När Hugo hade somnat sen gick vi in och fortsatte städa. Novah var duktig och städade sitt rum medans jag röjde färdigt resten. Tog en svängom med dammsugarn och golvmoppen, Novah skurade sitt golv själv också. Hon är så duktig mammas flicka!
Tyvärr lyckades jag inte få till så många bra bilder ute idag... Men delar väl med mig av lite bilder ändå.

Beslutsångest!

Ska investera i en åkpåse till Hugo så han slipper frysa i vagnen i vinter då han sparkar av sig täcke på en gång och kommer bli för kallt i bara overallen.

Ska man satsa på en lammull eller nått annat? Enda jag vet är att jag vill ha en han kan växa lite i, så den räcker hela hans vagnåkarperiod. Vet att Voksi är det optimala, men har inte möjlighet att slänga ut 2500:- på en åkpåse. Men det går nog minst lika bra med någon annan också :-)


Segr Lammull
Varm och gosig, dessutom stor i storlek men kommer den bli för varm under de mildare dagarna?


Bozz Artic
Verkar varm, bra i storlek


Lodger Bunker
Ser oerhört mysig ut, men blir den för kall de kallare dagarna och hur länge räcker en åkpåse på bara 90cm?


Elodie Strollerbag
Verkar helt klart bra, men går inte att dra åt runt huvudet = mycket värme som försvinner. Annars bra i storlek.


Techno (Carlo) Fleece
Bra i storlek, men hur bra klarar den kyla?
Ju mer jag kollar runt, ju mer förvirrad blir jag... Vad för material är bra? Hur hittar man en bra, allsidig åkpåse som inte kostar multum? Suck! Får åka runt i helgen kanske och klämma och känna och rådfråga. Om ni som läser här har nå förslag/åsikter om dom olika åkpåsarna så dela dom gärna!

Blaha vilken dag! Tror Novah börjar komma ...

Blaha vilken dag! Tror Novah börjar komma in i sin 3års trots... Det tjatas, gnälls och grinas över minsta lilla. Bara att få henne i ordning för att gå ut tar en halvtimmes tjafs med konstant gnäll med ord som "kan inte" "går inte". Man tappar lusten att försöka hitta på något kul ganska mycket då... Sen när vi väl kommer ut så låter det bara "orkar inte" "kallt" "kladdigt" "kan inte". Är så jag börjat fundera på vad jag gjort för fel i hennes uppfostran. Hur gör man för att orka med och inte bli komplett galen? Hur gör man för att hålla gnistan uppe för att fortsätta traggla med att hitta på saker att göra med en treåring som inte vill göra något? Hur får man tiden att räcka till med en bebis som hittar på sattyg direkt när man vänder bort blicken, en treåring som är i väldigt behov av uppmärksamhet och dessutom ett hushåll som måste skötas? Hur får man energin att räcka till när man inte får sova ordentligt på natten? Just nu känns frågorna fler än svaren... Är totalt energislut och omotiverad till allt just nu. Viktnedgången går på skit också efter helgens fuskande, har varit jättesvårt att komma in på rätt spår igen, är totalt omotiverad till det också. Just nu känns det som att man är dömd till att vara tjock och se ut som en valross i allt man tar på sig... Även om jag egentligen vet att det hänger på mig själv att göra något åt det... Men hur ska jag få energin att räcka till det också? BLÄ!!!


Bara för att jag skrev som jag skrev nyss ...

Bara för att jag skrev som jag skrev nyss så har han under en timmes tid vaknat 2ggr, vilket aldrig hänt sen han började somna i egen säng. Mamma lycklig? Inte alls... Speciellt inte när det är tisdag och House på tv. Men sådär är det jämt när det är något jag verkligen vill se. För varför ska mamma få ta det lugnt på kvällen och titta på tv? Det är väl dumt när man kan ligga i sängen med en Hugo fastklistrad vid bröstet? Eller hur var det egentligen? När ska man som mamma få tid till att vara trött, slutkörd, ha huvudvärk och bara få ta det lugnt? Eller just ja... Jag glömde bort att möjligheten till det försvann i samma veva som man blev mamma ;-) Men när barnen är på gott humör och glada (vilket inte allt för ofta sker att dom är det samtidigt) så blåser allt sånt bort på en gång, iaf för en stund...


Provar nått nytt...

Eftersom Hugo är så negativt inställd till välling så ger jag nu upp vällingen efter att ha försökt ge han det varje kväll i 1 månad, men han inte får i sig mer än MAX 50ml (är mycket roligare att skaka flaskan så det skvätter välling överallt). Så ikväll fick han en stor portion gröt innan sänggående. Tror det blev drygt 2 portioner, eftersom jag inte måttar vattnet så är det på ett ungefär. Kan då lova att han aldrig ätit så mycket gröt förut och det tog NÄSTAN slut i tallriken. Sen körde vi på vår vanliga nattningsrutin. Det har börjat ta en bra stund innan han somnar, men det händer ju så mycket i hans utveckling nu så det är han förlåten för. Utöver stora grötportionen så ammade han en liten stund innan han somnade (vilket tillhör nattningsrutinen). Så får se om han sover längre nu inatt när han fått i sig ett rejält skrovmål. Jag hoppas, men jag förväntar mig inte det.

Hold your thumbs!

Fotorunda

Tog en långpromenad runt byn idag (drygt 3,4km) med barn och vagn. Kameran är ju som obligatorisk när man går ut på promenad. Fick till några hyffsade bilder.


Var riktigt skönt med morgonpromenad! Visst, tog väl lite längre tid mot vad jag velat eftersom Novah fick gå en bit, sen fick hon också åka. Hon håller ju som inte riktigt samma takt som en annan när hon går. Och just nu tror jag hon är sådär riktigt treårstrotsig och bara piper och gnäller... Så det var ett steg i dag och ett steg i morgon typ. Så tillslut gav jag upp och satte henne framför Hugos fötter.


Här kommer dagens bilder, "små"kusarna i byn brukar ofta vara ett bra foto-offer...

Halloweenfesten!

Har tagit lite tid å få upp bilderna.. Men nu äntligen kommer lite bilder från halloweenfesten + maten som vi i NHF arrangerade.. Måste säga att vi gjorde det riktigt bra med maten!
Låter bilderna tala för sig själv.


Till salu!

Majsormsjuveniler kläckta i slutet av juli. 
Alla äter, skiter och ömsar som dom ska.

1.1 anery 450:-/st
2.0 normal het anery 250:-/st
0.0.1 B.Emilia ca. 3-4cm 250:- (el. bud) *Bokad*
0.0.1 B.Smithi sub/adult m. terrarie 800:- (el. bud) *Bokad*
0.0.1 B.Epicuraneum sub. m. terrarie 750:- (utan terrarie 600:-) (el. bud)
0.0.1 B.Vagans ca. 3-4cm 250:- (el. bud)
0.0.1 B.Klaasi ca. 6-7cm m. terrarie 400:- (el. bud)

0.0.1 Psalmopoeus Irminia ca. 3cm 250:- (el. bud)

Kommer inom snar framtid åka Umeå-Gävle-Dalarna längs kusten.

Kan bokas mot handpenning på 50%.

Ring eller Pma.
Martin: 070 306 19 41
Ida: 073 84 94 157

RSS 2.0