Vem säger att man inte kan sy och njuta av...

mms_img18306 (MMS)

Vem säger att man inte kan sy och njuta av det underbara vädret samtidigt? ;-) Kan säga att det fungerar alldeles utmärkt!


Klänningar

Hade egentligen tänkt vänta tills efter flytten med att börja sy kläder... Men jag kunde inte hålla mig när jag kom på hur jag skulle göra två klänningar till Novah! Ritade upp mönster till dom igår och började sy på den ena. Men vart så trött så orkade inte göra klart igår. Så sydde klart den i morse eftersom jag visste att Novah längtade efter att få ha på sig nya klänningen! Visst finns det skönhetsfel det gör det, men för att vara första gången på egenritade mönster så är det inte så illa pinkat ändå tycker ja!
Denna rosa var den första jag gjorde. Novah älskade den och kommenterade den med "mamma, den är mycket vackrare än din döskalleklänning!"
Denna sommarsöta klänning sydde jag nu ikväll. Novah lika exalterad och lycklig över den med! Åh vad jag vill shoppa mer tyger å sy fler klänningar till min lilla sessa!
Hoppas ni inte missat min pysselblogg som ni finner HÄR

Sunny day!

Idag verkar det vara sol och utelek som står på schemat! Jätteroligt egentligen, meeeen jag har ju så många nya syprojekt som jag vill ta tag i!! Är nästan så jag funderar på att ta skarvsladd och ställa ut symaskinen, hur underbart vore inte det? Sitta ute i solen och sy?

Är man trött så är man...

mms_img14112 (MMS)

Är man trött så är man...


Jahapp. Då var vi påväg hem från dalarna i...

mms_img19790 (MMS)

Jahapp. Då var vi påväg hem från dalarna igen. Tidigt i fredags morse så körde vi första flyttlasset ner till Hedemora. Vi startade kl 3.30 och var nere vid 12.20. Tog ju sin lilla tid att åka med släpvagnen, men det gick. Lyckades hålla Hugo hyffsat nöjd hela resan, även om han sov till stor del. Novah var såklart duktig i bilen som alltid. Känns skönt att ha första flyttlasset avklarat, börjar kännas mer på riktigt nu! Även om jag har svårt att se oss bo någon annanstans än i vårat hus. Men det blir bra det här, det är jag helt övetygad om! Fast lite deppad blev jag när jag höll på å ställa in porslin och glas i skåpen och gjorde upptäckten att det var mindre än hälften av allt porslin och glas som var helt :-( Kändes riktigt trist, men så dålig vägen var vissa bitar så är det förståeligt att det inte höll. Så det får bli en tur till Ikea sen när vi kommit ner på riktigt (så nu vet ni vad ni kan ge i inflyttningspresent om ni känner för det! Presentkort på ikea ;-) ) Annars så har påskhelgen varit jättehärlig, varit ute mest hela helgen och njutit av den underbara vårsolen. Barnen har sprungit omkring och lekt och vi har varit till lekparken någon gång å så. Har ätit jättegod mat och bara mått gott! Mamma lagade till en lax som till och med jag gillade! Och det är verkligen storslaget! Novah och Hugo har fått varsitt påskägg också. Novah fick med godis och Hugo fick med majskrokar, russin och nötter. Så dom var nöjda bägge två. Vi har även fått Novah att acceptera flytten och se fram mot den. Eller ja, det kom ganska automatiskt när hon fick se själv hur nära det var till mommo och morfar och att stora lekparken fanns jättenära! Så det blev ju istället lite tokigt när vi inte kunde flytta på en gång haha. Men hon längtade iaf till att fara hem nu eftersom vi ska plocka upp deras storebror på vägen upp. Då var lyckan gjord för hennes del!


Första flyttlasset!

Nu kör vi första flyttlasset ner tillbaks till Hedemora. Sista lasset går sista helgen i maj. Känns ganska underligt egentligen, om jag ska vara ärlig. Länge sa jag att det bästa beslut jag tagit var att flytta ifrån Hedemora, och nu är jag på väg tillbaka. Vi är säkra på att det är det här vi vill. Så länge som vi väntat och varit på väg, men inte blivit av. Och nu bär det av.

Ops...

Hoppsan... Blev visst lite sent i säng inatt... Känns som att jag verkligen inte har ro i kroppen till att sova! Har varit igång hela dagen med att städa. Från att vi avslutade frukosten vid 9 tills att vi städat färdigt vid 16. Hade visning av huset idag, så har städat inför det. Hur visningen gått är för tidigt att säga än så länge. Men även om vi varit igång hela dagen så känner jag mig knappt trött. Känns som jag fortfarande har massvis kvar att göra. Och det har jag förvisso också... Börjar kännas som att dygnet har för få timmar. Fastnade vid symaskinen. Nu när jag äntligen vet vad att sy så är det så himla kul! Riktigt känner hur svårt det kommer att bli att inte sy något i påsk... Så det var helt enkelt sömnaden som höll mig vaken alldeles för sent inatt. Håller på med ett jätteroligt projekt som jag vill bli färdig med! Men samtidigt, blir jag färdig så vet jag inte alls vad jag ska sy härnäst! Men nu ska jag sova istället för å skriva! Nattinatt

Yuäck!

Vilken vedervärdig start på morgonen! Hugo har varit tjurigare än tjurigast och mornarna blir allt tidigare och tidigare. Kl 6 gav jag upp hoppet om att få sova mer och klev upp med Hugo och då blev han nöjd. Hyffsat nöjd åtminstone. Han var åtminstone så pass tillfreds med att gå runt och gnaga på en morot, i väntan på att Novah skulle vakna, så att jag fick sitta och sy. Så innan klockan var 7 hade jag hunnit sy ihop en mössa! (resultatet hittar du HÄR) Haha. Vi ska väl snart ta å trycka i oss nå frukost och sen fokusera på att städa lite till. Eventuellt har vi ju husvisning på onsdag! Måste även ta tag i lite fler beställningar idag. Den största beställningen jag har får jag ta tag i under påsken då det blir ett x-antal timmar i bilen, så då är det perfekt att ägna tiden åt att virka. Är så himla kul att sy nu när jag äntligen kommit på VAD att sy! Har även fixat tyg till en sittdyna till vagnen och en ny skötväska. Är så grymt sugen på att börja sy på skötväskan, för får jag den som jag vill ha den kommer den bli skitsnygg!
Hugo gjorde illa sig i helgen och fick sitt första olycks-plåster. När han fick på sig plåstret försvann allt det onda och han blev jättestolt och skulle gå och visa pappa! Tokkillen.

Ny design klar!

Fixade en bloggdesign till en kär vän. Är riktigt nöjd om jag får säga det själv. Hon är också väldigt nöjd med sin nya blogg :-)(thank god! nöjd kund = nöjd trolltoka)

Blev inte långa stunden i skogen inte :-( ...

Blev inte långa stunden i skogen inte :-( Blåste så grymt mycket så blev bara en kort vända... Nu blir det hem å packa, städa, sy eller designa. Har inte bestämt mig för vilken ännu. Allt behöver göras. Känns för närvarande som att dygnet har på tok för få timmar!


Myggjävlar! Satans jävla myggjävlar! Dom f...

mms_img12125 (MMS)

Myggjävlar! Satans jävla myggjävlar! Dom förpestade små asen är redan vakna! Usch usch usch! Det här gillas icket! Nu ska vi ut i skogen och promenera å hoppas på att få span på nå huggisar. Få se om det är vagnvänlig terräng eller om det blir att inviga bärpåsen ordentligt :-) Har en känsla av att den kommer kunna bli välanvänd :-)


Pysselkväll!

mms_img12123 (MMS)

Sydde en bärpåse till Hugo igårkväll. Hann inte prova den igår nå, så nu efter frukosten provade vi den. Först när jag började sätta ner han i den var han lite skeptisk men sen blev han nöjd och glad över att få sitta i mammas famn :-) Är riktigt nöjd med resultatet. Nu är jag grymt sugen på att prova sy en mei-tai men det får vänta, för det har jag inte tyg till haha.


Mina två underbaringar bakar kakor. Sen om...

mms_img63327 (MMS)

Mina två underbaringar bakar kakor. Sen om det blir så mycket deg att göra kakor av sen är en annan femma haha.


Pustar ut!

Har varit så sjukt stressad senaste 2 veckorna. Först värderingen av huset och sen fotografering av huset. Men nu är det över. För den här gången. Nästa gång stressen kommer är det visning. Men den dagen får bannemig Martin ta ledigt å ta barna så jag får fokusera på städningen i lugn och ro. För att ha det som igår funkar inte. Höll på att bryta ihop totalt av stressen. Men nu är det som sagt lugna puckar några dagar igen. Att städa, putsa, greja, feja i förväg är ingen idé. För barnen drar fram saker och stökar till på 5 minuter ändå. Och det räcker med att öppna dörren så är det lerigt och jävligt inne igen.
Idag ska jag fokusera på det jag vill göra!

Mat! Är inne på andra veckan med lchf nu. ...

mms_img11977 (MMS)

Mat! Är inne på andra veckan med lchf nu. Första veckan kändes jättebra. Dock så föll jag för helgens frestelser och tog ett glas vin. Men lät bli popcorn och sånt. Så känns ändå okej. Martin var go och tänkte på mig och gav mig en påse nötmix. Supergott! Något jag lärt mig uppskatta nu när jag måste laga flera sorters mat de flesta måltider är snabblagad mat! Och något snabblagat men gott är omelett! Brukar göra fransk omelett som bas (2 ägg och 2msk vatten, rör ihop lite lätt, kryddar med svartpeppar, grillkrydda och provencaliska örter) som jag fyller med diverse gott. Idag blev det knaperstekt bacon, soltorkade tomater, fetaost och lite riven herrgårdsost. Smaskens om jag får säga det själv! Den läskigaste jag gjort var med kräftstjärtar och mozarella! Huvva!


Till och med här i norr knoppar rabarbern ...

mms_img60783 (MMS)

Till och med här i norr knoppar rabarbern trots att snön ligger runtikring! Det kändes faktiskt som ett riktigt bra vårtecken!


Pysselstuga

Har senaste tiden ägnat en hel del tid framför symaskinen. Har fått totaldille på att sy! Visst, har länge tyckt om att sy, men har inte vetat vad jag skulle ha sytt så då har det ju som inte blivit något. Men nu så.
Mina alster visar jag upp på min pysselblogg som ni finner HÄR.

Woho! Hugo har slagit rekord i att sova i ...

Woho! Hugo har slagit rekord i att sova i egen säng inatt! Inte förrän strax före 7 vaknade han idag! Det är stora rekord! Annars brukar det vara mitt i natten vi får hämta upp honom. Är riktigt stolt över lillkillen min. Detta är första gången någonsin han vaknat när det är lämplig tid att göra morgon, efter att ha sovit en hel natt i sin säng. Kan man bli annat än stolt då?


Vi har länge misstänkt att om Hugo får sov...

Vi har länge misstänkt att om Hugo får sova i helt eget rum så kommer han sova hela nätterna. För som det är nu vaknar han när vi går och lägger oss, oavsett hur mycket vi försöker smyga in i sovrummet. Så nu i helgen provade vi med att han fick sova själv inne i vårat sovrum. Jag tog luftmadrassen och la mig i Novahs rum, Martin sov på soffan i vardagsrummet. Novah var överlycklig över att mamma sov i hennes rum haha. Första natten vaknade han 3.30 och ville sova vidare bredvid mig. Andra natten sov han till 5.50 innan han ville upp till mig. Så ja, det verkar fungera. Kommer bli jättebra i lägenheten där han kommer få eget sovrum. Egentligen lite lustigt, idag bor vi i hus på 5rok men Hugo kan inte få eget sovrum. När vi flyttar så flyttar vi till 3rok men barnen kommer kunna ha varsitt sovrum utan att jag och Martin sover i vardagsrummet! Plus att vi kommer kunna ha terrarierna i eget rum om vi vill. Får ni ihop den matematiken? ;-) Haha. Nä, men i trean finns det två stora förråd/walk-in-closets som är stora nog för att få plats med Hugos säng å så i den ena och den andra är lämplig att ha terrarierna i. Novah får ett lite större rum än så :-)


Inte bara jag som tycker om att det är stä...

mms_img30414 (MMS)

Inte bara jag som tycker om att det är ställbart handtag på nya vagnen! Hugo tycker också om det så han kan köra vagnen fram och tillbaka i hallen :-) Lilla bustrollet!


Så himla typiskt...

Hade tänkt att lyxa till det med lite LCHF-vänlig chokladmousse ikväll. Hackade chokladen och smälte den, plockade fram ägg, bunke och visp... Tittade i kylskåpet och plockade ut grädden. För säkerhetsskull slog jag en kik på datumet och vad visade den? Jo bäst-före: 31 mars! Skit också! Öppnade och luktade för mjölkprodukter brukar ju kunna klara sig bra ändå, den luktade okej. Tänkte att jag måste ju smaka också, för säkerhetsskull... Och det var nog tur det, för den smakade inte helt 100%.

Är ju så himla typiskt! Aja, är inte mycke å göra åt. Bara vänta på att Martin kommer hem med mer grädde.


Blir lagomt kvällsgott :-) Ska nästa omgång chokladmousse prova en variant som har ännu lägre kolhydratsinnehåll :-) Beroende på hur jag lyckas kommer recept upp :-)


Har åtminstone slängt köttet och champinjonerna i marinaden :-)


Tips på lätt god marinad:
1dl upphettningstålig olja
2 skivade stora vitlöksklyftor
en liten skvätt soya
4 tussar pepparmix
6 tussar grillkrydda
en dutt honung eller sweet chili sås, alternativt en halv tesket sambal oelek
några nypor örtsalt


släng gärna ner en gul/röd lök delad på 4 i också.


Ner med det valda köttet och gojsa runt och låt stå tills det ska grillas :-) Slängde även ner champinjonerna i detta :-)

Friday...

Fredag idag igen. Ganska skönt även om jag vet att helgen kommer bli lika stressad och fullt upp som förra helgen. Inte lika brutalt, men nästan. Nästa vecka är det fotografering av huset.

I måndags började jag med LCHF. Men det gick sådär. Mensen kom under helgen så på måndagen kunde jag inte hålla mig från glassen som frestade i frysen. Men sen restrerande del av denna vecka har gått superbra :-) Just nu känns det som att detta kan vara hållbart en längre tid. Om än har någon dag då och då jag unnar mig något gott. Men inte än på ett tag. Än så länge så håller jag mig till max 20g kolhydrater om dagen.


Har måndagar som väg/mätdag. Men av gammal vana ställde jag mig på vågen imorse (har tidigare haft fredagar som vägdag) och jag tänker inte berätta resultatet här (eftersom det inte är en dag då jag skulle vägt mig egentligen) men kan ju säga att efter 3 effektiva dagar med LCHF så är jag grymt imponerad av resultatet ;-) Hoppas på större minskning nu de sista dagarna också innan vägdag (måndag). Det lär ju med säkerhet bara vara i början det går så här pass fort, lär ju plana ut mer å mer. När jag nått nästa delmål är det dags att sätta igång att forma mer också :-)

Syskonen Nilshagen dom kan ibland dom. Hör...

mms_img62722 (MMS)

Syskonen Nilshagen dom kan ibland dom. Hörde att dom försvann in i vårat sovrum och lekte i sängen. Rätt vad det var så började det prassla jättemycket därifrån, så jag gick och kollade. Då hade dom dragit fram ikeapåsen och Novah krupit ner i den och gömmer sig för Hugo som försöker bogsera iväg påsen med Novah i! Haha. Tokstollar dom är ibland! Dom har lekt så bra ihop och haft så kul så har helt missat Hugos sovtid så han fick lägga sig nu en timme senare haha.


Igår var en riktig skitdag. Riktigt en sån...

mms_img44301 (MMS)

Igår var en riktig skitdag. Riktigt en sån där dag man vill säga upp sig från allt! Hugo var grinig hela morgonen. Men vi fick mycket gjort iaf :-) Efter att Hugo kastat badbollen på kaminen så det stank vedervärdigt inne så klädde vi snabbt på oss och gick ut i leran och vattenfyllda trädgården (vilket Novah var överlycklig över för att få plaska i) och lassade på massa skrot på släpvagnen. Tack och lov så fanns det mesta jag kunde ta själv i garaget, så jag slapp bli plaskblöt om fötterna eftersom jag fortfarande inte fixat nå gummistövlar... Ganska orutinerat om jag får säga det själv... Bott här ute i snart 5 år och inte haft nå gummistövlar på hela tiden! Efter middagen gick vi ut igen så hjälptes jag å Martin åt att lasta på de tunga grejerna. Så nu är släpet fyllt tills i eftermiddag :-) Men idag verkar det kunna bli en bättre dag :-) Väcktes av en go och gla Hugo som satte igång och började busa direkt :-) Och min stora skatt verkas också vara på gott humör idag :-)


What a night...

Denna natt har varit allt annat än rolig och trevlig.
Började redan igår morse med att Hugo var surigare än surigast.
Sen fortsatte det hela dagen...


När han skulle sova lunch så nej, sov 30 minuter sen vaken och vägrade somna om. Han som brukar sova drygt 3 timmar till!
Så hann ingenting av vad jag skulle göra.

Hade tänkt sätta mig å sy lite när han hade somnat på kvällen, hann plocka fram tyg och klippa till bitarna och sätta nålen i tyget och skulle börja sy... Ja då vaknade han, men han hade hunnit sova någon timme iaf. Bara jag som hade lite annat å pyssla med direkt han hade lagt sig (typ måla köksluckorna).

Martin hade ändå tänkt gå å lägga sig så han tog med vällingflaska och plockade upp Hugo, men nej, Hugo totalvägrade ligga brevid pappa. Riktigt jäkla mammagris är han!

Men tro inte det räckte med det inte... Fick lägga undan sygrejorna och gå och lägga mig jag med för att Hugo skulle tystna... Han började busa å böka i sängen och var vaken i flera timmar, slogs, sparkades, drog i håret, klättrade, bökade... Sen vaknade han vid 4 tiden och samma visa då, fast somnade om hyffsat fort. Sen var det morgon vid strax efter 6 nångång... Jippie...

Men nog har han hunnit med sattyg redan idag med, kastade uppblåsbara bollen på varma kaminen... Behöver jag säga mer än så?




Bilden är ifrån förra veckan när dom bakade syltkakor :-)

Suck....

Blev inte så mycke målande... Hann smälla i mig en snabb mellis, ta fram färg och pensel, doppa penseln i färgen sen vaknade Hugo... Han brukar normalt sova mellan 11-14.30... Idag sov han 11.40-12.15.. Jippie... Urs så odräglig han kommer vara ikväll!!

Alldeles för mycket att göra just nu. Känn...

mms_img72208 (MMS)

Alldeles för mycket att göra just nu. Känns som det aldrig tar slut på att göra. Och hur mycket vi än gör känns det som att vi inte kommer någon vart ändå, för oavsett om vi packat massor så är det fortfarande massor kvar. Igår hade vi mäklarn hit för värdering, gick bra. Så helgen var det fullt upp med att städa å fixa. Nästa vecka kommer dom och fotar huset så är ännu mer att fixa. Har en massa saker som måste slängas men tippen har bara öppet till 18 och det bara på torsdagar och inge helgöppet. Idag står det luckmålning på schemat. Studierna går på skit denna gång med. Finns varken tid eller ork till det. När barnen gått och lagt sig på kvällen är man så slut så är ingen idé att försöka sätta sig, för fattar ändå ingenting då. Nu har Hugo somnat så ska in och måla. Något jag kommer sakna är utsikten från huset.


RSS 2.0