Bra helg!

Haft en underbart trevlig dag. Hade besök av en vän å hans två söner varav äldsta sonen är jämngammal med Novah. Himla trevligt! Barnen badade å tjoade jättemycket och hade jättekul Sen yngsta sonen var ca 1 år. Har helt glömt bort hur långfingrade 1åringar är och hur mycket dom stoppar i munnen! Hade fullt schå att hålla koll på alla 3 barnen medans karlarna fyllde poolen å grejjade med RC bilen och fipplade på Men mysigt!

Känns läskigt, idag är sista dagen på sambons semester och Novah ska börja dagis igen på ny avdelning med mellanbarnen.

Dagens negativa - Mindre mysigt var det i förmiddags när jag skulle hjälpa dottern ut med tälten ifrån garaget (2 tält med en tunnel mellan dom) och trampade på en spik. AJ Aj aj... Inget att rekomendera! Har fortfarande jätteont i fossingen Ska kanske våga ta bort plåstret sen och tvätta igen. Tror inte spiken gick allt för långt in, men tillräckligt för att jag ska gå haltandes *snyft och tycka synd om sig själv en smula*

Dagens positiva - ny vecka! v.17 nu! Fy fan va häftigt! Bara 3 veckor kvar till halvägs! Trodde aldrig i maj att det skulle gå så här bra! Kanske går det vägen denna gång!

Dagens aha - insett att jag fått min graviditetsnoja nu! Kräftor och kebabrulle med vitlökssås. Är så grymt sugen på både och! Tur var så är det kräftsäsong och hittade billiga kräftor på Coop. Karln fick mig igår att inse att det var nog en noja jag har när han påpekade att jag tjatat om kräftor nästan varje dag i två månader. Får inhandla ett lager att ha i frysen nu medans säsong är och kunna ta fram när begäret blir för stort.

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0