Nu har jag och lilleman gått och lagt oss....

Nu har jag och lilleman gått och lagt oss. Vi alla är helslut efter årets halloweenfest. Novah har haft fullt ös som vanligt och Hugo busat båda sina föräldrar trötta. Otroligt nog så har han varit jättenöjd med att vara med pappa största delen av kvällen. Vilka fantastiskt lättsamma barn vi har! Är aldrig några problem att ha med dom någonstans, å andra sidan åker vi aldrig någonstans dit vi inte kan ha med dom heller så. Nä, det får bli mer om festen imorgon för nu är jag så trött så ögonen går i kors och håller på att somna med telenoden i hand...


Färdigbakat!

Nu jämarns är det färdigbakat för ikväll! Så nu blir det att ta med barnen och brotta omkull sig i sängen.

Bakning på schemat!

Idag har det stått bakning på schemat. 4½ av 5 är färdigt. Känns skönt! Är bara piller-görat kvar. Sen ska även Hugos spökdräkt färdigställas och Novah har ju bestämt att jag ska klä ut mig till häxa, så måste färdigställa det också... Frågan är bara hur jag ska orka! Är helslut och vill gå och sova, och klockan är bara 15.30... Dessutom ska det ju lagas mat också! PUST!
Bilder på halloweenbaket kommer imorgon eller på söndag.

Veckans mått och vikt!

Fredag igen och alltså väg och mätdag! Idag fick jag mig en hyffsad chock när jag ställde mig på vågen och såg att jag gått ner 2kg!!! Alltså två jävla kilo! Hur gött kändes inte det?! -32,1kg sammanlagt nu på exakt 9 månader (på dagen!) Så behöver jag säga att jag är nöjd med veckans resultat? -1,9kg till är jag nere på nytt 10-tal! Ska försöka skriva om min egen tabell med alla mått och lägga in istället, för på denna fattas massa mått.
Datum Vikt BMI Midjemått Höftmått
2010-10-29 81,9 kg 30,1 99 cm 104 cm
2010-10-22 83,9 kg 30,8 103 cm 104 cm
2010-10-15 84,9 kg 31,2 105 cm 105 cm
2010-10-08 86,8 kg 31,9 102 cm 105 cm
2010-10-01 88,7 kg 32,6 109 cm 107 cm
2010-09-22 91 kg 33,4 110 cm 108 cm
2010-08-20 92 kg 33,8 114 cm 111 cm
2010-08-18 93 kg 34,2

Fotorunda

Tog en liten fotorunda igår ute med barnen. Passade på medans Hugo sov.

Undra om vädergudarna läser min blogg? Imo...

Undra om vädergudarna läser min blogg? Imorse klagade jag på det kalla vädret och nu på eftermiddagen hade vi +5 och regn. Vet inte om jag ska skratta eller gråta helt ärligt. Varför kan det inte finnas något mellanläge? Är det verkligen allt eller inget som gäller? Okej, -5 och en meter snö är helt lagom! Varken mer eller mindre! Så snälla vädergudar om ni nu verkligen läser min blogg, hörsamma denna önskan om årets vinter! Då lovar jag att tro på er för resten av mitt liv!


Tror jag tar tillbaks lite om vad jag sagt...

foto2054 (MMS)

Tror jag tar tillbaks lite om vad jag sagt om att jag i viss mån längtar efter vintern. Okej, snö kan jag gärna ta. Kramsnö så man kan göra snögubbar och snölyktor med Novah. Men -10 och en halv deci snö redan i oktober är lite överdrivet!


Dagens positiva!

Drar en snabb sådan också innan jag kilar i säng med boken.

Dagens positiva är då helt klart våra fantastiska barn som har varit på underbart humör idag och låtit sin mor få städa! Vilket vi var i väldigt stort behov av! Fast det tråkiga med vårat hus är ju att oavsett hur mycket man städar så ser det aldrig välstädat ut...


Okej, jag vet... Inget negativt under dagens positiva... Så får väl flika in att vi ändå har det ganska mysigt!


Sen så har Hugo ätit riktigt bra idag och jag har bara ammat han två gånger idag! DET om något är stora framsteg! Sen drack han även hela 50ml välling ur flaskan! Jag var alldeles i chocktillstånd när jag såg att han druckit så mycket! Det hör verkligen inte till vanligheterna!


Men nu blir det att slänga omkull sig i sängen. Räknar inte med att Hugo ger mig sovmorgon i morgonbitti också, även om han faktiskt har gjort det två mornar i rad!

Oj vilka dagar...

Igår var jag verkligen helt totalslut! Gick och la mig redan 19.45! Förvisso låg jag och läste och smsade med Emma tills klockan var efter 21, sen slocknade jag som en stock. Jag måste verkligen ha varit helslut senaste dagarna för igår morse när jag vaknade så visste jag inte alls hur Hugo kommit till våran säng! När jag la mig på lördagskvällen så låg han i sin säng och sov. När jag vaknade på söndagsmorgonen så låg han i våran säng! Själv har jag inge minne av att jag hämtat honom, Martin har inte heller något minne av att ha hämtat honom... Är verkligen skitläskigt att inte veta! Det är ju inte precis som att han skulle kunna klättra ur spjälsängen och upp i våran säng av sig själv! Att inte veta eller minnas något sådant är verkligen läskigt... Vet att det hänt nångång även när Novah var bebis, men då kom jag ihåg efter jag varit vaken några timmar åtminstone...

Igår var vi och månadshandlade och hade fullt ös här hemma... Men var så totalslut på kvällen.
Idag har vi också haft fullt ös. Båda barn har varit på hyffsat humör och lekt helt underbart tillsammans. Dom har varit så underbara idag så att jag har fått tid att röja och dammsuga och även plockat fram bebis/barnkläder som ska säljas! Känns skönt att ha den biten gjord också. Har även putsat upp gåstolen för å läggas upp på annons. Känns lönlöst å ha nu när Hugo bara klättrar ur den bara några sekunder efter att han blivit nersatt i den. Visst, jag vill ha ett tredje barn, men inte än på några år, vill jobba och njuta av dom jag har först! Sen ska jag ha en till! Men eftersom det är så lång tid kvar tills dess kan vi lika gärna sälja vidare kläderna till någon som behöver dom bättre än oss.


Så nu är det bara att hoppas och hålla tummarna.


Och nu tänker jag kila i säng ganska snart också! Blaha så trött jag är!

Dagens positiva

Idag finns det en del positivt!

Till att börja med så var det ju så klart snöleken ute med familjen! Jag, Martin och Novah hade snökrig. Så klart blev jag mest full i snö... Sen byggde vi snölyktor som Martin satte värmeljus i när det blev mörkt! Väldigt hög mysfaktor!


Nästa positiva är trevliga matlagningen vi hade tillsammans i köket idag :-) Novah var superduktig och fixade sin egen pizza!


Dagens sista positiva är den ännu högre mysfaktorn när Novah somnade i soffan med mig som huvudkudde!


Nighty night!

Skumbadspremiär *bildbomb*

Hugo hade preimär med skumbad idag! Självfallet var det tvunget att dokumenteras. Jag låter bilderna tala för sig själva!

Pizzabak!

Igår bestämde Novah att vi skulle baka pizza idag. Pizza med räkor. Så det var bara att göra det idag de :-)
Sconesdeg som botten och så rörde vi på lite tomatröra med svartpeppar. Sen fick Novah stoppa på fyllningen själv och hon valde enbart räkor och ost! Hon åt faktiskt upp halva pizzan! Och det är inte illa pinkat för en 3åring. Och bara för att det är lördag så avnjöts middagen i vardagsrummet framför TVn (obligatoriska Playhouse Disney!)
Och för mig som går på LCHF-diet så säger det ju sig självt att pizza med brödbotten inte är någon höjdare.
Men det löste jag genom att ha Oopsies som botten istället! Helt klart godkänt substitut. Oopsies really is the shit om man får på LCHF! Väldigt användbart! Antingen som smörgås, göra stooor och kleta på lite bär och äta som rulltårta eller som jag gjorde idag; ha som pizzabotten!

Dagens vikt och mått!

Inte lika bra som hoppats, men bättre än förväntat blev resultatet denna vecka. -1kg känns ändå helt okej för att ha fuskat så pass mycket som jag gjort denna vecka.


Från och med idag går jag över till LCHF i 1-2 veckor innan jag ger mig på Nutrilett i 2 veckor igen, bara för att variera lite, -15kg innan jul är målet. Men vet inte riktigt hur realistiskt det är? -15kg på 2månader känns kanske lite tufft! Fast skam den som ger sig! Jag kommer ju känna mig sjukt nöjd OM jag klarar det! Frågan är ju om det är vettigt att variera mellan VLCD och LCHF?


Ska kolla på ny vagn nu i helgen, har ju bestämt mig för Carena Swing, men vill klämma och känna på den först innan jag beställer. Men känns den bra så beställer jag en från nätet med ståbräda, sen blir det ut och rejsa runt byn flera gånger i veckan, är ju ändå en slinga på 3,4km, så något måste det ju ge!


Tror ni jag kommer lyckas med mitt mål eller är jag alldeles för optimistisk?
Själv hoppas jag på att det kommer att gå! Men om jag tror att jag lyckas? Inte den blekaste... Kanske kommer jag klara det med hjälp av LCHF (har hittat bra substitut till godis och chips som man får äta, som kommer göra det lite lättare att hålla sig till dieten under helgerna). Det kommer nog bli en svår övergång att låta bli att räkna kalorierna och fokusera på att hålla sig undan kolhydraterna. Okej, kolhydraterna har jag ju hållt mig undan nu med Nutrilett också, även om jag fuskat. LCHF är ju en hel del kalorier men nästan inga kolhydrater (max 20g/dag)


Datum Vikt BMI Midjemått Höftmått
2010-10-22 83,9 kg 30,8 103 cm 104 cm
2010-10-15 84,9 kg 31,2 105 cm 105 cm
2010-10-08 86,8 kg 31,9 102 cm 105 cm
2010-10-01 88,7 kg 32,6 109 cm 107 cm
2010-09-22 91 kg 33,4 110 cm 108 cm
2010-08-20 92 kg 33,8 114 cm 111 cm
2010-08-18 93 kg 34,2

Dagens positiva *bilder*

Finns den ens? 

Igår hade jag en känsla av att det var torsdag, så det vart helfel när jag vaknade och insåg att det var torsdag IDAG och inte igår... Så har hela dagen gått och känt att det varit fredag och blivit lika besviken varje gång jag kommit på att det bara är torsdag.


Men men.. Det här ska ju inte vara dagens negativa, utan dagens POSITIVA så får väl gräva fram något positivt...


Får nog lov att vara trevliga bakstunden med Novah! I morse när hon vaknade ville hon baka kringlor. Var längesen vi bakade nu, så det var helt okej val av henne! Hon fick rosa "kringlor" (slutade som halvmånar eftersom hon tyckte det var enklare) som hon fick baka helt själv, och Hugo fick blåa, sockerfria halvmånar. Det var mycket trevligt!
Hugo med och bakar också så klart!
Överlycklig Novah knådar ihop sin deg!
Resultatet av Novahs rosa "kringlor". Hann dock inte fota dom när dom var nygjorda för jag satt fast med Hugo i famnen och Novah norpade i sig mer än hälften på en gång...

Vad i helvete?!

Sitter och tittar på veckans avsnitt av lyxfällan. Okej, många gånger funderar man över hur en del är funtade, men jag tror nog att denna vecka slår alla tidigare rekord!

Alltså, hur i helvete är människan funtad? Vilken värld lever hon i?


Är sånna här gånger man funderar på hur en del är uppfostrade, vilken syn har föräldrarna gett barnen på ekonomi?
Hur ser man på sig själv som förälder om sina barn lever i en fantasivärld som vuxen? Man måste ju känna sig ganska misslyckad i sin roll som förälder.

Säger som programledarna, vet inte om jag ska skratta eller gråta!


Visst, nu ordnade det ju upp sig tillslut ändå, men ändå! Ja.. Jag är då mållös... Sveriges variant av "En shoppaholics bekännelser"


Det enda man kan fråga sig är HUR?!

Oh no! What have I done???

I ren tristess i väntan på att dottern skulle äta upp frukosten (som hon började på för 1 timme sedan...) så satt jag och letade lite gammal musik på Spotify. Ni vet sånt där som man lyssnade på när man var liten. Och kom då på att smurfarna var nått som både min kusin och lillasyster var supertokiga i!

Och så gjorde jag första misstaget; hittade smurfarna på Spotify.
Sen kort efter kom nästa misstag; klickade på en låt som började spelas upp (Smurfarnas version av "Boten Anna"...).
Av de två felstegen blev resultatet att Hugo blev överlycklig och studsa upp och ner som en studsboll i takt med musiken... Och Novah börjar sjunga efter på en gång... Måste nog ta och avgifta dom igen och spela lite Ozzy, Volbeat och Iron Maiden för dom igen... För det här går inte an! Martin kommer ju aldrig förlåta mig om jag inte lyckas "avgifta" dom igen!
Med barn som heter Ozzy och Pantera så kan dom ju inte lyssna på Smurfarna heller! Det begriper ju varenda kotte ;-)


Dagens positiva

Glömde skriva det igår... Så får ta det nu istället.
Fast nu minns jag inte istället...
Jooo!
Vi fick 3 spindlar sålda!
Köksväggarna är nästan helt färdiga, bara ovanför skåparna kvar!
Hade en trevlig spelstund med Novah, hon spöade mig i memory! Skillde 4 par mellan oss!

Fusker-i fusker-a!

Och jag som intalade mig själv igårkväll att nu, de sista dagarna innan mätdag (fredag) så ska jag köra stenhårt på nutrilett ENBART! Yeah right... Lagade kycklingwook med nudlar åt familjen idag och vem tröck då i sig en massa mat?! *visslar oskyldigt* Vem sitter nu med jordens dåliga samvete över det? *visslar ännu oskyldigare...* Men imorrn... Imorrn SKA jag INTE fuska!

Bara för att så bjuder jag på en bild på Hugo när han satt och lekte i sin leksakslåda innan den blev full i leksaker.

Sovande barn är bra barn!

Har börjat inse mer och mer att jag är nog ganska nöjd med mina barns sovvanor. Hugo lägger sig kl 20 och sover till 6.30. Novah går och lägger sig mellan 19-21 och sover till 8-9. Vad mer kan man begära? Med Hugo har vi inte haft en enda vakennatt! Han är 9 månader snart! Vilket lyx är inte det? Ganska snabbt fick vi in han på att lägga sig 21.30 och sen han började somna i egen säng blev det 20.00 istället. Är supernöjd med det även om man inte är så jättepepp på att kliva upp vid 6.30 jämt. Så är det något jag verkligen inte kan klaga på med våra barn är deras sovvanor! Dom är helt fantastiska och jag lider verkligen med dom som har barn som inte sover ordentligt!

Dagens positiva

Barnen har varit pigga och glada, iaf hyffsat.
Bästa med dagen är nog ändå att köket är målat en vända med riktiga färgen! Blir sån skillnad!
Sen om det blir en ny vagn så lutar det starkt mot Swingen! I have a good feeling for that one!
Men nu blir det att brotta ner Novah i sin säng och så brotta ner mig själv i min och älsklingens säng!

Swing vs. Free

Sa förut att jag ALDRIG skulle ha en trehjuling. Men Swingen har jag fastnat för.
Nackdelar - Ej justerbart och vändbart styre, ingen stötdämpning, ser lättvält ut.
Fördelar - Snygg, smidig, räcker länge, lufthjul vilka ger dämpning.

Freen är ju inte heller helkass.
Nackdelar - Inte lika snygg, ser plastigare ut, ser mindre ut.
Fördelar - Ser stabilare ut, antagligen dämpning, juster och vändbart styre.

Sa jag något om sovmorgon?

Har för mig jag nämnde något om sovmorgon igår morse...

Jag tänkte säkert en tanke igår kväll när Hugo somnade senare än vanligt, att han borde vakna senare då också!
Och tji fick jag för det! INNAN 6 vaknade han i morse och började bråka med mig. Är ett under om jag inte är full i blåmärken idag efter allt hans sparkande när han försökte krypa iväg från mig... Tunnhårig är jag nog också eftersom han mer än gärna tar en stor näve av mitt hår å drar till...

*edit*
Inte nog med att han vaknade tidigt, han vaknade dessutom på fel sida! Och somnade om NU i min famn... 2 timmar för tidigt!

Vagnsjuk!

Är sjukt sugen på en ny vagn! Från början var jag helsåld på Emmaljungas vagnar. Men dom är så stora och klumpiga. Har nu fastnat för Carenas vagnar.

Är sugen på en Swing

Eller en Free


Ska väl bara försöka övertala karln också *tihi*

Suck!

Så himla typiskt... Precis hällt upp färg och skulle till att doppa penseln i färgen och börja måla färdigt grundningen i köket, vem tror ni vaknar då? Jo, Hugo så klart! Så himla, himla typiskt! Bara för att jag verkligen ville grunda färdigt, tömt ovanför skåparna å så... Aja.. Får ta det efter att Martin kommit hem och jag utfodrat familjen.

Ops...

Var kanske inte så svårt å hitta jobb ändå... Ringde på ett jobb som eventbokare med hyffsad grundlön å dom ville ha mig på intervju så snart som möjligt! Fränt!

Sovmorgon och jobbletning

Otroligt nog valde sonen att ta sovmorgon med en hel timme idag! Istället för upp 6.30 så vaknade han 07.30! Fast då hade han hållit på och bökat varannan timme hela natten, hela helgen. Det måste vara nå tänder på gång eftersom han tjorvat så mycket...

Idag försöker jag ägna dagen åt att leta jobb... Men det är inte det lättaste...

Luckie

Lyckades fånga vackra Luckie på bild idag när hon följde med oss på promenad i morse. Båda våra katter följer gärna med på promenad.

Dagens och gårdagens positiva

Hann ju inte med någon dagens positiva igår... Så får ta den nu.

Gårdagens positiva var helt klart det trevliga besöket! Är ju som inte så ofta jag får besök på dagarna här ute på vischan. Kul var det även att mixtra ihop halloweenmenyn!


Idag har vi massa positivt!


*Snow-honan var jättesnäll när jag väl fick upp henne och hade uppe henne en liten stund. Novah fick också hålla i henne.


*Skäggisen gick också att plocka upp en liten stund idag och Novah var jätteduktig och höll i den så försiktigt och gav den några maskar i sin skål också.


*Hade även en trevlig dega-stund med Novah idag, degade med hennes lera.


Och så dagens absoluta mest positiva, Hugo har blivit pappas pojke! Reser sig pappa upp och går iväg så gör han vad han kan för att krypa efter och blir jätteledsen när han inte hinner ikapp pappa. Han har varit med pappa mestadels av dagen och kommit till mig för att tutta och gosa ibland. Är så skönt att han äntligen börjar acceptera pappa lite!

Facebookskadad!

Okej. Det är nog bara att erkänna. Jag är facebookskadad! När jag surfar runt på andra sidor än facebook (vilket faktiskt sker ganska ofta trots allt!) så letar jag hela tiden efter den där satans gilla-knappen! Och den nästan värsta är när jag kommer på att jag letar efter den och blir irriterad över att den inte finns, då jag inser att jag faktiskt är illa skadad av facebook!

Trötter...

Var så fullt upp igår så hann inte uppdatera nått, inte ens med dagens positiva!

Städning i racerfart på förmiddagen eftersom Hugo inte tillät mig att städa under fredagen (brukar försöka göra veckostädningen på fredagarna) och vi väntade besök av några tjejer från NHF för att planera Halloweenmiddagen för föreningsfesten.


Jag hann faktiskt städa färdigt, duscha och ge barnen lunch innan dom kom! Wow så duktigt!


Sen vart det att försöka knåpa ihop en lagomt creepy halloweenmiddag... Inte det lättaste, men det kommer nog bli awesome ändå! Eftersom menyn är hemligstämplad så får jag visa sen istället efter att den serverats ;-)


När lilleman väl hade gått och lagt sig på kvällen sen och Novah fått se film på projektorn tyckte jag det var min tur och slog igång Eclipse... Hann se en kvart tror ja innan Hugo vaknade och stenvägrade somna om i sin säng, så det var bara stänga av projektor och dator och gå och lägga sig med han de... Så fick läsa Eclipse istället (fast på svenska, Ljudet av ditt hjärta)... Idag är jag helt slut. Funderar ärligt på att bädda ner mig i sängen, ta med mig datorn och fortsätta se Eclipse och låta Martin ta barnet/en (Hugo ligger ute och sover för närvarande)... Känns lockande...

Nu på morgonen har vi redan hunnit med att vara ute och leka en stund! Dagen blir grymt lång när man kliver upp före 7! Novah satte även upp lite pippimat.

Dagens positiva då?

Idag är den fanimej svår... Väldigt svår.

Det enda jag kan komma på som har varit lite extra plus i kanten idag är det kommande vintermörkret som ger mig anledning till att missbruka värmeljus stup i ett. Måste ta och städa ordning ordentligt i hyllor och fönster så jag får plats med lite värmeljusstakar så jag kan ha massa ljus tända på kvällarna! Är sååå mysigt!


Novah hör också till dagens positiva, hon har varit fantastiskt gosig och rar idag.

Så typiskt.....

Bara för att det är något på TV som jag verkligen vill se så tog Hugo superlång tid på sig att somna... Han som brukar somna på max 5 minuter i vanliga fall höll på och tjorvade i 20 minuter, grät, knölade, satte sig upp flera gånger. Sådär har han inte hållt på sen första 2 dagarna jag började lägga han i egen säng. Är ju så himla typiskt! Typ halva programmet (nästan) missade jag ju nu! Fast egentligen känns det som det kvittar, för serien blir bara mer å mer mysko... Allt handlar ju bara om att slåss, dom missar ju allt annat som händer i böckerna. I serien baserad på böckerna är det ju nästan BARA fight! Vilket gör att det blir ganska enformigt... Så jag tror nästan jag slänger på projektorn och tittar på Eclipse istället... Och så klart är det Legend of the Seeker som är serien jag pratar om.

Snart dags å natta barn...

Klockan börjar sakta men säkert närma sig 20. Klockan 20 är det magiska klockslaget vi ser fram mot varje kväll. Det är då det är dags att natta lilleman som börjat bli trött och grinig redan vid 19. Men jag vägrar lägga han innan 20, för då gör han morgon så grymt tidigt! Räcker med att han gör morgon vid 6.30... Fast det känns överkomligt faktiskt, gör natt kl 20 och morgon 6.30.


Sådära!

Nu är nya halloween/vampyr-inspirerade designen nästan helt färdig. Är lite småfix kvar fortfarande som jag får ta ikväll/någon annan dag. Är lite smått och gott kvar som ska fixas.

Veckans mått och vikt!

Datum Vikt BMI Midjemått Höftmått
2010-10-15 84,9 kg 31,2 105 cm 105 cm
2010-10-08 86,8 kg 31,9 102 cm 105 cm
2010-10-01 88,7 kg 32,6 109 cm 107 cm
2010-09-22 91 kg 33,4 110 cm 108 cm
2010-08-20 92 kg 33,8 114 cm 111 cm
2010-08-18 93 kg 34,2

Blev -1,9kg denna vecka, och det är jag faktiskt ganska nöjd över, även om man skulle vilja tappa liiite mer! Men eftersom jag fuskade i helgen som var och åt tårta, norpat några godisar (fastän jag inte skulle....), tagit några smörgåsrån med räkost på kvällarna så är det faktiskt ganska okej...

*edit* Kom på att jag kanske skulle nämna att startvikten var 114kg... Det var vad jag vägde dagen innan Hugo föddes...

Dagens positiva!

Och så är det dags för dagens positiva! Och idag är det verkligen väldigt väldigt positivt!

LUCKIE ÄR HEMMA!


Efter att ha varit borta i 5 månader så kom hon idag hem! Vi hade för längesen gett upp hoppet om henne (visst, en liten del hoppades fortfarande, men man vågade inte hoppas för mycket. Och så nu, hemma. Efter 5 hela jävla månader!


Ibland är katter fantastiska...


Dagens andra positiva är min och Novahs härliga lekstund idag ute i snön! Åh så härligt och kul vi hade!

SNÖ!

När jag och Hugo hade ätit frukost hade det börjat snöa. När vi såg det gick vi och väckte Novah och sa åt henne att titta ut. Hon vart överlycklig och studsade upp ur sängen, kastade i sig frukosten och slängde på sig kläderna så hon kunde gå ut.
Så här såg det ut när det började...
Efter en timme var det så pass så att det var vitt överallt.
Två timmar efter det börjat snöa gick vi ut och lekte i snön.
Självfallet var vi ju tvugna att göra årets första snögubbe också!
Novah håller på med en till snögubbe, helt på egen hand, men den råkade blåsa omkull...

Dagens positiva

*Barnen har lekt bra ihop idag
*Hugo somnade fort nu ikväll
*Novah är supergosig!
*Hade en trevlig målarstund med Novah i förmiddags. Satt och målade spindlar å grejs.
*Båda barn ätit helt fantastiskt hela dagen! Både frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsmål

Jag är en pulvermissbrukare!

I 16dagar har jag nu missbrukat pulver. I början trivdes jag bra med det. Men nu, senaste dagarna har det varit grymt jobbigt.

Motivationssvackor har nog alla till och från i sin kamp mot vikten. Min försvann totalt imorse när jag vaknade. Vet inte varför. Börjar väl bara bli allmänt less på pulver och inte ha möjlighet att köra helhjärtat på att gå ner i vikt.


När Hugo föddes vägde jag 114kg. Dagen efter hade jag tappat 6kg. Innan jag blev pulvermissbrukare hade jag med amningens hjälp tagit mig ner till 91,1kg. Vägningen i fredags så hade jag nått ner till 86,8kg och då hade jag kört på pulver i 11 dagar. Det ska även erkännas att jag har fuskat en del också. Första veckan var det 4 pulvershaker och så kalorisnål middag. Sen i helgen var vi på dop och då fuskade jag ännu mer... Efter det har det varit jättesvårt att hålla sig till pulver.


Idag känner jag bara för att sätta mig med en stor fet godispåse i fåtöljen framför brasan och läsa...


Vet att många är negativa till pulver och tycker det är skit osv. Man får ofta höra "du kommer bara gå upp allt igen när du slutar"


Grejen med pulver tycker då åtminstone jag är att få en bra start till ett sundare liv. Att ha det som en inkörsport till att vilja kämpa vidare med en ny livsstil, ta det som en omstart. Går man tillbaks till sina tidigare matvanor så säger det ju sig självt nästan att det bara blir en jojo-effekt av det hela. Sambon min tyckte att pulver det var bara skit, man går ner å så går man upp. Visst, det svåra är ju att behålla sin vikt. Men tar man det hela med en nypa salt och är beredd att faktiskt lägga om sin livsstil efteråt så är det ett bra verktyg. Jag vet med mig själv att jag behöver få den där kickstarten med snabba resultat och fixeringen vid kalorier och kolhydrater för att det inte ska bli kattskit av alltihop. Och någon gång ibland (enbart ibland) så måste man ju faktiskt få ta en kort break från dieten för att ens klara av det. Är man alldeles för sträng mot sig själv så lessnar man och så får allt motsatt effekt istället.


Men jag har inte varit för sträng mot mig själv. Har jag velat smaka på maten jag lagat åt familjen har jag smakat en liten begränsad mängd, men försökt hålla mig undan kolhydraterna.


Jag ska klara det!


Men idag är det svårt...


Har spart in på pulver idag och tänker jag ta mig en slev köttfärs vid middagen och ikväll tänker jag sätta mig i fotöljen och läsa, inte med en godispåse, utan smörgåskex med räkost. Jag hoppas motivationen återkommer snart.


Bestämmer här och nu att från och med imorgon ska jag köra 5 dagar till rent med pulver sen uppehåll en vecka och äta kolhydratfattig kost (för mig verkar kolhydraterna vara värst). Eventuellt blir det två veckors break. Sen blir det pulver 10 dagar igen. Fan, har jag gått ner 27kg så kan jag väl klara det sista lilla också? Eller hur? Mitt nästa delmål är 80kg. Innan jul ska jag fanimej ha nått ner till 75kg! Då är det bara 10kg kvar till slutmålet. DET SKA GÅ!Fan vad jobbigt! Är gottesugen som fan......

Fan vad jobbigt! Är gottesugen som fan... Vill ha en stor påse godis och sätta mig i fåtöljen framför brasan och läsa... Jag vill! Jag vill! JAG VILL!!! Men jag ska inte...


Dagens absolut positivaste!

Fick nyss en ny dagens positiva, den absolut bästa av dom alla!

Novah: Mamma?
Jag: Ja?
Novah: Mamma, du är söt! *följt av en massa pussar på armen*

Dagens Positiva

Och så var det ju dags för dagens positiva, och idag blir det nog faktiskt alla roliga tutorials till photoshop jag hittat!

Även det väldigt snabba läkarbesöket var ju också positivt!


Hugo ätit bra idag och lade sig snällt nu på kvällen.


Novah ätit fantastiskt bra!


Hugo och Novah skrattade underbart med varandra en stund nu ikväll.


Martin har varit jätteduktig och sågat och huggit upp massa ved.


Det var nog de detaljerna som gjorde dagen lite extra bra, sånt man inte tänker på annars.

Dagen idag

Blev upp tidigt imorse. Eller tidigt och tidigt, ganska normal uppklivningstid, 6.30. Hugo hade tid för återbesök på hand & plastik. Tror jag aldrig varit med om ett så snabbt läkarbesök någonsin! Vi var där ca 20minuter innan våran tid, anmälde oss i receptionen, hann sitta i några få minuter sen blev vi uppropade, läkarn kom och frågade hur det gått, slänger ett öga på handen och konstaterar att det läkt bra och handen är fin. Sen var vi klara och fick gå! Det hela var över bara på några minuter och vi var ute ur sjukhuset 5 minuter INNAN våran tid skulle varit. Var helt okej!

Sitter just nu och filar på ännu en annan design på bloggen med halloweeninspiration och läser en massa tutorials på bildredigering.


Bilden är ifrån igår. Var en annorlunda och vacker solnedgång.

Och sådär lagomt tajmat så vaknar skrut...

Och sådär lagomt tajmat så vaknar skruttgubben precis när jag tänkt gå och lägga mig, så han får somna om bredvid mig nu. Och vem tackar egentligen nej till att få gosa bebis och somna till ett barns lugna, sövande snusande? Jag gör det inte iaf! Plus att det är en extra värmekälla för en trött, frusen mamma.


Dagens positiva

Då var det dags att fundera över dagens positiva händelser. Det där lilla extra som gjorde att jag kan känna mig nöjd med dagen.

Egentligen så är det ju inte så svårt. Är ju "bara" att se de där små sakerna, även det som hör till vardagen, dom man inte tänker på i vanliga fall.


Hugos fantastiskt härliga skratt när man busar med honom, när ögonen bara lyser bus, är en av dagens positiva. Vi hade några sånna tillfällen idag, som när jag bar han i famnen när jag pratade med svägerskan, det behövdes bara att vi tittade på varandra så började vi båda skratta. Värmer gott i hjärtat!


En varm mysig dusch avslutade kvällen bra. Efter duschen satt jag i datastolen framför brasan med Hugo i famnen och mös. Åh så mysigt!


Och Novah, ja hon är Novah. Fantastisk på sitt sätt. Eftersom det enbart ska vara positiva saker i detta inlägg så får jag nog säga att det är att hon ätit superbra utan några större knussel idag. Hon åt mycket frukost, stor portion lunch, bra med mellanmål och ordentlig middag. Känns så underbart att hon äntligen börjat äta på riktigt!


Sen så gick hon och la sig på eget bevåg tidigt ikväll.


Att hon är världens bästa storasyster till Hugo och världens underbaraste dotter är inte att glömma heller! Och hon var jätteduktig på att hjälpa mig att kratta löv idag.


Hon är så söt! Min underbara vackra skatt!

Nya kategorier!

Har lagt in två stycken nya kategorier. Viktkamp och Dagens positiva. Det hörs ju på namnen vad dom ska innehålla :-) Men kort summerat så viktkamp kommer att handla om min fight mot ett snyggare jag, från ordentligt överviktig till normalviktig. Kommer uppdatera med vikt och mått varje fredag. Hade först funderingar på en enskild viktblogg, men nä... 

Och dagens positiva tror jag kan vara en kategori som kan behövas för att jag verkligen ska uppskatta varje dag ordentligt, att försöka hitta något positivt varje dag.
Den idén kommer ifrån min mor, som hade en bok som hette Bra-boken. Vid varje dags slut så satte hon sig ner och försökte skriva ner något bra som hade hänt under dagen. En hjälp mot att fokusera på det som är bra och inte det som är dåligt. För att fastna i allt negativt är väldigt lätt hänt!

Sovande bebisar är ju bara för härliga! Ef...

foto2022 (MMS)

Sovande bebisar är ju bara för härliga! Efter en heldag i Nordmaling med massa bus så somnade han gott i sin säng. Dessvärre är stora tjejen fortfarande vaken... Hon kom på att hon var hungrig medans pappa lagade ordning sin matlåda, och vem kan neka sitt barn mat om det är hungrigt? Vi kan då inte göra det, speciellt eftersom hon äntligen börjat äta bra, efter tre års tragglande med hennes mat :-) Så nu står hon och äter mat. Och jag är trött, jättetrött, så för mig blir det sängen nu. Goodnight peeps!


Den vilda bebin. Om inte böckerna om den v...

foto2023 (MMS)

Den vilda bebin. Om inte böckerna om den vilda bebin funnits så länge som dom har, så hade jag nästan kunnat slagit vad om att författaren fått sin inspiration till boktiteln ifrån Hugo. Han är helt sjövild! Här på bilden har han klättrat upp på ryggstödet på soffan och upp i fönstret helt själv! Nä, nu får han varvan ner lite! Är helslut efter idag och allt busande. Så nu är det godnatt.


Första halvan av veckan

Få se om jag kan summera dagarna på sjukhuset nu...

Det började i måndags med att vi var på hand & plastikkirurgin för att lägga om Hugos hand. Nervös som rackarns var jag över hur det skulle se ut. Både jag och läkare blev glatt överraskade när dom tog bort bandaget och såg att handen hade läkt! Inget öppet sår kvar alls! Bara lite krustor/skorv! Så då valde dom att ta bort bandaget helt och låta handen vara nu, bara smörja med vitt vaselin flera gånger om dagen. Fantastiskt underbart!


Efter vi var klara med Hugos hand hade vi massa dötid innan vi skulle på möte. Eftersom det skulle bli 12mil extra att köra om vi skulle åka hem mellan så valde vi en heldag i stan. Vi var och handlade lite sånt som vi skulle ha, for på busplaneten i 4 timmar. Barnen hade verkligen jättekul där! Sen for vi å kikade runt inne på Myrornas å for å käkade. Mötet flöt på bra också.


Sen på kvällen när jag gick och la Hugo kände jag att han var lite varm, men inget jag direkt reflekterade över eftersom vi hade så varmt inne. Efter att vi sovit någon timme vaknar jag av att han tokkräks, är skållhet och bara skakar. In med han i duschen, tog tempen som visade 39,8. Martin fick sitta med Hugo i famnen medans jag ringde 1177. Martin frågade om han brukar vara så snabbandad så jag lyssnade och tittade på Hugo och såg att han andades mycket fortare än vad han brukar. Fick tag i 1177 och berättade hur läget var, även att vi fått order om att höra av oss direkt om han får feber i och med att det kan tyda på infektion i brännskadan. Dom tyckte vi skulle åka in, så det var bara att klä på sig, väcka Novah och fara...


Väl på akuten fick vi snabbt komma in, dom frågade läget, mätte saturationen (92%). Sen blev vi vidareslussade till ordentligt undersökningsrum där dom tog CRP och temp. Tempen hade stigit till 40,2. CRP låg på 8 så det var ingen större fara, men vi fick ändå bli inlagda eftersom dom ville ta reda på vad som orsakade febern, så det inte var handen.


Klockan var kring 2 när vi kom upp på barn 2. Dom kom in och satte EMLA. Vid 4 kom dom in igen och eftersom dom skulle ta så mycke prover så satte dom en infart. Dom gav han även en liten dos antibiotika i förebyggande syfte. Då kändes det inge bra. Även om han varit inlagd 2ggr tidigare så har han sluppit infart.


På morgonen var det mer prover, alvedon, temp etc. Han ville inte amma å äta nämnvärt så då beslöt dom sig för att koppla in dropp. Urs så jobbigt det var att se han inkopplad i dropp! På kvällen fick han duscha en stund (bästa han vet) och då kopplade dom även bort droppet eftersom han faktiskt fått i sig lite mat på eftermiddagen. Han åt även lite när han skulle sova. Jag var så trött så jag slocknade mitt i House.


På onsdagsmorgonen så var han så svag och slut efter tisdagen så han snubblade när han kröp, ramlade när han satt och kunde knappt ställa sig upp mot saker. Blev riktigt rädd och tog upp det med sköterskan som kom och gav han morgondosen antibiotika. Skulle ta upp det med rondläkarn tyckte hon.


När dom väl kom så hade han återfått balansen och visade inga tecken på något konstigt. Dom började prata om hemgång beroende på hur proverna visade.


Proverna visade ingen förändring. CRP låg fortfarande på 35 och Leukocyterna hade börjat gå ner lite. Så då fick vi åka hem.

På tisdag ska vi in för koll på handen igen.

0.0.3 majsorm, normal het anery & anery

Majsormsjuveniler till salu, kläckta i slutet av juli.
0.0.2 normal het. anery 300:-/st
0.0.1 anery 450:-
Alla äter med god aptit död föda och skiter därefter. Funkar i ömsning.
Ring eller Pma.
Martin: 070 306 19 41
Ida: 073 84 94 157
Anery (i öms på bilden)
[img]https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1118690/images/2010/unge1_111053334.jpg[/img]
Normal het. anery
[img]https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1118690/images/2010/unge2_111053474.jpg[/img]
Normal het. anery
[img]https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/1118690/images/2010/unge3_111053552.jpg[/img]
Majsormsjuveniler till salu, kläckta i slutet av juli.
0.0.2 normal het. anery 250:-/st
0.0.1 anery 450:-
Alla äter med god aptit död föda och skiter därefter. Funkar i ömsning.
Kan levereras till Norrköpingssymposiet
Ring
Martin: 070 306 19 41
Ida: 073 84 94 157
Anery (i öms på bilden)

Normal het. anery
Normal het. anery

Novah målat sin första spindel! Nu är mamm...

foto2020 (MMS)

Novah målat sin första spindel! Nu är mamma stolt! För övrigt är vi hemma från sjukhuset, fick komma hem igår. Ska ge en längre update senare under dagen. Just nu har vi fullt upp med att måla!


Killen är hyffsat pigg och glad trots jobb...

foto2014 (MMS)

Killen är hyffsat pigg och glad trots jobbig hand, infart för provtagning på andra armen. När vi åkte hemifrån inatt låg febern på 39.8. När vi kom till akuten hade den stigit till 40.2. En CRP togs och den låg på 8 (väldigt lågt värde, så det var bra!). Blev vidareslussade till barn 2 där han fick EMLA. Lade oss och sov 1 timme innan dom kom och satte en infart för att underlätta provtagning. Dom tog även lite prover. Nu på morgonen så hade tempen sänkts till 38.8. Fick nyss veta att Lecocytvärdet var förhöjt (21) och CRPn hade höjts till 11 bara på 3 timmar. Så nu tog dom mer prover och gav han en liten dos antibiotika i förebyggande syfte. Dom skulle även prata med hand och plastik igen och höra vad för smärta i handen som är normalt. Så mycket mer än så vet vi inte än...


Han kan då Hugokillen... På väg till ak...

Han kan då Hugokillen... På väg till akuten IGEN... Nästan 40 i feber, skakar, andas snabbt och kräks... Är ju snart kändisar på akuten på NUS. Fjärde gången han är på akuten under sin 8 månader korta livstid. Verkar som att han ska ta igen storasysters start med 10veckor på sjukhus. Det här är inte kul...


Barn är ju världssötast när dom sover! Så ...

foto2005 (MMS)

Barn är ju världssötast när dom sover! Så enkelt är det bara. Imorgon är det dags för omläggning av handen igen. Är lika rädd, orolig och nervös denna gång med, precis som alla andra gånger. Hoppas för allt i världen att det fortsätter se bra ut! Ska komma ihåg att fråga om rosa bandage imorgon å... Novah ville så gärna att han skulle ha det. Apropå Novah så har hon chockat mig totalt nu i helgen! Både idag och igår åt hon en HEL smörgås med stekt ägg på till frukost! Hon äter aldrig pålägg, äter aldrig ägg! Sen till middag idag drog hon i sig en STOR potatis + två tacokryddade, grillade köttfärskluttar och en yoghurt till efterrätt! Är fantastiskt skönt att hon äter så bra! Äntligen! Efter 3 års tragglande med mat... Visst, det tar sin lilla tid, gärna uppåt en timme. Så man får ju inte ha bråttom! Men hon får i sig och det är det viktigaste! Men nu blir det läsa en stund, sen sova. Ska upp senast kl 6. Ska vara på sjukhuset kl 8... God natt!


Besök av en liten katt hade vi idag! En oe...

foto2000 (MMS)

Besök av en liten katt hade vi idag! En oerhört söt liten katt som sa mjau och ville bli kliad bakom öronen. Men katten var lite skygg och inte ville berätta vad hon hette. Men jag är ganska säker på att det var en Novahkatt! Den bästaste sortens katt som finns <3


Väckt av en buse, alldeles för tidigt! Han...

foto1997 (MMS)

Väckt av en buse, alldeles för tidigt! Han vaknade för en timme sen och vägrar ligga still och bara vara, utan det ska busas till 210% på en gång när det vaknas... Vilket mamman inte är så glad över just nu eftersom huvudet värker som tusan av okänd anledning, för bakis är jag inte (alkohol och VLCD är ingen bra kombination eftersom alkohol innehåller tokmycket kalorier!). Kliva upp kanske och tända en brasa? Men bara kanske...


Goodiebag & Buzz + utlottning av välling

Idag väntade två paket på mig i brevlådan!

Ett paket/påse ifrån Goodiebag med 2 olika ansiktskrämer och en CK One parfym. Ser fram mot att prova dom!Sen var det även mitt första Buzzadorpaket som kom! Lyckades komma med i vällingkampanjen! Vilket passar utmärkt eftersom vi försöker få Hugo att dricka lite välling innan han ska sova. Så ska bli kul att prova vällingen och Buzza om den! Med Novah har jag för mig vi körde oavkortat på Sempers välling, så ska bli kul att prova denna! Novah har redan smakat en påse vi fick av svägerskan förut (även om hon är lite gammal för denna välling så tycker hon fortfarande om välling och med tanke på hennes storlek är det bara bra med lite mer tillskott!) och hon tyckte jättemycket om den! Flaskan blev tom i ett nafs!

Sen inspirerad av Sandra så lottar jag ut 3st paket med 5 vällingportioner i vardera.

Tävlingsregler:

1. Kommentera i det här inlägget så är du med i dragningen.
2. Efter att du provat vällingen så MÅSTE du mejla mig och berätta vad du och ditt barn tyckte om Nestlés God nattvälling.

Tävlingen pågår till och med 15/10-10. Sen skickas proverna hem till vinnarna som även publiceras i bloggen. Frakten står jag för.


RSS 2.0