Hugo

Var till BVC igår för 2månaderskontrollen. Han vägdes och mättes och dom kollade och lyssnade. Vikten låg på 6585gram och längden 62cm. Allt såg och lät tipptopp förutom att det visade sig att han hade vattenbråck i pungen. Vilket tydligen är helt ofarligt och inget han har ont av och med stor sannolikhet växer det ihop själv. Vanligvis så görs det inget åt detta, i värsta fall operation när han är något år gammal. Enda är att han har lite svullen pung.

Har hittat en ny "hobby" att sysselsätta mig med lite nu och då; virka mormorsrutor! Håller just nu på med en filt, räknar på att det kommer behövas 70 rutor till det och jag har gjort 4 ½... Det tar egentligen inte så lång tid att virka en ruta, men har sällan tid att sitta någon längre stund, utan blir några minuter här och några där.

Bjuder på fyra nya bilder av Hugo. Bilderna är klickbara.

    

Tjopp

Känner mig som världens sämsta bloggare förtillfället. Men det händer ju som inte så mycket här. Eller så är det bara jag som är "lat" och inte orkar skriva ner det...

I fredags fyllde jag hela 23 år, så nu är det bara 7 år kvar till 30, men 30-årskrisen får vänta tills 29. Haha. Födelsedagen firades med lugn och ro. Martin skruvade bil åt Jörgen på eftermiddagen, sen blev det pizza här hemma med Jörgen och Linda. Novah tyckte inte att det var mamma som skulle fylla år, utan hon ville fylla år igen för det var ju som kul att få paket och tårta tyckte hon när hon fyllde år 13/3. Sen när dom for så vart det att kolla på helgens avsnitt av Legend of the Seeker. Vart att lägga sig alldeles för sent. Var längesedan jag var vaken till 5 på morgonen. Lördagen spenderades nere hos Jörgen och Linda och två kompisar till dom. Grabbarna spelade poker under dagen medans vi tjejer förberedde middagen och umgicks. Och nu har Novah äntligen accepterat Jörgen! Har bara tagit lite mer än ett halvår haha. I söndags när jag kom hem så matade jag spindlarna för första gången med kackelkackel! Oh så stolt jag är över mig själv som klarade det! Det tog lite tid och mååååånga rysningar men jag gjorde det! Att mata med mask är som inga problem, men kackelkackel.... Huvva! Men jag måste ju om jag ska få ha Ciliatusar och Skäggisar... Så det är ju bara att ta krypen vid antennerna och mota bort "skräcken".

Knubbsälen blev 2 månader igår. Fy rackarns så tiden går fort! Tycker ju som det var alldeles jättenyss som vattnet gick och jag insåg att det var nära till att vi skulle få se vad det var för filur som gömt sig i min mage i 9 månader. Idag är det läkarbesök för Hugos del. Ska bli kul att få se vad han väger och hur lång han är! Enligt vågen här hemma är vägde han igår 6.6kg!

Nä nu ska jag fortsätta fila på min virk-teknik om jag ska få klart mormorsrutefilten! Får inte rutorna att bli fyrkantiga alls! Haha. Är ju första gången jag provar göra en mormorsruta så krävs nog några försök innan jag lärt mig det hela =)

Umeå Reptilmässa


Hemma!

Nu är vi hemma efter två veckors "semester", en vecka i dalarna och en vecka i jämtland. Karln har varit hemma en månad nu, sjukskriven 2 veckor och föräldraledig 2 veckor och imorrn går han tillbaks till jobbet, vilket ingen av oss ser fram mot. Hugo växer så det knakar men är en väldigt pigg bebis som ska vara med HELA tiden och blir jättearg direkt man lägger ner honom och Novah är i en lindrig 3 års trots. Känner mig konstant som en zombie som är trött och orkeslös. Att lägga sig och vila när Hugo sover är inte så enkelt att göra som man tycker det kan vara när man har en 3åring också som också behöver uppmärksamhet. Men det kunde ha varit värre. I överlag går det jättebra. Ska ta med mig Novah ut i solen en sväng nu, gör bättre uppdatering sen om Novahs födelsedag och lite sånt =)

Knubbsälen!

Jodu! En riktig liten knubbsäl är han allt vår "lille" Hugo! Var på BVC igår och tog vikt och längd på honom. Och guess what! Han har på två veckor gått upp från 4530gram till 5435gram, alltså 905gram!! Nästan ett kilo! Snacka om att han är en liten knubbis! Det syns ju på han också. Härligt med en bebis som gillar mat!

Bjuder även på en drös med bilder.


Tjollahopp!

Livet går just nu ut på att mata, byta blöjor på löpande band, roa barn, pyssla om sjukskriven sambo när det behövs. Nånstans där försöker jag hinna med att laga mat, städa och plugga lite. Skulle haft ett arbete inlämnat till lärarn i fredags, men har inte hunnit/orkat skriva på det än så sitter med det just nu. Lilleman växer och växer, ska till BVC imorgon för vägning och mätning. Spännande!

Stortjejen 3 år om 12 dagar och vill ha kalas... Jahopp... Så jävla fint då att man knappt känner nå folk här uppe då... Visst bekanta har man ju en drös av, men inga man brukar umgås med. Ångest över detta? Klart som fan! Började med att Novah frågade: mamma, du komma mitt kalas? Och detta har hon frågat upprepade gånger och tittat på mig med ledsen blick. Har varje gång svarat att jag självklart kommer på hennes kalas! Men så igår slog tanken mig att hon fyller ju faktiskt år snart! Vad gör man? Bjuder man in dom man känner men inte umgås med som har barn så att hon får sitt tårtkalas? Inte ens släkt har vi nära till hands! Jo, vi har ju Martins äldsta syster och hennes familj som självfallet kommer bli uppbjudna.

RSS 2.0