Musikhjälpen 2009

Ja, igår kl 17.15 avslutades musikhjälpen. Har nästan varje dag under veckan som varit suttit och lyssnat på musikhjälpen. Är inte ofta jag fastnar direkt sådär för ett radioprogram, men musikhjälpen fastnade verkligen.

En del gåvor till dom var verkligen rörande, som tillexempel den lilla flickan som tömde sin spargris och skänkte till musikhjälpen, inte många kronor, men 43.50:- är mer än ingenting och tack vare den lilla flickans gåva går det att bota 4 barn med malaria. Tänk så stor skillnad en egentligen så pass liten summa kan göra. Eller den lilla pojken som skänkte sina pengar som han skulle fått till en mini-motorcykel, hans gåva räddar 500 stycken malariasjuka barn! 500 stycken liv räddade! Tack vare en 6 årig pojkes gåva.

Det är egentligen väldigt rörande när man tänker efter. Kan ju säga att kombinationen graviditetshormoner och så generösa människor har fått mig att torka många tårar under veckan som gått. Man blir som alldeles varm i hjärtat.

För er som missat musikhjälpen 2009 så kan ni gå in och läsa om det här.

Men i stora drag så i år innebar det att tre programledare (i år var det Christer, Jason & Ametist) blev inlåsta i glashuset i Göteborg under 6dygn i syfte att samla in pengar till botemedel mot malaria. Det kostar 5:- att bota ett malariasjukt barn. Musikhjälpen fick in över 5 miljoner kronor tack vare svenska folkets gåvor. Alltså, 1 miljon malariasjuka barn går nu att rädda livet på. Det är många barn. Man fick antingen skänka gåvor på måfå eller skicka ett betalsms med summan 50:-/100:-/200:- (tror det var de summorna) och som "tack" får man önska en låt som sedan spelas i radion. För att se bilder och videoklipp och även lyssna på hur deras vecka i glashuset varit så kolla här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0