28+0

Nu börjar det bli spännande! Imorgon kommer vi in i samma vecka och dag som Novah föddes i. På måndag har vi förhoppningsvis (men tråkigt nog) det sista ultraljudet (om allt ser bra ut). Pirrigt pirrigt. Den 12november börjar föräldragruppen. Hoppas älsklingen min kan lyckas få ledigt nån timme så man kan fara på det. Hann ju lix inte med det med Novah. Efter imorgon så är varje dag i graviditeten en helt ny dag som jag aldrig upplevt tidigare. Fram tills nu så har jag ju varit med förr, men efter imorgon har jag inte det. Har ju lix missat den sista delen av graviditeten tidigare. Så ska bli himla spännande det här! Så nu hoppas vi på minst 10 veckor till av graviditeten. Efter det får den efterlängtade lill* komma när h*n vill =)


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Kommentarer
Postat av: laura

Hej! såg att du har läst regligion B och jag tror att vi har samma inlämningsuppgifter. Skulle bli jätte glad om du kunde hjälpa mig, jag har nämligen kört fast och vet inte alls hur jag ska beskriva egenvärde och instrumentellt värde. uppgift 1B där man ska beskriva varför man inte får avbilda gud inom islam och judendom skulle jag också behöva lite hjälp med. Jag hittar ingenting om de...

Mvh Laura Bergström

2010-05-21 @ 13:20:41
URL: http://laurabergstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0