BM besök

Till skillnad mot förra graviditeten vid denna tidpunkt så ligger SF måttet närmare den övre kurvan än den undre. Låg på mellan 28cm och 29cm. Till skillnad från sist vi var hos BM så sov bebis denna gång och hjärtljuden låg på 132 i viloläge HB ser fortfarande bra ut så slipper ännu att ta järntillskott vilket också känns jättebra! Så nu är jag nöjd för just nu Nu fattas bara ultraljudet nästa vecka så att man kan slappna av lite mer (kanske)

Veckans mage:Vecka 28 (27+)

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej snygging! Sätt eld på vågen & glöm den, du ser fantastisk ut!

Kram

2009-10-27 @ 21:42:52
URL: http://humanimal.blogg.se/
Postat av: Isa

Är du säker på att det bara är en där inne=)?

2009-10-28 @ 12:08:56
URL: http://uwantto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0