NU jävlar är vi inne på halvtid!

Dagen började iaf toppen med att miniskrot sparkade å levde om som aldrig förr! Aldrig kännt magen hoppa så förut! Typiskt bara att pappan hade armen på magen så jag inte hann å se haha. Dock såg jag magen hoppa i ögonvrån igår kväll. Så är nöjd än så länge idag! Håller tummarna stenhårt för att jag kommer komma ett steg längre mot att bota min fågelfobi idag! Vill så grymt gärna få bort den! Känns ju sådär skitbra, här sysslar man med spindlar och ormar på 3 meter som vardagssyssla och samtidigt är livrädd för fåglar och fiskar (oavsett size).Bebisen väger c:a 315 gram.
Bebisen är c:a 22.8 cm från hjässa till fot.
Du har klarat av 50% av graviditeten.
Du har 138 dagar till förlossningen.

Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

 

För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

Många kvinnor undrar om motion är farligt under graviditeten. Motion är bra så länge som du motionerar under rimliga former. Ta det lugnt, du ska inte träna för ett triathlon. Eftersom dina ligament blir mjukare under graviditeten är risken för skador lite högre. Därför lämpar sig så kallad low-impact-motion som yoga, simning och promenader allra bäst.


( bild tagen ifrån http://www.babycenter.com/ )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0