Bränsleskattshöjning med rödgrön regering!

Visst, höj bensinskatten för att få folk att åka kollektivt... Men sänk då för i helvete biljettpriserna på buss och sätt in fler bussar så att även folk som bor utanför centrum kan ta sig någonstans! Fast så kommer ju fallet inte bli, eftersom bränsleskatten höjs så måste ju även bussbiljetterna bli dyrare för att bussbolagen ska gå runt.

Höjda soppapriser = allt annat också dyrare.
Allt behöver någon form av transport, blir soppan dyrare kommer transportpriserna höjas för att det ska kunna gå runt. Höjs transportpriserna kommer varorna bli dyrare för att det ska löna sig.

Sätta transporten på järnvägar? Yeah right... Hur ska livsmedlen ta sig från järnvägen till butik? Och var ska dom göra av alla arbetslösa lastbilschaffisar isåfall?

Alla bosätta sig i stan? Tänk ett steg längre... Först mer bostäder för att alla ska få plats = mer utgifter. Sen är redan storstäderna så jävla överbefolkade som det är, ska det då tryckas in ännu mer folk?

Livsmedelsprodukter så som spannmål, mjölk, ägg, kött blir dyrare i och med att dieselskatten höjs så att lantbrukarna är tvugna att höja priserna på varorna dom säljer så att dom inte går back och blir tvugna att lägga ner.

Nä, med denna jävla politik så ska vi gå tillbaks till då innan bilarna fanns och alla sköter sitt eget med egen matproduktion och sköter allt med hjälp av häst och oxar, transporterar oss med häst och vagn...

Men då får man väl skatta för det också eftersom fler kommer ha lantbruksdjur=större metangasutsläpp...

Så det är ju mer än bara den private personens plånbok som blir drabbad.

Skulle mer än gärna tänka mig att åka kollektivtrafik om det fanns bra tillgångar till det. Som det ser ut i dagsläget är det att åka hemmifrån kl 7.40 och sen är man hemma 15.40. Känns det lockande att ta bussen då trots att det bara är 1.5 mil till affärn enkel väg? Dessutom kostar bussbiljetten tur/retur mer än vad bensinen till bilen gör vilket ändå blir hutlöst dyrt så man åker ju knappast bara för nöjes skull. Fortsätter det så här med bränslepriserna blir vi tvugna att bryta upp från det underbara naturnära läge som för oss är livskvalitét till max, just för att bränslekostnaderna är som dom är och kollektivtrafiken är näst intill obefintlig.

Och det är ju inte bara stockholmsbor som blir drabbade, utan alla, även i de norra regionerna av landet där avstånden generellt sett är längre och man är mer beroende av sin bil för att ta sig någonstans just för att tillgång till kollektivtrafiken redan är urusel.

Låter det lockande? Nej... Jag tänkte väl det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0