Supergod banankaka!

Jag och dottern vart sugna på att baka. Så vi tänkte baka en sockerka. När vi tagit fram alla ingredienser och satt igång så insåg vi att vi hade för lite margarin, för lite socker och avsaknad av vissa ingredienser så vi improviserade lite. Smeten är farligt god! Var nära på att det inte blev så mycket kaka att stoppa i ugnen. Är så det kan gå när det är en tvåårig godisråtta och en gravid kvinna som bakar. Men tänkte vara snäll att dela med mig av vårat hemknåpade recept!

Trollens banankaka:

100g bregott
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
Rör ihop detta till en smidig röra.
Blanda i 2 ägg, 1 i taget.

Blanda ihop:

5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel

Rör ner i socker/smör/äggsmeten.

Mosa 2 bananer och blanda ner i smeten och häll på ½ dl kallt starkt kaffe. Rör ihop.

Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner restrerande smet som inte blir uppäten vid provsmakning. Skjuts in i ugnen på 175grader i dryga timmen.
Avnjut!

Något mer man kan ha i smeten är chokladdroppar (finns på bakavdelningen i de flesta affärer), skulle nog bli supergott! Ska testa det nästa gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0